- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sportslig BMW 1-serie med unik brændstoføkonomi


Tekst: Søren Clauding - marts 2007

Foto: Vivi Siiger - klik på billedet og se det større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMW har verdenspremiere på Genève Motorshow på den nye 3-dørs udgave af 1-serien - samtidig med at 1-serien generelt har fået en ansigtsløftning.

 

Justeringerne gælder især frontpartiet, der er blevet mere aerodynamisk og smilende. 1-serien kan nu også kendes i bakspejlet, for de såkaldte Corona-ringe omkring forlygterne, som ses tydeligt på billedet ovenfor, er nu også standard på en 1'er.

 

Sidedørene på 3-dørs varianten er rigtig sportslige og fremstillet uden vinduesramme. Men også bagpartiet er justeret lidt ind efter fabrikkens vellykkede designfilosofi.

 

Foruden de visuelle ændringer satser BMW på en helt ny stribe miljørigtige motorer. Man har formået eksempelvis at bygge en 2-liters maskine til 1-serien, der både er kraftigere end den hidtidige og mere benzinøkonomisk. Og motorprogrammet omfatter også en ny 140-hestes diesel, der går over 20 km/l.

 

Det er en kombination af letvægtsmaterialer, optimering af elektronikken og ikke mindst generel vægtreduktion og forbedret aerodynamik, der giver de bedre præstationer.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt