- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RALLYE DAKAR 2011

Daglige opdateringer på Rallye Dakar fra 1.-16. januar 2011

2. januar: Læs hér>>> 3. januar: Læs hér>>> 4. januar: Læs hér>>>

5. januar: Læs her>>> 6. januar: Læs hér>>> 7. januar: Læs hér>>>

9. januar: Læs hér>>> 10. januar: Læs hér>> 11. januar: Læs hér>>

12. januar: Læs hér>> 13. januar: Læs hér>>  14. januar: Læs her>>

15.januar: Læs her>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011 Dakar 2011:

Coma og Al-Attiyah sejrer i Sydamerika

Marc Coma fra Spanien og Nasser Al-Attiyah fra Qatar tog sejren i årets Rallye Dakar. Coma vandt motorcykelklassen, mens Al-Attiyah tog sig af sejren i bilklassen. For Coma var det den tredje sejr i det berømte maraton race, mens det for Nasser Al-Attiyah var en drengedrøm, der gik i opfyldelse.

15.januar: Læs her>>>


2011 Dakar S11:

Problemer for Sainz - Despres optimist

På den 3. sidste hastighedsetape i årets Rally Dakar blev mulighederne for sejr til sidste års vinder, spanieren Carlos Sainz, reduceret til stort set nul. Anderledes er det i MC-kategorien, hvor Cyril Despres fortsat er en optimistisk 2'er.

Læs mere>>>


2011 Dakar S9:

Gruppestart og fælles vanskeligheder

Dagens hastighedsprøve – den niende i årets Dakar – blev afviklet som et loop med både start og mål i Copiapo i Chile. Det var omkring 235 kilometers ren ørkenkørsel for motorcyklerne og 28 kilometer mindre for biler og lastbiler, fordi løbsledelsen havde valgt at afkorte ruten for dem. Og så var der fælles start i MC-kategorien.

Læs mere>>>


2011 Dakar S7: Strabadserne fortsætter

Præcis som ventet fortsatte strabadserne i årets Dakar rally, da deltagerne efter en velfortjent pausedag gav sig i kast med 2. halvdel af maratonrallyet, som slutter på søndag d. 16. januar i Buenos Aires.

Læs mere>>>


2011 Rallye Dakar S5:

Strabadser i ørkensandet – Jes Munk styrter ud af rallyet

Den sjette dag i Rallye Dakar og den femte hastighedsprøve voldte problemer for alle deltagerne. De var for første gang for alvor ude i Atacamas sandørken, hvor fremkommelighed og navigation satte alle på en hård prøve. Sjettedagen var også dagen, hvor danske Jes Munk udgik af rallyet efter et voldsomt styrt, blot 29 kilometer fra målstregen på den 423 kilometer lange prøve.

Læs mere>>>

Jes Munk.


2011 Rallye Dakar S3: Første mandomsprøve - ikke mindst for danske Jes Munk

”Stage 3” var den første mandomsprøve i årets Dakar-rally, en prøve hvor køreteknik, navigationsevne og udholdenhed virkelig fik lov at spille en rolle. Det oplevede den danske deltager Jes Munk også.

Læs mere>>>


2011 Rallye Dakar S1: Stormende start

Starten på Rallye Dakar fandt sted som planlagt i Buenos Aires lørdag d. 1. januar. Men det var først i dag, at de over 400 deltagere for første gang skulle køre race. I ordets bogstaveligste forstand, for efter godt 500 kilometers transportetape skulle motorcykelkørerne ud på en teknisk krævende ”rigtig” motorcykelprøve på 192 kilometer alt imens bilerne kørte en rigtig biletape på 220 kilometer.

Læs mere>>>

 

2011 Dakar S12:

Den næstsidste udfordring

Dagens hastighedsetape bar præg af tre forskellige aspekter: For det første var det den næstsidste i rallyet. Det prægede den måde, hvorpå deltagerne planlagde deres kørsel. For det andet var den lang – ikke mindre end 555 kilometer. For det tredje var den ikke lang for alle, for de store lastbiler skulle kun køre de sidste 266 kilometer af hastighedsetapen. Og det ødelagde i praksis sporet for motorcyklerne og bilerne.

Læs mere>>>


2011 Dakar S10: Fårene skilt fra bukkene

Dakar rallyet er tilbage i Argentina. For anden gang har deltagerne krydset Andes bjergene og grænsen mellem Chile og Argentina – og nu er der sat kurs mod Buenos Aires. Dagens 176 kilometer lange hastighedsetape, som afsluttede den samlede etape på i alt 862 kilometer skilte, virkelig fårene fra bukkene.

Læs mere>>>


2011 Dakar S8:

Sandeksperternes dag: ny mand i føring

Deltagerne gav sig i kast med Dakar rallyets 8. hastighedsetape med stor respekt. Over 500 kilometer i ørkenen ventede dem og etapen sluttede i et område med over 100 kilometer regulær sandørken.

Læs mere>>>


2011 Rallye Dakar S6:

Ørkensand og navigationsproblemer

Støv, støv, sand og vanskelig navigation var tilbagemeldingen fra deltagerne efter 6. hastighedsetape (dag 7) i Rallye Dakar. Den, der startede forrest havde problemerne med at navigere rigtig, de efterfølgende fik sand i øjnene og kunne ikke se hvor de skulle køre. Det var virkelig ikke nemt.

Læs mere>>>


2011 Rallye Dakar S4:

Hen over Andeshjergene

På dagens 5. etape kørte deltagerne fra Argentina ind i det nordlige Chile med kurs mod Atacama ørkenen. Undervejs kom de op i 4,8 kilometers højde. Og i 5 kilometers højde er der ikke meget ilt. Det så nu ikke ud til at det påvirke de toptrænede frontrunners nævneværdigt. Det var de samme kørere, der prægede topstillingen på dagens godt 200 km lange hastighedsprøve, men i MC-kategorien blev der skiftet anfører og Cyril Despres sendt 10 minutter bagud.

Læs mere>>>


2011 Rallye Dakar S2: Stilheden før stormen

Der var almindelighed enighed om, at trods 300 kilometers hæsblæsende hastighedsprøve i hhv. støv og mudder var den anden race-day i årets Rallye Dakar blot stilheden før stormen. Dermed menes ganske enkelt, at det først er i de kommende dage, at det for alvor går løs.

Læs mere>>>


2011 Rallye Dakar i Sydamerika:

16 dages sprint rally

Danskere med i verdens hårdeste off-road rally

Rallye Dakar er uden sammenligning verdens hårdeste off-road rally. I år er der nye udfordringer i vente. Nye områder, ny navigation - og der er også danskere med.

Læs mere>>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt