- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februar 2021

Ny Nissan Qashqai skal videreføre succesen

Nissan har løftet sløret for den helt nye Nissan Qashqai, der kommer på markedet til sommer. Nissan er med over 3 millioner solgte eksemplarer af forgængerne, hvor den første generation blev introduceret i 2006, førende på kompakt SUV/crossover markedet i Europa. Det er den erklærede målsætning, at denne position skal fastholdes. Med den nye Qashqai, der er helt igennem fornyet, har Nissan skabt en mere rummelig bil og også en bil, der er helt på niveau med de fordringer, man som moderne bilkøber kan stille til en ny bil. I første omgang lanceres den med en 140 hhv. 158 hestes 1,3 liters turbobenzinmotor og siden vil den også kunne købes med en såkaldt e-Power drivline, hvor bilen drives af en elmotor, som får sin strøm fra en medbragt benzinmotor. Et system, der umiddelbart minder om det, Honda benytter i deres CR-V, Jazz og også den nye HR-V model. systemet udmærker sig ved at tilbyde mange af fordelene ved elektrisk kørsel uden afhængighed af opladning fra elnettet. Vi vender snarest tilbage med en mere dybdegående præsentation.

 


Toyota RAV4 Plug-in Hybrid holder prisen

Da vi sidste efterår kunne berette om den helt nye plug-in hybrid version af Toyota RAV4, endnu inden den var klar på markedet, var den nedslående nyhed for dem, der endnu ikke havde bestilt en bil, at hele 2020-puljen allerede var solgt. Det betød, at fordi der var usikkerhed omkring regeringens udspil til ny afgiftsberegning, vidste man ikke om plug-in hybrider fortsat ville være afgifts-favoriseret. Selvom loven endnu ikke er vedtaget, har Toyota alligevel valgt at offentliggøre nye priser på RAV4 PHEV, og priserne er mindst ligeså favorable som dem, sidste års kunder købte deres biler til. Den billigste udgave er prissat til 420.000 kroner med mellemudstyret, H3, inkluderet. Med H3 Style udstyr koster den 480.000 og med H3 Executive 550.000 kroner.

Læs vores første test af Toyota RAV4 Plug-in hybrid hér >>>


Mercedes-Benz EQA er favorabelt prissat

Den kommende afgiftslovgivning favoriserer elbiler og Mercedes er således i stand til at sælge den helt nye elektriske kompakt-SUV, Mercedes-Benz EQA, til priser fra blot 400.000 kroner.

Mercedes-Benz EQA er tredje model i rækken fra Mercedes’ elektriske EQ-serie og samtidig mærkets første fuldelektriske model i kompaktsegmentet. Mercedes-Benz EQA 250 kan indledningsvis bestilles med en 190-hestes elmotor, forhjulstræk og en WLTP rækkevidde på op til 426 kilometer. Litium-ion-batteriet har en kapacitet på 66,5 kWh og kan hurtiglades med op til 100 kW. Listen af udstyr tæller blandt andet LED High Performance forlygter med automatisk fjernlysassistent, parkeringspakke med sensorer og integreret bakkamera, blindvinkelassistent, tyveripakke, elektrisk bagklap og 18” letmetalfælge. I kabinen finder man desuden ambientebelysning i 64 farver, digital instrumentering med to store 10,25” mediadisplays og MBUX Electric Intelligence-navigation.


Jeep jubilæumsmodeller

Jeep fejrer i år 80 års jubilæum og lancerer derfor særlige jubilæumsvarianter af modellerne Renegade og Compass. Jubilæumsvarianten af Compass bliver desuden den første variant af den nye Compass, som har fået et gennemgribende facelift inde som ude. Jeep er aktuel med de pris-favoriserede plug-in hybrid versioner af netop de to biler og jubilæums varianterne, som også er plug-in hybrider, får navnet “80th Anniversary”. Udstyrsmæssigt er jubilæums-varianterne placeret mellem de såkaldte Limited og S versioner. Foruden forskelligt ”kosmetik”  får de avancerede teknologiske løsninger som fuld LED-pakke og Uconnect-touchskærme på 8,4’’ i Renegade og 10,1’’ i Compass, som tilbyder en bred vifte af opkoblingsservices.

Renegade modellen kan købes fra marts måned og Compass 80th Anniversary følger efter i løbet af foråret.

Læs vores prøvekørsel af Jeep Renegade 4xe hér >>>


Kraftigt opdateret Mazda CX-5

Den rummelige og velkørende SUV, Mazda CX-5, er den mest solgte Mazda-model – både i Danmark og resten af verden. Den er foreløbigt solgt i mere end 3,2 millioner eksemplarer, siden første generation blev introduceret i 2012. Nu får anden generation af den populære Mazda-model en opdatering med blandt andet et nyt infotainmentsystem samt optimerede motorer og gearkasser. Samtidig indføres et helt nyt modelprogram på det danske marked. Udover en større og bedre skærm (10,25”) udstyres alle nye CX-5 med Connected Services som via en smarttelefon og en MyMazda App giver adgang til en række funktioner samt informationer om bilens tilstand. Udstyrsmæssigt hæves barren gevaldigt, bl.a. ved at det hidtil laveste udstyrsniveau slet ikke er i programmet længere. Man kan vælge mellem to benzinmotorer, en 165-hestes 2-liters maskine og en på 2,5-liters med op til 194 hk. Fortsat i programmet er også den kraftigste variant af Mazdas 2,2-liters dieselmotor på 184 hk, der nu også kan kombineres med forhjulstræk i stedet for kun firehjulstræk. Den opdaterede Mazda CX-5 koster fra 300.000 kroner med 2-liters benzinmotoren.

Læs vores seneste prøvekørsel af Mazda CX-5 hér >>>

Formel E VM Race 2

Sejr til Bird – Jaguar tager VM-føringen

Der skulle ikke mere end et enkelt VM-løb til, før Jaguars beslutning om at hyre den rutinerede britiske kører, Sam Bird, bar frugt. I Diriyah-weekendens Race 2 blev Bird kåret som vinder af et i øvrigt ret dramatisk løb, og ved samme lejlighed tog Jaguar føringen i team-mesterskabet.

2021 Formel E VM, Race 2. Formel E.dk >>>


 

Formel E præsenteres i samarbejde med Total

 


Formel E VM Race 1

De Vries og Mercedes skriver Formel E historie

Nyck de Vries og det Vestas-supporterede Mercedes EQ team vinder historiens første Formel E VM løb, det første Formel E løb kørt om aftenen nogensinde og en sejr, der for den dygtige hollænder var hans første løbssejr i cockpittet på en Formel E racerbil.

2021 Formel E VM, Race 1. Formel E.dk >>>


Formel E i respekt for og trods Corona

VM-status, nye tekniske regler og i sagens natur også nye Corona-dikterede retningslinjer har smittet af på det kommende Formel E mesterskab, som starter ud i Riyadh d. 26. februar. Ikke desto mindre kan det let blive den tætteste og mest spændende sæson i mesterskabets blot seks-årige historie.

2021 Formel E VM optakt på Formel E.dk >>> 


ABB FIA Formel E Verdensmesterskabet 2021: Så er det nu det sker
Motorsporten er kendt for at være innovativ og for at finde nye veje, hvor andre går i stå. Det gælder også Formel E sporten, der i seks år har vist, at E-mobilitet er vejen frem. Selv ikke en Corona pandemi kunne få Formel E til at ændre kurs og fredag d. 26. februar køres sæsonens første løb i det nu helt og aldeles officielle Formel E Verdensmesterskab.
2021 Formel E VM optakt - læs mere på Formel E.dk >>>

26.-28. februar: Arktisk VM-rally i ekstrem kulde
2. afdeling af verdensmesterskabet i rally 2021 afholdes i dagene 26.-28. februar i det nordlige Finland. Rallyet erstatter det traditionelle svenske vinterrally, der er aflyst pga. Corona pandemien. Det arktiske rally er en ny og ekstrem udfordring i verdensmesterskabet. Det arktiske Rally kan følges LIVE fordelt på Discovery TV-kanalerne 6'eren og Eurosport og alle seks LIVE udsendelser kan streames og gen-ses på discovery+.

Januar 2021
2021 Rally Monte Carlo
Rallysportens gigantiske triumf

Sejren i Rally Monte Carlo 2021 var Sébastien Ogiers 8. ”Monte” triumf. Det var Toyotas første Monte triumf i nyere tid og egentlig kan Hyundais Thierry Neuville også være stolt af 3. pladsen, som han kørte hjem med en helt og aldeles splinterny codriver. Men den største triumf scorede rallysporten, for end ikke en verdensomspændende pandemi kunne spænde ben for den livsbekræftende oplevelse det er for både deltagere og fans, når verdens bedste rallykørere yder deres allerypperste, som de har gjort det, stort set hvert år siden 1911.
2021 Rally Monte Carlo - læs mere >>>


Dakar 2021: Peterhansels fjortende Dakar-sejr
Det er præcis 30 år siden, Stéphane Peterhansel første gang stod øverst på skamlen i et Dakar-rally. Nu har han vundet verdens hårdeste rally på ny - sejren var hans fjortende ialt.
Dakar 2021 - læs mere >>>

Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt