- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

Overborgmester Lars Weiss, racerstjerne Michelle Gatting, Løbspromoter og racerlegende Jac Nellemann, Dansk racerprins, HKH, Prins Joachim.


Copenhagen Historic Grand Prix

Motorfesten skudt i gang med manér


Af Søren Clauding – 5. august 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditionen tro blev starten på årets Copenhagen Historic Grand Prix markeret med en opvisningskolonne af historiske biler, der kørte Fra Bellahøj Park racerbanen til Københavns Rådhus, hvor Københavns Kommune var vært ved en reception for mange af de fremmødte deltagere, naturligvis med HKH Prins Joachim i spidsen.

 

Den danske racerprins kaster ekstra glans over arrangementet, som gennem en årrække har kunnet gennemføres takket være Jac Nellemanns ukuelige indsats. Overborgmester Lars Weiss bød velkommen og glædede sig over, at det endnu engang var muligt at gennemføre det traditionsrige kulturhistoriske Grand Prix.


Jac Nellemann er primusmotor bag CHGP.


Jac Nellemann selv glædede sig også over udviklingen og påpegede hvilket kolossalt arbejde, der udføres med henblik på til stadighed at gøre CHGP endnu mere bæredygtigt. Og tidligere præsident for Dansk Automobil Sports Union pegede på hvilken betydning Nellemann familien har haft for dansk motorsport, herunder deres ansvar for at Danmarks første motorbane, Roskilde Ring, blev grundlagt tilbage i 1955.


Jac Nellemann fik overrakt et optryk i glas og ramme af plakaten fra åbningsløbet på Roskilde Ring i 1955.

 

Med sine 87 år er Harry Lund Grand Prix'et ældste deltager.

Læs også:
Motorfest igen på Bellahøj >>>

Genoplev lidt glimt fra CHGP 2021 >>>

Ikke længe efter åbnings-sceancen på Københavns Rådhus var Prins Joachim krøbet i køredragten, og var klar til start i fredagens første træning til Royal ProAm. Forinden havde han dog styret sin Cortina Lotus gennem byens gader tilbage til Bellahøj. Iøvrigt har Prins Joachim ikke været in-aktiv i motorsport siden sidste år ved samme tid. For blot fire uger siden vandt han en klassesejr i årets Le Mans Classic. Hér deltog han sammen med Otto Reedtz-Thott og Rasmus Lokvig i Reedtz-Thott's Lotus XI.Med klassesejr i 24-timers Spa-Francorchamps for GT3 racersportsvogne er Michelle Gatting den seneste danske vinder fra den internationale racerscene. Sammen med kollegerne Frey, Bovy og Pin vandt Gatting klassen Gold Cup. Det er iøvrigt første gang et rent kvindehold vinder en af klasserne i det traditionsrige løb, der blev kørt første gang i 1924.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt