- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

    

Mere forsidestof >>>


HØR RADIO:


Er du et menneske på farten, så besøg Rejseradioen.dk - her er både fotos, tips og gode links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024 ABB Formel E VM - 1, afdeling
Porsche sejr igen - men Jaguar presser på

Formel E er i gang. Det hele startede ud i Mexico City, og som det skete sidste år, var det også en Porsche, der kørte først i mål denne gang. Men hvor det i fjor var den senere verdensmester, Jake Dennis, der i sin Andretti-Porsche vandt foran Porsche fabrikskøreren Pascal Wehrlein, tog Wehrlein i år skeen i den anden hånd, og satte hele feltet på plads ved at føre fra start til mål.

Mexico City E-Prix - læs mere på Formel E.dk >>>

Dakar 2024: Rally på miljøets præmisser
Brint og syntetisk brændstof viser vejen
Det vil formentlig i mange menneskers øre synes mærkeligt, at man i en tid med heldigvis stadig større fokus på miljø og klimforandringer kører et næsten 10.000 kilometer langt rally i en af verdens førende oliestater, oven i købet med deltagelse af en lang række bilfabrikker. Men der er mening med galskaben.
Dakar 2024 - rally på miljøets præmisser >>>


Dakar 2024: Uforudsigeligt og skelsættende
Dakar er ubetinget verdens hårdeste off-road udfordring i motorsportens verden. Oprindelig blev rallyet kendt som ”Paris-Dakar”, men siden har det forvandlet sig i en grad, så det mere eller mindre alene er navnet ”Dakar”, der binder nutidens rally sammen med fortidens. Og så måske den evige uforudsigelighed, hvor vejr, kørselsforhold og evnen til at håndtere de 14 dage med fuld fart gennem ørkenen er afgørende for udfaldet.
Dakar 2024 optakt - del 1 - læs mere >>>


First World Test: Lexus LBX
Lexus går nye veje med ny kompakt SUV
Samtidig med, at Lexus går den slagne og i mange sammenhænge ret klimafornuftige vej, og lancerer en selvopladende kompakt SUV hybrid i premium klassen, tager de også hul på en ny måde at tænke udstyr og oplevelse på. Målet er klart med den nye LBX: Lexus vil ind i kompaktklassen og score kunder, ikke bare på den korte bane, men også med henblik på fremtiden. Det er hverken dumt for Lexus eller for kunderne.
First World Test: Lexus LBX - del 2 - læs mere >>>


First World Test: Lexus LBX
Lækker lille luksusting - til spotpris
Det går godt for Toyotas premium-mærke Lexus i Danmark. Med et salg på 170 eksemplarer i det seneste år, er man på kort tid blevet en spiller på markedet, man kan regne med og som har en fremtid. Meget tyder på, at den position vil blive styrket yderligere med introduktionen af den helt nye kompakte Lexus LBX, som vil blive lanceret i Danmark i marts måned næste år.
First World Test: Lexus LBX - del 1 - læs mere >>>

ABB Formel E verdensmesterskabet 2024

Sådan ser kørerbilledet ud

Formel E handler om teknik, computerstyring og kunstig intelligens. Men naturligvis har kørerne også en afgørende betydning for brugen deraf. De skal håndtere alt det, IT-verdenen lægger i deres hænder, og det sker i 15 E-Prix’er frem til udgangen af juli måned. Det hele begynder i denne weekend i Mexico City. Vi klarlægger kørerbilledet lige nu.

Formel E 2024 optakt - kørerne >>>

ABB Formel E verdensmesterskabet 2024

Gnisterne springer med computernes hjælp

Det er mere end fem måneder siden, at det sidste Formel E løb fandt sted. Men nu springer gnisterne igen, og i weekenden går det løs i Mexico City. Verdens mest innovative motorsportsgren har udsigt til at blive endnu mere innovativ. Men det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Og selv da er det ret svært…

Læs mere: 2024 Formel E VM - optakt teknik


Dakar 2024: Elbilernes ørken udfordring
I en tid, hvor elbiler vinder frem, er det nærliggende at stille spørgsmålet: Hvorfor er der ingen elektriske biler med i Dakar rallyet? Det, der kommer nærmest, er Audis deltagelse med biler, der har elektrisk drivline, men også medbringer deres egen højtydene strøm-generator i form af en 400 hestes DTM-motor.
Dakar 2024 - elbilernes ørken udfordring >>>

Dakar 2024: Thomas Kongshøj med igen
Da den danske Rally Raid MC-kører Thomas Kongshøj startede ud på prologen forud for årets første store motorsportsbegivenhed, det legendariske Dakar rally, var der en verden til forskel på hans debut i 2023 og det, han nu lægger for dagen. Kodeordet er forberedelse, og forberedelse omfatter langt mere end langt de fleste mennesker kan forestille sig.
Dakar 2024 optakt - del 3 - læs mere >>>


Dakar 2024 måske starten på en ny æra
Når starten den 5. januar går på dette års Dakar, det 46. i rækken, er det måske også starten på en ny æra. Alene det faktum, at den 5-dobbelte Dakar-vinder, vinderen af de sidste to års Dakar og nyudnævnt verdensmester i W2RC kategorien, Nasser Al-Attiyah, har sagt farvel til den sejrsvante Toyota Hilux for at opdyrke nyt terræn hos Dacia, indikerer, at tingene kan blive meget anderledes i år.
Dakar 2024 optakt - del 2 - læs mere >>>


Mere forsidestof >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt