- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

De to grønne Cortina Lotus fra det historiske royale team er igen blandt deltagerne i Royal ProAm, hvor Prins Joachim og Tom Kristensen bl.a. skal forsøge at besejre team-kollegerne Oscar Davidsen Siesby og Dindo Capello.

Copenhagen Historic Grand Prix:

Motorfest igen på Bellahøj


Af Søren Clauding – 2. august 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I modsætning til Classic Race Århus, som ikke slap helskindet gennem Corona perioden, lever Danmarks største motorsportsbegivenhed, Copenhagen Historic Grand Prix, i bedste velgående og man er nu klar til endnu en motorfest på Bellahøj i København, når det i dagene fra 5. til 7. august går løs på ny.

 

Det sker som vanlig med stor royal opbakning. HKH Prins Joachim er tilbage i cockpittet på den efterhånden legendariske Cortina Lotus fra 1965, når han kører Royal ProAm sammen med den 9-dobbelte Le Mans vinder, Tom Kristensen. Og de udfordres hårdt af team-kollegaen Oscar Davidsen Siesby, der har æren af at skulle dele sin Cortina Lotus med italienske Rinaldo ”Dindo” Cappello, som vandt 24-timers Le Mans netop sammen med Tom Kristensen tre gange.

 

De to vandt Le Mans i 2003, 2004 og 2008, og blev nr. 2 i 2012 – og var også sammen på podiet i tre andre udgaver af Le Mans i Audis storhedstid, hvor de i 2006, 2009 og 2010 blev nr. 3. Siden trak den sympatiske italiener sig tilbage efter Le Mans i 2012, to år inden Tom Kristensens sidste Le Mans (hvor han i øvrigt sluttede 2’er). Det er ikke første gang Dindo Capello er i København, hvor han deltog i CHGP i 2015.

 

Flere Le Mans stjerner

Foruden de danske og udenlandske stjerner er også en anden tidligere Le Mans vinder med i Royal ProAm, nemlig Kristian Poulsen, som i 2009 tog en klassesejr i det berømte 24-timers løb. Han skal køre en Ford Escort MK1 fra 1976. Også en anden tidligere Le Mans-kører, Christoffer Nygaard er på deltagerlisten i en Lotus Cortina.

 

Foruden det royale højdepunkt køres der i de gængse historiske racerklasser – 65-klassen, 71-klassen og 90-klassen ikke mindst. 1990 er nu en veteranbilsklasse, hvilket sætter københavnerbegivenheden lidt i perspektiv – det første klassiske motorløb for foden af Christiansborg fandt netop i 1996 og dengang var biler fra 1990 ganske nye. Her kommer man til at se spændende køretøjer som en håndfuld Porsche 911 oppe imod fx BMW E30, Volvo 240 Turbo, Alfasud, og af den lidt mindre anmassende slags en Toyota Starlet. Et par Opel Kadett GT/E og en VW Scirocco GTX har også sneget sig ind. Desuden har TCR Denmark en afdeling lagt ind på Bellahøj.

 

Nellemann i spidsen

Promoter for Copenhagen Historic Grand Prix er fortsat motorsports-legenden, Jac Nellemann. Hans hjertebarn er Formel Junior, for hans far, Vilhelm Nellemann jr. grundlagde i sin tid Formel Junior klassen i Danmark. Så de gamle racerbiler fra sidst i 50’erne og først i 50’erne er selvfølgelig også med i et unikt felt bestående af i alt 8 biler – for der er ikke mange af de gamle biler kørende længere.Jac Nellemann holder liv i den københavnske motorfest med udsigt til endnu et underholdende Copenhagen Historic Grand Prix.


Omvendt har man fået samlet et stort felt af de også ret spektakulære men noget mere moderne Legend Cars. Ikke færre end 26 biler er på startlisten i skrivende stund. Og så har man ligeledes samlet et velvoksent felt af såkaldte Youngtimers. Her kan man se biler som Porsche 944, Peugeot 106 Rally, BMW M3, Toyota Supra, Honda Civic Type R, Nissan 350Z, Renault Megane og Citroen Saxo. Det er et noget blandet felt, for nu at sige det mildt.

 

Oven i det har man samlet et felt af kulturhistoriske biler – men de skal ikke køre race i traditionel forstand, alene opvisningskørsel. Der er tale om biler som Aston Martin DB5, DB6, Ferrari F40, F50, Enzo, LaFerarri og Porsche GT1 Le Mans Prototype.

 

Race for Riget med stjernebesætning

Og som vanlig køres der ”Race for riget”, hvor overskuddet kommer syge børn på Rigshospitalet til gode. Her er det muligt at købe en køretur på banen med bl.a. Tom Kristensen i en Lamborghini Huracan Super Trofeo, Michael Christensen i Porsche 718 Cayman GT4 RS, Christoffer Nygaard i Aston Martin Vantage, Michelle Gatting i Porsche 911 GT3 og mange flere. Den samlede liste inklusive priser kan ses hér.

 

Der kan fortsat købes billetter til Copenhagen Historic Grand Prix. Følg dette link, hvor der også kan findes yderligere information om de mange spændende aktiviteter i den københavnske motorkulturelle festweekend.


Tom Kristensen er ambassadør for CHGP og naturligvis med igen i Royal ProAm.


Dindo Capello blev nr. 2 i sit afslutnings-Le Mans for præcis 10 år siden. Forinden havde han vundet løbet tre gange som hold-kammerat med Tom Kristensen.


I fjor havde Prins Joachim familien med til Copenhagen historic Grand Prix. Mon ikke den kongelige familie også i år dukker op for at se farmand tilbage i køredragten i Cortina-Lotus raceren med nr. 65 på siden.


Kristian Poulsen har vundet klassesejr i Le Mans og er også med i år.

'
Michelle Gatting kommer til København efter en række triumfer på den internationale sportsvognsscene.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt