- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februar 2018


Oceaner af plads: Ny Opel Combo generation

Opel har nu præsenteret de første billeder af den kommende og femte generation af Opel Combo. Bilen er i Danmark mest kendt som varevogn, men som billederne viser, vil den også eksistere som personbil i en kort og en lang udgave på 4,4 hhv. 4,75 meter med plads til 5 respektive 7 personer. Varebilsudgaven kommer til Danmark sidst på året, hvorimod det endnu ikke er besluttet, om man vil introducere personbilsudgaven på det danske marked, bl.a. fordi de seneste års salg af denne typer biler har været forsvindende lille (500 stk. i 2017). Bilen virker ikke desto mindre interessant, ikke mindst fordi den er udviklet fra en ny platform. Den lange version har et bagagerum på 597 liter, der kan udvides op til 2693 liter, så det bliver også noget i den retning, man skal forvente sig af varebilens kapacitet. Opel Combo tilbyder meget moderne elektronik, fx en såkaldt Flank Guard, der er aktiv ved hastigheder under 10 km/t. Den forudser og advarer føreren, hvis der er risiko for, at man rammer en forhindring med siden af bilen, fordi man skærer et sving for meget under en parkeringsmanøvre. Og intelligrip tilpasser bilens trækkraft til underlaget, så det bliver muligt at komme frem på veje med reduceret vejgreb som for eksempel kørsel på sne og mudder og kendes som Grip Control fra søstermodellerne i PSA koncernen.

 


Fiat 500L City Cross er endnu højere

Fiat 500 familien udvides med et nyt medlem, Fiat 500L City Cross. Der er tale om en ny og lidt højere SUV-udgave af familiebilen Fiat 500L, som er fuld af praktiske features i et opdateret design. Den rummelige og praktiske kabine er nemlig pakket ind i et sportsligt off-road udseende, som understreges af de sorte 17” alu-fælge, City Cross kofangere, 2,2 cm ekstra frihøjde og mulighed for fire specifikke farver. Motormæssigt kan Fiat 500L City Cross udstyres med den 105 hk stærke TwinAir turbomotor eller den økonomiske 1,3 liter MultiJet turbodiesel med op til 95 hk. Fiat 500L City Cross introduceres til 183.970 kroner med TwinAir turbomotor, mens dieselversionen koster 198.970 kroner. Begge priser er inklusive leveringsomkostninger som de nye regler foreskriver.


En million franske Dacia

Til trods for en stor produktion af ”hjemmemarkedsbiler” fra både PSA gruppen og Renault, kunne rumænske Dacia forleden passerer en milepæl på det franske marked. I alt er der blevet solgt 1 million Dacia biler i Frankrig siden lanceringen i 2005. Dacia ejes af Renault og er en slags discount-mærke, et billigmærke, som Renault repræsentanter selv ynder at betegne dem. Det har slået an overalt, for det er ikke alle bilkøbere, der synes, at de har behov for at betale for banebrydende designs, den allernyeste teknik og den snob effekt, der også er forbundet med køb af en række bilmærker på markedet. Ikke desto mindre har stordriftsfordelene bevirket, at man i moderne Dacia biler finder en lang række komponenter fra Renault, ikke mindst er motorerne franske, og det kan jo nok overbevise selv en national patriotisk franskmand om, at en Dacia ikke er så dårligt et køb endda. Det indikerer salgstallene i hvert fald.

Find vores Dacia prøvekørsler hér >>>


Nissan Qashqai sætter ny rekord

Med en stigning i salget på 1,2 procent – var 2017 et nyt rekordår for Nissan Qashqai. Fabrikken i Sunderland producerede 346.856 eksemplarer af den urbane crossover, hvilket er et rekordstort antal. Heraf blev 265.520 solgt i Europa. I Danmark opnåede Nissan ligeledes en rekord stor salgs fremgang på hele 28 procent i forhold til året før, som sådan var mere end hver femte SUV, solgt i Danmark, en Qashqai. Med den seneste større opfriskning af anden generation af modellen, der blev lanceret i 2014, er Qashqai blevet den mest succesfulde model i Europa i Nissans historie. Succesen har givet Nissan ekstra blod på tanden og lige nu kan en Nissan Qashqai i Danmark med dieselmotor købes til samme pris som var den en benzin motor. Priserne begynder ved 235.000 kroner.

Læs vores seneste prøvekørsel af Nissan Qashqai >>>


Opel privatleasing inklusive forsikring

Opel forhandlerne tilbyder nu privatleasing, inklusive forsikring, af stort set hele Opel programmet. Normalt skal kunder til privatleasing selv sørge for ansvar- og kaskoforsikring, men nu kan Opel kunder forsikre deres privatleasede bil og betale forsikringen sammen med den månedlige leasingydelse. Forsikringen omfatter også en tilbageleveringsforsikring, så man kun betaler selvrisikoen på 5000 kr. én gang uanset antallet af eventuelle skader, når bilen tilbageleveres efter endt leasingperiode. Hverken antallet af skadefri år, ens postnummer eller antallet af kilometer påvirker forsikringsydelsen, der er fast i hele leasingperioden. Bilens pris og leasingtagerens alder er bestemmende for den månedlige ydelse. Er man over 25 år er forsikringen billigere.

Find vores Opel prøvekørsler hér >>>

19. februar 2018


Strategier i sneen afgør Rally Sweden                 

Efter et begivenhedsrigt Monte Carlo Rally var scenen sat for dette års rally verdensmesterskab. Tre uger senere gik det nemlig løs i Sverige og Rally Sweden 2018 viste sig fra sin allerbedste side: Oceaner af sne og vinterlige forhold. Det var imidlertid ikke alene sneen men også reglementet, der satte sit præg det legendariske svenske rally, der sluttede søndag eftermiddag. Startrækkefølgen i et rally afgøres af den aktuelle VM-stilling og den regerende verdensmester Sebastien Ogiers Ford Fiesta WRC fungerede som sneplov i rallyets første fase. Det satte ham selvsagt langt tilbage, hastighedsprøverne gav bedre og bedre vejgreb efterhånden som deltagerne kom igennem, og da man på rallyets 2. etape starter i omvendt rækkefølge af den aktuelle stilling i rallyet, var det på ny Ogier, der jo var faldet langt tilbage, som skulle rydde vejen. Alt det havde Hyundai, som mildest talt ikke havde gjort det overbevisende i Monte Carlo, glæde af, og belgieren Thierry Neuville kunne køre sin i20 WRC i mål som vinder. Ogier kørte dog strategisk inden rallyets sidste såkaldte ”powerstage”, der tæller separat til VM. Han satte ét point fra en tiendeplads i rallyet overstyr, ankom sent til powerstagen, som da var ryddet for tyk sne, og tog i stedet fire VM-points for en 2. plads på prøven, som i øvrigt blev vundet af Esapekka Lappi i Toyota Yaris WRC. Nr. 2 i rallyet blev Craig Breen, der dermed scorede Citroëns første podieplacering i år. Sammenlagt har Neuville nu lagt sig i spidsen af VM-kampen med Ogier på 2. pladsen og Lappi som nr. 3. Næste VM-rally finder sted i Mexico 8.-11. marts og dele deraf vises efter planen LIVE på Eurosport2.

Craig Breen kørte sin Citroën i mål som nr. 2 i Rally Sweden - det var hans bedste placering i et VM-rally nogensinde.


14. februar 2018


Kevin Magnussens nye Formel 1 racer

Haas Formel 1 teamet har offentliggjort de første billeder af den nye Haas VF-18 Formel 1 racer. VF-18 er en videreudvikling af den hidtidige VF-17 model, som rakte til en 8. plads i konstruktørmesterskabet sidste år. Navnet er i øvrigt lidt af en kuriositet: VF er baseret på Haas teamets økonomiske bagland i form af Haas Automation, maskinfabrikken hvis første CNC maskine havde navnet VF-1. Det skete i 1988, og V-et står for ”Vertical”, som er en industri standard. Den visuelle forskel på den nye Formel 1 racer og den hidtidige er en mindre haj-finne og tilføjelsen af den såkaldte halo, som er den styrbøjle, der er placeret over cockpittet.

 

 


Renault kører race på nettet

Renault og Renault Sport Racing har slået sig sammen med Team Vitality og skabt det nye eSport ”Renault Sport Team Vitality”. I 2018 vil teamet deltage i motorsports baseret konkurrencer som fx Rocket League Championship Series Europe og der er også diskussioner i gang med F1 arrangørerne med det mål, at kunne deltage i Formula 1 eSport Series, som vinder stadig stigende popularitet. Proportionerne er kolossale: Eksempelvis deltager ikke færre end 25 millioner spillere i Rocket League mesterskabet, og i 2017 har eSport skabt en omsætning på 5,5 milliarder danske kroner. For Vitality teamet specifikt er det en enestående mulighed via samarbejdet med Renault at få adgang til Renault Formel 1 teamets faciliteter i Enstone i Storbritannien, hvor de skal træne med teamets kørere og få assistance fra den tekniske stab af medarbejder. Teamet består af følgende ”kørerne” Philip Paschmeyer, Victor Locquet og Sandro Holzwarth.


Le Mans med stjernespækket deltagerliste

Det kan godt være at Audi følte sig tvunget til at forlade World Endurance Championship (Le Mans racing) i kølvandet på dieselskandalen, og at Porsche måske dybest set af lidt den samme grund har trukket sig ud af mesterskabet. Men det har ikke afholdt arrangørerne af den kommende WEC Supersæson med ikke færre end to 24-timers løb i Le Mans fra at præsentere en stjernespækket deltagerliste. Specifikt for 24-timers Le Mans deltager eksempelvis ingen ringere end den dobbelte Formel 1 verdensmester, Fernando Alonso for Toyota, som også har Formel E mesteren Sebastien Buemi og japanske Kazuki Nakajima på holdet. Toyota er det eneste fabriksteam i topklassen for LMP1 biler, men ikke færre end fem privat anmeldte hold har valgt at deltage i LMP1, og navne som Neel Jani og André Lotterer er også på deltagerlisten for det kommende år. Set med dansker-øjne er feltet nu koncentreret i topklassen for GT-biler, LM GTE Pro med de danske stjerner Jan Magnussen fortsat hos Corvette, Nicki Thiim og Marco Sørensen fortsat hos Aston Martin og Michael Christensen igen hos Porsche. Desuden er Formula racings Ferrari på reservelisten.

Genoplev sidste års 24-timers Le Mans hér >>>


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt