- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Nicolai Sylvest og Michael Holden kørte deres Lotus-Cortina til en suveræn sejr i Royal Pro/Am klassen. I baggrunden skimtes H.K.H. Prins Joachims tilsvarende bil.

Glimt fra Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Motorsports kulturen i højsæde


Af Søren Clauding – 8. august 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den årlige motorfest i hjertet af København blev den forventede succes. Der var rigtig mange tilskuere på Bellahøj, da Danmarks vigtigste motorsportsbegivenhed fandt sted og selv ikke de skiftende vejrforhold kunne holde gejsten nede. De blev alle vidne til en motorkulturelt gigantshow, hvor netop det kulturelle element havde fået større plads end tidligere.

 

Naturligvis blev der kørt race, og weekendens højdepunkt var naturligvis det royale møde i Royal ProAm, selvom klassen kun samlede 7 deltagende biler i år. Alligevel var der masser af spænding og dramatik, og de dramatiske højdepunkter indtraf ikke mindst, da først Tom Kristensen og siden Michelle Gatting afsluttede finalen i beton-værnet langs banen.

 

Forinden havde Prins Joachim ellers formået i flot stil at køre sin Cortina nr. 65 fra bageste startplads i amatørfinalen op på 2. pladsen i løbet, men det holdt kun en enkelt omgang i finalen for de professionelle kørere, så kørte den 9-dobbelte Le Mans vinder galt, iflg. pga. problemer med gearskiftet.

 

Gatting tabte ganske enkelt bilen på løbets næstsidste omgang. Men hun var til dels undskyldt, for hendes muligheder for forberedelse var minimale. Hun havde aldrig kørt bilen, som tilhører Oscar Davidsen Siesby før, men sprang til i sidste øjeblik, da Dindo Capello på vej til lufthavnen i Italien fik aflyst sit fly på grund af den pågående fly-konflikt i støvlelandet.

 

Vinder af ProAm finalen blev Nicolai Sylvest/Michael Holden i Cortina foran Christoffer Nygaard/Palle Knarreborg, også i Cortina og Martin Gøtsche/Lars Leed i Volvo Amazon.

 

Der blev kørt race i de gængse historiske klasser og også i det danske TCR mesterskab. Men den kulturhistoriske side af sagen blev i den grad underbygget af en kortege at meget fine biler af enhver slags med fra få til rigtig mange årtier på bagen – men i sagens natur med et vist sportsligt islæt.


De tre bedste hold i Royal ProAm kunne ikke dy sig og sprøjtede traditionen tro med masser af bobler.

 

Oscar Davidsen Siesby med Palle Knarreborg lige efter sig.

Læs også andre glimt fra CHGP 2022:

Stjerner af enhver slags >>>

Bilkultur i bred forstand >>>

Optakt til CHGP 2022 >>>

Åbningsreception >>>

Starten i Royal Pro/Am amatør finalen. Holden fører an og bagest, lige foran Falck-bilen skimtes Prins Joachims Lotus Cortina.


Prins Joachim avancerede fra bageste startposition til 2. pladsen i amatør-finalen. Og han gik til den - bemærk det løftede forhjul. Siden satte Tom Kristensen bilen ind i betonvæggen efter et problem med gearskiftet.


Michelle Gatting sprang ind i stedet for den fly-aflyste tidligere Le Mans vinder, Dindo Capello, og hjalp Oscar Davidsen Siesby frem til en placering i toppen. Det hele gik med godt indtil næstsidste omgang. Cortina'en led skade, men sådan er motorsport også.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt