- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

August 2018


Priser på ny KIA Sportage

Vi har for en måneds tid siden bragt en test af den nye KIA Sportage. Da var priserne ikke helt fastlagt. Det er de nu: Bilen, der lanceres 1. og 2. september introduceres i to udstyrsvarianter, Advance og Intro. Listepriserne begynder ved kr. 345.000 for en 1,6 T-GDI Advance med bl.a. 7” navigation m. touch skærm, sædevarme for- og bag, 2-zone klimaanlæg, regnsensor, 17” alufælge, aut. nær-/fjernlys, Apple CarPlay og DAB+ radio. For blot 12.000 kroner oveni får man intro modellen med yderligere ekstraudstyr for over 50.000 kroner.

Læs vores test af den nye KIA Sportage hér >>>


Jaguar E-TYPE med el-motor

Det er omtrent et år siden, at Jaguar Land Rover i London afslørede den ikoniske Jaguar E-TYPE ombygget til el. Og nu har Jaguar Classic besluttet, at påbegynde en decideret ”produktion” af E-TYPE som konverteret elbil. Udgangspunktet er versionen med 6-cylindret motor, som skiftes ud med en elektrisk motor på 220 kW (300 hk) og et batteri på 40 kWh. 0–100 km/t nås på et godt stykke under syv sekunder, stort set det samme som originalen med skulle bruge. Udvendigt ikke den store forskel at spore, den ligner en ny-restaureret Jaguar E-TYPE Roadster fra 1968. Men under lakken: Forrest ligger batteripakken og lige bagved elmotoren, hvor gearkassen oprindeligt lå (en lang række af komponenterne kan i øvrigt genfindes i den helt nye Jaguar I-PACE). Ved at placere tingene samme sted sikres, at bilens oprindelige struktur inklusiv bremser og affjedring er intakt. Den elektriske E-TYPE har i øvrigt en rækkevidde på 270 kilometer. Der er to måder, at få en Jaguar E-TYPE som elbil. Enten kan man få ombygget sin egen E-TYPE, hvilket kræver at man har en, eller man kan købe en hos Jaguar Classic som er restaureret og konverteret. Hvad prisen for de to muligheder er endnu ikke offentliggjort, men interesserede kan kontakte Jaguar Classic hér >>>

 

 


Ny Mazda6 lander om lidt

Den nye Mazda6, der har premiere hos de danske Mazda-forhandlere i weekenden den 1. og 2. september, har ikke blot fået et klassisk facelift med let ændret design. Den er opdateret på stort set alle punkter: designmæssigt, teknisk og udstyrsmæssigt. Udvendigt er den største ændring det nye frontparti med en mere markant frontgril og nye, smalle LED-forlygter.  Sedan-modellen har også fået en ny udformning af baglygterne og bagagerumsklappen. Fælles for sedan- og stationcarmodellen er nye 17” og 19” aluminiumsfælge, der er designet, så de ser større ud end hidtil. Det meste af interiøret er blevet re-designet. Det gælder blandt andet instrumentpanelet, der er blevet endnu mere overskueligt og som resten af interiøret er udfærdiget i lækre, bløde materialer. Som noget nyt er der indbygget ventilation i forsæderne i Optimum-modellerne. Motormæssigt har den nye Mazda6 også undergået store forandringer med blandt andet nye stempler og reviderede indsprøjtningsdyser, der doserer brændstoffet mere præcist og effektivt. Med alle motorvarianter opfylder Mazda6 kravene til udstødningsnormen EURO 6d-TEMP. Billigste Mazda6 er prissat til lige under 300.000 kroner.

 

 


Opel GT X Experimental: Et kig ind i Opels fremtid

GT X Experimental er navnet på en ny konceptbil fra Opel, der viser vejen for designudviklingen af fremtidens biler fra Opel. Bilen er en SUV type med 5 døre, elmotor, totallængde som en Opel Corsa og en akselafstand på 262 cm – omtrent som en Crossland X. GT X Experimental giver et billede på, hvordan Opels biler kommer til at se ud fra midten af det næste årti. Helt op til 40 procent af alle solgte Opel vil i 2021 være SUV typer. Derfor skal den biltype i endnu højere grad være effektiv og økonomisk. GT X Experimental er en letvægtskonstruktion med fuld elektrisk drift og en ydelse på 50 kW – ca. 68 hk. Batteriet er næste generations litium-ion batteri med induktionsladning. Bilen er delvis selvkørende – den er på trin tre af de fem trin for selvkørende biler. I praksis kan den styre og bremse selv, men er ikke 100 procent selvkørende i alle situationer og er derfor udstyret med et rat.  Bilen introducerer et nyt designsprog for Opel med et såkaldt Opel Vizor design, der omfatter alle de teknologiske dele af fronten og Opel blitzen. Det nye Opel Vizor bliver et kendetegn ved alle Opel modeller senere i løbet af 2020’erne. Bagdørene er hængslet bagtil for optimal adgang til bagsædet ligesom på Opel Meriva og alle døre åbner 90 grader. Panoramataget når helt tilbage til bagsæderne, så bilen giver fornemmelsen af åbenhed og rummelighed. Sidespejlene er erstattet af kameraer.

 


Ford Ranger Raptor kommer til Danmark

Vi skal vente til sommeren 2019, men da kommer den også til Danmark, den helt nye Ford Ranger Raptor pick-up. Ford Ranger Raptor, der præsenteres på Europas største spilmesse, Gamescom, er den mest alsidige og højtydende udgave af Europas bedst sælgende pick-up nogensinde. Den er udviklet af Ford Performance og er udrustet med en bi-turbo version af Fords 2.0-liters EcoBlue diesel-motor på 213 hk og 500 Nm drejningsmoment - samt Fords helt nye 10-trins automatiske gearkasse, der desuden også ligger i den velkendte Ford F-150 Raptor. Affjedringen er ”Baja-rally-inspireret” og specielt udviklet til at takle selv det mest hårdeste terræn ved høje hastigheder samtidig med, at både kontrollen og komforten bevares bag rattet. FOX støddæmpere med Position Sensitive Damping optimerer affjedringen  til ekstremerne off-road – og optimerer ligeledes affjedringen under mere moderate forhold på plane asfaltveje.

19. august 2018


WRC/Deutschland: Toyota truer VM-toppen

Med endnu en sejr, den anden i træk og denne gang på tysk asfalt i Rallye Deutschland, er Toyotas Ott Tänak for alvor begyndt, at true de to førende i kampen om dette års verdensmesterskab i rally. Tänak førte suverænt fra start til mål på et underlag, der er meget forskelligt fra det, man kørte på i Finland, og dokumenterede dermed, at Toyota så småt er ved at være kandidat til VM-titlen i blot den anden sæson efter fabrikkens comeback i WRC sidste år. I konstruktør mesterskabet avancerede Toyota Gazoo Racing til 2. pladsen og har nu blot 13 VM-points op til det førende Hyundai team og 17 point ned til de regerende verdensmestre, Ford, på 3. pladsen. I kørernes VM-kamp blev Hyundais Thierry Neuville hjulpet frem til 2. pladsen i Rallye Deutschland, bl.a. da VM-rivalen, den regerende verdensmester, Fords Sebastien Ogier punkterede. Derved skete der ikke nævneværdigt i tvekampen mellem de to - Neuville har nu 172 points mod Ogiers 149. Men Ott Tänak er begyndt at trænge sig på og har nu 136 points. Max-scoren ved et VM-rally er 30 points og der resterer stadig 4 VM-rallyes, så VM-kampen er fortsat helt åben. Næste VM-afdeling finder sted i Tyrkiet d. 13.-16. september og følges som vanlig på Eurosport med flere LIVE-transmissioner fra udvalgte hastighedsprøver. Udsendelsestiderne annonceres her på Motorsiden.dk i ugen op til rallyet.

Ott Tänak vandt Rallye Deutschland i Toyota Yaris. 


29. juli 2018


WRC: Tänak og Toyota vinder Rally Finland

Ott Tänak og Toyota vandt måske deres vigtigste sejr nogensinde, da den estiske kører med et solidt forspring på over 30 sekunder førte fra start til mål i det rally, der af mange anses for at være det sværeste at vinde på grund af den fysiske belastning og det ekstremt høje tempo. Men sejren var især vigtig, fordi Toyotas allerøverste chef, Akio Toyoda, oldebarn af grundlæggeren af verdens på skift største og næststørste bilkoncern, personligt var til stede i Jyväskylä, der som vanligt var rally centrum for den store begivenhed. Tänak ikke bare vandt rallyet, men var også hurtigst på den afsluttende Powerstage. Den eneste, der undervejs kunne true Tänak, var Citroëns nye faste mand i teamet, nordmanden Mads Østberg, der rallyet igennem lå tæt i Toyotaens baghjul i den opdaterede Citroën C3 WRC. Østberg blev nr. 2, fulgt af den tidligere 3-dobbelte Rally Finland vinder, Jari-Matti Latvala, også i Toyota Yaris WRC. Rallyets tabere var Hyundai, i særdeleshed den VM-førende Thierry Neuville, der blev nr. 9. Han måtte som Fords regerende verdensmester Sebastien Ogier rallyet igennem døje med dårlige startpositioner. Ogier blev dog nr. 5, hjulpet af sine to team-kolleger, der lod ham avancere to placeringer ved selv at give afkald på placeringerne. I VM-kampen fører Neuville fortsat, men hans føring er reduceret fra 27 til 21 points. Ligeledes er Hyundai blot 26 points foran Ford i konstruktørmesterskabet, og ét point efter Ford truer nu Toyota. Næste VM-rally er Rallye Deutschland d. 16.-19. august. Løbet følges LIVE på Eurosport. Udsendelsestider publiceres her på Motorsiden.dk i ugen op til rallyet.

Akio Toyoda i midten fejrer sejren med teamchef Tommy Mäkkinen (lige over Toyoda), Ott Tänak (th9 og co-driver Martin Järveoja.


F1 i Ungarn: Hamilton vinder - MAG 7'er

Lewis Hamilton forstærkede sin føring i Formel 1 verdensmesterskabet, da han søndag kørte sin Mercedes til sejr i Ungarns Grand Prix på Hungaroring ved Budapest. Sebastien Vettel blev nr. 2 i Ferrari foran teamkollegaen Kimi Raikkonen. Resultatet var et spejl af den aktuelle VM-stilling, hvor Hamilton har 213 points, mens Vettel har 189 og Raikkonen 146. Kevin Magnussen kørte sin Haas ind på en flot placering, denne gang som nr. 7. Sammenlagt ligger danskeren på 8. plads med 45 points.


12. juli 2018


CHGP: Kevin Magnussen er med

Copenhagen Historic Grand Prix afholdes traditionen tro første weekend i august, dvs. lørdag og søndag den 4.-5. august og her vil det være muligt at opleve det danske Formel 1-kører Kevin Magnussen i aktion. Selvom danskeren medbringer sin Formel 1-racer fra forrige sæson, bliver det dog ikke i cockpittet på den, at Kevin Magnussen vil underholde publikum. Derimod vil den 25-årige Formel 1-kører være til start i velgørenhedsarrangementet Race for Riget, hvor han sammen med andre af sine danske professionelle racerkollegaer kører passagerturer med publikum både lørdag og søndag.


8. juli 2018


Vettel vinder på Hamiltons hjemmebane - MAG 9

Lewis Hamilton måtte søndag eftermiddag lide den tort, at ærkerivalen, Sebastian Vettel kørte sin Ferrari først over målstregen i Hamiltons britiske hjemme Grand Prix, der traditionen tro blev afviklet på Silverstone racerbanen. Hamilton startede fra poleposition i sin Mercedes, men allerede i første kurve kolliderede han med Kimi Raikkonen og blev sendt allerbagest i feltet. Efter en underholdende opkørsel lykkedes det ham dog at nå 2. pladsen, og efter omstændighederne var det en meget god placering. Kevin Magnussen startede fra 7. pladsen og kom i mål som nr. 9. Med sejren udbyggede Vettel sin føring i kampen om årets Formel 1 verdensmesterskab. Han har nu et forspring på 8 points. Omvendt mistede Kevin Magnussen sin 7. plads og er nu på 9. pladsen i VM-kampen.


1. juli 2018


F1 i Østrig: Verstappen vinder - MAG 5'er

Max Verstappen vandt søndagens østrigske Formel 1 Grand Prix på Red Bull Ring, den tidligere A1 Ring og oprindeligt Österreichring i sin Red Bull Aston Martin racer i et dramatisk løb, hvor den VM-førende Lewis Hamilton mistede en potentiel sejr, da han måtte udgå med motorfejl sidst i løbet. Sebastien Vettel kørte en tredjeplads hjem, hvilket betød, at han overtog VM-føringen efter Østrigs Grand Prix, omend han kun er ét enkelt point foran Hamilton. Foran Vettel sluttede Ferrari team-kollegaen Kimi Raikkonen på 2. pladsen. Kevin Magnussen og team-kollegaen Romain Grosjean kørte i mål på 5. hhv. 4. pladsen, hvilket var Haas teamets bedste resultat siden debuten in 2018. De to var dog mere end en omgang efter Verstappen, da målstregen blev passeret. Kevin Magnussen ligger nu på en samlet 7. plads i VM-kampen mens Grosjean er nr. 15.

Kevin Magnussen blev nr. 5 i Østrig.


24. juni 2018


F1 i Frankrig: Hamilton vinder - MAG 6'er

Lewis Hamilton vandt søndagens franske Formel 1 Grand Prix på Paul Ricard racerbanen ved Marseilles. Den britiske Mercedes-kører har nu et forspring på 14 points i VM-kampen foran rivalen i år, tyske Sebastian Vettel, der måtte nøjes med 5. pladsen. Kevin Magnussen kørte et godt løb fra 9. startposition og sluttede som nr. 6. Resultatet indebærer, at danskeren nu har 27 VM-points, hvilket rækker til 10. pladsen i VM-kampen. Det franske Grand Prix var 8. afdeling af Formel 1 VM.


10. juni 2018


WRC: Tæt løb på Sardinien

Efter over 300 kilometers rallykørsel skilte kun 7/10 sekund nr. 1 og nr. 2 i 7. afdeling af Rally-verdensmesterskabet, World Rally Champonship, der blev afviklet på Sardinien. Fords Sebastien Ogier førte rallyet løbet igennem, men var handikappet af at det overraskende dårlige vejr i rallyets første fase (det regnede, hvad der sjældent sker på denne årstid på Sardinien). Det påvirkede hans startposition, som er givet af reglementet, og han var blot 0,8 sekund foran Hyundais Thierry Neuville, da man skulle køre den afsluttende og afgørende Powerstage. Den kørte Neuville 1,5 sekunder hurtigere end Ogier og dermed kunne belgieren udbygge sit forspring i VM_kampen yderligere. På 3. pladsen i rallyet kom Toyotas Esapekka Lappi. Næste afdeling  af WRC finder sted i Finland sidste weekend i juli. Eurosport sender på ny LIVE fra det finske rally. Udsendelsesplanen publiceres her på Motorsiden.dk en uges tid inden rallyet.

Thierry Neuville vandt med 7/10 sekunds forspring.  


Flere korte nyheder >>> 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt