- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

Foto: Mads Tholstrup.

Dakar 2023: På ny dansk deltager i Dakar

Thomas Kongshøj deltager i MC-kategorien


Af Søren Clauding – 30. december 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når vinterens Dakar sættes i gang på årets sidste dag, inkluderer startlisten på ny en dansk kører. Det er Thomas Kongshøj, der bliver den tredje dansker i nyere tid, der skal bide skeer med det berømte maraton-rally på motorcykel. Og selvom meget er ændret, siden Marc Dullum tilbage i nullerne og senest Jes Munk har kørt Dakar, er udfordringen den samme: Dakar er og bliver Dakar, og det er ikke hvem som helst, der kan håndtere det udmarvende rally.

 

Ligesom Dullum og Munk (Jes Munk kørte først på MC og siden, i 2015, i en Polaris buggy), og tilbage i nullerne, hvor Ivan Reedtz-Thott flere gange kørte Dakar på 4 hjul, er Thomas Kongshøj heller ikke hvem som helst. Frem til 2015 vandt han motocross og Enduro DM 10 gange i træk, og han havde siden sin barndom som klart mål, at deltage i Dakar.

 

Men rallyets lettere tumultagtige eksistens gennem de seneste 10 år, hvor det til stadighed var usikkert, om man overhovedet ville kunne fortsætte det berømte rally (uro i Afrika, pengemangel i Sydamerika, Corona-pandemi og anden krig og ufred), udsatte projektet.

 

Nu er det imidlertid en realitet, og med nr. 93 på Husqvarna 450 Rally Replica motorcyklen, er danskeren til start i Rally 2 klassen. Går det som planlagt, vil 2023 heller ikke være sidste gang, man vil kunne opleve Thomas Kongshøj, også i 2024 og 2025 vil han være til start i Dakar, der nu er faldet til ro for en tid i den gigantiske saudiarabiske ørken.


Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da den nu 40-årige 10 dobbelte Danmarksmester tog flyet til Saudi-Arabien, hvor denne vinters Dakar starter med en kort prolog Nytårsaften.

 

Forud for Dakar har Thomas Kongshøj deltaget i såvel World Cup løb i Qatar som Abu Dhabi. Foto: Mads Tholstrup.


Dakar 2023 kan følges på Eurosport 1, og streamet via discovery+, gennem daglige transmissioner. Udsendelsesplan på forsiden af Motorsiden.dk.
Genoplev Dakar 2022 >>>
Dakar 2023 - læs også:
Balance of Performance i ørkensandet >>>

Fine-tunet rally med store udfordringer >>>

Thomas Kongshøj kører ikke Dakar på egen hånd men er en del af Joyride Racing Service holdet.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt