- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volkswagens Carlos Sainz er tilbage i føringen i Rallye Dakar.


Rallye Dakar:

Sainz tilbage i føring


SRP – 9. januar 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volkswagens Carlos Sainz er tilbage i føringen på Rallye Dakar. Under rallyets syvende etape, som fandt sted fredag, distancerede han alle øvrige deltagere, inklusive team-kammeraterne Giniel de Villiers og Mark Miller. Og hans forspring er nu… 9 sekunder.

 

Symptomatisk for konkurrenceforholdet: Efter at halvdelen af de mere end 9500 kilometer er kørt, er afstanden mellem nummer ét og nummer to i rallyet 9 sekunder. Det er næsten uhørt.

 

At det så tilfældigvis er en team-kammerat, der ligger på 2. pladsen, er knap så symptomatisk, for Volkswagen Race Touareg bilerne og de fire hold, der besætter dem, har traditionelt set være meget lige. Men i år har Sainz markeret sig lidt stærkere. Efter at være rullet med bilen, fordi servostyringen var brudt sammen og Race Touareg’en derfor næsten umulig at styre op af de stejle klitter, er han kommet stærkt igen. Forspringet til Miller på 2. pladsen i dag og ikke mindst de Villiers, der sluttede som nr. 6 var små fire hhv. små 8 minutter og det er relativt meget fordi hastighedsetapen var temmelig hurtig.

 

Det tog kun Sainz 2 timer og 35 minutter at køre de i alt 243 kilometer.

 

Torsdagens vinderhold, Nasser Al Attiyah/Tina Thörner blev sent torsdag aften diskvalificeret, fordi de havde skudt genvej udenom et vanskeligt klitområde. De havde problemer med BMW’ens dieselmotor og valgte derfor at skyde genvej for ikke at overbelaste motoren unødigt. Det skulle de imidlertid ikke have gjort, for i klitområdet skulle de have registreret nogle såkaldte hemmelige waypoints (GPS registrering i deres rutebog, populært sagt). Da det ikke var sket, besluttede løbsledelsen, at diskvalifikation var den eneste rigtige konsekvens.

 

Rivalerne fra Mitsubishi, der har vundet Dakar rallyet 12 gange – de sidste 7 gange i træk – har heller ikke haft et heldigt rally. Først i rallyet udgik japaneren Masuoka med motorfejl. Torsdag udgik Luc Alphand, da co-driveren Gilles Picard kolapsede mens han forsøgte at grave Racing Lanceren fri af mudder. Og fredag gik der ild i Peterhansels maskineri.

 

Mitsubishi stillede op i Rallye Dakar i år med fire helt nye biler og alle ved, at det er en kæmpe udfordring, som man ikke nødvendigvis får det optimale ud af første gang.

 

Alligevel er det fortsat en Mitsubishi Racing Lancer tilbage i rallyet. Den køres af spanske Nani Roma og da afstanden mellem Roma og den førende Sainz kun er en halv time, skal der ikke meget uheld til for VW teamet før Roma kan blive en reel kandidat til sejren.

 

Fredagens etape førte deltagerne henover Andes bjergene i 4700 meters

Der er nu kun en enkelt af de helt nye Mitsubishi Racing Lancers tilbage i Rallye Dakar. Den køres af spanieren Nani Roma og ligger på 4. pladsen.


 

højde og frem til den chilenske havneby Valparaiso ved Stillehavet. Lørdag holdes en velfortjent pause og søndag fortsætter ruten mod nord til en anden havneby, Le Serena. Underlaget er ikke særligt varieret og byder fortrinsvis på masser af grus.

 


Resultat af dagens etape, Rallye Dakar 2009:


 1. Carlos Sainz/Michel Perin (SPA/FRA), Volkswagen Race Touareg 2, 2t35m27s

 2. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/SAF), Volkswagen Race Touareg 2, +3m41s

 3. Robby Gordon/Andy Grider (USA/USA), Hummer H3, +4m13s

 4. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (SPA/SPA), Mitsubishi Racing Lancer, +5m37s

 5. Guerlain Chicherit/Matthieu Baumel (FRA/FRA), BMW X3 CC, 6m08s

 6. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (SAF/GER), Volkswagen Race Touareg 2, +7m48s


Stillingen i Rallye Dakar d. 9. januar 2009:


 1. Carlos Sainz/Michel Perin (SPA/FRA), Volkswagen Race Touareg 2, 23t42m40s

 2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (SAF/GER), Volkswagen Race Touareg 2, +9s

 3. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/SAF), Volkswagen Race Touareg 2, +13m53s

 4. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (SPA/SPA), Mitsubishi Racing Lancer, +29m16s

 5. Robby Gordon/Andy Grider (USA/USA), Hummer H3, 1t08m21s

 6. Krzysztof Holowczyc/Jean-Marc Fortin (POL/BEL), Nissan Navara, 2t39m32s

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP