- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


84. INTERNATIONAL MOTOR SHOW - Genève 2014


Fra denne side kan du finde videre til dækningen af forårets vigtigste internationale motorshow.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forårets vigtigste motorshow finder sted i Genève. Hér præsenterer bilfabrikkerne det ypperste de kan. Verdenspremiere på verdenspremiere fylder de store udstillingshaller i Palexpo udstillingscentret. Vi har fundet nogle af de vigtigste nyheder på årets motorshow (6.-16. marts 2014).


Tekster kommer efterhånden

 - nyd billederne, hvor teksterne endnu mangler


Verdenspremierer:

Ford Focus, Ford Mustang, Ford Edge Concept

Der er Ford premierer for enhver smag på årets motorshow i Genève. Mest iøjefaldende er den nye Ford Mustang, men vigtigst er verdenspremieren på den nye generation Ford Focus. På udstillingen har man også en ny konceptbil, Ford Edge og en C-Max, der kører på solenergi.

Ford i Genève >>>


Verdenspremierer:

Peugeot 108, Peugeot 308 SW

 - plus 308: "Car of the Year 2014"

Sådan som det danske bilmarked ser ud i øjeblikket er den vigtigste nyhed på Genève Motorshow ikke én men tre. Peugeot, Citroën og Toyota har i fornyet samarbejde udviklet en ny generation trillinger. For Peugeots vedkommende, hvor modellen hedder 108, er der tale om et loyalt Peugeot design. Den er måske den mest tidløse af de tre ”søskende”.

Peugeot i Genève >>>


Verdenspremiere: Honda Civic Type-R Concept

Honda er lig med avanceret teknologi og motorsport ikke mindst. Og Honda Civic Type R er den ikoniske formidling af erfaringerne fra racerbanerne til en gaderacer, som kun Honda kan gøre det.

Honda i Genève >>>


Verdenspremiere: Jaguar XFR Sportbrake og Land Rover Discovery XXV

Der var både nye biler, men ikke mindst masser af kræfter på standen hos Jaguar Land Rover i Genève.

Jaguar og Land Rover i Genève >>>


Verdenspremiere: SEAT Leon Cupra med 280 hk

Cupra-navnet genoplives i Leon-sammenhæng med verdenspremieren på Leon Cupra i Genève. Under motorhjelmen befinder der sig en 280-hestes TSI turbobenzinmotor, men ellers er det især det attraktive design, der skal lokke køberne til at kaste sig over den nye Leon Cupra.

SEAT i Genève >>>


Verdenspremiere: MINI Clubman

Anders Warming har nyfortolket den klassiske bil

Den nye MINI er netop blevet lanceret i Danmark, og på Genève Motorshow havde MINI verdenspremiere på den nye MINI Clubman.

MINI I Genève >>>


Verdenspremiere: Renault Twingo

Den nye Renault Twingo så dagens lys – eller rettere projektørlyset – for første gang på årets motorshow i Genève. Bilen er skabt i et samarbejde med Mercedes – dvs. Smart – den udmærker sig ved at have hækmotor og baghjulstræk, men ikke mindst ved et rigtig godt udseende.

Renault i Genève >>>


Verdenspremiere:

Volvo Concept Estate

Volvo Concept Estate er den tredje af en serie på tre konceptbiler, der signalerer den retning, Volvo tager med deres kommende biler. Som navnet indikerer, er der tale om en stationcar, og den følger i hælene på Concept Coupé, der blev vist sidste år på Frankfurt Motorshow (læs om Volvo Concept Coupé hér >>>), samt Concept XC Coupé, der havde premiere på Detroit Motorshow.

Volvo i Genève >>>


Verdenspremiere: VW TRoc

Volkswagen i Genève >>>


Verdenspremiere: Jeep Renegade

Til efteråret lander den i Danmark, men verdenspremieren på den nye lille Jeep foregik på årets motorshow i Genève. Jeep Renegade hedder den og er helt basalt en ny firehjulstrækker med amerikanske rødder, Jeep’s første SUV i mini-segmentet.

Jeep i Genève >>>


Verdenspremierer: BMW 2 Active Tourer, BMW 4 Grand Coupé, BMW X3

På Genève motorshow havde BMW verdenspremiere på en hel række biler. Mest bemærkelsesværdig var 2-serie Active Tourer, som er en forhjulstrukket kompakt SUV.

BMW i Genève >>>

Verdenspremierer: Opel Adam Rocks, Adam S og Astra OPC Xtreme plus ny 3-cylindret benzinmotor

Opel fortsætter den rivende udvikling med nye varianter af livsstilsbilen, Opel ADAM og ikke mindst en ultra skarp OPC-udgave af Astra med tilnavnet Xtreme – navnet det siger det hele. Dertil kommer, at man på Genève motorshow også har premiere på en ny 3-cylindret benzinmotor.

Opel i Genève >>>


Verdenspremiere:

Citroën C1 skal købes på designet

Foruden den officielle verdenspremiere på Citroën Cactus (vi har tidligere præsenteret den nye Citroën - læs mere hér >>>) var den helt store verdenspremiere hos Citroën ganske lille. Det var den nye C1, der også denne gang er resultatet af et udviklingssamarbejde med Toyota og søsterselskabet Peugeot.

Citroën i Genève >>>


Verdenspremiere: Toyota Aygo

Baseret på Toyota filosofien: Tænk stort, tænk små – og tjen penge

”Det er vores grundprincip, at vi ikke producerer biler uden at tjene penge,” fastslog Toyotas øverste europæiske chef, Didier Leroy, i en eksklusiv rundbordsdiskussion inden årets motorshow i Genève. Derfor skulle også den nye Aygo udvikles i det samarbejde, som bragte den første Aygo til verden.

Toyota i Genève >>>


Verdenspremierer: Hyundai Genesis og Intrado

Hyundai i Genève >>>


Verdenspremiere:

Mazda Hazumi - Mazda's nye 2'er

Det er på den ene side bemærkelsesværdigt, i hvilket omfang Mazda er tro mod sine japanske rødder og samtidig forstår, at "oversætte" dem til europæiske bilkultur. Mazda kalder deres designsprog for KODO og konceptbilen, der indikerer hvordan den kommende kompakte Mazda2 kommer til at se ud, er døbt Hazumi. Meget japansk, indtil man får forklaret...

Mazda i Genève >>>


Verdenspremiere: Suzuki Celero

Suzuki har længe ventet på nyheder. Med introduktionen af den nye Suzuki SX4 S-cross (læs den første internationale prøvekørsel af Suzuki SX4 S-Cross hér >>>) blev der taget hul på det, man hos Suzuki regner med, bliver flere nyheder over de kommende år. Og selvom småbiler traditionelt har været Suzukis domæne, ikke mindst med den helt lille forgænger, Suzuki Alto, har der også hér manglet et konkurrencedygtigt alternativ.

Suzuki i Genève >>>


Verdenspremierer: KIA Soul EV og KIA Sportage

Samtidig med at KIA gjorde klar til de første testkørsler af den nye KIA Soul (læs den første internationale prøvekørsel af KIA Soul hér >>>), havde man på Genève Motorshow verdenspremiere på den elektrisk udgave af KIA Soul, som måske endda også finder vej til det danske marked.

KIA i Genève >>>


Verdenspremierer: Nissan X-Trail og Nissan Juke

Den helt nye Nissan X-Trail skal ses som en overbygning på Nissans crossover-modelrække og et supplement til den utrolig populære Nissan Qashqai. X-Trail er nydesignet helt fra bunden og er bygget på den nye fællesudviklede Renault-Nissan Alliance Common Module Family (CMF)-platform.

Nissan i Genève >>>


Verdenspremierer: Audi TT og S3 Cabriolet

Den nye Audi TT/TTS var i centrum på Audi standen på Genève Motorshow. Der er tale om en moderne klassiker i en helt ny version: Tredje generation af den kompakte sportsvogn, med et emotionelt design og dynamiske kvaliteter.

Audi i Genève >>>


Verdenspremierer:

Skoda Concept VisionC og Skoda Octavia Scout

Den var ikke til at komme uden om, Skodas konceptbil VisionC, en knaldgrøn 5-dørs coupé. For selvom den stod placeret bagest på Skoda standen i Genève, var den så iøjefaldende, at den trak opmærksomheden væk fra alt andet, deriblandt også den nye Skoda Octavia Scout, som til trods for en en større frihøjde er noget mere jordnær, set på kort sigt i hvert fald.

Skoda i Genève >>>


Verdenspremiere: Subaru VIZIV 2

Subaru er, helt ufortjent, et lidt overset bilmærke i Danmark. Internationalt er den japanske bilfabrik kendt som producent af high-tec biler, ikke mindst baseret på unikke kendetegn som boksermotor og symmetrisk firehjulstræk. Og på Genève motorshow viste fabrikken et enestående eksempel på fremtidstænkning, baseret netop på disse principper: VIZIV 2 Concept.

Subaru i Genève >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt