- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota-standens topdekoration udgjorde symbolet på bilfabrikkernes intensive satsning på at reducere verdens miljøproblemer.


65. Internationale Automobil-Ausstellung - IAA

Frankfurt Motorshow 2013


Fra denne side kan du finde videre til dækningen af efterårets vigtigste internationale motorshow.


af Søren Clauding - september 2013


Efterårets store bilbegivenhed er det kæmpemæssige bilshow i Frankfurt-am-Main. I år, måske mere end nogensinde før, var der fokus på miljørigtig teknologi, alternative teknologier og målrettet satsning på at reducere verdens miljøproblemer. Det er tankevækkende, at det fra politisk side kan tage årtier at opnå fælles fodslag, mens man i bilbranchen gennem entusiastisk og ansvarlig forskning er i stand til at bringe sig langt foran politisk tænkning og som sådan yde et bidrag til reduktion af verdens miljøproblemer på et praktisabelt niveau. Den anerkendelse skal branchen have, og den skal også ses i lyset af, at man er i stand til at udvise miljørigtig ansvarlighed, uden at gå nævneværdigt på kompromis med bilers grundliggende egenskaber, såvel funktionelle, etiske som økonomiske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny MINI er på vej - men den er fortsat en MINI

MINI er snart klar til præsentationen af en ny generation af den populære ikoniske mini-bil. Og den nye MINI forbliver en MINI, fastslår MINI's designchef, danskeren Anders Warming.

Ny MINI generation - læs mere >>>


Fremtidens Mercedes-stjerner

Mercedes GLA er den første Mini-SUV fra den tyske fabrik. Den er den femte af en række biler med mere eller mindre terrængående køreegenskaber hvor det ultimative modstykke er Mercedes Gelände Wagen

Mercedes GLA, S-klasse coupé m.m. - læs mere >>>


IAA Verdenspremiere: Volvo Concept Coupé: P1800 i nye klæder

Volvo har fået ny designchef i form af Thomas Ingenlath, som har en fortid hos Skoda. Men der er ikke meget Skoda over Volvo Concept Coupé, som er var i spotlight på motorshowet i Frankfurt. Til gengæld var der klare forbindelser til fortidens P1800, den eneste regulære sportsvogn, som Volvo for alvor har haft succes med.

Volvo på IAA - læs mere >>>


IAA Verdenspremiere: Honda Civic Tourer

Hondas nye stationcar rummeligst i klassen

Når Hondas nye Civic stationcar, kaldet Civic Tourer, lanceres på det danske marked i marts 2014, vil den være den mest rummelige i sin klasse.

Honda på IAA - læs mere >>>


IAA Verdenspremiere: Nissan X-Trail

Med ny generation af X-Trail tager Nissan solidt fat i den lange ende

Nissan har et erklæret mål: I 2016 skal Nissan være den bedst sælgende japanske bil på det europæiske marked og Nissan har allerede fat i den lange ende. Og det tag bliver endnu mere solidt med den nye Nissan X-Trail, som havde verdenspremiere på Frankfurt Motorshow.

Nissan på IAA - læs mere >>>


IAA Verdenspremiere:

Ny Hyundai i10 er mere sin egen

Det har taget nogen tid at få skilt bilerne ad, men nu ser det så småt ud som om, at Hyundai og KIA biler ikke nødvendigvis er ens søstermodeller med hvert deres udseende. Det indikeres i hvert fald af den nye Hyundai i10, som har verdenspremiere på IAA.

Hyundai på IAA - læs mere >>>


IAA: Verdenspremiere

på Opel Insignia og Monza Concept

Det var naturligvis den nye Opel Insignia, der var den reelle verdenspremiere på det internationale motorshow i Frankfurt. Men det var konceptbilen, Opel Monza, der stjal billedet.

Opel på IAA - Læs mere >>>


IAA:

Toyota brændselscellebil til rimelig pris i 2015

Toyota har besluttet, at man i 2015 vil markedsføre en stor mellemklassebil til en overkommelig pris og derpå igangsætte serieproduktionen. Indtil videre er der fokus på hybridbiler - i en sådan grad, at der kun var Toyota hybrider i Frankfurt.

Toyota på IAA - læs mere >>>


IAA: verdenspremiere på skelsættende Mazda3

Mazda6 var skelsættende, da den for første gang så verdens lys, og den er siden blevet en kæmpesucces. Der er ligeså god grund til at tro, at den nye Mazda3, der har verdenspremiere på Frankfurt Motorshow, fungerer ligeså skelsættende. Den er designet efter samme grundfilosofi som Mazda6, tilpasset de noget mere kompakte dimensioner, men den er ligeså elegant, ligeså dynamisk, sofistikeret og overbevisende som storbror.

Mazda3 på IAA - læs mere >>>

Jaguar C-X17:

Den britiske producent af premiumbiler på vej med kompakt crossover

Det ligger egentlig lige til højrebenet, og Jaguar har da heller ikke tøvet længe efter at virksomheden blev slået sammen med Land Rover og overtaget af den indiske gigant, Tata: En helt ny Jaguar kompakt SUV/Crossover er på vej.

Jaguar C-X17 sports crossover - læs mere >>>


IAA Verdenspremiere:

Ford S-Max Concept og Vignale koncept

Ford præsenterede på Frankfurt Motorshow to koncepter. Det ene var ret håndgribeligt – det andet er mere en filosofi eller forretningsmodel.

Ford på IAA - læs mere >>>


IAA Verdenspremierer: KIA Soul og KIA Niro

KIA fornyer sin sjæl

Der er en umiskendelig lighed mellem den nye KIA Soul, som blev præsenteret på Frankfurt Motorshow i september, og MINI Countryman. Men det er værd at huske på, at KIA faktisk var tidligst ude med sin kompakte SUV/cross-over.

KIA på IAA - læs mere >>>


IAA: Flere verdenspremierer fra Citroën

Cactus viser vejen

På Frankfurt Motorshow præsenterede Citroën en række nyheder inden for produktlinjerne C og DS. Ikke mindst konceptbilen Cactus er interessant, fordi den viser vejen for fremtidige Citroën designs.

Citroen på IAA - læs mere >>>


IAA: VW verdenspremierer på e-mobilitet

VW i stødet med e-up og e-Golf

Volkswagen var populært sagt i stødet på årets motorshow i Frankfurt. Med verdenspremiere på fabrikkens to mest populære bilmodeller med elektriske drivliner har VW taget hul på en ny æra og meldt sig på markedet for elektrisk mobilitet. Og som altid, når Europas største bilfabrik er på banen, er tingene gennemarbejdet og lige til at bruge.

VW på IAA - læs mere >>>


IAA: Stribevis af Audi verdenspremierer

Audi-huset på Frankfurt Motorshow er uden sammenligning det tættest befolkede område. Af gode grunde, for der var en helt stribe nyheder, hvor det især var en ny Audi Sport Quattro Concept og en italiensk designet Audi Nanuk Quattro Concept, der stjal billedet. Verdenspremierer på biler klar til serieproduktion var dog heller ikke kedelige: Audi A3 cabriolet og Audi A8.

Audi på IAA - læs mere >>>


IAA: BMW verdenspremierer i miljøets tegn

På Frankfurt Motorshow dokumenterer BMW, at det på ingen måde behøver at være kedeligt at køre elektrisk. BMW i8 den ultimative plug-in hybrid, hvor den tyske fabrik endegyldigt gør op med at hybrid betyder ”langsom”.

BMW på IAA - læs mere >>>


IAA: Verdenspremiere på Peugeot 308

Om kort tid vil vi her på Motorsiden efter planen kunne præsentere den helt nye Peugeot 308 i detaljer, når de første internationale prøvekørsler har fundet sted. Men allerede på Frankfurt Motorshow stod bilen klar, endda i flere forskellige udformninger, ikke mindst en rap R-koncept version så rigtig spændende ud.

Peugeot på IAA - Læs mere >>>


IAA: Verdenspremiere på Suzukis rå SUV'er

Sammen med den nye seriefremstillede SX4 S-Cross præsenterede den japanske ekspert i småbiler en ny rå konceptbil ved navn iV-4. iV-4 er en kompakt SUV, der passer præcis ind i den bil kategori, som bilfabrikkerne samstemmende har udnævnt til den mest populære bilklasse på det europæiske marked i de kommende år.

Suzuki på IAA - læs mere >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt