- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

83. INTERNATIONAL MOTOR SHOW - Genève 2013


Fra denne side kan du finde videre til dækningen af forårets vigtigste internationale motorshow.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genève Motorshow - læs korte nyheder hér >>>


Mitsubishi koncepter:

Hybrid med lad og elbil med trådløs opladning

Mitsubishi har ikke slået om sig med nyheder i de senere år. Men den japanske industri-gigant har en klar forventning til, at i 2020 vil 20 procent af alle nye biler være baseret på el-drift i en eller anden form. Og Mitsubishi er ikke bange for at gå nye veje, hvad man bl.a. dokumenterede på Genève Motorshow for nylig.

Mitsubishi i Genève - læs mere >>>


Længe ventet - nu er den her:

Verdenspremiere på Alfa Romeo 4C

Den har været længe undervejs, det har skærpet appetitten, men nu er den her: Den lille 2-personers kompakte Alfa Romeo supersportsvogn ved navn 4C.

Alfa Romeo i Genève - læs mere >>>


Stribevis af nyheder fra Volvo

Volvo nyder godt af den økonomiske indsprøjtning fra virksomhedens kinesiske investor. Modelprogrammet er godt i gang med at blive fornyet og opdateret. På Genève motorshow fremviste den svenske bilfabrik en ny S60, V60 og XC60 med reduceret brændstofforbrug og et endnu frækkere udseende.

Volvo i Genève - læs mere >>>


Verdenspremiere: Nissan Note

Ny Nissan holder vågent øje med omgivelserne

Nissan satser målrettet på at øge markedsandelen på det europæiske og ikke mindst det danske marked. Et af midlerne er en ny generation af kompaktbilen Nissan Note, der har verdenspremiere på Genève Motorshow. Konceptbilen, Resonance giver desuden et fingerpeg om et fremtidigt crossover design.

Nissan i Genève - læs mere >>>


Alsidige Toyota:

Tre verdenspremierer med hvert deres sigte

Med en ny cabriolet, en løsning på fremtidig mobilitetsbehov og en gennemtænkt stationcar dokumenterer verdens største bilfabrik dens alsidighed. Alsidigheden underbygges yderligere af en fortsat målrettet indsats på, at tilgodese kundernes mangfoldighed og miljøets stadige krav om hensyn.

Toyota i Genève - læs mere >>>


Verdenspremiere:

Seat Leon SC - med fokus på sport

Det var Volkswagen Golf, der blev kåret til ”European Car of the Year”. I princippet ville den samme ære også skulle tilfalde søstermodellerne fra Audi, Skoda og ikke mindst SEAT. Forskellige lanceringstidspunkter betød, at kun Audi A3 og VW Golf kunne kandidere til titlen i 2013.Til gengæld markerede SEAT sig så i Genève ved at lancere en 3-dørs udgave af SEAT Leon, med betegnelsen SC.

SEAT i Genève - læs mere >>>


Opel: To verdenspremierer: Opel Cascada og Opel Rocks rykker Opel endnu videre

Det er en forrygende udvikling, Opel har gennemgået i de sidste år. Efter at være kommet på benene igen, som følge af den økonomiske nedtur, har den tyske fabrik definitivt sagt farvel til sit gamle ”gammel mand og blød hat” image. I dag er den tyske fabrik innovativ, dynamisk og fremadrettet. Det genspejles i de biler, fabrikken bringer på markedet.

Opel i Genève - læs mere >>>


Chevrolet Corvette Stingray Convertible:

Jan Magnussens nye våben

I 2013 deltager Jan Magnussen i 24-timers Le Mans i en af de hidtidige Chevrolet Corvette racere. I 2014 er det den helt nye Chevrolet Corvette Stingray, der  danner grundlag for danskerens nye racersportsvogn. Det fastslog Tadge Jeuchter - skaberen af den exceptionelle sportsvogn - i forbindelse med verdenspremieren på den åbne udgave.

Chevrolet Corvette Stingray - læs mere >>>


MINI'er med (livs-)stil

Der var ingen revolutionerende nyheder hos MINI på årets motorshow i Genève, men den legendariske tysk-ejede britiske bilfabrik, designmæssigt under danske Anders Warmings ledelse, er så småt ved at lægge an til et generationsskifte. I mellemtiden udvikler man smarte fancy MINI varianter som ”Bond Street”, ”Hyde Park” osv.

MINI i Genève - læs mere >>>


Honda Civic Stationcar: Konceptet er klart

Under navnet ”Honda Civic Tourer Concept” er udgangspunktet for en kommende stationcarversion af den fortsat temmelig nye Honda Civic nu lagt. Billederne siger mere end mange ord, og der er da heller ikke så forfærdelig mange ord at sige om bilen lige nu.

Honda i Genève - læs mere >>>


XXL Grand Santa Fe er lige om hjørnet

Lige nu er den nye Hyundai Santa Fe på vej på de danske landeveje. Der er tale om en helt ny generation af den efterhånden noget bedagede SUV fra den koreanske bilfabrik. Men lige nu er der desuden en helt ny og endnu større Santa Fe på plads i Genève, hvor man regulært præsenterer en afløser for Hyundai iX55. Den hedder Hyundai Grand Santa Fe.

Hyundai i Genève - læs mere >>>


Kia sætter turbo på udviklingen - i bogstaveligste forstand

KIA sætter turbo på udviklingen. I løbet af fem år er fabrikkens globale salgstal blevet fordoblet, den koreanske bilfabrik er sammen med moderselskabet Hyundai nu blandt verdens fem største bilkoncerner. På Genève motorshow er der skiftet i topgear: Med cee’d GT og pro_cee’d GT vil man markere, at man også mestrer køredynamik.

KIA i Genève - læs mere >>>


Verdenspremiere: Peugeot 2008

Peugeots nye verdensbil

Det gør ondt på Peugeot, at det går så dårligt på de sydeuropæiske lande, for de har traditionelt udgjort et væsentligt grundlag for fabrikkens eksistens. Men det gør ikke mere ondt end at man har fået samlet sig sammen i en fart og udnævnt verden som sit nye marked. Derefter har man sat målrettet handling bag ordene og i Genève præsenterede man et konkret eksempel på Peugeots nye globaliseringsstrategi, Peugeot 2008.

Peugeot i Genève - læs mere >>>


BMW kører nye veje

Verdenspremiere: BMW 3-serie Gran Turismo

På Genève Motorshow har BMW verdenspremiere på en usædvanlig bil. I BMW sammenhæng er den i hvert fald usædvanlig, for den tyske bilfabrik, der – i modsætning til store dele af bilbranchen – tjener penge på at producere biler, har skabt en blandingsmodel, en helt ny hybrid ved navn Gran Turismo.

BMW i Genève - læs mere >>>


Nyt fra Suzuki: Helt ny SX4 er på vej

Der kører mange Suzuki’er rundt på de danske veje. Rigtig mange, faktisk, men de fleste af dem er ikke helt nye. Det er nemlig et stykke tid siden at Suzuki sidst havde nyudviklede bilmodeller at byde på, men på årets Genève Motorshow havde de én, og det var en meget vigtig bil af slagsen.

Suzuki i Genève - læs mere >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt