- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilindustrien arbejder målrettet på, at kunne skabe om ikke gennemsigtige så i hvert fald renere byer.


2018 Paris Motor Show

Internationale fristelser for alle og enhver


Af Søren Clauding – oktober 2018


Som sædvanlig havde mange bilfabrikker valgt efterårets store europæiske motorshow, der går på skift mellem Frankfurt og Paris, til at vise deres bilmodeller generelt, deres tanker, deres bud på fremtiden og ikke mindst en stribe af de køretøjer, der kan ses af publikum for allerførste gang. En væsentlig begrundelse, i øvrigt, for fortsat at holde fast i de store shows, for dér kan man se bilerne i virkeligheden. Billeder siger mere end mange ord, men den virkelige verden siger mere end mange billeder…

 

Ikke desto mindre er hér en stribe af efterårets vigtigste nyheder, plukket ud på Paris Motor Show, i få ord, billeder og iblandt også en walk-about video. Det er ikke det samme, som at røre ved bilerne, men alligevel… Og der kommer flere tekster, fotos og videoer til hen ad vejen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til nutiden – og virkeligheden ikke mindst

De store bilshows bliver ofte anset for at være tendensernes skueplads. Det gælder også efterårets store motor show i Paris, der slog portene op i dag, men i undertegnedes optik er det ikke så meget den designmæssige ekstravagance der stjal billedet på de indledende pressedage som spejlet af den virkelighed, bilbranchen befinder sig i. Naturligvis var der iøjefaldende og på mange måder også banebrydende designs. Men de dominerede ikke.

Paris Motor Show set ovenfra >>>


Japanske fristelser fra Toyota

Toyota var en af de mest markante af bilfabrikkerne, hvad angår nyheder. Den japanske bilfabrik, hvis hovedmærke (altså Toyota) er klart det bedst sælgende bilmærke i verden, har i årtier, helt tilbage til 1992, hvor man begyndte målrettet at arbejde med miljøskånsomme teknologier, bragt sig i en position, også som verdens uden sammenligning førende producent af hybridløsninger.

Japanske fristelser fra Toyota >>>


Paris Motor Show "walk-about": Mercedes-Benz B-Klasse, GLE og EQC verdenspremierer.

Franske fristelser på hjemmebane

De franske bilfabrikker benytter meget forståeligt det store bilshow i Paris til at vise, hvad de kan og ikke mindst, hvad de står for. Ikke desto mindre var det ikke oceaner af franske nyheder, der var på show, da portene blev slået op for publikum d. 4. oktober.

Franske fristelser på hjemmebane >>>


Paris Motor Show "walk-about": KIA e-NIRO verdenspremiere.

Paris Motor Show "walk-about": BMW 3-serie verdenspremiere.


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt