- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De fem nominerede biler, fra venstre: Alfa Romeo Giulia, Mercedes-Benz E-klasse, Peugeot 3008, SEAT Ateca, Suzuki Baleno. Klik på billederne og se dem større


 

 

Årets Bil i Danmark 2017:

Mange og meget forskellige kandidater

 


Af Søren Clauding – 28. oktober 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kåringen af Årets Bil i Danmark 2017 er nu sat i gang. Den indledende sammenligningsrunde er forbi, 23 nye personbiler har været kandidater og af dem er fem blevet nomineret. Siden finder den endelige kåring sted d. 1. december 2016.

 

Helt generelt var feltet af kandidater meget forskelligt. Der var store og små SUV'er, familiebiler, sportsvogne, hybridbiler, elbiler, noget for enhver pengepung. At kåre én af dem til Årets Bil er lidt af en opgave...

 

Titlen er en hæderstitel, som hvert år tildeles af MKD – Motorjournalisternes Klub Danmark – og juryen består af 22 aktive journalister, som har gjort biler til deres speciale. Alle prøvekører regelmæssigt nye biler og har derigennem opbygget en stor erfaring, som de lægger til grund for deres stemmeafgivelse – der er nemlig tale om en person-demokratisk udnævnelse, hvor hver journalist har én stemme, uanset hvilket medie, hun eller han er tilknyttet.

 

Uddybende testkørsler

Undertegnede har i tidens løb prøvekørt i nabolaget af 3000 biler og langt de fleste af de 23 kandidater har jeg også forinden den afsluttende sammenligning, som fandt sted på FDM Jyllandsringen, haft lejlighed til at gå under lakken på. Hvis ikke testrapporterne endnu er blevet publiceret på Motorsiden.dk og i Motorradioen (kan også høres og genhøres på Motorradioen.dk) så er de lige på trapperne.

 

Fordi biler er så komplekst og alsidigt et område, er det op til det enkelte jurymedlem, hvilke kriterier, der lægges til grund for stemmeafgivelsen. Det handler dog om at finde frem til den bil, som især har udmærket sig i forhold til den vifte af nye biler, der er kommet på markedet i Danmark eller er lige ved at være det.

 

Fem biler skiller sig ud

Jeg selv har netop i min stemmeafgivelse (i den indledende runde skal hvert jurymedlem pege på fem kandidater) lagt til grund, at de fem udvalgte biler hver på deres måde indenfor deres kategori og type har skilt sig ud.


Peugeot 3008

Peugeot 3008 er efter min opfattelse den mest komplette bil på markedet. Den kører godt, den ser godt ud, har bunker af gode funktionelle og praktiske løsninger og rammer præcis ind i det populære marked for kompakte SUV/crossovere.

Derfor var den også et af undertegnedes valg.

Læs og se vores første test af Peugeot 3008

 

 

Vi har fået det første køreindtryk af den nye Peugeot 3008 og ikke mindst hvordan det nyeste i-cockpit fungerer. Det kan opleves ved at se videoen ovenfor. Den kan også ses i Fuld HD.


SEAT Ateca

SEAT Ateca er den ene af de tre nye SUV’er fra VW gruppen og den mindste af dem. Den byder på fremragende pladsforhold og er en munter bil at komme omkring hjørnerne med. I teknisk forstand er den i princippet identisk med søsterbilerne VW Tiguan og Skoda Kodiaq.

Den var også et af undertegnedes valg af præcis den grund.

 

Vores test af SEAT Ateca følger snart, men vi har allerede publiceret en on-board video:

 

Bemærk: Vi refererer i videoen til VW Touran. Det er en beklagelig fejl. Det er naturligvis VW Tiguan, som er søstermodellen. Ateca er 13 cm kortere end Tiguan (ikke 16 cm) og 150 kg lettere (ikke 125 kg) hvilket gør en forskel i køreegenskaberne større.

Kandidaterne til Årets Bil

i Danmark 2017

Her finder du oversigten over alle årets kandidater – plus et par så godt som muligt velvalgte nøgleord, som beskriver hver af de 23 kandidater og links til vores prøvekørsler. De 5 nominerede biler kan også ses nedenfor, ellers foregår det i alfabetisk rækkefølge.

A-H >>>

 

I-R >>>

 

S-Å >>>


Den håndholdte video, optaget af Motorsidens redaktør, der er medlem af juryen (kan ses i Fuld HD på YouTube), viser alle kandidaterne, styk for styk. Videoen er optaget på FDM Jyllandsringen.


De nominerede biler er:


Suzuki Baleno

Suzuki Baleno er den bil blandt kandidaterne, hvor man får mest bil og udstyr for pengene. Den er klart den mest pris-attraktive og overkommelige bil blandt de nominerede og kører glimrende. Funktionelt er den glimrende og så er japanske biler jo traditionelt top kvalitet. Det gælder også Suzuki.

Også den var blandt de biler, jeg valgte.

Læs vores første test af Suzuki Baleno

 


Alfa Romeo Giulia

Den smukkeste og mest velkørende bil i den store mellemklasse er den nye Alfa Romeo Giulia. Den var også et af undertegnedes valg af præcis den grund.

Læs og se vores første test af Alfa Romeo Giulia

 

 

Klik på billedet og kør med bag rattet i den helt nye Alfa Romeo Giulia, her udstyret med 180-hestes turbodieselmotor. Videoen kan ses i Fuld HD.


Mercedes-Benz E-klasse

Mercedes E-klasse ser godt ud og byder på meget avanceret teknologi, som forventes indenfor en kort årrække også at finde vej til biler i lavere prisklasser.

Vores test af Mercedes E350 er lige på trapperne.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt