- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

 Motorsport


 Arkiv Mere motorsport >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIA eTouring Car World Cup

Tambay kronet som ETCR sæson konge

Det blev den franske racerkører og ETCR-rookie i 2022 sæsonen, Adrien Tambay, der blev kronet som årets sæsonkonge. Det er den titel, der følger med sejr i ETCR-mesterskabet, som i år blev løftet op på World Cup niveau.
2022 ETCR finalen på Sachsenring >>>2022 Seoul E-Prix:

Flot Formel E finale med velfortjente sejre

Set i lyset af voldsomme regnskyl og oversvømmelser i dagene op til Seoul E-Prix hang afviklingen i en tynd tråd. Men såvel arrangører som deltagere håndterede udfordringen forbilledligt. Og det var to af de fire VM-kandidater, der vandt de to løb.

Formel E VM finalen 2022 i Seoul - læs mere >>>


2022 Seoul E-Prix:

Vandoorne og Mercedes vinder Formel E VM

Det lå i kortene inden Formel E VM-finalen, at titlerne ville gå til Stoffel Vandoorne og Mercedes EQ fabriksteamet. Men intet var naturligvis sikkert, og Jaguars Mitch Evans gjorde da også sit bedste for, at Vandoorne ikke skulle komme let til titlen. Evans vandt weekendens første løb og udsatte dermed VM-afgørelsen. Men søndag d. 14. august blev det cementeret: Stoffel Vandoorne og Mercedes EQ er Formel E Verdensmester 2022.
Formel E VM finale i Seoul 2022 - læs mere >>>

Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Stjerner af enhver slags

Det har altid kendetegnet Copenhagen Historic Grand Prix, at begivenheden tiltrak motorsportskendisser af enhver slags og ofte fra rundt omkring i verden. 2022 var, hvad det sidste angår, undtagelsen, der bekræfter reglen, for den eneste motorsportsstjerne fra udlandet, som var annonceret på forhånd, var italiensks Dindo Capello – og han kom ikke.

Glimt fra CHGP 2022 - del 2 - læs og se mere >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2022
Bi
lkultur i bred forstand
Biler betyder rigtig meget for rigtig mange mennesker. For nogle kredser hele deres liv om biler og nogle få går linen ud og anskaffer unikke køretøjer, kører racerløb og er så gode, at de selv bliver en del af bilkulturen.

Glimt fra CHGP 2022 - del 3 - læs og se mere >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Motorfesten skudt i gang med manér

Traditionen tro blev starten på årets Copenhagen Historic Grand Prix markeret med en opvisningskolonne af historiske biler, der kørte Fra Bellahøj Park racerbanen til Københavns Rådhus, hvor Københavns Kommune var vært ved en reception for mange af de fremmødte deltagere, naturligvis med HKH Prins Joachim i spidsen.

Åbningsreception CHGP 2022 - læs mere >>>


Copenhagen Historic Grand Prix

Motorfest igen på Bellahøj

I modsætning til Classic Race Århus, som ikke slap helskindet gennem Corona perioden, lever Danmarks største motorsportsbegivenhed, Copenhagen Historic Grand Prix, i bedste velgående og er nu klar til endnu en motorfest på Bellahøj i København, når det i dagene fra 5. til 7. august går løs på ny.

Optakt til CHGP 2022 - læs mere >>>


2022 Jakarta E-Prix
Intelligent sejr til Jaguar og Mitch Evans
For første gang nogensinde blev der kørt Formel E i Indonesien. Og takket være intelligent kørsel, energistyring og anvendelse af Attack Mode og Fanboost kunne New Zealandske Mitch Evans køre sin Jaguar I-Type 5 til sejr om end med et forspring på beskedne 0,7 sekund.
Jakarta E-Prix - læs mere på Formel E.dk >>>


Formel E teknik og miljø-hensyn:

Styr på energien og et rat med perspektiver

I 2023 introduceres de helt nye Formel E GEN3 racerbiler. De er banebrydende på stort set alle områder, flere kræfter, et mere kompakt design, mere avanceret elektrisk drivline osv., osv. Men det er stadig køreren, der til syvende og sidst er den afgørende faktor. Sådan er det også i den eksisterende generation af Formel E GEN2 racerbiler. Og kørerens vigtigste redskab er bilens rat – såvel som hans egen hjerne.

Formel E teknik og miljøhensynet - læs mere >>>


2022 Formel E VM 8. afd. Berlin E-Prix Race 2:

Verdensmesteren vinder på Dag 2

2021 Formel E verdensmesteren, Nyck de Vries, vandt årets første E-Prix tilbage i januar. Siden da har det været beskedent, hvad han præsterede. I weekendens første race i Berlin blev han eksempelvis nr. 10, men på andendagen i de unges europæiske hovedstad kørte han sig i sin Vestas powerede Mercedes EQ tilbage i VM-kampen med en flot sejr.

Berlin E-Prix Race 2 - læs mere på Formel E.dk >>>


2022 Formel E VM 7. afd. Berlin E-Prix Race 1:

Mortara vinder overbevisende

Egentlig er Edoardo Mortaras sejrsmargin på 1,8 sekund i weekendens første race i Berlin Tempelhof ikke udtryk for en overbevisende sejr. Men i Formel E er den overbevisende, fordi kampen i toppen er så tæt. I den ene af semifinalerne forud for løbet var det endda så tæt, at 0,000 sekund skilte de to, der dystede – Alex Sims og Jean-Eric Vergne.

Berlin E-Prix Race 1 - læs mere på Formel E.dk >>>


2022 Formel E VM 6. afd, Monaco E-Prix

Vandoornes unikke sejr

Der er altid noget særligt ved at køre race på den berømte bane i Monaco. En sejr i det mondæne fyrstendømme betyder mere end nogen anden. Sådan har det været i Formel 1 i snart 100 år og sådan har det været i Formel E siden verdens mest innovative motorsport gæstede fyrstendømmet for første gang i 2017. Bl.a. derfor var Stoffel Vandoornes triumf i sæsonens sjette VM-afdeling af særlig betydning.

Monaco E-Prix - læs mere >>>


2022 Formel E VM 5. afd, Rom E-Prix Race 2:

Dobbelt triumf til Evans og Jaguar

Det var på et hængende hår, men når enden er god er alting godt. Sådan var det i hvert fald for Jaguar og Mitch Evans, der for anden dag i træk kørte sejren hjem i den italienske hovedstad med den enestående historie. Ud af de i alt seks løb, der har fundet sted i Rom, har Mitch Evans og Jaguar vundet de tre.

Rom E-Prix Race 2 - læs mere på Formel E.dk >>>


2022 Formel E VM 3. afd, Mexico City E-Prix:

Porsche vinder langt om længe

Ny ledelse og bitre erfaringer i bagagen. Porsche SKULLE vinde, det kunne ikke vente længere og det gjorde de så i Mexico City efter overbevisende energistyrings-strategi: Wehrlein vandt, Lotterer blev 2’er og dermed var de inde i VM-kampen, som Mortara og Venturi dog fortsat fører, oven i købet med udbyggede forspring.

Formel E VM, Mexico City - læs mere >>>

2022 Formel E VM 1. afdeling Diriyah E-Prix

Status quo men meget bedre race

Ser man alene på udfaldet af årets første VM-runde, som fandt sted på bybanen i Diriyah i Saudi Arabien er ikke meget ændret i forhold til i fjor. Men racerløbene og hele afviklingen af løbsdagen er meget, meget bedre. Efter de første to løb står det dog klart: Mercedes er teamet, der skal besejres i år og det bliver ikke let.

Formel E VM Race 1 - læs mere på Formel E.dk >>>


Formel E VM 2022

Stærkt felt og uforudsigeligt udfald

Når 2022 Formel E verdensmesterskabet tager sin begyndelsen fredag d. 28. januar (med shakedown allerede dagen inden), sker det som i fjor på den saudiarabiske racerbane på afspærrede veje i Riyadh forstaden Ad-Diriyah (Racerbanen i Ad-Dririyah >>>). Men selvom racerbilerne i teknisk forstand ikke er forskellige fra de, der blev benyttet i fjor, er det eneste kendte ved sæsonstarten netop racerbanen. Alt andet får man først en indikation af, når løbets flages af fredag aften.

Formel E VM - optakt - læs mere >>>


2022 Rally Monte Carlo: Sébastien Loeb og Ford vinder historiens første "hybrid rally"

Der blev skrevet rally-historien i weekendens første VM-rally nogensinde med helt nye CO2 neutrale hybridrallybiler. Og palmerne i det berømte Rally Monte Carlo gik til M Sport Ford teamet, efter at Sébastien Loeb på næstsidste hastighedsprøve overtog føringen, godt hjulpet af, at rivalen Sébastien Ogier’s Toyota punkterede.

Rally Monte Carlo 2022 reportage - læs mere >>>


Dakar 2022:

Al-Attayah og Toyota dominerede og vandt

Det blev Nasser Al-Attiyah fra Qatar, der sammen med co-driver Matthieu Baumel vandt årets Dakar. Den nu 4-dobbelte Dakar-vinder styrede sin Toyota GR DKR Hilux sikkert i mål efter i princippet at have ført fra start til mål. Sejren var også Toyotas nr. 2 i det berømte maraton rally. Den første sejr kom i 2019, hvor Al-Attiyah, dengang i Sydamerika, vandt sin tredje sejr.

Dakar 2022 rapport - læs mere >>>

2022 Energy X Prix, EXTREME.E: Hamilton, Loeb og Gutiérrez mestre efter dramatisk finale

Det blev Lewis Hamiltons X44 EXTREME.E team med den 9-dobbelte rally verdensmester Sebastien Loeb og den bedste kvindelige Dakar kører i nyere tid, Christina Gutiérrez, på skift i cockpittet på den fuldt elektriske Odysee 21 rallycross racer, der vandt årets mesterskab. Det skete efter et dramatisk opgør med talrige uheld og de afgående mestre parkeret på sidelinjen, da finaleløbet skulle køres.

EXTREME.E finalen i Uruguay - læs mere >>>


2022 Copper X-Prix:

EXTREME.E var helt Crazy og ude i ekstremerne

Det er som om, at verdens mest ekstreme løbsserie for fuldt elektriske off-road racere bliver stadig mere ekstrem. Og det såkaldte Crazy Race, som er et opsamlingsheat med sidste chance for deltagelse i finalen, har udviklet sig til at være den rette betegnelse for samtlige heats. Sådan var det i hvert fald i årets næstsidste mesterskabsafdeling, som fandt sted i Atacama ørkenen nær Antofagasta i Chile.

Copper X Prix - læs mere >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Motorsports kulturen i højsæde

Den årlige motorfest i hjertet af København blev den forventede succes. Der var rigtig mange tilskuere på Bellahøj, da Danmarks vigtigste motorsportsbegivenhed fandt sted og selv ikke de skiftende vejrforhold kunne holde gejsten nede. De blev alle vidne til en motorkulturelt gigantshow, hvor netop det kulturelle element havde fået større plads end tidligere.

Glimt fra CHGP 2022 - del 1 - læs og se mere >>>ETCR World Cup præsenteres
i samarbejde med Goodyear


ETCR i Vallelunga:
Azcona dominerede i den italienske hede
Temperaturerne nærmede sig de 40 grader Celcius, da 5. afdeling af eTouring Car World Cup fandt sted på den italienske Vallelunga racerbane nord for Rom. Det krævede skånsom kørsel, for 500 kW overført til den steghede asfalt var en udfordring, ikke mindst for Goodyears all-weather dæk, og den, der gjorde det bedst var spanske Mikel Azcona.
ETCR på Vallelunga - læs mere >>>

Formel E VM i London:

Vandoorne på tærsklen til VM-titlen

Det er ikke til at komme uden om: Belgiske Stoffel Vandoorne ligner en ny Formel E verdensmester, endnu inden de to afsluttende VM-runder finder sted i Seoul midt i august. Det skyldes naturligvis Mercedes-kørerens egne resultater, men på det seneste især konkurrenternes uheld. Det var de to løb i London et klart udtryk for.

Formel E VM i London - læs mere >>>

London E-Prix fandt sted indeni og udenfor det gigantiske ExCeL Messecenter i Docklands.


2022 New York E-Prix:

Kaos og underholdning på højt niveau

Der var populært sagt kaos og underholdning på højt niveau, da 11. og 12. afdeling af Formel E verdensmesterskabet, New York E-Prix fandt sted på banen i Brooklyn Cruise Terminal, med Manhattan skyline som den pompøse baggrund. Da det hele var slut, var der næsten status quo i toppen – næsten…

New York E-Prix - læs mere på Formel E.dk >>>ETCR World Cup præsenteres
i samarbejde med Goodyear


ETCR: The winner takes it all i Jarama

”The winner takes it all”, synger Mattias Ekströms berømte landmænd, ABBA, og det var præcis hvad der skete på den spanske Jarama-racerbane nord for Madrid i sæsonens 3. afdeling af ETCR World Cup. Den regerende mester vandt samtlige løb i Furious-puljen, scorede dermed maximum-points og blev derfor ikke alene kronet som weekenden konge, men genvandt også føringen i mesterskabet.

ETCR på Jarama - læs mere >>>

ETCR: Tambay krones i Ungarn

Det blev Adrien Tambay, søn af den tidligere Formel 1 Grand Prix vinder, Patrick Tambay, der dominerede 2. afdeling af ETCR World Cup, som fandt sted på Hungaroring øst for den ungarske hovedstad, Budapest. Der blev fra flere sider kørt hårdt, men franskmanden holdt sig ude af de tætte opgør ved simpelthen at køre fra de andre.
ETCR i Ungarn - læs mere >>>


2022 FIA eTouring Car World Cup i Istanbul:

AFLYST

2. afdeling af den nye World Cup serie for verdens mest højtydende elektriske standardvogne, ETCR, skulle have fundet sted på den krævende Istanbul Park racerbane i weekenden d. d. 21.-22. maj. Imidlertid har en konflikt omkring arrangementet betydet, at arrangørerne med kort varsel har måtte udsætte det planlagte race. Der foreligger ikke informationer om en ny dato for løbene i Tyrkiet.


Nissan Motorsportsdirektør Tommaso Volpe:

Nissan ser fremad og kæmper imens

Det ville være til at forstå, hvis man havde mistet modet en lille smule i Nissans Formel E team. Fra tidligere at have vundet Formel E mesterskabet for teams ikke færre end tre gange, fra at Nissan e.dams i 2020 sluttede på 2. pladsen og Sebastien Buemi blev nr. 4 i kørernes mesterskab oplevede man i 2021 et frit fald.

Tomasso Volpe og Max Günther interview >>>


2022 FIA eTouring Car World Cup 1. afd. Pau:

Ekström fortsætter hvor han slap

Den regerende ETCR-mester, Mattias Ekström, fortsatte hvor han slap, da første afdeling af den nye World Cup for elektriske standardvogne fandt sted på den legendariske by-racerbane i Pau i Sydfrankrig. Ekström var i sin pulje hurtigst under kvalifikationen og vandt alle finalerunderne, og da ingen i den anden pulje formåede at gøre ham kunsten efter, blev Ekström naturligt kåret til Weekendens Konge.
1. afd. af ETCR - læs mere på Formel E.dk >>>ETCR World Cup præsenteres
i samarbejde med Goodyear


FIA ETCR eTouring Car World Cup

– nu går det løs igen

Efter en Corona influeret 1. sæson går det nu løs igen med det, der indledningsvis var kendt som PURE ETCR – den innovative serie for fuldt elektriske og særdeles højtydende standardvogne. I weekenden d. 5-8 maj lægger den sydfranske by Pau asfalt til første afdeling af ETCR, som i år er ophøjet til at være en officiel FIA sanktioneret World Cup. ETCR dækkes fortsat på Discovery/Eurosport.

Optakt, løbskalender og TV udsendelsesplan >>>


2022 Formel E VM 4. afd, Rom E-Prix Race 1:

Sejr til Mitch Evans og Jaguar

Alt imens onde tunger så småt var begyndt at antyde, at det nye kvalifikationssystem, som ikke længere favoriserer en dårlig placering i VM-stillingen, med succes var begyndt at skille fårene fra bukkene, deriblandt sidste års VM 2’er, Jaguar, slog det navnkundige britiske Formel E team tilbage og tog sejren i det første af weekendens to løb i Rom.

Rom E-Prix Race 1 - læs mere på FormelE.dk >>>


2022 Formel E VM 2. afdeling Diriyah E-Prix

Mortara tager uventet sejr

Mercedes triumferede i årets første Formel E VM løb, og det gjorde de til dels også i Race 2, men det forløb ganske anderledes.

Formel E VM Race 2 - læs mere på Formel E.dk >>>


Formel E VM 2022

Nye regler giver fair resultater

Fredag d. 28. januar køres sæsonens første løb i Formel E verdensmesterskabet. Det kommer til at ske efter et fuldstændig revideret kvalifikations setup, hvor det i langt højere grad bliver deltagernes præstationer, som afgør udfaldet og dermed startopstillingen, end det hidtil var tilfældet. Sæsonen, som også bliver den mest omfattende i Formel E historien, byder i sagens natur også på nye kørere og også nye teams er på vej.

Formel E 2022 - nye regler - læs mere >>>


2022 Rally Monte Carlo: Starten på ny epoke
Fokus på miljø i rally verdensmesterskabet

I weekenden, d. 20.-23. januar, køres verdens mest berømte rally. Det er Rally Monte Carlo, der traditionen tro afvikles med Monaco som omdrejningspunkt. Det er også starten på en ny epoke i rally-VM med fokus på miljø og omverdens-rigtig adfærd.
Rally Monte Carlo 2022 optakt - læs mere >>>

Dakar 2022 i miljøets navn

Når vinterens Dakar 2022 rally sættes i gang på årets første dag ligger der 8375 kilometer foran deltagerne. 4258 kilometer af dem er hastighedsetaper og dermed lever verdens mest berømte maraton rally endnu engang op til sit ry som verdens hårdeste udfordring i denne ganske særlige motorsports disciplin. 2022 bliver også en teknologisk styrkeprøve i miljøets navn: Hvordan kører man et maraton rally ude i ørkenen med mindst mulig miljøbelastning. Men en vigtig brik i det spil er kørernes indsats – og evner.

Dakar 2022 optakt - læs mere >>>


Mere motorsport >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt