- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

    

Mere forsidestof >>>


HØR RADIO:


Er du et menneske på farten, så besøg Rejseradioen.dk - her er både fotos, tips og gode links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakar 2025: Dacia præsenterer
banebrydende CO2 neutral Sandrider
Allerede ved at engagere tre af verdens allerbedste on- and off-road rallykørere i løbet af 2023 understregede Dacia, at man mener det mere end alvorligt, når man vil deltage i verdens hårdeste rally, det legendariske Dakar, næste gang det går løs, dvs. i januar 2025. Nu har Dacia også løftet sløret for deres rallybil, som kører fuldt og helt på miljøets præmisser.
Dacia Sandrider lancering - læs mere >>>


Biltest: Renault Austral Techno mild hybrid 160
Stormfuldt gensyn med familiebilen
En af de mest bredt anvendelige biler, der er kommet på markedet i den senere tid, er den rummelige familiebil, Renault Austral. Den har mange fine egenskaber, og egentlig var det meningen, at vi ville afprøve den over nogle længere strækninger – men så meldte stormen sin ankomst.
Renault Austral 160 test - læs mere >>>


Bilbranchen efter Tesla chokket
For et år siden annoncerede Tesla voldsomme prisnedsættelser på en række modeller. Det virkede som et elektrochok på bilbranchen, og skabte på det nærmeste panik køb på markedet, hvor salget af elbiler i Danmark steg til uhørte højder. Konkurrenterne reagerede naturligt nok på prisbomben, men hvor galt gik det egentlig?
Bilbranchen - nytårs status >>>


Nytårskur og andre attraktive tilbud fylder markedet lige nu. Her er en håndfuld links til nogle af de tilbud, som vi "lige faldt over":

Honda e:Ny1: Leasing med 0 kroner ud

KIA EV6 LR til 380.000 kroner

Mazda MX-30 fra 213.000 kroner

Nissan Ariya til 310.000 kroner

Peugeot 208 til 160.000 kroner

Renault Mégane E-Tech fra 265.000 kroner

Skoda Octavia Coupé for 300.000 kroner

Subaru Crosstrek med 20.000 kroners rabat

Suzuki Nytårskur 6-7. januar

Toyota Markedsdage til og med 21. januar
Dakar 2024: Sainz vinder Dakar for fjerde gang.
Sejren er Audis første
Alder er tilsyneladende ingen hindring i verdens hårdeste ørkenrace. Om blot tre måneder runder den tidligere tredobbelte Dakar-vinder og dobbelte rally verdensmester, Carlos Sainz, de 62 år. Hvilken bedre start på året end at vinde sin nu fjerde Dakar-sejr, og på ny i et andet bilmærke. Denne gang var det Audi, der nød godt af spanierens uomtvistelige talent og erfaring. Sidste gang han vandt, kørte han MINI…
2024 Dakar rapport - del 1 >>>

Biltest: MG4 XPOWER
Mange kræfter til fornuftig pris
Man skal være varsom med, at ytre sig for meget om priser i en tid, hvor priserne på elbiler ikke er det mest stabile i denne verden. Men uanset hvor MG4 XPOWER måtte ende – og nej, vi har ikke hørt nogen aktuelle udmeldinger om prisnedsættelser – så er prisen på 300.000 kroner, da vi prøvekørte bilen, i sig selv ret attraktiv. Det har med mange kræfter at gøre og oven i det gode køreegenskaber.
MG4 Electric XPOWER test læs mere >>>


Biltest: Volkswagen ID.3 Pro S

Meningsfuldt facelift

Volkswagen ID.3 er en vigtig bil på det danske elbils-marked. Tilbage i 2021 kårede Danske Motorjournalister bilen til “Årets Bil i Danmark” og siden har den så fået en ansigtsløftning. Spørgsmålet er, om den fortsat er den samme? Og svaret er, at det er den. Faktisk i en sådan grad, at man skal være lidt af en kender for at opleve forbedringerne.

VW ID.3 Pro S test - læs mere >>>


Biltest: Hyundai i10 1,0 Advanced 5 MT
Oplagt til sjov og spas i sneen
Tilfældet ville, at der lå sne over Danmark i de dage, hvor vi satte Hyundai i10 under lup. Egentlig er det jo ikke fordi der er sket revolutioner med det seneste facelift af den lille Hyundai, men på den anden side: Der er efterhånden ikke mange småbiler på markedet, så hvorfor ikke se den lidt efter i sømmene - men så kom snevejret og det gav i sig selv en unik oplevelse.
Hyundai i10 Advanced test - læs mere >>>

2024 ABB Formel E VM 2. og 3. afdeling

Diriyah E-Prix: Jaguar og Cassidy i VM-føring

Med en sejr, to podieplaceringer og points i begge de to VM-afdelinger, der fandt sted på racerbanen i Ad Diriyah i Saudi-Arabien, udbyggede Jaguars fabriksteam sin føring af ABB Formel E verdensmesterskabet for teams og fører nu også VM for kørere. Men de to løb var så forskellige, at ikke færre end 15 kørere scorede VM-points over weekenden og Top-10 i weekendens andet løb kom i mål indenfor mindre end 7 sekunder.

Diriyah E-Prix - læs mere på Formel E.dk >>>


Dakar 2024: Hårdt, hårdere - for hårdt?

Danske Thomas Kongshøj gennemførte igen

Dakar er verdens hårdeste off-road udfordring. Rallyet er uden sidestykke, og sådan skal det også være, det er en del af dets berettigelse. Men i år var det hårdere end det har været i nyere tid, og det kostede rigtig mange knobs, hårde knobs, dyrt materiel og ulykkeligvis også menneskeliv.

2024 Dakar rapport - del 2 >>>


Mere forsidestof >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt