- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biler og motor:


Februar 2019


Subaru viser e-BOXER i Genève

Længe ventet, men nu kommer den. Subaru gør op med deres velkendte boxermotor koncept og præsenterer en el-bil. Men gør de nu også det, altså gør op med boxermotor princippet? Det afsløres i hvert fald på forårets store motorshow i Genène, som finder sted i begyndelsen af marts. Bilen kaldes Subaru e-BOXER, og den er det første skridt i Subaru´s kommende elektrificering af deres driveliner i Europa. En speciel hjemmeside, som forklarer teknikken, vil blive lanceret klokken. 11.00, tirsdag d. 5. marts.


Januar 2019


Ny Range Rover Evoque til Danmark i april

Den helt nye Range Rover Evoque kommer til Danmark og forventes, prismæssigt at lande på niveau med den hidtidige kompakte luksus-SUV, dvs. omkring en halv million kroner for den billigste version. Den nye bil udmærker sig ved udvendigt at have fået strammet designet op, men det er især oplevelsen i kabinen, der er ganske anderledes end i den hidtidige model. Storerbror, Range Rover Velar, har ført an, hvad angår det designmæssige løft, men hos den danske importør tror man, at mange danske kunder vil have fordel af det mere kompakte design med tilhørende lavere pris. Trods stor udvendig genkendelighed er der tale om en helt ny bil - som vi vender tilbage til, når den er topaktuel i Danmark.

Range Rover prøvekørsler - find dem hér >>>

Den hidtidige Range Róver Evoque ses til venstre. Fronten har også fået en opstrammer på den nye generation (th).

 

 


Toyota fører an i rekord stort hybridsalg

Med over 12.000 solgte hybridbiler i Danmark i 2018 har salget af hybridbiler (altså både de konventionelle hybridbiler, hvor en elmotor er med til at reducere en forbrændingsmotors brændstofforbrug og de såkaldte plugin-hybrider, hvor man kan oplade bilens batteri fra en stikkontakt) aldrig før været højere. Ikke overraskende er det Toyota, der fører an.

Læs mere på formele.dk >>>


Plug-in hybrider: Solidt forspring til KIA

På totalmarkedet for biler i Danmark er det stort set status quo for koreanske KIA. Men KIA er klart nr. 1, når det gælder plug-in hybridbiler

Læs mere på formele.dk >>>


Nytårskur for alle pengene

Der er tradition for, at mange danske bilimportører holder Nytårskur de første weekender i januar. 2019 er ingen undtagelse, og er man parat til, hurtigt at sætte sit navn på en slutseddel, vil der mange steder være store penge at spare, på regulære rabatter eller attraktive priser på udstyrsmodeller. Eksempelvis reklamerer Audi med ekstraudstyr for over 100.000 kroner uden merpris til en A3 Sportback i den såkaldte Limited Edition udgave. Hos søstermærket SEAT, kan man få for 14.000 kroner udstyr med på en Leon og for over 7000 kroner udstyr på den lille VW up! søstermodel SEAT Mii. Skoda satser på fri service og reparation i tre år på visse Fabia og Octavia versioner, mens VW frister med elektronisk udstyr for op til 40.000 kroner. Opel har fået ny importør og leverer stribevis af tilbud på populære modeller som Corsa og Astra ST med besparelser 30.000 kroner. Hos KIA sælger man Stonic med 100-hestes GDi motor og ekstraudstyr for 35.000 kroner uden merpris, Suzuki giver 10.000 kroner i rabat på det såkaldte Gold-modeller, hos Mazda kan man uanset model få alufælger og vinterdæk med i købet uden at skulle betale ekstra. Citroën kører ind i 2019 med store besparelser, en masse ekstraudstyr og med gode privatleasing tilbud – og sælger bl.a. Danmarks billigste fabriksnye bil – en Citroën C1 VTi Aspire for blot 85.000 kroner (inkl. levering). Hos Fiat kan man privatlease en ”500 Design” og nøjes med at betale 5000 kroner på bordet og 2000 kroner om måneden i 3 år. Og a-pro-pos Fiat, der jo er en del af FCR gruppen, kan man nu også købe søstermodellerne Alfa Romeo og Jeep også i Hillerød (ERA Biler), hvor der weekenden over er Åbent Hus, hvor alle koncernens biler kan ses. Mitsubishi giver 20.000 kroner i rabat på bl.a. Eclipse Cross. Hos Nissan kan man ikke bare få ekstraudstyr for 10.000 kroner med i prisen, man kan også risikere, ikke at betale en krone for den nye bil, for man deltager automatisk i konkurrencen d. 5.-6. januar. Peugeot's succesmodel, 208, er nedsat 40.000 kroner i Allure versionen med 82-hestes benzinmotor, og også de franske landsmænd fra Renault har attraktive tilbud på fx Clio og Captur modellerne. Honda tiltrækker bilkøberne med fx gratis læderkabine, vinterhjul og udstyr Sidst men ikke mindst kan man hos Ford spare 100.000 kroner på en Ford S-Max Titanium med 190 hestes benzinmotor.

Ford S-Max.

 

Renault Captur.

 

Peugeot 208.


Tesla on-line studie

Tesla har helt på niveau med fabrikkens elektriske løsninger åbnet et såkaldt Model 3 Design Studio på Teslas webside.


November 2018


Toyota Camry vender tilbage

Når Toyota til næste år, efter 14 års pause, introducerer en helt ny og ottende generation af Toyota Camry, er det ikke en hvilken som helst bilmodel, der gør comeback på det danske marked. Med et årligt salg på over 700.000 på verdensplan markerer Camry sig som verdens mest populære firmabils-model. Siden første generation af Camry så dagens lys i 1982, er der solgt over 19 mio. eksemplarer af Toyotas luksuriøse model i firmabilsklassen. Ikke overraskende lanceres Camry alene som hybridbil. Det bliver til gengæld så med Toyotas allernyeste fjerde generation hybridteknologi – i dette tilfælde en ny 2.5-liters benzinhybridmotor, der yder op til 218 hestekræfter og sørger for, at Camry – trods en længde på 4,88 cm i længden – flytter sig fra 0 til 100 km/t. på godt 8 sekunder. Ved hjælp af hybridteknologien er det officielle NEDC2 forbrugstal 23,8 km/l. Camry er i øvrigt bygget på den helt nye GA-K platform, ligesom den kommende nye RAV4. Den nye Toyota Camry introduceres i Danmark til sommer, hvor priser til privatbilister og beskatningsgrundlag for firmabilskunder vil være klar.

Toyota Camry havde Europa-premiere på Paris Motor Show i oktober. Dengang var det ikke endny besluttet, at modellen også ville komme til Danmark.


Ford præsenterer den aktive Focus

På samme måde som Ford har skabt en Active version af Fiesta er man nu også parat med en Ford Focus Active. Focus Active fås både som 5-dørs og stationcar og kommer med rå styling, hævet frihøjde og et chassis, der er, som Ford selv udtrykker det, skræddersyet til en aktiv livsstil, der samtidig bevarer Focus’s fine køreegenskaber. Førerhøjden er også hævet for bedre overblik og mere sikker bykørsel. Focus Active fås med Fords 1,0 og 1,5-liters EcoBoost-benzinmotorer med op til 182 hk samt Fords 1,5- og 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor med op til 150 hk. Begge motorer fås med 6-trins manuelt gear eller 8-trins automatgear. De avancerede førerassistanceteknologier, som tidligere i år blev introduceret i den nye Focus, har også fundet vej ind i den nye Focus Active, herunder adaptive fartpilot, intelligente forlygter og parkeringassistent. Fords SUV-salg steg i øvrigt med mere end 19 procent i oktober sammenlignet med samme periode sidste år.


Oktober 2018


International anerkendelse til Subaru

Hvor Subaru har lidt svært ved at slå igennem i danske motorjournalisters bevidsthed, har man internationalt ikke det problem: Subaru XV har nu for anden gang sat sig på førstepladsen i den store ”Cars.com’s 2018 Subcompact SUV Challenge”. Kriterierne i konkurrencen var interiør, komfort for og bag, opbevaringsmuligheder, multimedia, bekvemmelighed, køreegenskaber, drivlinje, kørselskomfort, støjniveau, udsyn og værdi til prisen. Den forrige generation Subaru XV løb med titlen i 2015.

Læs væres helt aktuelle test af Subaru XV her >>>


Fine privatleasing tilbud på SEAT Leon ST

Nu kan man privatlease stationcarudgaven af SEAT Leon ST Limited Style med en 130 hestes TSI-motor og masser af udstyr til kun 2.795 kr. om måneden. Den sportslige FR-version fås til 3.095 kr. Begge med en førstegangsydelse på kun 4.995 kr. Den rummelige stationcar har bl.a. adaptiv fartpilot, digitalt cockpit, parkeringssensor bag, ”Media System Plus” og metallak.

FR-versionen har desuden Fuld LED forlygter, ligesom mediasystemet er udstyret med navigation og Full Link. Begge modeller fås dog kun i et begrænset antal, og kun så længe man har dem på lager.

Find vores SEAT prøvekørsler hér >>>


Toyota er verdens mest værdifulde bilmærke

For syvende år i træk indtager Toyota pladsen som verdens mest værdifulde bilmærke. Sådan lyder konklusionen i Interbrands årlige internationale undersøgelse, Best Global Brands 2018, der anslår, at Toyotas varemærke har en markedsværdi på hele 350 mia. kr. Det placerer Toyota helt i top i bilverdenen og på en samlet syvendeplads blandt alle varemærker på kloden. I forvejen er Toyota verdens mest købte personbilsmærke.

Find vores Toyota prøvekørsler hér >>>


Skoda SCALA debuterer næste sommer

SCALA er Skodas nye hatchback i mellemklassen. Den kommer på markedet inden sommerferien næste år med næste generation af Skodas design, nye assistentsystemer, mere sikkerhed og rummelighed som en større bil. Navnet kommer fra det latinske ord ”scala”, som betyder trappe eller stige og symboliserer det trin op, som Skoda nu tager blandt mellemklassebilerne med både design, plads, udstyr, opkobling, sikkerhed og køreegenskaber. Skodas nye designsprog havde verdenspremiere på Paris Motorshow forleden i form af konceptbilen VISION RS. Det er karakteriseret ved dynamiske linjer både ude og inde og er mere sportsligt og emotionelt end hidtil. SCALA bliver den første produktionsklare bil, som får det nye design, ligesom den også bliver den første Skoda på det europæiske marked, hvor SKODA står skrevet med blokbogstaver på bagklappen.


2500 kroner ud for ny Opel Astra stationcar

Kampen om privatleasing kunderne øges: Med en udbetaling på 2495 kr. og en månedlige ydelse på 3395 kr. har Opel nu gjort det muligt, at privatlease en Opel Astra Sports Tourer 1,6 CDTI dieselmotor med 136 hk. Standardudstyret omfatter to-zone klimaanlæg, metallak, armlæn ved forsædet og Intellilink med Apple Carplay. Udbetalingen ved privatleasing er normalt 5000 kr. Aftalen er baseret på 15.000 kilometers årligt og en løbetid på 36 måneder. Tilbuddet har begrænset varighed bestemt af udbuddet af biler til rådighed.

Læs vores test af Opel Astra Sports Tourer 1,6 CRDi 136 hk


Mazda elbil med Wankelmotor

Mazda går utraditionelle veje, ikke mindst, når det handler om motorteknologi. Den japanske fabrik har i sagens natur også arbejdet med udviklingen af endnu mere miljørigtige alternativer og vil i 2020 introducere en helt ny elbil - eller rettere to. den ene er en 100 procent el-bil, den anden har en såkaldt range-extender indbygget, altså en forbrændingsmotor, som producerer strøm til el-motoren, når batteriet er ved at være tømt. Det usædvanlige er, at i stedet for at bygge en konventionel stempelmotor ind i bilen, har Mazda en rotationsmotor, også kendt som Wankelmotor. Rotationsmotoren, som ikke mindst er kendetegnet ved støjsvag og vibrationssvag motorgang, udmærker sig også ved at være yderst kompakt, samtidig med den har en høj effekt.


Opdateret Fiat 500X

Fiat 500X har været blandt de fem bedst sælgende biler i klassen i Europa siden 2016. Nu er fabrikken klar med en ny udgave, som er blevet opdateret inde og ude med et strammere design og ny teknologi. Fiat 500X er fornyet udvendigt med nye kofangere, LED-kørelys og nu også med mulighed for Fuld LED. Baglygterne har også fået et nyt design ligeledes i LED med referencer til den ikoniske Fiat 500. Designet indvendigt præges af et nyindrettet instrumentbræt, som er lettere at aflæse, og også rattet er nydesignet. Den nye Fiat 500X byder på to helt nye benzinmotorer, konstrueret med fokus på lavt benzinforbrug og lave emissioner. Begge motorer har turbo, direkte benzinindsprøjtning samt partikelfilter, og de har Fiat koncernens ventilstyringssystem, MultiAir. Den nye motorfamilie kaldes FireFly og leveres til Fiat 500X i en 1-liters udgave med 3 cylindre og 120 hk samt en 4 cylindret version på 1,3 liter med 150 hk, sidstnævnte leveres altid med en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse. Listepriserne begynder ved 210.000 kr.

 


September 2018


Corolla vender tilbage - verdenspremier i Paris

Verdens bedst sælgende bilmodel gennem tiderne, Toyota Corolla, vender tilbage på det danske marked. Her erstatter den modelnavnet Auris. Det sker i forbindelse med introduktionen af en helt ny generation af modellen. Og ikke uvæsentligt for de danske kunder har Toyota nu også løftet sløret for, hvordan stationcar-udgaven af den kommende Corolla Hybrid kommer til at blive. Corolla navnet introduceres i Danmark i foråret 2019 sammen med introduktionen af en helt ny generation, der byder på et skarpere design både til den sportslige, kompakte hatchback-udgave og til den strømlinede og rummelige stationcar-version. Den helt nye Corolla skal bygges på den nye GA-C-platform baseret på Toyotas TNGA-filosofi, der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis. Det betyder bl.a., at den nye Corolla får et lavere tyngdepunkt end den nuværende Auris og deraf forventeligt bedre køreegenskaber. Samtidig bliver det for første gang nogensinde til en Toyota muligt, at vælge mellem to forskellige hybridmotorer i form af enten en særlig økonomisk 1,8-liters drivline på 122 hk eller alternativt en 2-liters udgave på 180 hestekræfter. Begge motorer rummer den nyeste fjerde generations hybridteknologi, der er kendt fra bl.a. Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid.  Den nye Toyota Corolla får verdenspremiere i oktober ved Paris Motor Show.

 

 

Motorsport:


17. februar 2019


WRC: Tänak og Toyota vinder Rally Sweden

Den estiske rallykører, Ott Tänak, tog en overbevisende sejr til sig selv og Toyota i Rally Sweden - 2. afdeling af World Rally Championship, Verdensmesterskabet i rally. Tänak kørte et fejlfrit løb på udfordrende is- og snebelagte skovveje, der imidlertid i kraftigt tøvejr var omdannet til en mellemting mellem mudder, sjap og tøsne. Tänak vandt ved samme lejlighed også den afsluttende Powerstage i sin Toyota Yaris WRC med en ligeså overbevisende sejrsmargin: I rallyet var han 53,7 sekunder foran nr. 2, Esapekka Lappi, der har forladt Toyota til fordel for Citroën og nu kvitterede for den franske bilfabriks tillid. Og på Powerstagen var forspringet 3,5 sekunder. Lappi fastholdt 2. pladsen i allyet i et snævert opgør med sidste års VM 2'er, Thierry Neuville i Hyundai og kom i mål 3 sekunder hurtigere end belgieren. I rallyet deltog også den 9-dobbelte verdensmester, Sebastien Loeb, som blev nr. 7 i sin Hyundai i20 WRC, og som et kuriosum deltog også verdensmesteren fra 2000 og 2002, Marcus Grönholm - hans mål var at gennemføre og prøve en de nye WRC-biler og havde givet sig selv deltagelsen i Swedish Rally i en Toyota Yaris WRC i anledning af sin 50-års fødselsdag sidste år. Han kørte til tider hurtigt, men skulle også prøve grænserne i snevoldene og blev sammenlagt nr. 38.

Med sejren overtog Tänak såvel som Toyota føringen i kørernes og konstruktørernes verdensmesterskab. Næste rally finder sted i Mexico fra d. 8-10. marts, det vises til dels LIVE på Eurosport og udsendelses tiderne publiceres sædvanen tro her på Motorsiden.dk.


6. februar 2019


Dansk codriver vinder Rally Monte Carlo Historique

Der er tradition for, at danske deltagere klarer sig godt i den historiske udgave af Rally Monte Carlo, men siden 2002 har intet dansk hold stået øverst på podiet. Ikke desto mindre kunne danskeren Mogens Reidl som co-driver for franskmanden Badosa her til morgen og godt nok på fransk licens glæde sig over, at de to tilsammen har vundet 2019 udgaven af det prestigefyldte rally. Bedste hel-danske hold i år blev Toni Hansen og Per Brodersen på 18. pladsen. Det vindende team kørte Renault 8, mens det bedste danske hold kørte Audi 80.


27. januar 2019


WRC: Ogier og Citroën vinder Monte Carlo

Søndag eftermiddag forvandlede den 6-dobbelte og regerende verdensmester, franskmanden Sebastien Ogier, sin debut - eller comeback - hos Citroën til sejr i årets første VM-afdeling, det legendariske Rally Monte Carlo. Ikke mindst den evige uforudsigelighed, som altid har præget det berømte rally og er en vigtig grund til dets status, betød, at afstanden mellem de to førende, foruden Ogier også Hyundais Thierry Neuville var beskedne 0,4 sekund, inden den afsluttende Powerstage skulle køres. Da målstregen blev passeret var afstanden øget til "imponerende" 2,2 sekunder, den snævreste Monte-sejr nogensinde. Toyotas Ott Tänak var rallyets hurtigste kører, men en punktering fredag eftermiddag satte ham et par minutter bagud og han måtte nøjes med 3. pladsen i mål. Den 9-dobbelte verdensmester, Sebastien Loeb debuterede for Hyundai med en 4. plads, alt imens Toyotas Jari-Matti Latvala og debuterende Kris Meek blev nr. 5 og 6. Meeke vandt imidlertid Powerstagen og scorede dermed ekstra 5 VM-points. Den samlede stilling efter "Monte" ser sådan ud: Ogier: 29 points, Neuville: 21 pts., Tänak: 17 pts. Meeke: 13 pts., Loeb: 12 pts, Latvala 10 pts.

Læs optakten til årets rally-VM hér >>>


23. januar 2019


Christian Lundgaard i Formel 3 hos Renault

Den 17årige danske racerkører, Christian Lundgaard, nærmer sig stille og roligt toppen af international motorsport. Også i 2019 er han tilknyttet Renault Sport Academy og skal deltage i det nye FIA Formel 3 mesterskab, der afvikles i forbindelse med 8 Formel 1 Grand Prix’er i den kommende sæson. Christian sluttede i 2018 som nr. 2 samlet i et hårdt felt i Formel Renault Eurocup. Titlen som Rookie champion blev sikret efter 4 sejre og siden satte man kursen mod et topresultat i selve mesterskabet. Christian er født i Hedensted og er søn af den tidligere Europamester og VM-teams Cup mester i rally, Henrik Lundgaard, og blev en del af Renault Sport Akademi i 2017. I sit debut år blev han dobbelt mester efter sejre i to serier - NEZ Formel 4 og det spanske Formel 4 mesterskab. De 8 løbsweekender i år begyndende med Det spanske Grand Prix i maj og slutter med Det russiske Grand Prix i oktober. I Danmark har Christian støtte fra ikke mindst Renault og senest vandt han ”Publikumsprisen” ved Dansk Motorsport Award.

 


20. januar 2019


Dansk Motorsport Award 2019

Lørdag aften fandt Dansk Motorsport Award, nu for ottende gang, sted under festlige former på Docken i København. Der blev uddelt velfortjente anerkendelser til motorsportens talenter og eliteudøvere. Der var særlig grund til at hæfte sig ved to anerkendelser: Dels Årets Banesportskører, som ikke overraskende blev Michael Christensen, der ikke bare vandt LM GTE Pro klassen i 24-timers Le Mans, men også som fabrikskører hos Porsche på indeværende tidspunkt ligger i spidsen i kampen om langdistance verdensmesterskabet i samme kategori. Men måske var det, der gjorde allerstørst indtryk, Formel 4 køreren Casper T. Hansens helt personlige resultat i 2018: Casper mistede først på året sin mor, som bukkede under for kræft. Trods tragedien deltog Casper i det danske mesterskab i Renault Formel 4 klassen - og vandt. Men samtidig havde han overskud til at gennemføre en indsamling til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Casper nåede et beløb på i alt kr. 41.554,20, og pengene blev overrakt Kræftens Bekæmpelse under Dansk Motorsport Award. Fra Motorsiden.dk den allerstørste anerkendelse af Caspers indsats, hans præstation og hans omtanke for at hjælpe andre til måske at undgå en af livets allermest alvorlige og frygtede sygdomme.

Casper T. Hansen overrakte den store check til Casper Jonatski fra Kræftens Bekæmpelse, mens Informationschef Søren Ignaz fra Renault Danmark med et formanende blik i øjet pålagde Jonatski at forvalte pengene med samme omhu som Casper T. Hansen har lagt i at indsamle dem. Kræft er alvorlig, men det må ikke fratage de, der ikke er ramt, at glæde sig over livet og trods alvoren gå til opgaven med et smil på læben.

 

Michael Christensen blev Årets Banesportskører - han var oppe imod Kevin Magnussen, Jan Magnussen og Christian Lundgaard.


17. januar 2019


Toyota vinder Dakar for første gang

Succes'en ser ikke ud til at tage nogen ende. I fjor vandt Toyota 24-timers Le Mans for første gang. Senere på året vandt Toyota Gazoo Racing team verdensmesterskabet i rally for bilmærker og nu har den japanske bilproducent også taget sejren i verdens hårdeste maraton rally, Dakar. Torsdag eftermiddag kørte den tidligere og nu 3-dobbelte Dakar-vinder, Nasser Al-Attiyah fra Qatar, over målrampen som vinder. Han kørte rallyet i en 8-cylindret Toyota Hilux. På 2. pladsen kom MINI's spanske kører, Nani Roma. Han brugte 46 minutter mere over de 10 specialetaper i den peruvianske ørken på at køre rallyet, og nr. 3 blev den 9-dobbelte rallyverdensmester, Sebastien Loeb i en privatanmeldt Peuget 3008 DKR fra 2017. Han brugte 1 time og 8 minutter mere end Roma. Franskmanden Stephane Peterhansel var forinden løbet som altid stor favorit qua sine ialt 13 triumfer i dakar, men han måtte trække sig ud af rallyet på næstsidste dag, fordi hans co-driver, David Castera, fik en rygskade i forbindelse med en hård landing, da holder fløj henover højderyggen på en af de kolossale sandklitter i deres MINI Buggy. Tidligere i løbet udgik MINI's Carlos Sainz, der vandt i fjor, pga. af en afgørende navigationsfejl, som betød at de kørte af sporet, og Al-Attiyahs team-kollega, Giniel de Villier udgik med motorfejl på sin Hilux først i løbet. Af topkæmperne er Sebastien Loeb den eneste, der endnu ikke har vundet det klassiske rally, der blev kørt for 41. gang. I MC kategorien fortsatte KTM sin dominans. De tog alle tre podieplaceringer med de tidligere vindere Toby Price, Mathias Walkner og Sam Sunderland i nævnte rækkefølge.

Nasser Al-Attiyah og Matthieu Baumel har vundet Toyotas første Dakar totalsejr i denne 8-cylindrede firehjulstrukne Hilux. I T2 kategorien for serienære biler kom en Toyota Land Cruiser på førstepladsen for sjette år i træk, alt imens en Hino Ranger vandt i klassen for lastbiler med motorer under 10 liter. Hino er en del af Toyota koncernen.

 

Sådan endte Stephane Peterhansel og David Casteras Dakar. Castera afventer i bilen at rednings helikopteren skal bringe ham til sygehuset i Lima.


8. januar 2019


Marrakesh E-Prix på både 6'ren og Eurosport

Formel E mesterskabet vises som bekendt på Eurosport, men udvalgte E-Prix'er vil fremover også kunne ses på Discovery kanalen 6'eren. Første gang er lørdag d. 12. januar, hvor både 6'eren og Eurosport viser Marrakesh E-Prix LIVE.

Læs mere og se programplanen hér >>>

Det er svært at få armene ned: Den regerende Formel E mester, Jean-Eric Vergne, som kører for DS i år, kan lørdag d. 12. januar ses i aktion LIVE på Eurosport såvel som Discovery-kanalen 6'eren.


25. november 2018


F1 i Abu Dhabi: Hamilton vinder finalen - MAG 10.

Den nybagte og 5-dobbelte Formel 1 verdensmester, Lewis Hamilton, dokumenterede i årets sidste Formel 1 Grand Pirx, som fandt sted i Abu Dhabi, at det ikke var en tilfældighed, at han på ny blev verdensmester. Han sejrede endnu engang foran rivalen Sebastian Vettel, som også lå på 2. pladsen i VM-slutstillingen, da regnskabet blev gjort op. Hamilton vandt med ikke færre end 88 points - 408 mod Vettels 320. Kimi Raikkonen sluttede som VM-3'er med ialt 251 points. Kevin Magnussen scorede også points i årets sidste Grand Prix, et enkelt for en 10. plads - alt imens det i VM-sammenhæng blev én bedre. Danskeren blev nr. 9 med ialt 56 VM-points, alt imens team-kollegaen i Haas-teamet, Romain Grosjean blev nr. 14 med 19 points færre.  


11. november 2018


F1 i Brasilien: Hamilton vinder igen - MAG 9.

Lewis Hamilton dokumenterede i det brasilianske Grand Prix, at det ikke var en tilfældighed, at han kan kalde sig Formel 1 verdensmester 2018. Han tog ganske enkelt endnu en sejr, denne gang foran Aston Martins Max Verstappen og Ferraris Kimi Raikkonen. Sebastian Vettel nåede først målstregen som 6'er. Haas teamet scorede på ny points, idet Grosjean to 8. pladsen og Kevin Magnussen blev nr. 9.


28. oktober 2018


Formel 1 i Mexico: Hamiltons femte

En fjerdeplads i søndagens tredjesidste afdeling af Formel 1 verdensmesterskabet, Mexico Grand Prix, var nok til at Lewis Hamilton kunne tage sin femte VM-titel. Ved samme lejlighed cementerede han også Mercedes konstruktør titel. Hamilton blev i mexico besejret af Max Verstappen i Red Bull og de to Ferrari kørere, Vettel og Raikkonen i nævnte rækkefølge. 1 minut og 18 sekunder var Hamilton fra Grand Prix sejren. Kevin Magnussen sluttede på en 15. plads foran team-kollegaen Grosjean i et løb, der ikke var problematisk for de to Haas kører.


WRC: Loeb sejrer påny - Ogier i VM føring

Det lyder som fortidssnak, men i weekendens næstsidste afdeling af rally verdensmesterskabet, Rally de Espana, dokumenterede den 9-dobbelte rally verdensmester, Sebastien Loeb, at han trods sine 44 år stadig kan sætte verdenseliten på plads. Franskmanden var på gæstevisit i Spanien og sikrede  Citroën deres første sejr i 2018 ved, gennem klogt dækvalg på den afsluttende dag, først at snuppe føringen fra den rally-førende finne, Jari-Mati Latvala (Toyota Yaris WRC) og siden holde sin landsmand, Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) på tilstrækkelig afstand, da det afgørende slag på den afsluttende powerstage skulle udkæmpes. Loebs sejrsmargin var beskedne 2,9 sekunder til Ogier. Latvala havde overvundet en punktering på rallyets første dag og tog rally-føringen på dag 2, da hans team-kollega, Ott Tänak's Yaris WRC punkterede. Det samme oplevede Latvala selv på rallyets næstsidste hastighedsprøve og han kunne være kørt over målstregen som nr. 6. Team-kørsel betød, at Latvala lod sig falde ned på 8. pladsen, hvorved Tänak fra en 6. placering kunne fastholde en beskeden matematisk mulighed for at vinde dette års VM for kørere. Efter det spanske rally er Toyota fortsat i føring af konstruktør-VM, alt imens Ogier overtog føringen i kørernes VM. Hyundais Thierry Neuville blev nr. 3 i Spanien og er blot 3 points efter Ogier, alt imens Tänak er 20 points efter Neuville. VM finalen finder sted 15.-18. november i Australien og følges LIVE på Eurosport Danmark. Udsendelsesplan offentliggøres her på Motorsiden.dk i dagene inden rallyet.

Toyota fører konstruktør-VM og Tänak har fortsat mulighed for at blive verdensmester.

 

Loeb (Citroën C3 WRC) vandt "Catalunya-rallyet" for 9. gang.


7. oktober 2018


WRC: Ogier og Ford vinder Rally Great Britain

I et af årets allermest spændende opgør vandt den regerende rally-verdensmester, franskmanden Sebastien Ogier, Det britiske Rally, der traditionen tro blev afviklet under spektakulære og udfordrende forhold i det vestlige Wales. Med sejren bragte Ogier sig tæt på den VM-førende Thierry Neuville (Hyundai), som måtte nøjes med 5. pladsen i mål. Toyotas Ott Tänak lå længe til at tage endnu en sejr, som ville have været hans fjerde i træk og ville have givet ham føringen i VM-kampen. Lørdag eftermiddag ramte han imidlertid et hul i vejen med en sådan kraft, at køleren blev beskadiget og han måtte nøjes med 4 points fra søndagens powerstage. Sammenlagt er Ogier 7 points fra Neuville og Tänak har har 21 points til VM-toppen. Der resterer to VM-rallyes i år, så meget tyder på, at man skal helt frem til allersidste rally før VM-striden er afgjort. I konstruktør-VM udbyggede Toyota sit forspring, da Jari-Matti Latvala og Esapekka Lappi blev hhv. nr. 2 og 3 i rallyet, som var 11. VM-afdeling og den tredjesidste i år. Citroëns Craig Breen blev nr. 4 og så kan det franske team glæde sig over, at have skrevet kontrakt med Ogier for det kommende år. Årets næstsidste VM-rally finder sted i dagene 15.-28. oktober i Katalonien.


F1 i Japan: Hamilton nærmer sig VM-titlen

Lewis Hamilton kom med sejr i søndagens japanske Formel 1 Grand Prix et skridt nærmere endnu en VM-titel. Rivalen, Sebastien Vettel, sluttede skuffende på 6. pladsen. Resultatet indebærer, at Hamilton kan blive krones om Verdensmester i det kommende US Grand Prix, hvis han vinder og Vettel blot bliver placeret på en 3 plads eller lavere. Kevin Magnussen udgik af løbet efter en punktering, som beskadigere hans bil så meget, at han ikke kunne fortsætte. Han ligger nu på 8. pladsen i VM-kampen. 


30. september 2018


F1 i Rusland: Hamilton vinder - MAG 8'er

Startende fra pole position lå det i kortene, at Valtteri Bottes skulle køre sin Mercedes Formel 1 racer til sejr i søndagens russiske Grand Prix. Men sådan kom det ikke til at gå. Mercedes teamet udstak nemlig team-ordre, da det så ud til at Lewis Hamilton på 2. pladsen lå til at blive passeret af rivalen i VM-kampen, Ferraris Sebastian Vettel. Bottas lod Hamilton komme forbi og påtog sig den tvivlsomme ære det var, at forsvare teamets muligheder for at vinde kører verdensmesterskabet ved defensivt at holde Vettel bag sig. Projektet lykkedes, Hamilton vandt og udbyggede sin VM-føring, alt imens Vettel måtte nøjes med 3. pladsen efter Bottas. Kevin Magnussen startede som "den bedste af resten" fra 5. pladsen, sluttede som nr. 8 men ligger nu sammenlagt på en med Nico Hulkenberg delt 7. pladsen i VM-kampen. I toppen har Hamilton et forspring på 50 points til Vettel.


16. september 2018


WRC/Tyrkiet: Toyota vinder og fører VM

For tredje gang i træk var det Toyotas estiske rallykører, Ott Tänak, der stod øverst på præmieskamlen, da der skulle uddeles præmier. Tänak kørte sin Yaris WRC til sejr i Det tyrkiske Rally, 10. afdeling af Rally-VM og triumfen blev dobbelt stor, fordi team-kollegaen Jari-Matti Latvala kørte i mål, få sekunder efter Tänak og ved samme lejlighed bragte Toyota i føringen af dette års verdensmesterskab. Det tyrkiske Rally var umådelig hårdt og en stor belastning for bilerne. Kun de allermest robuste stod distancen og alle de øvrige fabriksteams havde problemer dermed. Værst gik det ud over den VM-førende Hyundai kører Thierry Neuville. Fra en marginal føring på 0,3 sekunder foran Fords Sebastien Ogier bankede venstre støddæmpertårn på lørdagens første hastighedsprøve op gennem befæstning såvel som motorhjelmen på hans i20 Coupé WRC og dermed var Neuville ude af kampen. I Ogiers Fiesta WRC knækkede en forreste højre wishbone efter et hårdt møde med et hul, og så blev han også sendt ud af rallyet. Craig Breens Citroën gik op i flammer og brændte helt ud. Alt imens de tre Toyota Yaris WRC kørte hurtigt og stabilt. Kun Esapekka Lappi begik en fejl og sendte sig selv ud af rallyet. Ikke nok med, at Toyota nu fører VM, også Ott Tänak er tæt på. Neuville fører fortsat kørernes mesterskab efter i en repareret bil at have vundet den afsluttende Powerstage, men føringen er beskedne 13 VM-points og der resterer endnu 3 rallyes i år. Næste WRC-rally finder sted i Wales 4.-7. oktober og udvalgte hastighedsprøver sendes LIVE på Eurosport. Udsendelsesplanen publiceres her på Motorsiden.dk.


F1 i Singapore: Hamilton vinder - MAG 16

Lewis Hamilton (Mercedes) vandt uden besvær Singapore Grand Prix og udbyggede ved samme lejlighed sin VM-føring til 40 points. Rivalen Sebastian Vettel (Ferrari) måtte øjes med 3. pladsen efter en forkert strategisk team-beslutning. Imellem de to kom Max Verstappen i Aston Martin. Kevin Magnussen havde både en dårlig kvalifikation og et ligeså dårligt løb. Han sluttede på en skuffende og stærkt utilfredsstillende 16. plads. Et plaster på såret var det, at danskeren satte løbets hurtigste omgangstid. Det første gang i han 75. Grand Prix start at han har opnået den triumf. Singapore Grand Prix var iøvrigt det 15. VM-løb i år ud af ialt 21.


2. september 2018


Formel på Monza: Hamilton sejrer - MAG 16

Lewis Hamilton vandt søndagens italienske Grand Prix på Monza racerbanen nord for Milano. På Ferraris hjemmebane var det et sørgeligt nederlag efter Vettels sejr i Belgien for nylig, men en vis kompensation opnåede man dog ved, at Kimi Raikkonen blev nr. 2. Vettel blev nr. 4 efter Bottas. Hamilton har nu 256 VM-points mod Vettels 226. Kevin Magnussen havde et vanskeligt løb, blev sat tilbage tidligt pga. uheld fulgt af et nødvendigt men utidigt pitstop og måtte nøjes med sidstepladsen i mål. 17. pladsen blev dog forvandlet til 16. pladsen efter at teamkollegaen Grosjean blev diskvalificeret. Haas teamet havde undladt at bringe racerens bund i overensstemmelse med reglementet, selvom man tidligere havde fået en påtale. Begrundelse: Ferie... Forinden var Grosjean sluttet på 6. pladsen. I den samlede stilling ligger danskeren fortsat på 8. pladsen med 49 points - Grosjean er nr. 14 med 27.

Hamilton fører feltet an på Monza racerbanen.


27. august 2018


Formel 1 i Belgien: Vettel vinder - MAG 8'er

Ferraris Sebastian Vettel vandt søndagens belgiske Grand Prix på Spa-Francorchamps racerbanen i Ardennerne. Løbet var præget af et voldsomt uheld lige efter starten på Grand Prix’et. Uheldet fandt sted bagest i feltet og ingen kom alvorligt til skade. På 2. pladsen i Grand Prix’et fulgte Lewis Hamilton, som dermed bevarer sin føring i kampen om årets verdensmesterskab – 17 points fra Vettel. Kevin Magnussen startede fra 9. pladsen og sluttede på 8. pladsen på banen, som af mange anses for at være den måske mest udfordrende racerbane i Formel 1 kalenderen. I den samlede stilling ligger danskeren på 8. pladsen. Team-kollegaen Romain Grosjean startede til sammenligning 5'er og sluttede som nr. 7.

Sebastien Vettel tog sejren på Spa.

 

De to Haas-racere sluttede på hhv. 7. og 8. pladsen. Grosjean på billedet umiddelbart foran Magnussen.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt