- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RALLYE DAKAR 2013

Følg Rallye Dakar på Eurosport fra 5.-20. januar 2013. Eurosport programplaner hér>>>

 

 


Daglige opdateringer på Rallye Dakar fra 5.-20. januar 2013

Dakar 2013 foromtale >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakar 2013 - 19. januar: Favoritternes triumf:

Sejr til Despres på KTM og Peterhansel i MINI

Det var favoritterne, der triumferede i årets Dakar. Endnu engang et bevis på, at grundig forberedelse, oceaner af erfaring, evnen til at holde hovedet koldt og til at lægge den rette strategi er afgørende i verdens mest berømte maraton-rally. Plus - ikke at forglemme - evnen til hos den enkelte deltager at navigere og tackle terrænet på den rigtige måde i med deres respektive materiel.

2013 Dakar - 19. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 17. januar:

Fortsat fransk dominans

Franskmændene Cyril Despres og Stephane Peterhansel er fortsat i føring efter torsdagens etape, der bragte deltagerne i Dakar tilbage til Chile. Undervejs var de oppe i 3 kilometers højde og hastighedsetapen, som lå på den anden side af Andesbjergene, strakte over ialt 319 kilometer grus og sand.

2013 Dakar - 17. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 15. januar:

Nu kører det for Peterhansel og Despres

Stabil og målrettet kørsel, fortsat gå-på mod og ikke, at lade sig knægte af begivenhederne, er opskriften på succes i Dakar. Det er Cyril Despres fra Frankrig og landsmanden, Stephane Peterhansel levende dokumentation af. De fører nu begge årets Dakar.

2013 Dakar - 15. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 12. januar: Ingen dage er ens

Ingen dage er ens i et Dakar-rally. Lørdagens etape blev først forkortet på grund af tropisk regn på etapens første del og siden blev etapen rødflaget ved "checkpoint 2" pga. voldsom regn også på den sidste del. Rapporten er nu revideret ud fra løbsledelsens beslutning om etaperesultaterne.

2013 Dakar - 12. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 10. januar: Despres speeder op

- det samme gør Al-Attiyah

Cyril Despres er efter dagens sjette etape i Dakar blot 2 minutter og 22 sekunder efter den førende Olivier Pain. Og Nasser Al-Attiyah har nu blot 1 minut og 18 sekunder op til Stephane Peterhansel. Så tæt er det efter flere tusinde kilometers rallykørsel.

2013 Dakar - 10. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 8. januar: Pain overtager MC-føringen - "Peter" stod distancen

Stephane Peterhansel fører fortsat Dakar 2013. Tirsdagens over 700 kilometer lange etape, hvoraf næsten 300 var hastighedsprøve, favoriserede de hurtige to-hjulstrukne buggy'er. Trods det formåede den 10-dobbelte Dakar-vinder at køre sin MINI i mål på en tid, der blot var 1 minut og 17 sekunder langsommere end etapevinderen, Nasser Al-Attiyah.

2013 Dakar - 8. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 6. januar:

Peterhansel fører - Despres taber terræn

Stephane Peterhansel - sidste års og da 10-foldige Dakar vinder - lagde blødt ud på 1. dagen af dette års Dakar. Men på Dag 2 hvæssede han kniven og vandt en klar sejr. De store tabere var Red Bull Buggy'erne og ikke mindst Cyril Despres.

2013 Dakar - 6. januar - læs mere >>>


Dakar 2013: Forårsbebuder og nye muligheder

5. januar går starten på maraton rallyet over dem alle: Dakar 2013 sætter af i Lima i Peru og foran de 162 biler, 196 motorcykler, 41 quads og 61 lastbiler venter en rally-rute på over 8000 kilometer, to gange hen over Andesbjergene for d. 20. januar, for de af dem, der når så langt, at blive fejret på målrampen i Santiago i Chile.

Læs optakten til Dakar 2013 hér >>>

Dakar 2013 - 18. januar:

På falderebet: Kampen om podieplaceringerne

I MC-kategorien er det fortsat den 4-dobbelte Dakar-vinder, KTM køreren fra Frankrig, Cyril Despres, der fører an og landsmanden, den 10-dobbelte Dakar vinder og MINI kører Stephane Peterhansel har et godt greb om 1. pladsen blandt bilerne. Men de to afsluttende etaper i rallyet har udviklet sig til en regulær dyst om podieplaceringerne.

2013 Dakar - 18. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 16. januar: Regnen slår til igen

Der var lagt op til er regulært møde med det hvide sand i Fiambala ørkenen, men for anden gang i år spillede vejrguderne deltagerne i Dakar et puds. MC-prøven blev forkortet med 30 kilometer på grund af voldsom regn, og bilerne nåede kun 53 kilometer ud på prøven, så satte løbsledelsen bremserne i og stillingen ved hastighedsprøvens første checkpoint blev dagens resultat. Der var ganske enkelt for meget vand i de ellers ret tørre floder til at man kunne passere.

2013 Dakar - 16. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 14. januar: Vandbæreren i spidsen

- Peterhansel øger forspringet - Al-Attiyah ude

Årets Dakar viser sig fra sin bedste side. I stedet for at være en tve-kamp mellem to topkæmpere i mc-kategorien, er rallyet blevet den ene uventede og dramatiske begivenhed efter den anden. Hvem havde for en uge siden forventet, at Cyril Despres såkaldte "vandbærer" skulle fører Dakar, mens Despres var 2'er? Og nu er Al-Attiyah ude af topstriden.

2013 Dakar - 14. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 11. januar: Caselli vinder etapen - problemer for Despres - Peterhansel øger føringen

Stephane Peterhansel kunne overraskende udbygge sit forspring i Dakar efter sejr på rallyets syvende etape, i dag fredag. Hvorimod Cyril Despres fik problemer med gearkassen og mistede 4 placeringer. I stedet vandt debutanten Kurt Caselli på Marc Comas KTM.

2013 Dakar - 11. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 9. januar: Despres og Roma vinder etapen - Pain og Peterhansel bevarer føringen

Der var flere store forskelle på de første etaper i årets Dakar og 5. dagen. For det første fulgte bilerne og motorcyklerne hver deres helt forskellige rute, for det andet ændrede landskabet fuldstændig karakter. For det tredje kørte deltagerne i dag over grænsen fra Peru til Chile.

2013 Dakar - 9. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 7. januar:

Despres går i føring - "Peter" holder skansen

På tredjedagen af årets Dakar viste den firedobbelte mc-vinder og regerende "mester", franskmanden Cyril Despres hvordan man kører strategisk i ørkenen. Selvom han endnu har til gode at vinde en etape i år, formåede han med en 3. plads på dagens hastighedsprøve at avancere til førstepladsen i mc-kategorien.

2013 Dakar - 7. januar - læs mere >>>


Dakar 2013 - 5. januar:

Starten er gået - lige på og hårdt

Starten er gået på 2013 udgaven af Dakar. Lørdag eftermiddag/aften kørte deltagerne først omkring 250 km transportetape frem til havnebyen Pisco i Peru for derefter at kaste sig ud et hæsblæsende ørkensprint over beskedne 13 kilometer.

2013 Dakar - 5. januar - læs mere >>>


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt