- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nominerede biler fra venstre: Ford Focus, Hyundai Kona electric, Jaguar I-PACE, KIA Ceed, Peugeot 508.


Årets Bil i Danmark 2019 - nomineringen

Bemærkelsesværdigt overgangs-mix

 


Af Søren Clauding – 10. oktober 2018 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kåringen af Årets Bil i Danmark 2019 er i gang. Den indledende sammenligningsrunde har netop fundet sted. 23 nye personbiler kandiderede til titlen, hvor fem er blevet nomineret. Siden finder den endelige kåring sted d. 23. januar 2019.

 

Bemærkelsesværdigt er mikset af biltyper. Ikke færre end to fuldt elektriske biler er blevet nomineret, begge tilhører også den markedspopulære SUV-kategori. Alt imens de tre øvrige er det, man kan kalde almindelige personbiler, der hver på deres måde er meget, meget gode. De nominerede biler genspejler overgangsfasen fra konventionelle biler med forbrændingsmotorer til elektrisk drevne biler.

 

Titlen er en hæderstitel, som hvert år tildeles af MKD – Motorjournalisternes Klub Danmark – og juryen består i år af 26 aktive journalister, som har gjort biler til deres speciale. Alle prøvekører regelmæssigt nye biler og har derigennem opbygget en erfaring, som de lægger til grund for deres stemmeafgivelse – der er nemlig tale om en person-demokratisk udnævnelse, hvor hver journalist har én stemme, uanset hvilket medie, hun eller han er tilknyttet.

 

Uddybende testkørsler

Undertegnede har i tidens løb prøvekørt over 3000 biler, og langt de fleste af årets kandidater har jeg også forinden den afsluttende sammenligning, som fandt sted på FDM Jyllandsringen, haft lejlighed til at gå dybere under lakken på. Hvis ikke testrapporterne endnu er blevet publiceret på Motorsiden.dk og i Motorradioen (kan også høres og genhøres på Motorradioen.dk), så dukker de op inden længe.

 

Fordi biler er så komplekst og alsidigt et område, er det op til det enkelte jurymedlem, hvilke kriterier, der lægges til grund for stemmeafgivelsen. Det handler dog om, at finde frem til den bil, som især har udmærket sig i forhold til den vifte af nye biler, der er kommet på markedet i Danmark eller er lige ved at være det.

 

Fem biler skiller sig ud

Hver jurymedlem skal stemme på fem kandidater. Jeg selv har i min stemmeafgivelse lagt til grund, at de fem udvalgte biler hver på deres måde indenfor deres kategori og type har skilt sig ud. Og jeg har i år sat særlig fokus på miljø-optimerede biler.


Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE First Road Test >>>

Jaguar I-PACE var blandt redaktørens valg.

 

Vi har prøvet Jaguars nye elektriske I-PACE på snoede svenske landeveje. Oplevelsen får du i videoen. Fuld HD.


KIA Ceed

KIA Ceed First World Test >>>

 

Vi har prøvekørt den nye KIA Ceed, som er blevet bedre i enhver henseende. Hér med 140 hk, DCT og topudstyret. Fuld HD.

Kandidaterne til Årets Bil

i Danmark 2019

Her finder du oversigten over alle årets kandidater samt links til vores prøvekørsler. De nominerede biler kan også ses nedenfor, ellers foregår det i alfabetisk rækkefølge.

A-K >>>

 

L-V >>>


De nominerede biler er:


Ford Focus

Ford Focus First World Test >>>

Ford Focus var blandt redaktørens valg.

 

Vi har prøvekørt den helt nye Ford Focus i den eksklusive Vignale udgave med Fords avancerede justerbare undervogn. Kør med og fornem, hvordan det virker. Fuld HD.


Hyundai Kona electric

Prøvekørsel af Hyundai Kona electric følger snarest muligt.


Peugeot 508

Peugeot 508 First World Test >>>

 

Vi har gennemprøvet den nye Peugeot 508 over det udfordrende Col de Turini pas i Sydfrankrig - verdens mest berømte rally hastighedsprøve, som benyttes i det ligeså berømte Rally Monte Carlo. Videoen ovenfor er den korte version med de vigtigste højdepunkter.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt