- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juni 2018


Mere power til Mazda MX-5

Mazda introducerer om kort tid en opdateret version af verdens mest solgte roadster. Designet er stort set uændret. Ændringer finder man derimod i motorrummet, hvor både 1.5- og 2.0-liters motoren blandt andet har fået ændret forbrændingskamrene og indsprøjtningssystemet for at forbedre effektiviteten. Begge motorer har fået øget drejningsmomentet, reagerer endnu hurtigere på bevægelser af speederen og lever op til kravene i den nye udstødningsnorm Euro 6d Temp. Den største forandring er dog sket med 2.0-liters motoren, der nu tager flere omdrejninger (op til 7.500 omdr./min) og har fået hævet ydelsen fra 160 hk til 184 hk. Det bringer accelerationstiden fra 0-100 km/t ned på bare 6,5 sekunder. Samtidig har den fået en endnu mere sportslig motorlyd. Set udefra er eneste ændring, at både 16” og 17” aluminiumsfælgene har fået en mørkere farvetone. Mazda MX-5 er Danmarks suverænt mest solgte sportsvogn. I 2017 blev der indregistreret 211 eksemplarer, hvilket var en ny rekord for MX-5 i Danmark. I 2018 er der indtil nu indregistreret 98 eksemplarer. Priserne for den opdaterede MX-5 begynder ved 299.997 kr. med 1.5-liters motor og 369.997 kr. med den nye og stærkere 2.0-liters motor.

Læs vores seneste prøvekørsel af Mazda MX-5 (før opdateringen) hér >>>


Elektrisk KIA ”CUV” præsenteret i Sydkorea

KIA har netop præsenteret sin nye Niro EV på 2018-udgaven af den internationale biludstilling i Busan i Sydkorea. I Europa vil Niro CUV’en (CUV=Crossover Utility Vehicle) være udstyret med en 64 kWh litium-polymer-batteripakke, der giver en rækkevidde på over 450 km på en enkelt opladning. Med en 100 kW-lynoplader tager det 54 minutter, at lade Niro EV's batteri til 80 procent af kapaciteten. Kraften fra den 204 hk stærke motor overføres til forhjulene og drejningsmomentet på 395 Nm er tilgængeligt fra start. Det gør Niro EV i stand til at accelerere fra 0-100 km/h på kun 7,8 sek. Batteripakken er placeret lavt under bilens bagagerumsbund, så crossoveren har et tyngdepunkt, der svarer til tyngdepunktet i en sedan eller en hatchback og derved sikrer maksimal stabilitet og køreglæde på snoede veje.


Maj 2018


Opel knyttes sammen med PSA også i Danmark

Sidste år købte den franske PSA koncern Opel. PSA producerede i forvejen Peugeot, Citroën og DS, men koncernen ønskede et tysk mærke, fordi der ret beset er stor forskel på franske og tyske biler. Måske ikke så meget i teknisk forstand, men i udseende, funktion og køreoplevelse ikke mindst. Nu bliver Opel i Danmark, der er et datterselskab af Adam Opel AG i Tyskland, også i importmæssig sammenhæng en del af PSA. Der er indgået aftale om, at Opel fremover skal importeres af Interdan koncernen, som i forvejen står for importen af de tre franske PSA-bilmærker. I praksis vil det ske til efteråret, når alle formaliteterne er på plads. Adm. direktør for Interdan Bil, Kenneth Hansen, fortæller: ”Vi glæder os meget til at byde Opel velkommen i Interdan-familien. Vi har næsten 100 års erfaring i bilbranchen, hvor vi har haft succes med at løfte markedspositionen og salget af forskellige bilmærker. Dette har været funderet i en dyb forståelse af det danske marked samt en stærk vilje til at forny vejen til resultater og konstant være på forkant. Derfor tror vi på, at vi kan fortsætte den succes, Opel har haft og stadig har på det danske marked. Vores mål er ikke mindst, at sikre en høj grad af branddifferentiering mellem de fire PSA-mærker”. Formelt sker overdragelsen af importørkontrakten som et køb af Opel Danmark A/S. Opel vil blive en selvstændig brandorganisation indenfor Interdan-koncernen med eget forhandlernetværk og vil være adskilt fra koncernens andre bilmærker, der tæller Peugeot, Citroën, DS og Mitsubishi. Alle medarbejdere fra Opel Danmark vil på sigt blive samlet i koncernens domicil på Hovedvejen i Glostrup.


Hyundai Ioniq er den billigste plug-in hybrid

Med en pris på blot 260.000 kroner introducerer Hyundai nu Danmarks billigste Plug-in hybrid. Efter afgiftsomlægningen i november sidste år er Plug-in hybrider, dvs. hybridbiler, hvor man fx kan tilføre elektricitet fra en stikkontakt eller offentlig ladestandere og køre et halvt hundrede kilometer på elektricitet alene, blevet ekstra attraktive. Og Hyundai, der allerede fra begyndelsen har bygget Ioniq modellen både som traditionel elbil uden opladningsmulighed, som elbil og som en mellemting mellem de to, er nu klar med opladningshybriden også i Danmark. Drivlinen er ikke meget forskellig fra den, man finder i bilerne fra søstermærket KIA (læs fx vores prøvekørsel af KIA Niro PHEV hér >>>), men bilerne er væsens forskellige i hele deres udseende og praktiske funktion. Ioniq Plug-in har en 1,6 liters 105-hestes benzinmotor uden turbo samt en 60,5 hestes el-motor og batteriet, som består af to enheder, har en kapacitet på 8,9 kWh. Den officielle rækkevidde er 63 kilometer. I praksis oplyses det, at tallet befinder sig tæt på 60 kilometer.


Jaguar F-PACE opdateres indvendigt

F-PACE er den bedst sælgende Jaguar. I fjor blev der solgt 185 eksemplarer af dem i Danmark og det er den bil, der for alvor har fået nye kunder til at kigge i retning af Jaguar. 80 procent af alle kunder, der køber en F-PACE har ikke tidligere været Jaguar kunder, og modellen har i den grad været værdifuld for udbredelsen af Jaguar. 2019 versionen, der allerede kan bestilles, har nu det elegante Touch Pro infotainment system med 10” skærm. Rammeløst bakspejl, oplyste indstigningspaneler med Jaguarnavn, premium måtter og sædeknapper i krom er blot nogle af de nye eksklusive features, der har fundet vej til den nyeste version af F-PACE. F-PACE har også fået adaptive cruise control med steering control, der fungere mellem 0-180 km/t.

Læs vores test af Jaguar F-Pace >>>

13. maj 2018


F1 i Barcelona: Hamilton vinder - MAG 6'er

Lewis Hamilton vandt søndagens Grand Prix i Barcelona i overlegen stil. Da målstregen blev passeret i løbet, som var det femte i 2018, havde han over 20 sekunders forspring til team-kammeraten hos Mercedes, Valtteri Bottas. Sebastian Vettel havde problemer med vejgrebet i sin Ferrari og foretog et sent pitstop, som indebar, at han måtte nøjes med 4. pladsen efter Red Bulls Max Verstappen. Kevin Magnussen kørte sin Haas-Ferrari i mål på en flot 6. plads efter et ensomt løb. Foruden de tilhørende 8 VM-points, som placerer danskeren på 9. pladsen i den samlede VM-stilling, havde han næppe problemer med, at have kørt fra såvel sine to tidligere teams (inklusive Fernando Alonso), som team-kollegaen Romain Grosjean, der fra en ringere startposition end Magnussens spandt af banen på første omgang. Sammenlagt har Hamilton nu 96 points mod Vettels 78.


6. maj 2018


WEC Supersæson: Premiere sejr til Toyota

Med lørdagens 6 timers løb på belgiske Spa-Francorchamps gik starten på historiens første og hidtil formentlig også sidste regulære super-sæson i World Endurance Championship - altså Verdensmesterskabet for racersportsvogne. Løbet blev ikke overraskende vundet af Toyota, der dominerede fra start til mål og tog begge de to første placeringer på præmieskammelen. I cockpittet på den vindende Toyota sad bl.a. den tidligere Formel 1 verdensmester, Fernando Alonso, der supplerer sit Formel 1 engagement med deltagelse i WEC for Toyota. I juni måned skal Alonso også køre 24-timers Le Mans for første gang. 3'er på Spa blev en Rebellion, som har gearet op fra i fjor og nu deltager i LMP1 klassen og nr. 4 den spektakulære ByKolles LMP1'er. I LMGTE Pro klassen gik sejren til det sejrsvante Ford team mens Porsche med bl.a. danske Michael Christensen blev nr. 2. Lidt skuffende sluttede Aston Martin raceren med bl.a. de tidligere verdensmestre Nici Thiim og Marco Sørensen på 7. pladsen i samme klasse. Næste afdeling af suspersæsonen, der først slutter med 24-timers Le Mans næste år, er 24-timers Le Mans i år midt i juni. Det er første gang i historien, at 24-timers Le Mans indgår to gange i det samme verdensmesterskab. Idéen er, at VM fremover skal køres som et mesterskab, der ligesom Formel E mesterskabet starter om efteråret og slutter med 24-timers Le Mans i juni måned.

Toyota tog både 1, og 2. pladsen i supersæsonens første VM-afdeling.


29. april 2018


F1 i Baku: Hamiltons første i år - MAG 13.

Lewis Hamilton scorede sin første sejr i 2018 Formel 1 sæsonen, da han i sin Mercedes kørte først over målstregen i Azerbaijan Grand Prix i Baku efter en afgørende safetycar periode, pga en spektakulær kollision mellem de to Red Bull team-kolleger Verstappen og Ricciardo. Sebastian Vettel i Ferrari havde forinden lignet en vinder, men sådan gik det altså ikke - han måtte nøjes med 4. pladsen efter team-kollegaen Kimi Raikkonen (2'er) og Force Indias Sergio Perez (3'er). Carlos Sainz scorede sit bedste resultat til dato for Renault med 5. pladsen. Sauber opnåede sit bedste resultat til dato efter at samarbejdet med Alfa Romeo er blevet en realitet - Charles Leclerc blev nr. 6. Danske Kevin Magnussen sluttede på en lidt skuffende 13. plads. Med sejren overtog Hamilton VM-føringen - han har fire points flere end Vettel.


Rally Argentina: Sejr til Ott Tänak og Toyota

I blot sit femte løb for Toyotas VM-rally-team kørte Estlænderen Ott Tänak sin Toyota Yaris WRC til sejr i femte afdeling af World Rally Championship, Rally Argentina. Tänak overtog føringen i rallyet fredag eftermiddag og afgav den aldrig siden. Den regerende verdensmester og vinderen af tre ud af de hidtil fire VM-rallies i år, Sebastien Ogier i Ford Fiesta, var handikappet af, i sin egenskab af den, der fører VM, at skulle fjerne det løse grus fra overfladen på de hårde argentinske rallyprøver vest for Cordoba. Ikke desto mindre formåede Ogier at komme i mål på 4. pladsen efter de to Hyundais med hhv. Neuville og Sordo. Derved kunne Ogier bevare føringen i VM med nu 100 points mod Neuvilles 90 og Tänaks 72. Næste afdeling af WRC finder sted i Portugal 17.-20. maj og udvalgte hastighedsprøver vises LIVE på Eurosport 2 og Eurosport Player. Udsendelsesplan følger på forsiden af Motorsiden.dk, en uges tid inden rallyet.

Tänak vandt i Argentina i Toyota Yaris WRC.


Flere korte nyheder >>> 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt