- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Stjerner af enhver slags


Af Søren Clauding – 8. august 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har altid kendetegnet Copenhagen Historic Grand Prix, at begivenheden tiltrak motorsportskendisser af enhver slags og ofte fra rundt omkring i verden. 2022 var, hvad det sidste angår, undtagelsen, der bekræfter reglen, for den eneste motorsportsstjerne fra udlandet, som var annonceret på forhånd, var italiensks Dindo Capello – og han kom ikke.

 

Der er jo som bekendt en forklaring på alting: Den 3-dobbelte Le Mans vinder led den samme skæbne som tusindvis af danskere i sommerperioden: Hans fly var aflyst og næste afgang ville være så sent, at han ikke ville kunne deltage i Royal ProAm som planlagt, og så gav det ingen mening, at han skulle rejse til Danmark. Det havde egentlig også mindre betydning, for i stedet overtog den kvindelige danske racerstjerne, Michelle Gatting (nybagt klassevinder i 24-timers Spa-Francorchamps) Le Mans veteranens sæde, som på skift skulle deles med Oscar Davidsen Siesby i dennes Lotus Cortina.

 

Nyfødt Le Mans stjerne: Mikkel Jensen

En anden dansk stjerne er Mikkel Jensen. Han har kontrakt med Peugeot i Frankrig og kører allerede nu i fabrikkens HyperCar i top-kategorien, ”World Endurance Championship”. Idéen er, at benytte løbsdeltagelsen i år til at træne teamet op til næste års 24-timers Le Mans. Mikkel Jensen er i team med bl.a. den dobbelte Formel E mester, Jean-Eric Vergne og skulle også have haft Kevin Magnussen i samme bil i WEC. Men den genfødte Formel 1 kører har jo fået andet at lave og dermed bliver Mikkel Jensen den eneste dansker i HyperCar klassen (top-kategorien, der svarer til den tidligere LMP1) i Le Mans næste år.

 

Han var også på Bellahøj, oven i købet flankeret af en team-repræsentant fra Peugeot Racing i Paris, Peugeot Danmarks informationschef, Hanne Sørensen såvel som TotalEnergies danske marketingchef, Anja Slot. Total har gennem mange år haft et tæt samarbejde med Peugeot, DS og Citroën – og er naturligt også en del af fabrikkens storsatsning på sejr i verdens mest berømte motorløb i jubilæumsåret 2023 (24-timers Le Mans fejrer da 100-års jubilæum).

 

På Bellahøj var det dog ikke i Peugeots Hypercar, Mikkel Jensen muntrede sig, men derimod i en af Brian Madsen til anledningen udlånt Peugeot 208 Rally4 rallybil, hvortil publikum kunne købe sig en tur med den danske Le Mans stjerne in spe. Overskuddet fra Mikkel Jensen og mange af hans mere eller mindre kendte racerkollegers ”taxi-kørsel” på racerbanen gik ubeskåret til Rigshospitalets børne- og ungdomsafdeling. I år endte man op med at køre 740.000 kroner hjem.Mikkel Jensen blev bl.a. inviteret på TotalEnergies standen på Bellahøj foran et inviteret publikum. Men også udenfor standen, kunne man følge med.


Kristian Poulsen er tidligere klassevinder i 24-timers Le Mans. Traditionen tro var han også at finde ved Copenhagen Historic Grand Prix.

Læs også andre glimt fra CHGP 2022:

Motorsportskulturen i højsæde >

Bilkultur i bred forstand >>>

Optakt til CHGP 2022 >>>

Åbningsreception >>>

Stjerneparade: Copenhagen Historic Grand Prix kan ikke gennemføres uden et meget stort antal frivillige, der medvirker til alt fra opbygningen af racerbanen til afviklingen af den store danske motorfest. Publikum fik et lille glimt af det, der ligger til grund for arrangementet, som inkluderer den kraftige forhøjelse af banens sikkerhedsniveau til internationale standarder (se fx billedet nedenfor). De frivillige fik ganske enkelt deres egen parade, naturligvis i deres egne køretøjer. Stor, stor applaus til dem alle...Som ambassadør for CHGP har Tom Kristensen bl.a. den ærefulde opgave at overrække den gigantiske check fra "Race for Riget" til Righshospitalets repræsentant.


Løbspromoter Jac Nellemann sørger for race til alle aldre. Hér er det traditionen tro Nellemanns importvirksomhed, der bl.a. omfatter KIA, MG og Isuzu, der sørger for "Race for de helt unge" - og måske kommende motorsportsstjerner på den ene eller den anden måde.


Christoffer Nygaard er tidligere Le Mans kører for Aston Martin. Til daglig er han udviklings konsulent og testkører hos ingen ringere end den svenske super-sportsvogns producent, Koenigsegg. Han blev nr. 2 i Royal ProAm, sammen med Palle Knarreborg.


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt