- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye Nissan Juke – det koster den
Da vi prøvekørte den nye Nissan Juke ifm. de første internationale prøvekørsler i Barcelona, var man ikke helt klar med priserne. Men siden er lidt mere kommet til: Indstigningsprisen er kr. 199.990. Udstyrsniveauerne hedder Visia, Acenta, N-Connecta, N-Design og Tekna. I forbindelse med lanceringen fås for mindst kr. 15.000 originalt tilbehør med i prisen fra Acenta og opefter. Prisen på en JUKE Acenta er kr. 213.990. Den helt nye JUKE kan også privatleases fra kr. 2.995 pr. mdr. med en førstegangsydelse på kr. 4.995 for udstyrsversionen Acenta med Comfort pack, der bl.a. har klimaanlæg, 17” alufælge, carplay, bakkamera og fuld LED forlygter.
Læs vore test af den nye Nissan Juke hér >>>


Car of the 2020 - nomineringen
Årets Bil i Danmark kåres allerede d. 27. november 2019 på grundlag af fem nominerede biler. Den internationale "Car of the Year" kåres i forbindelse med Genève Motor Show i marts 2020. Det sker på grundlag af syv nominerede biler, og juryen har nu offentliggjort de syv bilmodeller, hvoraf der er et vist sammenfald med den danske nominering:

De nominerede er (i alfabetisk rækkefølge):

BMW 1-serie (nomineret også i Danmark - også redaktørens valg)

Ford Puma (var ikke klar ifm. den danske nominering)


Peugeot 208
(nomineret også i Danmark)

Porsche Taycan (indgik ikke i den danske votering)


Renault Clio
(ej nomineret i Danmark - men redaktørens valg)
First Word Test: Renault Clio - læs mere >>>


Tesla Model 3 (nomineret også i Danmark)
Tesla Model 3 test - læs mere >>>


Toyota Corolla (ej nomineret i Danmark - men redaktørens valg)
Toyota Corolla test - læs mere >>>
Oktober 2019
Verdenspremiere: Mazda CX-30 - sådan er den
Mazda er nu også med i spillet om elbils-kunderne. Den japanske fabrik har benyttet det store motorshow i Tokyo til at afsløre sin første elbil. Den hedder slet og ret Mazda MX-30 og er Mazdas første, serieproducerede elbil.Den kan i øvrigt allerede nu forud-bestilles i en særligt veludstyret First Edition-udgave på www.mazda.dk (mod et depositum på 7.500 kroner og til levering i 2. halvår af 2020). Mazda MX-30 ”First Edition” kommer til at koste 253.000 kroner.
Læs mere om Mazdas nye elbil på Formel E.dk >>>

September 2019
Mazda præsenterer sin første elbil

Mazda Motor Corporation har valgt dette års Tokyo Motor Show til verdenspremieren på mærkets første serieproducerede elbil. Elbilen fra Mazda bliver en helt ny og selvstændig model i en ny generation af bilmodeller, der i forvejen tæller Mazda3 og Mazda CX-30. Den er udviklet med udgangspunkt i Mazdas filosofi om at sætte mennesket i centrum og om at tilbyde en både ubesværet og involverende køreoplevelse.Tokyo Motor Show åbner for pressen den 23. oktober, hvor Mazda holder sin pressekonference kl. 11:20. Udstillingen er åben for publikum fra den 25. oktober til og med den 4. november.
Suzuki kup: udbetaling på 5000 kroner
Suzuki er af den opfattelse, at kunderne gerne må gøre et kup, når de køber ny bil. Vi gætter i hvert fald på at det er årsagen til, at der inviteres til Åbent hus d. 6. oktober, hvor hovedattraktionen er særlige KUP modeller i hele programmet. Og samtidig er det muligt at få den nye bil finansieret med et billån, hvor udbetalingen kun er på 5.000 kroner. Fx fås den økonomiske og rummelige mikrobil Celerio med masser af udstyr nu til en kup-pris fra 99.990 kr. - en besparelse på 15.000 kr. Og med priser fra lige under 130.000 kroner kan man anskaffe en Swift, en Baleno eller markedets mindste SUV, Suzuki Ignis. Tilsvarende tilbud gælder også de større modeller. Find vores Suzuki prøvekørsler hér >>>

27. oktober 2019
Ott Tänak rally verdensmester for Toyota
De estiske rallykørere, Ott Tänak og co-driver Martin Järveoja, sikrede sig søndag sejren i rally-verdensmesterskabet 2019, da de kørte deres Toyota Yaris ind på 2. pladsen i det spanske rally, Rally Catalunya, som var årets næstsidste VM-afdeling. Inden den afsluttende hastighedsprøve, den såkaldte powerstage, som giver ekstra points i kørernes VM, lå holdet på 3. pladsen efter to Hyundais, kørt af VM-rivalen Thierry Neuville og deltidskøreren Dani Sordo. En 3. plads i mål og en pointsscore på powerstagen, blot én placering dårligere end Neuville ville have været nok for at sikre Tänak VM-titlen. Han benyttede i stedet hastighedsprøven til at avancere til 2. pladsen i rallyet (0,4 sekunder foran Sordo) og tog samtidig maksimum-points ved at vinde powerstagen foran Fords Elfyn Evans og Neuville, som vandt det spanske rally. Tänak har nu et forspring på 36 points inden VM-finalen i Australien midt i november og med maksimalt 30 points på spil, kan han nu koncentrere sig om at sætte alt ind på at bidrage til, at Toyota kan genvinde konstruktør-VM. Her har Hyundai dog fat i den lange ende med aktuelt et forspring på 18 points og maksimalt 43 point kan scores af en konstruktør i et enkelt rally. Rally-VM (World Rally Championship) dækkes LIVE på Discovery kanalerne Eurosport og 6'eren. Udsendelsestiderne for det australske rally publiceres på Motorsiden.dk, når de foreligger.

6. oktober 2019
Toyota triumfer i rally og sportsvogns-VM
Få timer efter at Toyota havde vundet den japanske afdeling af World Endurance Championship på Fuji banen i fabrikkens hjemland (hvor Nicki Thiim og Marco Sørensen iøvrigt i GTE-klassen havde kørt deres Aston Martin til sejr foran bl.a. Michael Christensen i Porsche) fejrede verdens største bilmærke endnu en triumf. På mudrede og opkørte skovveje i Wales vandt Ott Tänak i sin Toyota Yaris tredjesidste afdeling af World Rally Championship. Især den sidstnævnte sejr var vigtig, hvis Toyota skal genvinde VM for konstruktører, hvor Hyundai fortsat ligger i spidsen. Og naturligvis også for Tänak, der øgede sit forspring i kørernes mesterskab. På 2, og 3. pladsen kom nemlig Hyundais Thierry Neuville og Citroëns Sebastien Ogier. Begge blev besejret regulært i de britiske VM-afdeling, og det boost er måske præcis, hvad der skal til, hvis Toyota skal vinde begge titler i år. Sidste år lå Tänak dog også i en stærk position inden sæsonens sidste VM-løb, og alligevel formåede Ogier, at vinde kørernes verdensmesterskab. Næste afdeling finder sted sidst i oktober og dækkes som vanlig med LIVE transmissioner på Eurosport. Udsendelsestiderne publiceres her på Motorsiden.dk i dagene op til rallyet, som finder sted i Spanien.

29. september 2019
Mercedes Ekstreme E-satsning
Når den kommende Formel E sæson starter ud i november måned, er Mercedes-Benz blandt de to debutanter i mesterskabet, der i fjor blev verdens mest populære næst efter Formel 1. Men allerede nu ser det ud som om, at Mercedes også forbereder sig til deltagelse i den nye Extreme E serie gennem sin tætte relation til HWR.
Mercedes Ekstreme E-satsning - læs mere >>>

F1: Hamilton vinder i Rusland - MAG 9'er
Lewis Hamilton udbyggede sin føring i Formel 1 verdensmesterskabet, da han sejrede i Det russiske Grand Prix - sæsonens 7. sidste VM-afdeling. Nr. to blev team-kollegaen hos Mercedes, Vatteri Bottas og Charles Leclerc sluttede som nr. 3, efter at Hans team-kollega hos Ferrari, Sebastien Vettel, blev kaldt i pit pga. af sikkerhedsrisiko ved bilen. Hamilton fører nu VM-kampen med ialt 322 points mod Bottas 249 og Leclercs 215. Kevin Magnussen kørte i mål som nr. 9 og danskeren ligger sammenlagt på 20. pladsen med ialt 20 VM-points.
25. september 2019
Extreme E premiere i Grønland
Grønland skal være vært ved den største motorsportsbegivenhed nogensinde på dansk grund. Det vil ske i 2021, hvor verdens allerførste Extreme E race for elektriske SUV'er vil finde sted på den klima-truede ø, helt og aldeles på naturens præmisser.
Extreme E premiere i Grønland - læs mere >>>

15. september 2019
WRC i Tyrkiet: Dobbelt triumf til Citroën
Den regerende rally-verdensmester, Sebastien Ogier kørte sin Citrën C3 WRC til en klar sejr i 4. sidste afdeling af Rally-verdensmesterskabet, som fandt sted på ondulerende bjergveje tæt ved ferieområderne i den sydvestlige del af Tyrkiet. Sejren var vigtig for Ogier, for derved styrkede han sine muligheder for at genvinde VM-titlen, yderligere understøttet af, at den VM-førende Ott Tänak i Toyota Yaris mistede muligheden for at score løbspoints i Tyrkiet, da han fik elektriske problemer med bilen lørdag eftermiddag - han kom dog ikke helt tomændet fra Tyrkiet, da han siden scorede 5 VM-ponys ved at vinde den afsluttende Powerstage. Hyundais Thierry Neuville klarede selv, at sætte sig ud af topstriden, da han lagde sin Hyundai i20 Coupé på siden lørdag eftermiddag og han måtte siden nøjes med 8. pladsen i mål. Stillingen i VM inden 3. sidste VM-møde er: Tännak - 210 pts. Ogier - 193 pts. Neuville - 180 pts. Næste rally, det brittiske, dækkes også af Eurosport med LIVE transmission fra udvalgte hastighedsprøver. Udsendelsesplanen annonceres her på Motorsiden.dk.
Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt