- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biler og motor:
September 2019
Mazda præsenterer sin første elbil

Mazda Motor Corporation har valgt dette års Tokyo Motor Show til verdenspremieren på mærkets første serieproducerede elbil.Elbilen fra Mazda bliver en helt ny og selvstændig model i en ny generation af bilmodeller, der i forvejen tæller Mazda3 og Mazda CX-30. Den er udviklet med udgangspunkt i Mazdas filosofi om at sætte mennesket i centrum og om at tilbyde en både ubesværet og involverende køreoplevelse.Tokyo Motor Show åbner for pressen den 23. oktober, hvor Mazda holder sin pressekonference kl. 11:20. Udstillingen er åben for publikum fra den 25. oktober til og med den 4. november.
Suzuki kup: udbetaling på 5000 kroner
Suzuki er af den opfattelse, at kunderne gerne må gøre et kup, når de køber ny bil. Vi gætter i hvert fald på at det er årsagen til, at der inviteres til Åbent hus d. 6. oktober, hvor hovedattraktionen er særlige KUP modeller i hele programmet. Og samtidig er det muligt at få den nye bil finansieret med et billån, hvor udbetalingen kun er på 5.000 kroner. Fx fås den økonomiske og rummelige mikrobil Celerio med masser af udstyr nu til en kup-pris fra 99.990 kr. - en besparelse på 15.000 kr. Og med priser fra lige under 130.000 kroner kan man anskaffe en Swift, en Baleno eller markedets mindste SUV, Suzuki Ignis. Tilsvarende tilbud gælder også de større modeller. Find vores Suzuki prøvekørsler hér >>>

De nye Renault varebiler er ankommet
Renault har gang i meget i denne tid. Ny Captur har verdenspremiere på IAA i Frankfurt i disse dage (læs mere om IAA hér >>>), den nye Renault Zoe har vi her på Motorsiden.dk netop testkørt (læs mere om den nye Renault Zoe hér >>>) og i disse dage kører to nye og yderst populære varebiler også ud til de danske Renault forhandlere. Det handler om en helt ny Renault Master og en kraftigt faceliftet Renault Traffic – begge biler har historisk en fremtrædende plads på det vigtige europæiske varevognsmarked. Under motorhjelmen har Master nye lavt forurenende Euro6d TEMP godkendte dieselmotorer med ydelser op til 180 hk og 400 Nm med mulighed for at køre næste 19 km/l. Fuld LED lys er blandt mange teknologiske opdateringer. I den opdaterede Renault Trafic er elementerne stort set de samme: Nye motorer, nyt moderne interiør og mulighed for Renaults EDC automatgear, som længe har været efterspurgt. De nye biler er netop blevet præsenteret for de danske forhandlere og ved samme lejlighed mødte de for første gang Renaults nye danske direktør, Yana Minenko.

Helt ny Renault Master

Faceliftet Renault Traffic

Ny dansk Renault direktør: Yana Minenko.
August 2019Jeep til fornuftspriser
Med privatleasingtilbud på Renegade og Compass med blot 24 måneders løbetid og lave førstegangsydelser er det blevet ret overkommeligt, at køre Jeep. Det er bl.a. muligt at lease den alsidige kompakt-SUV Renegade med en 1-liters benzinmotor på op til 120 hk og Limited First Edition-udstyrsniveau til 3.500 kroner/måned. Prisen inkluderer fuld LED-lyspakke, komfortpakke (med bl.a. elektrisk automatisk foldbare sidespejle samt nøglefri betjening) og ”udsynspakke” (med bl.a. regnsensor, lyssensor og automatisk langt lys). Standard udstyret omfatter bl.a. 2-zone klimaanlæg, automatisk nødbremse, vognbaneassistent med aktiv styring, adaptiv fartpilot, Uconnect HD touchskærm på 7 tommer og Apple Carplay.Førstegangsydelsen er blot 4.995 kroner inkl. 15.000 årlige km.
Læs vores seneste test af Jeep Renegade >>>

Avanceret gearskifteteknik i KIA hybridbiler
Det er fin teknik, som bilfabrikkerne benytter til at styre samarbejdet mellem forbrændingsmotorer og elmotorer i hybridbiler. KIA er en af verdens storleverandører af paletten af drivliner og de har nu præsenteret en teknik, som de kalder Active Shift Control (ASC). Den nye teknik optimerer gearskifteeffektiviteten ved at overvåge gearskiftene 500 gange pr. sekund, hvorved gearkassens omdrejningshastighed tilpasses præcist, så der opnås et hurtigere gearskifte. Ved hjælp af ASC-teknologien kan hybridbilens elmotor overtage styringen i forbindelse med gearskift ved at anvende ny software i Hybrid Control enheden (HCU), hvorved problemer med langsomme gearskiftetider reduceres. Takket være synkroniseringen reduceres gearskiftetiden med 30 procent fra 500 ms til 350 ms. Dermed forbedres ikke alene accelerationen og brændstoføkonomien i en hybridbil, men også gearkassens holdbarhed, eftersom friktionen i forbindelse med gearskift bliver minimeret. Den nye teknologi vil blive implementeret i kommende hybrid modeller fra Hyundai-koncernen, som KIA er en del af.

Juni 2019
Endnu større 8-serie Coupé fra BMW
BMW har afsløret de første billeder af den helt nye BMW 8-serie Gran Coupé, som er en firedørs luksussportsvogn. Den nye model er udviklet sideløbende med BMW 8-serie Coupé og Cabriolet samt sportsvognen BMW M8 GTE. Bilen lanceres i Danmark til september. BMW 8-serie Gran Coupé er et eksempel på BMW’s nye designsprog. Kendetegnende for den nye Gran Coupé er et lavt tyngdepunkt, perfekt vægtfordeling, letvægtskonstruktion med aluminium, magnesium og kulfiberforstærket plast samt en meget aerodynamisk konstruktion.Oceaner af plads. Den nye Gran Coupé deler naturligvis en del detaljer med BMW 8-serie Coupé og Cabriolet. Det sted, hvor der virkelig opleves en forskel er fra A-stolpen og bagud. Akselafstanden er 20,1 cm længere end Coupé-udgaven. Bilen er 23,1 cm længere, bredden er vokset 3 cm og Gran Coupé er 6,1 cm højere.
Læs vores prøvekørsel af BMW M850i Coupé >>>


Ny højteknologisk Peugeot 2008
Peugeot har offentliggjort en lang række detaljer om den kommende nye 2008 model, der lanceres i begyndelsen af 2020.Den nye Peugeot 2008 er udstyret med den nyeste generation af Peugeot i-Cockpit 3D samt adskillige køreassistentsystemer, der er udviklet med baggrund i den bedste teknologiske know-how, som Peugeot har at tilbyde. Dette betyder desuden, at den nye 2008 fra start vil blive tilbudt med tre forskellige drivmidler: El, benzin eller diesel. Den nye Peugeot 2008 er baseret på PSA-gruppens nyeste platform, CMP (Common Modular Platform), der er udviklet til B- og C-segment biler. Den har en længde på 4,30 m og en akselafstand på 2,60 m, hvilket giver en bagagerumsvolumen på 434 liter, uanset hvilken motor den er udstyret med. Bunden har to forskellige positioner (afhængigt af version), hvilket giver muligt for et helt plant gulv, når bagsæderne er foldet ned.

Ny VW Passat lander i september
Den nye VW Passat lander på det danske marked i september måned og allerede nu kan man oplyse priserne på den store mellemklassebil - 325.000 kroner koster den billigste version. Den nye Passat har en dybere kølergrill, en ændret frontkofanger, nydesignede LED-forlygter og LED-kørelys og den kan også fås med de nye avancerede adaptive IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter til 42.000 kroner. Nyt er også assistentsystemer som Emergency Steering Assist, Predictive fartpilot og et Lane Assist-system med forbedret kamera, der er en del af det nye Travel Assist, der gør Passat i stand til at være delvist selvkørende ved hastigheder på op til 210 km/t, alt imens en opgraderet undervogn og optimerede drivlinjer sikrer højere kørekomfort, god køredynamik og lavere forbrug.
Maj 2019

100 år i Danmark: 100.000 kroner i rabat
I år er det 100 år siden, at Ford kom til Danmark. Faktisk åbnede Ford i 1919 sin første samlefabrik på det europæiske fastland i Heimsdalsgade på Nørrebro, hvor man producerede Ford T-biler på landets første samlebånd. I 1924 udvidede man til en langt større samlefabrik i Sydhavnen, der både producerede Ford T og Ford A. Ford Danmark fejrer jubilæet med store rabatter på fx den nye Mondeo ST-Line.
Tilbuddet omfatter både 5-dørs- og stationcar-udgaven af Mondeo ST-Line med Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor med 150 hk og 6-trins manuelt gear. Begge modeller fås nu med en besparelse på 100.000 kr., så 5-dørs-modellen fås til 340.315 kr., mens stationcar-modellen fås til 359.350 kr. Den nye Mondeo ST-Line leveres med masser af standardudstyr, der blandt andet inkluderer body styling kit, sportsundervogn, fartpilot, navigation og DAB+-radio, bakkamera, 2-zoners klimaanlæg, vognbaneassistent, parkeringassistent, dellæder og 10-vejs elbetjent førersæde med memoryfunktion og røde syninger, sort loftsbeklædning, 18” alufælge, regnsensor, opvarmet forrude samt nøglefri start og døre.Kampagnen kører til og med den 30. maj 2019. Priserne er inklusiv levering og Ford Forsikring den første måned.
Ford prøvekørsler - find dem hér >>>


10 års garanti på fabriksny Fiat
I år kan Fiat fejre 120 år på markedet som italiensk bilproducent, og i den anledning tilbyder den danske importør hele 120 måneders fabriksgaranti ved finansiering på alle Fiats modeller “Som én af verdens førende bilproducenter føler vi et ansvar for at sikre vores kunder den bedst mulige købsoplevelse samt skabe innovative løsninger og produkter til markedet. Derfor så vi en oplagt mulighed for at benytte vores fabriksgaranti på en positiv måde i forbindelse med vores jubilæum og samtidig kombinere det med et godt tilbud på finansiering, der ikke før er set på markedet”, siger Jonas Lichtenberg, marketingchef hos FCA Denmark. Fiats finansieringsmodel indebærer en lav månedlig ydelse, som strækker sig over 108 måneder, hvor den sidste rate svarer til en forudbestemt restværdi på bilen. Det vil sige, at man i slutningen af denne finansiering enten kan betale den endelige ydelse og sikre ejerforholdet af bilen, eller sælge bilen og lade lånet indfri.
Fiat prøvekørsler - find dem hér >>>
Med tilbuddet om 10 års garanti følger en finansierings mulighed for den seneste Fiat 500 Pop, som nu kan finansieres til 1.500 kr./md.
Ford Danmarks 100 års fødselsdag på nettet

I juni måned fejrer Ford i Danmark virksomhedens 100 års fødselsdag. Det er en enestående historie, den amerikanske virksomhed satte gang i tilbage i 1919, bl.a. med samlefabrik i Danmark, der ikke alene forsynede danskerne med biler. I anledning af fødselsdagen eller jubilæet, burde man måske snarere kalde det, har Ford lagt historien på nettet.

 

Følg dette link til Ford som oplevelsestema >>>

 

og

dette link, hvis det gælder 100 årsjubilæet >>>


Læs vores seneste prøvekørsel af en Ford: Active versionen af Årets Bil i Danmark 2019, Ford Focus >>>


April 2019


Udstødningsfri taxikørsel i Toyota Mirai

Nu vil det i København være muligt, at bestille en taxi, der ikke forurener nærmiljøet, hverken med skadelig udstødning eller unødig støj. Toyota har nemlig med leveret 8 Toyota Mirai til taxiselskabet DrivR og de bliver omgående taget i brug af selskabet, som har en grøn profil og alene satser på miljørigtig transport. En Toyota Mirai er en brintbil, dvs. en elbil, som får sin strøm fra det medbragte brændselscelleanlæg. Og brændselsceller omdanner som bekendt brint til elektricitet - og foranlediger alene rent vand som motorens udstødning. De otte Mirai er blot de første af en politisk satsning på at nedsætte forureningen i det nære bymiljø. Er brinten produceret miljørigt, er helhedsbilledet på længere sigt til gavn for miljøet på ethvert niveau. En taxi kører typisk 6 gange så meget som en privatbil. Bilerne blev overrakt ved en lille seremoni i Københavns Havn med tilstedeværelse af Transportminister Ole Birk Olesen (billedet), der fastslog, at det var regeringens plan at udbygge antallet af udstødningsfri hyrevogne ikke bare i København men i hele landet. Hvis man vil hentes i en af de lydløse og miljørigtige taxi'er, skal man downloade DrivR's app og bestille derfra. Bilerne kan ikke bestilles via telefon.

Læs vores test af Toyota Mirai hér >>>


Motorsport:


6. oktober 2019
Toyota triumfer i rally og sportsvogns-VM
Få timer efter at Toyota havde vundet den japanske afdeling af World Endurance Championship på Fuji banen i fabrikkens hjemland (hvor Nicki Thiim og Marco Sørensen iøvrigt i GTE-klassen havde kørt deres Aston Martin til sejr foran bl.a. Michael Christensen i Porsche) fejrede verdens største bilmærke endnu en triumf. På mudrede og opkørte skovveje i Wales vandt Ott Tänak i sin Toyota Yaris tredjesidste afdeling af World Rally Championship. Især den sidstnævnte sejr var vigtig, hvis Toyota skal genvinde VM for konstruktører, hvor Hyundai fortsat ligger i spidsen. Og naturligvis også for Tänak, der øgede sit forspring i kørernes mesterskab. På 2, og 3. pladsen kom nemlig Hyundais Thierry Neuville og Citroëns Sebastien Ogier. Begge blev besejret regulært i de britiske VM-afdeling, og det boost er måske præcis, hvad der skal til, hvis Toyota skal vinde begge titler i år. Sidste år lå Tänak dog også i en stærk position inden sæsonens sidste VM-løb, og alligevel formåede Ogier, at vinde kørernes verdensmesterskab. Næste afdeling finder sted sidst i oktober og dækkes som vanlig med LIVE transmissioner på Eurosport. Udsendelsestiderne publiceres her på Motorsiden.dk i dagene op til rallyet, som finder sted i Spanien.

29. september 2019
Mercedes Ekstreme E-satsning
Når den kommende Formel E sæson starter ud i november måned, er Mercedes-Benz blandt de to debutanter i mesterskabet, der i fjor blev verdens mest populære næst efter Formel 1. Men allerede nu ser det ud som om, at Mercedes også forbereder sig til deltagelse i den nye Extreme E serie gennem sin tætte relation til HWR.
Mercedes Ekstreme E-satsning - læs mere >>>

F1: Hamilton vinder i Rusland - MAG 9'er
Lewis Hamilton udbyggede sin føring i Formel 1 verdensmesterskabet, da han sejrede i Det russiske Grand Prix - sæsonens 7. sidste VM-afdeling. Nr. to blev team-kollegaen hos Mercedes, Vatteri Bottas og Charles Leclerc sluttede som nr. 3, efter at Hans team-kollega hos Ferrari, Sebastien Vettel, blev kaldt i pit pga. af sikkerhedsrisiko ved bilen. Hamilton fører nu VM-kampen med ialt 322 points mod Bottas 249 og Leclercs 215. Kevin Magnussen kørte i mål som nr. 9 og danskeren ligger sammenlagt på 20. pladsen med ialt 20 VM-points.
25. september 2019
Extreme E premiere i Grønland
Grønland skal være vært ved den største motorsportsbegivenhed nogensinde på dansk grund. Det vil ske i 2021, hvor verdens allerførste Extreme E race for elektriske SUV'er vil finde sted på den klima-truede ø, helt og aldeles på naturens præmisser.
Extreme E premiere i Grønland - læs mere >>>

15. september 2019
WRC i Tyrkiet: Dobbelt triumf til Citroën
Den regerende rally-verdensmester, Sebastien Ogier kørte sin Citrën C3 WRC til en klar sejr i 4. sidste afdeling af Rally-verdensmesterskabet, som fandt sted på ondulerende bjergveje tæt ved ferieområderne i den sydvestlige del af Tyrkiet. Sejren var vigtig for Ogier, for derved styrkede han sine muligheder for at genvinde VM-titlen, yderligere understøttet af, at den VM-førende Ott Tänak i Toyota Yaris mistede muligheden for at score løbspoints i Tyrkiet, da han fik elektriske problemer med bilen lørdag eftermiddag - han kom dog ikke helt tomændet fra Tyrkiet, da han siden scorede 5 VM-ponys ved at vinde den afsluttende Powerstage. Hyundais Thierry Neuville klarede selv, at sætte sig ud af topstriden, da han lagde sin Hyundai i20 Coupé på siden lørdag eftermiddag og han måtte siden nøjes med 8. pladsen i mål. Stillingen i VM inden 3. sidste VM-møde er: Tännak - 210 pts. Ogier - 193 pts. Neuville - 180 pts. Næste rally, det brittiske, dækkes også af Eurosport med LIVE transmission fra udvalgte hastighedsprøver. Udsendelsesplanen annonceres her på Motorsiden.dk.
25. august 2019

WRC i Tyskland: Dobbelt Toyota hattrick

Toyota Gazoo Racing scorede et dobbelt hattrick, da den VM-førende Ott Tänak søndag eftermiddag i sin Toyota Yaris WRC vandt Rallye Deutschland - 9. afdeling af rally verdensmesterskabet. Tänak vandt nemlig det tyske rally for tredje år i træk, og samtidig gjorde Toyota rent bord ved at besætte de tre podieplaceinger. Kris Meeke blev 2'er og Jari-Matti Latvala 3'er. Hyundais Thierry Neuville blev nr. 4 i rallyet, men først efter at hans team-kollega, Dani Sordi forsætlig efter den sidste hastighedsprøve tjekkede for sent ind, så hans 4. plads blev til en 5. plads, hvorved Neuville fik flere VM-points i kørernes mesterskab, og han avancerede da også til 2. pladsen i mesterskabet, med Citroëns Sebastien Ogier lige i baghjulet. Tänak har nu et solit forspring på 35 points i kørernes VM alt imens Hyundai fortsat, omend ganske beskedent, fører konstruktørernes mesterskab foran den regerende verdensmester, Toyota. Næste VM-afdeling finder sted i Tyrkiet midt i september og dækkes som sædvanlig på Eurosport. Udsendelsestiderne på LIVE transmittionen vil blive publiceret her på Motorsiden.dk i ugen op til rallyet.


4. august 2019


WRC i Finland: Tänak udbygger VM føring

Ott Tänak udbyggede sin føring i årets rally-verdensmesterskab, da han i dag i sin Toyota Ýaris WRC vandt 9. afdeling af World Rally Championship, det ikoniske Rally Finland. Toyotas stjernekører førte i princippet fra start til mål, kun midlertidigt undervejs måtte han overgive føringen til team-kollegaen Jari-Matti Latvala, der imidlertid begik et par fejl undervejs og siden endte på 3. pladsen. Nr. 2 blev Citroëns Esapekka Lappi, der dermed opnåede et kærkommet topresultat til det franske team, hvis VM-kandidat, den regerende verdensmester, Sebastien Ogier, måtte nøjes med 5. pladsen. Hyundais VM-kandidat, Thierry Neuville, blev nr. 6, men først efter at gæstekøreren Craig Breen havde overgivet placeringen til den belgiske kører. Tänak udbyggede yderligere sit forspring i VM-kampen, da han var hurtigst på den sluttende powerstage, som gav ekstra VM-points - han har nu ialt 180 points mod Ogiers 158 og Neuvilles 155. I konstruktør-VM halede den regerende verdensmester, Toyota, ind på den førende i mesterskabet, Hyundai, Afstanden mellem de to bilgiganter er nu blot 24 points. Næste VM-rally er Rally Deutschland, sidste weekend i august. Også det dækkes af Eurosport og udsendelsestiderne for LIVE dækningen publiceres her på Motorsiden.dk i dagene forinden.

Ott Tänak vandt Rally Finland i sin Yaris WRC.


2. juni 2019


WRC i Portugal: Anden sejr til Tänak og Toyota
For anden gang i træk lykkedes det Toyotas Ott Tänak at køre sejren hjem i et VM-rally. Det skete, da han søndag eftermiddag vandt 7. afdeling af World Rally Championship i sin Toyota Yaris. Selvom det på papiret så let ud, Tänak førte i det store hele fra start til mål, var han såvel som en række andre kørere under ustandselig pres fra uforudsete begivenheder som fx. da den højre forreste støddæmper brød sammen på estlænderens Yaris WRC lørdag eftermiddag. Tilsvarende skete for team-kollegaen, Jari-Matti Latvala, men han kom alene videre i rallyet efter de såkaldte Rally 2 regler. Hyundais Thierry Neuville startede forsigt efter den voldsomme ulykke i Chile, hvor hans i20 Coupé WRC slog en 7-dobbelt saltamotale, og skulle have haft opbakning af de to team-kolleger, Sebastien Loeb og Dani Sordo, men begge deres biler fik tekniske problemer som satte den op imod en halv time bagud og deres rolle var reduceret til taktisk kørsel, som sinkede den VM-førende og regerende verdensmester, Sebastien Ogier i Citroën C3 WRC. Da målrampen blev nået var Neuville avanceret til 2. pladsen med Ogier på 3. pladsen - hvorved franskmanden kunne bevare sin VM-føring, fordi han også scorede max points på den afsluttede powerstage. Tänak er nu nr. 2 i VM, blot 3 points efter Ogier.
Ott Tänak bevarede alle Yaris'ens fire hjul solidt på jorden i Portugal - det meste af tiden, i hvert fald.

12. maj 2019


WRC: Ott Tänak og Toyota vinder i Chile

Efter et par vanskelige rallyes lykkedes det i denne weekend for Toyotas Ott Tänak i Toyota Yaris WRC at sejre i Rally Chile og dermed avancere til 2. pladsen i VM-kampen. Det var første gang nogensinde, at et VM-rally fandt sted på chilensk grund og det var derfor ukendt terræn for alle deltagerne. Det rykkede imidlertid ikke på kampen i toppen af mesterskabet, måske med en enkelt undtagelse, for Hyundais Thierry Neuville oplevede den værste rulletur i nyere tid. Ikke færre end 7 gange slog i20 Coupé WRC raceren saltamotale, inden den faldt til ro som noget, der mest lignede et bilvrag. Heldigvis kom ingen af kørerne noget alvorligt til. Tänak havde på det tidspunkt et godt forspring i rallyet, men Neuville øjnede en mulighed for at indhente Toyota'en og så gik det galt. Sebastien Ogier kørte et godt rally og placerede sin Citroën C3 WRC på 2. pladsen og den tidligere 9-dobbelte verdensmester, Sebastien Loeb, kørte sin Hyundai ind på 3. pladsen. Sammenlagt fører Ogier nu VM-kampen for kørere foran Tänak og Neuville, alt imens Hyundai fortsat fører VM for konstruktører, men såvel Toyota som Citroën er rykket tættere på. Næste VM-afdeling finder sted sidst i maj og som altid publiceres Eurosports LIVE udsendelsestider her på Motorsiden.dk.

Ott Tänak vandt Rally Chile i sin Toyota Yaris WRC.


F1: Hamilton vinder i Spanien - MAG 7.

Lewis Hamilton tog søndag eftermiddag omgående føringen i det spanske Grand Prix på Catalunia racerbanen nær Barcelona - og så sig siden ikke tilbage. Han vandt løbet, som var den syvende sejr i træk for Mercedes. Team-kollegaen Valtteri Bottas cementerede Mercedes' dominerende position ved at blive nr. 2, alt imens Max Verstappen i Red Bull Honda tog 3. pladsen. Kevin Magnussen kørte et godt løb og sluttede som så ofte som den bedste af resten - efter Mercedes, Red Bull og Ferrari - på 7. pladsen. Sammenlagt fører Hamilton foran Bottas i VM-kampen, de har hver især næsten dobbelt så mange points som Verstapen på 3. pladsen. Kevin Magnussen ligger i VM på 7. pladsen.


 4. maj 2019


Toyota verdensmester i Super-sæsonen

Toyota vandt lørdag verdensmesterskabet i langdistance racing, da de triumferede i 6-timers løbet på den belgiske Grand Prix bane, Spa-Francorchamps. Det er anden gang Toyota er blevet verdensmester i en serie for LMP1 racersportsvogne, hvor såvel Audi og senest Porsche har domineret. Begge de to tyske bilmærker valgte imidlertid at forlade verdensmesterskabet i halen på VW-dieselskandalen og ingen andre fabriksteams vovede at tage kampen op imod det japanske bilmærker, der var hurtigere end de to tyske bilmærker, men havde vanskeligere ved at omsætte hurtigheden til sejr. De betød ikke at Toyota kom sovende til titlen, som i første omgang er team-mesterskabet. Reglementet blev nemlig tilpasset, at flere ikke-fabriksteams kunne være konkurrencedygtige. Især kom hverken Toyota eller de øvrige deltagere sovende til resultatet i lørdagens løb, hvor man for første gang i nyere tid oplevede voldsomt snevejr. Løbet blev af samme grund rødflaget 11 minutter inden de 6 timer var gået. Ved samme lejlighed vandt Porsche, der fortsat deltager i GTE-klassen med bl.a. danske Michael Christensen som en af kørerne, team-mesterskabet. For begge teams vedkommende var sejren helt unik, fordi den indeværende sæson er den første og formentlig eneste Super-sæson nogensinde, fordi sæsonen startede sidste forår, netop på Spa-Francorchamps racerbanen og inkluderede med 24-timers Le Mans i juni 2018, og slutter med 24-timers Le Mans i juni 2019.

 

Fernando Alonso, Sebastien Buemi og Kazuki Nakajima i snevejret på vej mod sejren i 6-timers-løbet på Spa-Francorchamps. Holdet er meget tæt ved også at vinder Super-VM-titlen for kørere, men de må vente til 24-timers Løbet i Le Mans i juni.


 31. marts 2019


F1 i Bahrain: Sejr til Hamilton - MAG 13.

Lewis Hamilton vandt søndag 2. afdeling af Formel 1 verdensmesterskabet på banen i Bahrain. Charles Leclerc lå længe til det, der ville have været hans første Grand Prix sejr, men hans Ferrari motor voldte problemer i løbets sidste fase og han sluttede på 3 pladsen. Nr. 2 blev Hamiltons Mercedes team-kollaga, Bottas, som for nylig vandt sæsonens første Grand Prix. Kevin Magnussen startede fra 6. pladsen, men var ikke i stand til at fastholde placeringen og sluttede løbet som nr. 13.


WRC på Corsica: Op og ned i VM-stillingen

Det har været en uforudsigelig og begivenhedsrig start på dette års rallyverdensmesterskab. Få points skilte VM-toppen blandt såvel kørere som producenter, da man i weekenden begav sig til den smukke franske Middelhavsø, Corsica, for at afvikle 4. afdeling af World Rally Championship. Forinden førte Toyota konstruktør-mesterskabet og teamets mest succesrige kører, Ott Tänak var på førstepladsen blandt kørerne. Nu er begge på 3. pladsen efter et dramatisk opgør i det franske rally. Først førte Tänak, men en punktering lørdag eftermiddag sendte ham ned på det, der for ham blev en 6. plads i mål. Derpå var Ford's Elfyn Evans i spidsen, men Hyundais Thierry Neuville overhalede englænderen lørdag eftermiddag. Søndag formiddag kom Evans stærkt tilbage og efter en middelmådig indsats fra Neuville på den afsluttende "powerstage", lå det lige til højrefoden for Evans at vinde rallyet. Men på en ligeud strækning på hastighedsprøven, der bogstaveligt blev kørt på kanten af Middelhavet, borede en sten sig ind i Ford'ens højre fordæk, som punkterede. Derved tabte Evans såvel sejren som en mulig 2. plads - hvilket Neuville og Citroëns regerende verdensmester, Sebastien Ogier lukrerede på. Neuville vandt og overtog føringen i VM (ligesom Hyundai), og Ogier blev nr. 2 og bevarede sin 2. plads i VM (ligesom Citroën). Næste afdeling af WRC finder sted i Argentina sidst i april. WRC dækkes af Eurosport og TV-kanelen 6'eren og udsendelsestiderne publiceres her på Motorsiden.dk i ugen op til rallyet.

Elfyn Evans i Ford Fiesta lå til at vinde Rally France da han punkterede få kilometer fra målstregen.


17. marts 2019


F1 premiere i Melbourne: Bottas sejr - MAG 6.

Årets Formel 1 verdensmesterskab startede søndag morgen traditionen tro i Albert Park i den australske millionby, Melbourne. Og det viste sig hurtigt, at styrkeforholdet i Formel 1 er stort set uforandret. Sejren i Australiens Grand Prix gik nemlig til Mercedes, omend køreren ikke var den regerende verdensmester, Lewis Hamilton, men team-kollegaen Valtteri Bottas. Hamilton sluttede dog på 2. pladsen til trods for en beskadiget vognbund, som nedsatte racerens fart under løbet. Nr. 3 blev en Honda-drevet Red Bull racer med Max Verstappen bag rattet. De to Ferrari racere med Vettel og Leclerc havde vanskeligt ved at holde samme fart som bilerne i spidsen. Det samme havde Kevin Magnussen i sin Haas-Ferrari, men danskeren formåede dog, at bringe bilen i mål på 6. pladsen, som alt andet lige var udtryk for, at han var "den bedste af resten". Det er tankevækkende, at Kevin Magnussen var den sidste mand på omgangshøjde med Bottas og at halvanden minut skilte ham og den vindende finne, da mållinjen blev nået. Det var iøvrigt i Melbourne, danskeren scorede sit hidtil bedste Formel 1 resultat, da han blev nr. 3 i 2014 - det første race ud af indtil nu 82 Grand Prix starter. Det australske Grand Prix var 1. afdeling af ialt 21 løb i 2019, så der er lang vej, inden finalen finder sted i Abu Dhabi d. 1. december.

Kevin Magnussen blev 6'er i Melbourne.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt