- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Biltests


 Biltest arkiv Flere prøvekørsler >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peugeot 508 BlueHDi EAT8 Allure
Elegant, økonomisk og alsidig langtursbil
Er man på jagt efter en elegant langtursbil, som også er praktisk og anvendelig i dagligdagen, bør man i sin søgen inkludere den nye Peugeot 508, især i udgaven med 130-hestes BlueHDi turbodiesel, godt assisteret af Peugeots effektive 8-trins automatgear, hvor man får en rigtig god brændstoføkonomi med i købet.
Peugeot 508 BlueHDi EAT8 test - læs mere >>>


Citroën Berlingo BlueHDi 100 Street
Livsstilsbilen der deler vandene

Citroën Berlingo er en bil, der traditionelt deler vandene. Enten hader man den eller også...bruger man den. Og bruger man den, fordi man har noget at bruge den til, bliver man meget hurtigt meget begejstret. Citroën Berlingo er nemlig, præcis som søsterbilen Peugeot Rifter, en ægte brugsbil, men i den seneste generation også en bil med kant.
Citroën Berlingo test - læs mere >>>
Vi har prøvekørt den nye Citroën Berlingo på danske landeveje i kraftig sidevind. Fuld HD.

Biltest: Ford Mondeo Hybrid

Vi har prøvekørt hybrid udgaven af den luksuøse store "firmabil", Ford Mondeo, som kører længere på literen end tilsvarende dieselvarianter. Fuld HD.


Mercedes-Benz B 220d Advantage

Sporty, behagelig og moderne allrounder

Populært sagt er Mercedes B-klasse en forstørret udgave af den kompakte A-klasse. Men slettes populismen, oplever man langt henad vejen en helt anden bil, og sådan skal det vel også være, når den har sin helt egen modelbetegnelse. Visse interiør elementer har de to til fælles, og så er undervognen også den samme - men det er ikke til at mærke det, selv ikke når man ved det.

Mercedes-Benz B 220d test - læs mere >>>Vi har prøvekørt den nye Mercedes B-klasse på bl.a. ondulerende københavnske brosten. Fuld HD.


Mazda CX-3 SKYACTIV-D 1,8 Optimum
Komplet og alsidig

Allerede i forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den nye Mazda CX-3 med nye miljø-optimerede Euro 6d-TEMP godkendte motorer stod set klart, at det kan Mazdas såkaldte SKYACTIV filosofi glimrende håndtere. Uden brug af AdBlue og SCR katalysator kan man opnå de lave forureningstal, teknikken er mere simpel og tilstrækkelig effektiv.

Mazda CX-3 SKYACTIV-D test - læs mere >>>


Ford Focus Stationcar Active 1,5 150 hk

Højere brugsværdi i højere Focus

Ford Focus blev ikke for ingenting kåret som Årets Bil i Danmark 2019. Den er velkørende, praktisk og yderst komplet. Og det bliver ikke dårligere i den såkaldte ”Active” version, der, som navnet indikerer, især er den rette for mennesker med ikke bare aktiv livsstil, men hvor den aktive livsstil inkluderer behovet for at færdes lidt mere ubegrænset. Som stationcar bliver brugsværdien endnu højere.

Ford Focus Stationcar Active test - læs mere >>>


VW Golf GTI TCR

Generationsskifte med manér

Engang i 2020 lancerer Volkswagen 8. generation af den ikoniske Golf. Og der er næsten garanti for, at den også følges op af en ligeså ikonisk GTI-model. Men for ikke at gøre det for let for de, der skal skabe fremtidens Golf/GTI, har man kridtet banen op med en ultra-hurtig GTI version af den hidtidige Golf og sikrer derved, at generationsskiftet sker med manér.

VW Golf GTI TCR test - læs mere >>>


Mitsubishi Outlander PHEV 2,4 Instyle 4DW
Fleksibel miljø tilgang

Da kandidaterne til Årets Bil i Danmark 2019 skulle nomineres, var Mitsubishi Outlander PHEV blandt undertegnedes valg. Bilen nåede ikke så langt. Formentlig fordi den på overfladen ikke var gennemgribende ny. Men under lakken… dér er der sket ting og sager.

Mitsubishi Outlander PHEV test - læs mere >>>


Renault Mégane Sport Tourer 1,6 TCe 205 hk

Sidste udkald for den velkørende GT

Der er sket meget på bilmarkedet, siden vi første gang prøvekørte Renault Mégane i den potente GT-udgave med 205 turbobenzinheste i november 2016. Den er bl.a. blevet billigere. Men de nye Euro 6d-TEMP miljøregler indebærer, at den særdeles velkørende stationcar udgave er på vej ud af markedet. Det gør den ikke mindre spændende, tværtimod, og den kan fortsat købes et stykke tid endnu.

Renault Mégane ST GT test - læs mere >>>


Honda Civic 1,6 i-DTEC 9AT 5d Prestige Navi

Konsekvent automatic

Egentlig er der jo blot tale om en automatgears udgave af den i øvrigt glimrende og ret fancy Honda Civic med dieselmotor. Men det skule vise sig, at der var mere i det end bare det. Og naturligvis gjorde de variable, adaptive støddæmpere også deres. Men automatikken…

Honda Civic 1,6 i-DTEC 9AT test - læs mere >>>


Jaguar I-PACE EV400 AWD HSE

Viden afgør fokuspunktet

Alle biler har svagheder. Og er de ikke lige iøjefaldende, er der nogle, der er specialister i at gå på jagt efter dem. Derved skabes der et nyt og måske forvrænget fokuspunkt. Det kan meget let ske med en Jaguar I-PACE.
Jaguar I-PACE EV400 AWD HSE test - læs mere >>>

Tesla Model 3 Long Range AWD Performance

Med lynets hast...

0-100 km/t på 3,5 sekunder. Det lyder absurd og strider mod den grundliggende idé om miljørigtig mobilitet. Men så længe, man ikke praktiserer det, er der i virkeligheden blot tale om et uudnyttet kraftpotentiale, som er til rådighed, når man ønsker at bruge det.

Tesla Model 3 test - læs mere >>>


DS 7 CROSSBACK 2,0 BlueHDi 180 AUT ELEGANCEParisermode på 4 hjul
Fra allerførste færd, da PSA koncernen udskilte DS som et selvstændigt mærke, var man klar over, at skulle projektet lykkes, skulle man udnytte den unikke status, hjembyen Paris har i verdensbilledet. Det har man gjort til fulde og i allermindste detalje, hvilket den nye DS 7 CROSSBACK er det allerbedste eksempel på.
DS7 CROSSBACK test - læs mere >>>


Citroën C4 Cactus BlueHDi 100 Skyline

Smart pendler bil til fornuftig pris

For kort tid siden prøvekørte vi den nye Citroën C4 Cactus med 110 hestes PureTech turbobenzin motor. Mange af de praktiske og funktionelle egenskaber beskrev vi ved den lejlighed. Men den findes også i en på mange måder ret anderledes udgave. Den handler disse spalter om.

Citroën C4 Cactus BlueHDi test - læs mere >>>

Mercedes-Benz E 300 de EQ
Luksusbil med alsidig miljø forstand
Det er vanskeligt at forestille sig, at Mercedes-Benz gør noget halvt. Det er den nye plug-in hybrid udgave af den store E-klasse et mønstereksempel på. Ikke blot er hybrid teknologien i princippet dobbelt så god og dobbelt så kraftig som i forgængeren, den lader også føreren styre, hvordan den miljørigtige kørsel skal håndteres - hvis han altså vil.
Mercedes E 300 de EQ - læs mere >>>Vi har prøvekørt plug-in hybrid udgaven af den nye Mercedes E-klasse i bymiljø og på snoede danske landeveje. Fuld HD. Testrapporten kommer snart.
BMW M850i xDrive Coupé Steptronic Sport
Eksklusiv sportsvogn med masser af bid

Egentlig var det vores prøvekørsel af den helt nye Rolls-Royce Phantom sidste efterår, der triggede. BMW står nu om dage som bekendt for Rolls-Royce, og langt hen ad vejen kan det ikke undgås, at de to bilmærker deler teknik. Og basis for BMW’s topmodeller er ikke væsensforskellig fra Rolls-Royce. Det giver også god mening.
BMW 850i Coupé test - læs mere >>>Vi har på danske landeveje prøvekørt BMW's nye 530-hestes supersportsvogn, M850 xDrive Coupé, baseret på samme teknik som også findes i Rolls-Royce Phantom. Fuld HD.

SEAT Ateca FR 1,5 EcoTSI DSG

Sporty, funktionel og miljøgodkendt

SEAT er kendt for, at bygge sporty biler såvel som helt almindelige og ikke mindst funktionelle biler, og ingen SEAT uden en sports udgave. Det gælder også den kompakte SUV, Ateca, som tillige findes under Cupra brandet, men hvor netop det funktionelle og sporty især kommer til udtryk i den såkaldte FR version - ikke mindst hvis prisen også spiller en rolle.

SEAT Ateca FR test - læs mere >>>


KIA e-Soul 64 kWh Advance

Virkelig, virkelig vellykket

Det er ikke alle elbiler, der er lige vellykkede, når det gælder køreegenskaber. Men mødet med den helt nye KIA e-Soul: Wow, den sidder lige i skabet, eller ladeboksen, burde man måske sige.

KIA e-Soul 64 kWh test - læs mere >>>


Vi har sat den helt nye KIA e-Soul på prøve i bytrafik med ondulerende brosten og i hurtige kurver på en dansk provinsvej. Fuld HD.


VW Amarok Double Cab 3,0 TDI V6 aut. Van

Venlig arbejds-ulv i ulveklæder

Første gang, den dengang helt nye Volkswagen Amarok for alvor kom på prøve, var kort tid efter dens lancering, hvor den dukkede op i et antal på ikke færre end 45 eksemplarer som supportkøretøjer i forbindelse med det nyetablerede Dakar-rally i Sydamerika. I 2010 fik bilernes deres ilddåb i den sydamerikanske ørken såvel som i 5 kilometers højde over Andesbjergene.

VW Amarok 3,0 TDI V6 aut. Van test - læs mere>>


Nissan Micra 1,0 IG-T 100 hk Tekna

Det ungdommelige valg

Nogle tror, at en bil for unge nødvendigvis er en bil for fartglade unge. Men ser man sig omkring i trafikbilledet er det langtfra alle unge mennesker, der kun tænker på hvor hurtigt, de kan komme frem til næste røde lys. Tværtimod. Og heller ikke alle bor i byerne. For dem er Nissan Micra med den nye 100-hestes miljø godkendte benzinmotor ideel.

Nissan Micra 1,0 IG-T test - læs mere >>>


KIA Ceed SW 1,4 T-GDi DCT Intro Edition

Harmonisk og alsidig langtursbil

KIA Ceed er en bemærkelsesværdig bil, men det er ikke det revolutionerende, der springer i øjnene, selvom den tilbyder usædvanlige løsninger som det avancerede Lane Following Assist (se nederst i artiklen). Det mest iøjefaldende er nemlig, hvor gennemført, harmonisk og alsidig den er, især i SW udgaven med 625 bagagerumsliter.

KIA Ceed SW test - læs mere >>>


Nissan Qashqai DIG-T 160 DCT aut. Tekna+

Kraftfuld, hurtig og komplet

Der er mange gode grunde til, at Nissan Qashqai er markedets absolut mest købte SUV. Det er nemlig svært, at sætte en finger på dens egenskaber. Den er markedsledende, men den sætter dog ikke dagsordenen for den allernyeste teknologi. Og det kan på mange måder være en fordel.

Nissan Qashqai 160 DCT Tekna+ - læs mere >>>


Peugeot Rifter BlueHDi 100 hk Allure

Fra familie container til aktiv livsstilsbil

Peugeot Rifter er en bil, der skiller vandene. Nogle hænger i fortiden og kalder den en familie container. Andre har indset, at moderne, aktiv livsstil ofte kræver plads. Og er der ved samme lejlighed mulighed for, at venner og familie kan dyrke livet sammen, er det vel ikke det værste i denne verden.

Peugeot Rifter test - læs mere >>>


Hyundai Tucson 1,6 CRDi DCT Trend

Ideel til længere ture

Da Hyundai i fjor introducerede den mellemstore SUV, Tucson, med nye Euro 6d-TEMP godkendte motorer, benyttede man lejligheden til at give bilen en visuel opstrammer. Det gjorde den skarpere i sit udtryk, moden i forhold til de alsidige køreegenskaber. Og med en 136-hestes diesel i maskinrummet er den en ideel til længere ture.

Hyundai Tucson test - læs mere >>>


Fiat 500X City Cross 1,0 FireFly 120 hk

Hunden kan ikke skues på hårene

Det gamle ord om, at ”man ikke skal skue hunden på hårene” får fornyet mening, når det handler om Fiat 500X City Cross. For det er et faktum, at selvom 500X ligner en Fiat 500, om end i en noget forvokset udgave, så er det ikke til at forestille sig, at under det iøjefaldende ikoniske ydre gemmer der sig en – Jeep.

Fiat 500X City Cross 1,0 test - læs mere >>>


Jeep Renegade 1,0 Limited First Edition

Kompakt europæisk SUV i off-road antræk

Jeep Renegade har fået en ansigtsløftning og samtidig har den også fået nye motorer. Den ligner en regulær offroader, men er reelt en kompakt SUV – det skal nu ikke komme den til skade. Tværtimod.

Jeep Renegade test - læs mere >>>


Suzuki Vitara 1,0 Boosterjet Adventure

Den ærlige danskerbil

Om noget sted på denne jordklode har Suzuki et godt tag i danske bilkøbere. Det skyldes formentlig, at udover den gode kvalitet er Suzuki også et meget ærligt bilmærke. Nye motorer, ændret front og bagparti, opgraderet interiør – det kalder man blot et facelift. Der er ikke grund til at gøre så meget ståhej ud af det…
Suzuki Vitara test - læs mere >>>

Flere prøvekørsler >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt