- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

Årets Bil i Danmark 2016, flankeret af fra venstre: Informationschef Erik Morsing, Opel Danmark, ad. dir. Thomas Bruun, Opel Danmark, og afgående bestyrelsesformand i MKD, Mikkel Thomsager.


Årets Bil i Danmark 2016: Opel Astra


Af Søren Clauding – 27. november 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den helt nye Opel Astra blev torsdag aften med stort flertal kåret til Årets Bil i Danmark 2016. Bag kåringen står Motorjournalisternes Klub Danmark, som repræsenterer størstedelen af de danske journalister, der arbejder aktivt med motorjournalistik. MKD har siden 1969 hvert år valgt den bil, der bedst levede op til prædikatet Årets Bil.

 

Efter at have valgt fem nominerede bilmodeller, ud af et felt på i alt 31 (læs også om de nominerede i Årets Bil i Danmark 2016 hér >>>), afgav juryen på 18 medlemmer hver især 25 points. Reglerne påbyder, at alle de fem bilen skal have points, det maksimale antal, der kan tildeles en bil er 10 og ingen bil må få det samme antal points.

 

Resultatet blev følgende:

Opel Astra: 140 points

Volvo XC90: 99 points
Mazda CX-3: 88 points
Jaguar XE: 66 points
Audi A4: 57 points


Undertegnede er medlem af juryen og min stemmeafgivelse var:

Opel Astra: 9 points

Jaguar XE: 6 points

Mazda CX-3: 5 points

Volvo XC90: 4 points

Audi A4: 1 point

 

Begrundelsen for min stemmeafgivelse er:

 

Opel Astra er en yderst komplet bil, med fremragende køreegenskaber og udstyr på et niveau, der ikke tidligere er set i denne klasse, som nu er tilgængeligt for almindelige mennesker.

 

Jaguar XE er bygget rigtigt, perfekt balance, sublime køreegenskaber og en køredynamik i særklasse. Den er den bedst kørende bil i sin klasse og den ser også ret godt ud.

 

Mazda CX-3 rammer lige ind i tidens trend, den er velindrettet, kører godt og ser fantastisk ud.

 

Volvo XC90 er en uendelighed af velfungerende sikkerhedssystemer. Stor applaus. Designet mangler dog lethed og prisen er et handikap.

 

Audi A4 er fornyet og tilbyder udstyr, der ikke tidligere er set i denne klasse. Helhedsindtrykket af bilen er godt, men nyhederne ikke så markante at de retfærdiggør titlen som Årets Bil. VW skandalen spøger også i baggrunden, for en Audi er ikke kun den konkrete bil men også det ry og image, der følger med.

 

Prøvekørslerne er vigtige

Det skal tilføjes, at kåringen af én bil som Årets Bil er yderst vanskeligt og tager man bilbrugerne som udgangspunkt, er behovene og mulighederne meget individuelle. Jeg vil derfor ikke undlade at henvise til de prøvekørsler, vi allerede har gennemført af samtlige biler i finalefeltet. Links hertil findes hér til højre på siden.


Ærespris til Toyota Mirai

I forbindelse med kåringen af Årets Bil blev der uddelt en særlig ærespris til Toyota Mirai, fordi Toyota Mirai er den første brintbil, skabt helt fra bunden af som brintbil og siden sat i serieproduktion. Undertegnede kan fuld ud tilslutte mig tildelingen af æresprisen. Prøvekørslen af Toyota Mirai findes nedenfor.


Efter tildelingen af æresprisen blev Pressechef Anders Tystrup fra Toyota Danmark interviewet LIVE på Periscope. Interviewet kan genhøres på YouTube. Klik på billedet og bliv linket videre.


First European Test: Toyota Mirai

10.000 kroner om måneden – alt inklusive

Toyota har som målsætning, at 25 eksemplarer af brintbilen Mirai skal ud at køre på danske nummerplader inden udgangen af 2016. Men den økonomiske usikkerhed, der er forbundet med at eje en Mirai, spøger. Den er der imidlertid råd for, hvis man virkelig vil. Eller rettere: Den har Toyota valgt at eliminere ved at gøre det muligt, at lease Mirai over en 4-års periode for 10.000 kroner om måneden.

First EU Test: Toyota Mirai Del 2 - læs mere >>>

 

Efter kåringen af Årets Bil i Danmark blev Informationschef Erik Morsing fra Opel Danmark interviewet LIVE på Periscope. Interviewet kan genhøres på YouTube. Klik på billedet og bliv linket videre.


Prøvekørslerne af de fem nominerede biler:


First World Testdrive: Opel Astra

Opels seneste kvantespring

Med den nye Opel Astra, som lander hos de danske Opel forhandlere midt i november i år, har den tyske bilproducent taget et kvantespring. Sådan udtrykte Opel folkene det i hvert fald selv i forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den nye bil på hurtige og snoede veje i og omkring den slovakiske hovedstad, Bratislava.

First World Test: Opel Astra Del 1 - læs mere >>>


First World Testdrive: Mazda CX3

Mazdas målrettede genistreg

Mazda er gået fra succes til succes i de senere år. Takket være en appellerende designlinje og stadig forbedring af eksisterende teknik, har man formået at skabe biler, der for rigtig mange mennesker er optimale. Den allernyeste CX3 lever op til den filosofi.

First World Test: Mazda CX3 Del 1 - læs mere >>>


Volvo XC90 D5 AWD aut. Inscription

Gennemtænkt og forfinet

Visuelt kan man let have holdninger for og imod den helt nye Volvo XC90. Det er nok mest et temperament, om man kan lide den eller ej. Men hvad oplevelsen og brugen angår, vil de fleste med garanti være enige: Volvo XC90 er gennemtænkt og byder på en forfinet oplevelse i enhver henseende.

Volvo XC90 test - læs mere >>>


Jaguar XE S 3,0: Meget bedre bliver det ikke

Allerede sidste efterår kunne vi dybdegående berette om den nye Jaguar XE, en elegant og sportslig mellemklassebil hvor de oprindelige Jaguar-gener på ny kom til ære og værdighed. Det skete i forbindelse med verdenspremieren på den nye bil på bredden af Seinen i Paris. Så intet under at forventningerne var store forud for det første møde bag rattet af den nye bil.

Jaguar XE S 3,0 test - læs mere >>>


Audi A4 Limousine Sport 2,0 TDI

Audi holder fanen højt

Alt imens Volkswagen koncernen kæmper for at råde bod på fortidens og i et vist omfang også nutidens synder, lanceres flere af virksomhedens nye biler på markederne rundt om i verden. Ikke mindst i Danmark, hvor den helt nye Audi A4, som havde verdenspremiere på Frankfurt Motorshow, netop da skandalen begyndte at rulle, nu har gjort sit indtog.

Audi A4 Limousine test - læs mere >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt