- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mere forsidestof >>>


HØR RADIO:


Er du et menneske på farten, så besøg Rejseradioen.dk - her er både fotos, tips og gode links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdenspremiere: Opel Corsa
Gnisterne springer i Rüsselsheim
Det var ikke motorbrøl, der genlød i de store fabrikshaller på Opel fabrikken i hjembyen Rüsselsheim nær Frankfurt am Main. Helt stilfærdigt og uden den mindste udstødningsrøg trillede den helt nye Opel Corsa ind i projektørlyset, for den nye lille Opel er helt elektrisk fra begyndelsen af.
Opel Corsa verdenspremiere - læs mere >>>

Verdenspremiere:
Opel Corsa-e og Grandland X HYBRID 4

Effektiv elektrificering
Tidligere har små elbiler haft en meget begrænset rækkevidde, fordi de ikke havde plads til de kæmpebatterier, som biler med stor rækkevidde typisk og også den dag i dag er nødt til at slæbe rundt på. Den nye Opel Corsa, som havde verdenspremiere på Opels hovedkontor i Rüsselsheim i Tyskland, kan køre 330 kilometer iflg. WLTP testcyklussen på et fuldt opladet batteri.
Opel Corsa-e og Grandland X PHEV - læs mere >>>

First World Test: Toyota GR Supra
Hybrid eller ikke hybrid - det er spørgsmålet
Toyota er som bekendt verdens uden sammenligning største producent af hybridbiler. Det er mere end 20 år siden, man for alvor satte gang i serieproduktionen af biler, hvor benzinforbruget og dermed forureningen reduceres markant ved anvendelse af det, man nu kalder selvopladende hybridbiler. Alligevel lancerer verdens største bilmærke en sportsvogn uden hybrid.
First World Test: Toyota GR Supra - del 3 >>>


First World Test: Toyota GR Supra
Slut med kedelige Toyota'er, endegyldigt bevist
Aldrig mere en kedelig Toyota. Så klart har Toyotas allerøverste chef for længst erklæret, at det skulle være, og med det in mente både visuelt og hvad køreglæde angår, har verdens største bilmærke over de seneste år gennemgået en forvandling. Den helt nye Toyota Supra er det endegyldige bevis for, at Toyota mestrer teknikken.
First World Test: Toyota GR Supra - del 2 >>>

First World Test: Toyota GR Supra
Legenden brager der ud af for sidste gang
Om et års tid eller to er det forbi. Nye internationale regler gør stort indhug i superbilernes traditionelt lidt støjende adfærd. Til den tid vil det i praksis være umuligt, at manipulere bilernes udstødningslyd, når der skiftes fra Normal køreindstilling til Sport, men endnu eksisterer muligheden og dermed er Toyota på linje med lovgivningen, når de om kort tid lancerer den helt nye Toyota Supra.
First World Test: Toyota GR Supra - del 1 >>>Vi har prøvekørt den helt nye 340-hestes Toyota GR Supra sportsvogn, bl.a. på Jarama racerbanen nord for Madrid i Spanien. Fuld HD.

Biltest: Mazda CX-3 SKYACTIV-D 1,8 Optimum
Komplet og alsidig
Allerede i forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den nye Mazda CX-3 med nye miljø-optimerede Euro 6d-TEMP godkendte motorer stod set klart, at det kan Mazdas såkaldte SKYACTIV filosofi glimrende håndtere. Uden brug af AdBlue og SCR katalysator kan man opnå de lave forureningstal, teknikken er mere simpel og tilstrækkelig effektiv.
Mazda CX-3 SKYACTIV-D test - læs mere >>>


Biltest: VW Amarok Double Cab 3,0 TDI V6 Van
Venlig arbejds-ulv i ulveklæder
Første gang, den dengang helt nye Volkswagen Amarok for alvor kom på prøve, var kort tid efter dens lancering, hvor den dukkede op i et antal på ikke færre end 45 eksemplarer som supportkøretøjer i forbindelse med det nyetablerede Dakar-rally i Sydamerika. I 2010 fik bilernes deres ilddåb i den sydamerikanske ørken såvel som i 5 kilometers højde over Andesbjergene.
VW Amarok 3,0 TDI V6 Van test - læs mere >>>

2019 Monaco E-Prix:
Vergne fik revanche og fører igen

Den regerende Formel E mester, franskmanden Jean-Eric Vergne, ville have drømt om, at køre sin DS-racer over målstregen i hjembyen Paris forleden. Men lidt længere mod syd, i det mondæne fyrstendømme Monaco, fik han revanche og førte fra start til mål. Og endnu engang var Nissan’s Oliver Rowland hurtig – og tog 2. pladsen, foran den tidligere Formel 1 Grand Prix vinder Felipe Massa.
Monaco E-Prix - læs mere >>>

First Test: Subaru Forester e-Boxer
Subaru går elektrisk på deres helt egen måde
Subaru er ikke som de andre, og det er de heller ikke, når de lancere en helt ny elektrificeret Subaru Forester. At kombinere en elektromotor med en bokser-benzinmotor og et CVT gear med muligheder for skift i trin og siden sende kræfterne symmetrisk ud gennem de fire trækkende hjul, er nemlig et usædvanligt koncept, om end det minder lidt om det, nogle vil kalde en mild hybrid.
First Test: Subaru Forester e-Boxer - del 1 >>>

First Test: Subaru Forester e-Boxer
Perfekt samspil mellem ny og velkendt teknik
Vores første møde bag rattet af den helt og gennemgribende nye Subaru Forester e-Boxer var utrolig skuffende. Vi havde forestillet os, at den elektrificerede bil var udstyret med fire elektromotorer, der roterede mod hinanden og hver især stod for driften af et af de fire hjul. Spøg til side: Sådan var det naturligvis ikke, men det havde da i hvert fald været en tro elektrificering af fabrikkens hæder vundne konstruktionsprincipper...
First Test: Subaru Forester e-Boxer - del 2 >>>

Mere forsidestof >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt