- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biler og motor:


September 2017


Fabriksny Toyota: Nul procent i rente

Renten er historisk lav og konkurrencen om bilkunderne stor. De to fakta har Toyota kogt sammen til det historiske budskab, at man nu kan få finansieret købet af en ny bil uden at skulle betale renter. Det er ikke første gang, at Toyota markerer sig ekstra stærkt inden for finansiering. Bilgigantens finansieringsselskab Toyota Finans har bl.a. tre gange i træk sikret sig titlen ”Bedst i test” af Forbrugerrådets magasin TÆNK Penge. Noget af det, der bliver fremhævet ved Toyotas finansiering, er en attraktiv rente og nogle af de laveste omkostninger – ikke bare i bilbranchen men også helt generelt. I praksis skal man som bilkøber betale 20 procent i udbetaling samt 10.720 kroner i de såkaldte kreditomkostninger, som enhver låntagning er forbundet med. Dette beløb er det samme, uanset bilens pris. Den nye bil skal også være indregistreret senest 31. oktober.

Toyota prøvekørsler - find dem hér >>>


IAA: Ny BMW i3

På biludstillingen i Frankfurt i september viser BMW en opdateret version af elbilen BMW i3 samt en helt ny modelvariant med endnu mere effekt: BMW i3s. Der er europæisk lancering finder sted i november måned. Den nuværende BMW i3, som blev lanceret i 2013, bliver opdateret med et nyt og mere friskt design hele vejen rundt, hvilket giver den en mere sportslig karakter. LED lygter er nu standard og LED blinklysene er horisontalt integreret i forkofangeren. Der er ligeledes nye lakfarver og indtræksmuligheder. BMW i3s udgaven har sportsaffjedring, hvilket betyder 1 cm lavere frihøjde, 4 cm bredere sporvidde, bredere hjulkasser og hjul, som er 2 cm bredere. Sammen med et nyudviklet stabiliserings system giver dette endnu bedre præstationer i hestekræfter, drejningsmoment, tophastighed og acceleration. Begge modeller har et 33 kWh batteri og kan bestilles med Range Extender (hjælpemotor). De nye udgaver har de nyeste digitale services fra BMW Connected, herunder intelligent ruteplanlægning med opladning undervejs samt Real Time Traffic Information med advarsel for farlige situationer.

BMW prøvekørsler - find dem hér >>>


IAA: Sportslig KIA koncept

KIA Motors afslører en ny konceptbil på den internationale biludstilling i Frankfurt (IAA).

Bilen er designet på KIAs europæiske designcenter i Frankfurt kun 500 m fra det sted, hvor præsentationen finder sted og giver et fingerpeg om, hvordan næste generation af cee’d kan komme til at se ud. Konceptbilen er af en helt ny karrosseritype for KIA. Den forlængede hot hatch bibeholder den nuværende pro_cee’ds atletiske look, mens den har fået et visuelt blikfang kombineret med et strejf af alsidighed. Bilen er nydesignet og nytænkt til en ny generation af bilkøbere, og den er en mulig vision for et potentielt medlem af næste generations cee’d-familie.

KIA prøvekørsler - find dem hér >>>


Faceliftet Fiat 500 L

Når den populære Fiat 500 bliver for lille til familiens behov, hedder næste led i model rækken Fiat 500L og den endnu større Fiat 500L Wagon. Fiat 500L er MPV-udgaven af den populære italienske livsstilsbil, hvor der er plads til henholdsvis 5 og 7 personer. Fiat 500L har netop fået en større opdatering, og der er sket mange ændringer og tilføjelser i de nye faceliftede modeller. Faktisk er 40 procent af komponenterne nye. Det ses især indvendigt, hvor kabinen er blevet redesignet med et helt nyt interiør. Der er også blevet plads til mere infotainment-udstyr, ny front, LED-kørelys, nye farver og  nye alufælge. Bagenden på 500L har også fået et løft.

Fiat prøvekørsler - find dem hér >>>

 


August 2017


VW T-Roc verdenspremiere

Onsdag d. 23. august kl. 20:00 havde Volkswagen verdenspremiere på den nye T-Roc. Begivenheden blev live-streamet og kan fortsat ses hér:


BMW Concept Z4 på Pebble Beach

Pebble Beach Concours d'Elegance i Californien danner rammen for fremvisning af en ny fortolkning af den klassiske BMW Roadster, kaldet Concept Z4. Designsproget på konceptbilen udstråler både dynamik og progressivitet og danner basis for den produktionsklare bil, som vil blive lanceret engang næste år. Konceptbilen har de klassiske roadster-detaljer som lang akselafstand, lav og langstrakt silhuet og en kompakt bagende. En kortere motorhjelm og skarpe udhæng sikrer, at køreren sidder endnu mere centralt i bilen end tidligere.

I stedet for de sædvanlige ribber i ”nyrer-fronten” er der på konceptbilen et detaljeret "trådnet", hvis vertikale placering bringer minderne tilbage til de første roadstere fra BMW som for eksempel BMW 328 Mille Miglia. Der er plads til to i bilen, som har baghjulstræk og en soft-top kaleche. Konceptbilen er produceret i blot det ene eksemplar, som vises på Pebble Beach.

 

 

 


Juli 2017


KIA Stinger til CHGP

Hvis man både er fascineret af gamle biler, motorsport og det allernyeste indenfor bilverdenen er Copenhagen Historic Grand Prix et besøg værd. Det klassiske københavnske motorløb finder sted i weekenden d. 5.-6. august og handler naturligvis om motorløb i klassiske biler, ligesom DTC og en række spændende sportsvogne også bliver luftet henover weekenden. Men ude på grønsværen på Bellahøj, omgivet af den til formålet etablerede racerbane, er der også stor repræsentation af de de bilmærker, som alle og enhver vil kunne købe hos de danske bilforhandlere. Stort set alle danske importørere stiller op med det nyeste nye, fortæller CHGP's direktør, Jens Peter Lange, ikke mindst KIA, hvis allerøverste chef er den tidligere men stadig aktive racerkører, legendariske Jac Nellemann. Jac Nellemann står også bag CHGP og det er da også lykkedes KIA at skaffe et eksemplar af den nye potente KIA Stinger til København. Den skal ikke bare udstilles, men vil også fungere som pacecar i løbet, så den får kørt rigtig mange omgange henover weekenden. Men selvfølgelig er det meget den sportslige del af bilfirmaerne, der eksponeres. F.eks. vil man kunne møde Jacob Madsen, som er Danmarks bedste rallykører - han kører for Opel. Og minsandten om ikke Toyota viser den Le Mans prototype, der vandt verdensmesterskabet for racersportsvogne i 2014. Blandt andre højdepunkter er besøg af de regerende verdensmestre i LM GTE Pro, Marco Sørensen og Nicki Thiim, der vandt VM i Aston Martin, den 9-dobbelte Le Mans vinder Tom Kristensen og den tidligere Formel 1 verdensmester, Jacque Villeneuve. De skal bl.a. køre Royal ProAm, hvor naturligvis også HKH Prins Joachim er på banen.

Link til Copenhagen Historic Grand Prix

Den nye KIA Stinger lander først på det europæiske marked senere på året, men den bliver luftet for fuld udblæsning ved CHGP.

 

Jacque Villeneuve gæster København første weekend i august.

 

Publikum ved CHGP kan prøve at skifte hjul - ikke på en helt almindelig bil, men den potente Toyota Le Mans racerbil, der vandt VM i 2014.

 

Toyota vil have mange af deres bilmodeller udstillede ved CHGP. Og dér vil man også kunne opleve den nye 380 hestes rallybil, som umiddelbart inden CHGP vandt det finske VM-rally.

 

Prins Joachim tog en pause i CHGP sidste år, men er med på ny med sin fine 1965-Ford Cortina.


Juni 2017


Fast pris på MINI el

Plug-in-hybrid-bilen MINI Cooper S E Countryman ALL4 kommer nu med CLEVER Unlimited løsningen, hvor man kan lade frit både i byen og på farten. Man får frit forbrug af strøm til opladning både hjemme og på CLEVERs offentligt tilgængelige ladenetværk med mere end 1.000 ladepunkter i Danmark, Sverige og Nordtyskland for 299 kroner pr. måned. Hvis man kun har brug for CLEVERs ladenetværk, koster CLEVER Unlimited Network 199 kroner pr. måned. MINI Cooper S E Countryman ALL4 kan køre op til 40 km på el, når litium-ion-batteriet er fuldt opladet. CLEVER ladestandere er centralt placeret i alle større danske byer. Det er i øvrigt første gang nogensinde, at der fås en plug-in-hybrid i MINI programmet. Elmotoren med 88 hk sender sine kræfter til baghjulene, mens den trecylindrede MINI TwinPower Turbo-benzinmotor med 136 hk driver forhjulene. Det giver en imponerende samlet effekt på 224 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 385 Nm. Bilen kører op til 47,6 km/l og udleder kun 49 g CO2 per kilometer iht. EU normerne. Automatgear, navigation og firehjulstræk er nogle af standardoptionerne på modellen. Vi har ikke prøvekørt hybrid versionen, men du kan læse vores test af den nye MINI Cooper Countryman hér >>>


Endnu flere heste til Audi R8 V10

Sidst på sommeren kommer den nye Audi R8 Spyder V10 ”plus” til Danmark. Bilen er Audis hurtigste, åbne model i serieproduktion. Dens V10-center benzinmotor yder 610 hk og videreformidler kræfterne til det permanente guattro firehjulstræk. Det maksimale drejningsmoment er på 560 Nm ved 6.500 omdr./min. Sammenlignet med Audi R8 Spyder V10 har den frit sugende 5,2-liters FSI med et kompressionsforhold på 12,7:1 70 hk mere i ”plus”-versionen. Det får topmodellen til at klare turen fra 0 til 100 km/t på 3,3 sek. – 0,3 sek. hurtigere – og ramme tophastigheden ved 328 km/t, hvilket er et plus på 10 km/t. Hver hestekraft skal blot bevæge 2,78 kg.


C3 Aircross: Ny fleksibel kompakt SUV

Citroën har nu præsenteret den nye C3 Aircross. Bilen er inspireret af C-Aircross konceptbilen, der blev vist på Geneve Motor Show i marts og med det karakteristiske Citroën design, ønsker fabrikken med den nye C3 Aircross at puste nyt liv i det kompakte SUV-segment. Bilen designmæssigt kombineres på ikke færre end 90 måder udvendigt. Den nye C3 Aircross er en kompakt SUV og giver klasseførende rummelighed på loftshøjde og benplads, bagsæderne kan skydes frem og tilbage og bagage kapaciteten er på ikke mindre end 410 liter, der kan udvides til 520 liter, når sæderne flyttes frem. Det er flot med en udvendig længde på blot 4,15 meter.

Motorsport:


8. oktober 2017


Danskere vinder amerikanske titler

Jan Magnussen og Christina Nielsen tog hver deres mesterskabstitel i det amerikanske IMSA sportsvognsmesterskab, da de opnåede topplaceringer i hver deres klasse i den 10 timer lange sæsonfinale "Petit Le Mans", som traditionen tro, nu for 20. gang, fandt sted på Road Atlanta i Georgia. Allerede da Jan Magnussen og Antonia Garcia startede det lange løb i deres Chevrolet Corvette C7.R havde de vundet kørernes mesterskab, fordi de i forvejen havde indsamlet så mange points, at de pga. pointsystemet alene ved at starte løbet ikke længere kunne indhentes. Siden tog de 2. pladsen i løbet og sikrede dermed såvel teammesterskabet som konstruktørmesterskabet til Corvette. Det foregik altsammen i GTLM klassen. I GTD klassen genvandt Christina Nielsen med en 8. plads i mål mesterskabet, som hun deltog i sammen med Alessandro Balzan i en Ferrari 488 GT3. Det var dog Michael Christensen, der i Porsche 911 GT3 R håndterede klassen bedst af de to - han sluttede på 2. pladsen. Sammenlagt blev Petit Le Mans vundet af Scott Sharp/Ryan Dalziel/Brendon Hartley i en Nissan sportsprototype. Generelt var det Jordan og Ricky Taylor som vandt årets IMSA mesterskab.

Jan Magnussen vandt GTLM IMSA mesterskabet.


F1: Hamilton sejrer i Japan - points til MAG

Lewis Hamilton kørte søndag morgen sin Mercedes racer til en klar sejr i Japans Grand Prix på Suzuka racerbanen. Han startede fra poleposition og var hjulpet af, at rivalen, Sebastien Vettel, fik tændrørsproblemer endnu inden løbet kom i gang. Hamilton vandt foran de to Red Bull kørere, Max Verstappen og Daniel Ricciardo. Også Kevin Magnussen tog VM-points med hjem fra den opgående sols land, da han kom i mål på 8. pladsen i sin Haas Ferrari, ikke mindst efter en fornem overhaling af Felipe Massa i Williams i løbets sidste fase. Teamkollegaen, Romain Grosjean, sluttede på 9. pladsen, mindre end et sekund efter danskeren. Sammenlagt har Hamilton nu 306 points mod Vettels 247. Der resterer 4 Grand Prix'er i årets VM.

Lewis Hamilton vandt i Japan fra poleposition.


Rally-VM: Meek vinder i Spanien

Den britiske Citroën kører, Kris Meeke, vandt sin anden VM-rally sejr, da han kørte først over målrampen i Rallye Catalunia. Hyundais Thierry Neuville lå ellers i en sikker førerposition, som ville have styrket hans dyst med Fords Sebastien Ogier,

Sammenlagt har Ogier nu 198 points imod Neuvilles 160. Oven i købet har Ogiers teamkollega, Ott Tänak sneget sig op på 2. pladsen i VM med ialt 161 points.

Kris Meeke.


1. oktober 2017


F1: Verstappen vinder i Malaysia - MAG 12.

Den blot 20 årige hollænder, Max verstappen, kørte søndag morgen sin Red Bull Formel 1 racer med Renault motor i mål som vinder af Malaysias Formel 1 Grand Prix. Hollænderen vandt løbet i suveræn stil, bl.a. fordi den VM-førende Lewis Hamiltons Mercedes havde problemer med at holde tempoet. Fra 20. pladsen startede Sebastien Vettel i Ferrari. Allerede på løbets anden omgang havde han avanceret til 13. pladsen og han var nået så langt som til 4. pladsen, da målstregen blev passeret. Nr. 2 i løbet blev Hamilton, der dermed også udbyggede sit forspring i VM-kampen - han har nu 281 points mod Vettels 247. Verstappens teamkollega, Daniel Ricciardo, blev nr. 3. Kevin Magnussen sluttede på 12. pladsen som den bedste af de to Haas Ferrari kørere.

Max Verstappen vandt karrierens 2. Grand Prix sejr.


3. september 2017


F1 på Monza: Hamilton tilbage i VM-føring

Lewis Hamilton vandt søndagens italienske Formel 1 Grand Prix på den berømte og berygtede Monza racerbane nord for Milano. Den tidligere verdensmester dominerede Grand Prix'et og genvandt med sejren føringen i årets VM. Team-kollegaen i Mercedes teamet, Valtteri Bottas fra Finland, blev nr. 2 foran Ferraris indtil da VM-førende tysker, Sebastian Vettel. Kevin Magnussen kørte sig ind på 11. pladsen i sin Haas racer, alt imens teamkollegaen, Romain Grosjean blev nr. 16.

Lewis Hamilton dominerede det italienske Grand Prix fra de allerførste meter.

 

Kevin Magnussen kørte sin Haas racer i mål på 11. pladsen på Monza.


Le Mans racing i nyt setup

Med blot en enkelt LMP1 fabriksdeltager tilbage i World Endurance Championship og dermed også 24-timers Le Mans, efter at Audi og Porsche har forladt og forlader mesterskabet, formentlig som følge af dieselskandalen, var der brug for hurtig tænkning hos såvel FIA som Le Mans arrangørerne, Automobile Club de l'Ouest. Og det virker ikke dumt, det de har tænkt. Selvom mange detaljer ikke er på plads endnu, ser det sådan ud: I stedet for at køre et kalenderårs-VM med 24-timers Le Mans midt i sæsonen som hidtil, vil man allerede fra det kommende år påbegynde en to-års sæson, med start om efteråret og finale i Le Mans. 2018-2019 bliver et overgangsår, en såkaldt "Supersæson", som begynder 5. maj 2017 med 6-timers Spa-Francorchamps og slutter i Le Mans d. 15.-16. juni 2018. Supersæsonen kommer til at indeholde to gange Spa, to gange Le Mans og også 12-timers Sebring bliver en del af VM. Ialt køres 8 løb, præcis som i dette års et-års VM-sæson, dvs. omkostningerne bliver ikke højere for de enkelte teams. LMP1 klassen ændrer karakter, detaljerne følger, men man vil gøre det mere attraktivt for andre  bilproducenter at deltage. Det springende punkt er lige nu, om Toyota beslutter sig for at holde liv i klassen og fortsætter både i 2018 og 2019 med udsigt til flere konkurrerende deltagere. Undervejs har fabrikken jo en unik mulighed for at vinde den eftertragtede Le Mans sejr. Og fra Motorsiden.dk til eventuelle skeptikere: Konkurrenter er ikke kun de, der bliver besejret på racerbanen, men også de, der fravælger at stille op, fordi omstændighederne ikke gør det muligt. Med andre ord: En sejr er nu engang en sejr.

Toyota vil inden november i år oplyse, om man vælger at blive i WEC, evt. var at koncentrere sig om udvalgte løb, deriblandt 24-timers Le Mans, eller helt forlade sportsvognsracing.


20. august 2017


Christian Lundgaard vinder F4 mesterskabet

Den blot 16-årige danske racerkører, Christian Lundgaard, har vundet det internationale FIA Formel 4 mesterskab. Mesterskabet kan populært kaldes for en kravlegård for Formel 1 aspiranter, men en kravlegård, som der er god mening i at besøge. Sejren i mesterskabet har nemlig ikke blot kolossal betydning for en ung racerkørers karrieremuligheder, men betyder også kontant udbetaling af 300.000 Euro svarende til 2,2 millioner kroner. I weekenden fandt tre løb sted i Moskva, Christian Lundgaard vandt de to og dermed var mesterskabet sikret, endnu inden sæsonen er forbi. Christian Lundgaard er i øvrigt søn af Henrik Lundgaard, som toppede sin karriere i rallysporten for små 20 år siden med en EM-titel og en uofficiel VM-titel. For Christians vedkommende blev han allerede inden sæsonstarten tilknyttet Renault Sport Academy - Henrik Lundgaard sikrede sin succes i samarbejde med Toyota.


Jacob Madsen vinder løb i Rallye Deutschland

Danmarks største rallytalent, Jacob Madsen, kørte i weekenden sin Opel Adam til sejr i det første af de to løb i den ADAC Opel Rallye Cup, som var en del af det tyske VM-rally, Rallye Deutschland. Ved et uheld tidligere på året var Jacob Madsen og hans co-driver, Line Lykke Jensen, ude af mesterskabet for en tid. Jacob havde brækket ryggen, men formåede efter et par måneder at være tilbage bag rattet i rallybilen igen, og holdet gjorde comeback med en sejr. Det resultat gentog de så i det første af weekendens to løb, men uheldigvis udgik de i det andet. Deres held var, at ingen af de to hold, der ligger foran danskerne på deres samlede tredjeplads i mesterskabet opnåede bedre resultater i Rallye Deutschland. Sammenlagt har danskerne 146 points mens det førende hold har 191. Der resterer imidlertid kun to afdelinger af mesterskabet og selvom det stadig er mere end teoretisk muligt at vinde det, er det en vanskelig opgave.


3. august 2017


Kevin Magnussen kører Ferrari ved CHGP

Den danske Formel 1 kører, Kevin Magnussen, får i weekenden 5.-6. august fri for sit arbejde hos Haas Formel 1 teamet, så han kan være til stede ved Copenhagen Historic Grand Prix. Hér skal han køre for Formel 1 konkurrenterne, Ferrari. Ikke som deltager i racerløbene, men bag rattet af en af de biler, hvori publikum kan købe en tur banen rundt - overskuddet går til støtte af behandlingen af syge børn på Rigshospitalet. Bilen er en Ferrari 458 GT2, stillet til rådighed af Formula Racing og Formula Automobile, der varetager importen af Ferrari til Danmark. Og der er tale om den selvsamme bil, som Formula Racing deltog med i 24-timers Le Mans sidste år. Grunden til, at arrangementet kan lade sig gøre er ikke mindst, at Haas teamet i Formel 1 jo anvender Ferrari motorer, så på præcis det område er de to teams ikke så store konkurrenter.


30. juli 2017


Formel E: Di Grassi og Renault er nye mestre

Lucas di Grassi vandt søndag aften Formel E mesterskabet 2016/2017 efter en dramatisk weekend, hvor rivalen, den afgående mester, Sebastien Buemi havde gjort sig selv forsvarsløs. Formel E finalen fandt sted i Montreal i Canada, hvor der blev kørt løb både lørdag og søndag. Lørdag kørte Lucas di Grassi sin Audi racer til en suveræn sejr, alt imens Buemi først smadrede sin Renault racer under træningen og siden blev diskvalificeret fra en 4. plads i mål, da den genopbyggede racerbil var under den tilladte vægtgrænse. Derved overtog Di Grassi føringen i mesterskabet med et forspring på 18 points. Søndag havde ingen af de to kørere en forbilledlig træning, men værst gik det siden for Buemi, som startede fra 13. pladsen, fik skadet sin bil og siden kom i mål som nr. 11. Di Grassi blev nr. 7. Selvom Buemi ikke kun genvinde titlen formåede Renault at holde afstand til Audi teamet og Renault vandt det tredje teammesterskab af tre mulige. Søndagens løb blev i øvrigt vundet af franskmanden Jean Eric Vergne, som kører for det kinesiske Techeetah team. 2017/2018 sæsonen starter 2. december i Hong Kong og består af ialt 14 løb.


F1 i Ungarn: Vettel vinder - "MAG" nr. 13

Den tidligere verdensmester, tyskeren Sebastian Vettel, kørte søndag sin Ferrari til sejr i Ungarns Formel 1 Grand Prix. Vettel førte løbet fra start til mål, og formåede trods et skadet styretøj at tage sejren foran team-kollegaen, Kimi Raikkonen. Afstanden mellem de to var blot 0,9 sekund, da målet blev nået. Vettel kæmper nemlig med Lewis Hamilton om dette års VM. Så favoriseret var Hamilton ikke. Han måtte nøjes med 4. pladsen bag sin Mercedes team-kollega, Raikkonens finske landsman, Valtteri Bottas. Danske Kevin Magnussen kom i mål på 13. pladsen mens team-kollegaen i Haas teamet, Rimain Grosjean havde problemer med både en punktering og et løsrevet rat og blev nr. 19. Vettel fører nu VM kampen med ialt 202 points mod Hamiltons 188. Magnussen er nr. 14 med ialt 11 points.


Rally Finland: Toyota dobbelt på "hjemmebane"

De to finske rallykørere, Esapekka Lappi og Juhu Hänninen tog 1. hhv. 2. pladsen i det finske rally, 9 afdeling af rally verdensmesterskabet efter et rally, som i den grad blev domineret af de tre Toyota Yaris WRC rallybiler. Sejren var ingen overraskelse, set i lyset af, at det er den tidligere 4 dobbelte finske rallyverdensmester, Tommi Mäkkinen, der står i spidsen for Toyotas indsats i World Rally Championship og teamet har base i Finland. Rallyet var ikke desto mindre et absolut gennembrud for Lappi, hans første sejr i et VM-rally - hans fjerde VM-deltagelse overhovedet - men den blev også kun en realitet, fordi den mere rutinerede team-kollega, Jari Matti Latvala fik tekniske problemer med sin Yaris og måtte udgå af sit hjemlands rally. Hyundais Thierry Neuville blev nr. 6 og ligger nu på en delt førsteplads i VM-kampen. Pladsen deles med Fords Sebastien Ogier. Franskmanden udgik af rallyet allerede på dag 1 efter en lidt for hård landing under et af rallyets utallige hop.

Esapekka Lappi har god grund til at smile.


28. juli 2017


Porsche vælger Formel E frem for Le Mans

Til trods for en hensigtserklæring om, at fortsætte sit engagement i World Endurance Championship, herunder 24-timers Le Mans, har den tyske sportsvognsfabrik besluttet, ikke at deltage i WEC og det klassiske franske sportsvognsløb i de kommende år, ikke i klassen for prototyper i hvert fald. I stedet ønsker man, at anvende ressourcerne på det stadig nye, men yderst innovative Formel E mesterskab for elektriske formel racerbiler. Dermed ønsker Porsche, at slutte sig til det eksklusive selskab, som bl.a. inkluderer DS, semi-søsterfirmaet Audi, BMW, Jaguar, Mahindra og ikke mindst Renault, som er regerende mester og også fører dette års mesterskab inden sæsonfinalen i Montreal i denne weekend. Porsches Le Mans beslutning gælder alene deltagelsen i LMP1 klassen. Man vil fortsat deltage i meget konkurrenceprægede LMGTE Pro klasse, hvori bl.a. danske Michael Christensen kører for Porsche fabrikken. Beslutningen efterlader imidlertid arrangørerne og ikke mindst Toyota i et vacuum. Arrangørerne, fordi de står tilbage med en amputeret LMP1 klasse med kun ét fabriksteam, nemlig Toyota (omend Pescarolo netop har meddelt, at de ønsker at deltage i LMP1). Og Toyota, fordi de ikke vil opnå nær den samme prestige, hvis det skulle lykkes dem næste år, at vinde den værdifulde Le Mans sejr. Der er nu engang mere prestige i at slå Porsche og Audi end Pescarolo. Det bliver meget interessant at se, hvordan den japanske fabrik tackler den nye situation.

Porsche dropper Le Mans efter 2 sejre i træk, 18 ialt.


16. juli 2017


New York City ePrix: Dobbelt til Bird og DS

Verdens første officielt arrangerede racerløb i new York City fandt sted denne weekend, da Formel E mesterskabet holdt sit indtog i den berømte metropol, hvor 9. og 10. afdeling blev afviklet henholdsvis lørdag og søndag aften, dansk tid. På kanten af East River med Manhattan og Frihedsgudinden som prominente kulisser vandt englænderen Sam Bird ikke bare lørdagens løb, som historisk set var det første nogensinde i New York City, men han gentog triumfen søndag, hvor han på ny kørte sin DS Virgin racer først over målstregen. Lørdag var det foran Techeetah teamets to kørere, franskmændene Jean Eric Vergne og Stefan Sarrazin, mens de to søndag måtte lade pladserne til Mahindras svenske Felix Rosenqvist og tyske Nick Heidfeld. Forud for New York City ePrix var der lagt op til, at Audi og Lucas di Grassi skulle dominere løbet i et forsøg på at indhente det forspring Renault og Sebastien Buemi havde fået i mesterskabet. Buemi var nemlig kontraktligt forpligtet til at køre WEC for Toyota på Nürburgring. Men med en 4. hhv. 5. plads til di Grassi opnåede han alene at reducere Buemis forspring fra 32 til 10 points. Dermed er det fortsat den regerende mester, som er storfavorit, når sæsonfinalen finder sted d. 29. og 30. juli i Montreal. Renault e.Dams teamets vikar for Buemi, den debuterende Pierre Gasly, havde en vanskelig debut på Dag 1, men tog 4. pladsen i mål på dag 2.

Sam Bird vandt begge dage i New York.


F1 i England: Hamilton sejrer - MAG 12

Lewis Hamilton vandt søndag sit hjemlands Grand Prix på den birtiske Silverstone racerbane. Han førte fra start til mål og reducerede med sejren afstanden op til den fortsat VM-førende Sebastian Vettel til blot 1 point. Afstanden kunne have været større, hvis ikke Vettels venstre fordæk var punkterede med blot t omgange tilbage af løbet. Det sendte ham fra 2. pladsen ned til 7. pladsen, og dermed fik han 12 færre points med hjem fra England. Kevin Magnussen startede fra 16. pladsen efter en dårlig kvalifikation og sluttede som nr. 12. Eneste formildende faktor var den, at hans team kollega i Haas teamet, Grosjean, blev nr. 13.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt