- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geneve Motorshow 2007


Tekst: Søren Clauding - marts 2007

Foto: Vivi Siiger


Genève Motorshow er forårets vigtigste europæiske udstillingsvindue hvad angår bilfabrikkernes opfindsomhed. Foruden stribevis af nyheder præsenterer bilgiganterne endnu flere såkaldte konceptbiler, der i mere eller mindre køreklar stand viser, hvordan man tænker.

 

Verdenspremierer var også der rigeligt af på forårets store bilshow i Genève. Både fornuftsbiler og dem, der mest er til skæg og ballade.

 

Skøre indslag var også tilladt og Toyota vist sin helt nye ”guldfugl” Auris – pakket ind i 2,5 kg Sterling sølv for dem, der foretrækker det mindre glamorøse. Den schweiziske designkunstner Frank Rinderknecht fremviste den ultramiljøvenlige ”eXasis” i transparant beklædning, så alle tekniske detaljer kunne ses og Honda mente, at diodeforlygter både giver bedre lys, blænder mindre og ikke mindst: ser bedre ud.

 

BMW lander midt imellem med en ny sportslig 3-dørs 1-serie uden dørkarme og med en stribe højpotente, CO2 svage og brændstof økonomiske maskinerier på hylderne at vælge imellem.

 

1970’er sportsvognen Chevrolet Camaro er ikke brændstoføkonomisk, men den vender tilbage og tager kampen op med Ford Mustang. I den anden ende af skalaen finder man den nye Fiat Bravo, der udbygger Fiats design fra Punto modellen og Mazda2, der er på størrelse med Ford Fiesta og forventes at danne grundlaget for en fornyelse af koncernens kompaktbil modelprogram.

 

Mange af dem kommer til Danmark indenfor det næste halve års tid. Fælles nyt for alle: Hvid er vendt tilbage som en acceptabel bilfarve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyotas Guld og sølvbil>>>


Hondas Small Sports Hybrid>>>


Chevrolet Camaro kommer>>>


BMWs nye 1'er>>>


Mazdas nye 2'er>>>


Hyundais nye i30>>>

Subarus dieselboxer>>>


VW Golf Variant>>>


Fiats nye Bravo>>>


Sbarros Citroën Cruise Crosser>>>


Rinspeed viser det hele>>>


Frit løb hos Seat>>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt