- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De seks nominerede biler er: Volvo XC60, Ford Fiesta, Honda Civic, VW Polo, Opel Insignia, SEAT Arona.


 

Årets Bil i Danmark 2018 - nomineringen

Tæt opgør - fem nominerede blev til seks

 


Af Søren Clauding – 12. oktober 2017 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kåringen af Årets Bil i Danmark 2018 er i gang. Den indledende sammenligningsrunde er forbi, Ikke færre end 31 nye personbiler kandiderede til titlen, hvor fem skulle være blevet nomineret. Men fem blev til seks pga. stemmelighed, så tæt er konkurrencen. Siden finder den endelige kåring sted d. 30. november 2017.

 

Titlen er en hæderstitel, som hvert år tildeles af MKD – Motorjournalisternes Klub Danmark – og juryen består af 23 aktive journalister, som har gjort biler til deres speciale. Alle prøvekører regelmæssigt nye biler og har derigennem opbygget en stor erfaring, som de lægger til grund for deres stemmeafgivelse – der er nemlig tale om en person-demokratisk udnævnelse, hvor hver journalist har én stemme, uanset hvilket medie, hun eller han er tilknyttet.

 

Uddybende testkørsler

Undertegnede har i tidens løb prøvekørt over 3000 biler og langt de fleste af de 31 kandidater har jeg også forinden den afsluttende sammenligning, som fandt sted på FDM Jyllandsringen, haft lejlighed til at gå dybere under lakken på. Hvis ikke testrapporterne endnu er blevet publiceret på Motorsiden.dk og i Motorradioen (kan også høres og genhøres på Motorradioen.dk), så dukker de op inden længe.

 

Fordi biler er så komplekst og alsidigt et område, er det op til det enkelte jurymedlem, hvilke kriterier, der lægges til grund for stemmeafgivelsen. Det handler dog om, at finde frem til den bil, som især har udmærket sig i forhold til den vifte af nye biler, der er kommet på markedet i Danmark eller er lige ved at være det.

 

Fem biler skiller sig ud

Hver jurymedlem skal stemme på fem kandidater. Jeg selv har i min stemmeafgivelse lagt til grund, at de fem udvalgte biler hver på deres måde indenfor deres kategori og type har skilt sig ud.


Ford Fiesta

Læs og se vores første test af Ford Fiesta >>>

Ford Fiesta stod højt på redaktørens shortlist.

 

Om bord i den nye premium udgave af Ford Fiesta, kaldet Vignale. Videoen giver en fornemmelse af hvordan den stærkt opdaterede undervogn gør den nye Ford Fiesta rigtig god at køre i. Afsluttet med outdoor optagelser. Videoen kan også ses i Fuld HD.


SEAT Arona

Prøvekørsel af SEAT Arona følger snarest muligt. 

SEAT Arona var blandt redaktørens valg.

 


Volvo XC60

Prøvekørsel af Audi Q5 er planlagt og følger snart her på Motorsiden.dk.

 

Kandidaterne til Årets Bil

i Danmark 2018

Her finder du oversigten over alle årets 30 kandidater samt links til vores prøvekørsler. De 6 nominerede biler kan også ses nedenfor, ellers foregår det i alfabetisk rækkefølge.

A-K >>>

 

K-R >>>

 

S-V >>>


De nominerede biler er:


Opel Insignia

Læs vores seneste test af Opel Insignia >>>

Opel Insignia var blandt redaktørens valg.

 

Vi har prøvekørt den nye Opel Insignia i en moderat udgave med blot 136 dieselheste - bl.a. ved topfart på en tysk autobahn. Videoen viser Insigniaens egenskaber ved små 200 km/t. On-board, naturligvis. Videoen kan også ses i Fuld HD.


Honda Civic

Læs vores test af Honda Civic >>>

Honda Civic stod højt på redaktørens shortlist.

 

Onboard videoen illustrerer bl.a. den nye Honda Civic suverænt gode køreegenskaber. Det er den hurtige 182 hestes udgave med CVT gear, vi prøvekørte på snoede bjergveje omkring Barcelona. Videoen kan også ses i Fuld HD på YouTube.


VW Polo

VW Polo er den tredje bil fra Volkswagen på den kompakte MQB-A0 platform. Vi har ikke prøvekørt bilen endnu, men forventer en snarlig testkørsel. Vi kan dog ud fra prøvekørslerne ifm. Årets Bil nomineringen konstatere, at køreegenskaberne stort set er identiske med dem, man oplever i søsterbilen, SEAT Ibiza.

Derfor kan man indtil videre med fordel læse vores test af SEAT Ibiza >>>

VW Polo stod højt på redaktørens shortlist.

 


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt