- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder

 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First World Testdrive: Suzuki Swift

Swift er blevet voksen

Det havde været nærliggende at kunne fortælle, at den helt nye Suzuki Swift, som lander på de danske landeveje engang i juni måned, nu var blevet stor. Men den er ikke blevet stor, faktisk er den krøbet lidt i størrelsen, udvendigt i hvert fald. Så stor måske ikke, men voksen i alle fald og de to ting hænger ikke altid sammen.

First World Test: Suzuki Swift Del 1 - læs mere >>>

 

Se onboard videoen i den nye Suzuki Swift fra de snoede bjergveje nord for Monaco. Den nye Swift ser godt ud og har genvundet sine oprindelige kørefærdigheder. Videoen kan også ses i Fuld HD.


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere

Peugeot Instinct Concept skal fortsætte succes'en

Peugeot kom hjem fra Genève Motor Show med endnu en titel som Årets Bil til Peugeot 3008. Men på den franske bilfabrik hviler man ikke på laurbærrene, hvilket også afspejler sig på dette års biludstilling i Genève, hvor Peugeot præsenterer en fremtidsvision for den selvkørende bil: PEUGEOT INSTINCT CONCEPT.

Peugeot i Genève >>>


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere på

gennemgribende forbedret Mazda CX5

Mazda introducerede sin første kompakte SUV, CX-5, i 2012. Siden har man haft stor succes med modellen men nu var tiden inde til fornyelse, og derfor så den nye generation af den populære SUV, projektørlyset for første gang på Genève Motor Show.

Mazda CX5 i Genève>>>


2017 Genève Motor Show: Ny Fiesta i fokus

Verdenspremiere på Ford Fiesta ST med 200 hk

Den nye Ford Fiesta har allerede set projektørlyset for et stykke tid siden, men på Genève Motor Show var det første gang den særlige performance-version, Fiesta ST, blev præsenteret. Dels på et særligt pre-show, aftenen inden udstillingen åbnede dørene for pressen, og så selvfølgelig på selve showet.

Ford Fiesta i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

Fine og vigtige verdenspremierer fra Opel

Opels to helt aktuelle nyheder på Genève Motor Show blev overskygget af nyheden om, at PSA Peugeot Citroën har aftalt at købe den tyske virksomhed af General Motors. De to nyheder er Opel Insignia og Opel Crossland X.

Opel Insignia og Crossland X i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

Mitsubishi Eclipse Cross

Længe ventet ny SUV - lander om et lille års tid

Det vil være synd at sige, at det er sprøjtet ud med nyheder fra Mitsubishi i de seneste år. Så i sagens natur er man begejstret, når der så sker noget nyt hos den japanske bilfabrik, der ikke mindst er kendt for at bygge nogle eminente firehjulstrukne biler.

Mitsubishi Eclipse Cross i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

KIA's store og små nyheder

KIA har to nyheder på standen i Genève: En stor og en lille. De to befinder sig i hver ende af spektret: Den nye store muskelbil, KIA Stinger, og den lille pikante Picanto, som vi snarlig vender tilbage til i forbindelse med de første internationale prøvekørsler.

KIAs store og små nyheder i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

Nissan Qashqai facelift ude som inde

Når Nissan annoncerer et facelift på den SUV/Crossover, som alle konkurrenterne i Europa måler sig op imod, er der grund til at spidse øre. Især når faceliftet er mere end blot et par nye lygter og en ændret kofanger.

Nissan Qashqai i Genève >>>

 

Se videoen af den faceliftede Nissan Qashqai fra en lidt usædvanlig vinkel. Men vinklen er der en god grund til. Videoen kan også ses i Fuld HD.


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere på Toyota Yaris samt elbils konceptet i-Tril

Toyotas mest populære model er i Danmark den kompakte B-segment bil, Toyota Yaris. Den er på vej i en ny udgave og på Genève Motor Show kan man beskue den for allerførste gang. Den har både fået nyt design og bedre køreegenskaber, en ny motor, den kører længere på literen og får desuden Toyotas omfattende sikkerhedspakke som standard.

Toyota i Genève - læs mere >>>


2017 Genève Motor Show:

Det kører ikke af sig selv

Tendenserne i bilverdenen har det med at folde sig ud til åben skue på de store motorshows som det i Genève. Men i år: Man skal lede længe efter tendenser og selv efter grundig søgen er det vanskeligt, at se den røde tråd. I år er den ligeså åbenlys indlysende som den er svær at se.

Genève Motor Show 2017 - læs mere >>>


Ny Suzuki Ignis: Mini-SUV til skarpe priser

Da Suzuki afviklede de første internationale testkørsler af den europæiske udgave af den unikke mini-SUV, Suzuki Ignis, lovede den danske importør, at man ville være skarp på prisen. Med en indstigningspris på blot 128.000 kroner for den velkørende fleksible lille bil, lever man op til sit løfte.

Suzuki Ignis i Danmark - læs mere >>>


First World Testdrive: Peugeot 5008 SUV

Oplevelsesrejse-bil i særklasse

Bemærk overskriften: Peugeot 5008 SUV. Peugeot gjorde nemlig og både med rette og fuldt forståeligt meget ud af, at præsentere den nye 5008 som en SUV. Hvis ikke man vidste bedre, ville man let kunne bygge sin opfattelse af den store velkørende rejsebil på den hidtidige 5008. Men der er en verden til forskel. Ja, en tur rundt i verden til forskel i hver en afkrog.

First World Test: Peugeot 5008 Del 1 - læs mere >>

 

Den kommer først til Danmark til september - men vi har allerede prøvekørt den helt nye Peugeot 5008 hvor den hidtidige MPV er forvandlet til en ægte SUV. Tag med på køreturen i det rå portugisiske terræn og oplev den nye Peugeot "onboard". Videoen kan ses i Fuld HD.


First World Testdrive: Den helt nye Honda Civic

Hondas absolutte pletskud

Honda satte sig et mål, da man skulle udvikle den 10. generation af den populære Civic model: Den skulle være helt igennem ny, man ville ramme det, Honda især er kendt for. Og når der er en klar målsætning, er det også let at konstatere om målet bliver nået. Det er det blevet. Den nye Honda Civic er et regulært pletskud.

First World Test: Honda Civic Del 1 - læs mere >>>


Verdenspremiere: Helt ny SEAT Ibiza

Mesteren i rummelighed viser vejen

Med en helt ny og rummelig platform viser den ligeså helt nye SEAT Ibiza vejen for de kommende kompaktbiler i VW-Gruppen. En helt ny platform har gjort det muligt for ”mesteren i rummelighed” over dem alle, at tilbyde endnu mere rummelighed, simpelthen fordi den nye teknik gør det muligt.

SEAT Ibiza verdenspremiere Del 1 - læs mere >>>


First World Testdrive: Nissan Micra

Nissan Micra skifter stil

Da Nissan i sin tid præsenterede den helt nye Nissan Juke sagde den samlede verden: Wow. Nu har vi kørt den nye Micra og det bliver oplevelsen bestemt ikke anderledes af.

First World Test; Nissan Micra Del 1 - læs mere >>>


First World Testdrive: Hyundai i30

Gennemgribende ny i modent design

Den nye Hyundai i30, som rammer de danske landeveje i begyndelsen af april, er en gennemgribende ny bil. Udvendigt er den ikke til at genkende som en Hyundai i det nye modne design og ligesådan indvendigt.

First World Test: Hyundai i30 - læs mere >>>


Privatleasing: Jaguar og Land Rover

udbygger konceptet kraftigt

Køb af ny bil handler ikke alene om valget af det rette køretøj. Også økonomien spiller en stor rolle. Jaguar stak en føler ud med privatleasing tilbud på Jaguar XE – nu udvides viften af tilbud både for Jaguar og Land Rover modeller.

Læs mere om Jaguar Land Rover privatleasing >>>


First World Testdrive: Dacia Sandero, Duster, Logan MCV: Dacia ser lyst på fremtiden

Umiddelbart ser det ikke ud som de allerstørste forandringer, men set i lyset af, at hos Dacia gælder det først og fremmest om at levere værdi for pengene og ikke lave forandringer for forandringernes skyld, er det egentlig store step, man har taget med et par af de mest populære modeller, Duster og Sandero.

First World test: Dacia nyheder - læs mere >>>


First World Testdrive: Suzuki Ignis

mini-SUV efter alle kunstens regler

Suzuki er i vælten for tiden. Nye modeller, stærkt stigende salg – alene i Danmark er salget steget med 50 procent over de sidste par år, så man rammer 9000 solgte biler i år – og nu lægger man an til lanceringen af den næste lille bil, som formentlig vil booste salget endnu mere: Suzuki Ignis.

First World Test: Suzuki Ignis Del 1 - læs mere >>>

First World Testdrive: Suzuki Swift

Tilbage til rødderne

Det er faktisk ikke fair overfor den udgående Suzuki Swift, for den var også en udmærket bil. Men køreoplevelsen på de snoede bjergeveje nord for Monaco, i forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den nye og 3. generation af den populære kompaktbil, vidner om, at Suzuki nu har trukket linjen tilbage til den første Swift.

First World Test: Suzuki Swift Del 2 - læs mere >>>


Genève Motor Show:

Forårets vigtigste internationale motor show er det i Genève. Vi har besøgt bilproducenternes kæmpemæssige udstillingsvindue og følger op med artikler og fotos i den kommende tid.

Et udsnit af oplevelserne i Genève findes hér >>>


2017 Genève Motor Show: DS7 Crossback:

Spotlight på premium SUV konkurrenterne

Med blinkende forlygter og i al sin glans præsenterede DS deres bud på en regulær Audi Q5 konkurrent: DS7 Crossback. Det forventes, at bilen, som kommer på markedet i begyndelsen af 2018, vil blive solgt til priser på Audi Q3 niveau – selvom pladsforholdene svarer til Q5.

DS7 Crossback i Genève >>>


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere

Ny Subaru XV skal være verdens sikreste

Subaru har benyttet det store motor show i Genève til at præsentere den helt nye Subaru XV, der kommer på markedet i november 2017. Bilen har designmæssig stor lighed med den hidtidige model, men der er ikke desto mindre tale om en helt ny bil, oven i købet baseret på en helt ny platform.

Subaru XV i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

BMW 5-serie Touring samt eksklusivt

interview med BMW's topchef

Den største BMW nyhed i Genève er den nye stationcar udgave af 5-serien. I Genève fik vi også et yderst eksklusivt interview med ingen ringere end BMW’s øverste chef. Hun hedder Hildegaard Wortmann og emnet var elektrisk mobilitet. Vi bad hende bl.a. redegøre for to essentielle emner.

BMW i Genève >>>


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere

Hyundai i30 Wagon - Elegant og alsidig

Den nye Hyundai i30 har fået en flot modtagelse overalt. På Genève Motor Show præsenterer man så stationcar versionen af den nye i30, som siden lander hos de forhandlere først på sommeren.

Hyundai i30 Stationcar i Genève - læs mere >>>


2017 Genève Motor Show:

Europapremiere på den helt nye Suzuki Swift

Den helt nye Suzuki Swift vises for første gang i Europa på Geneve Motor Show. Den populære lille bil er fornyet hele vejen rundt og introduceres herhjemme lige før sommerferien. Den hidtidige model er solgt i over 5,4 millioner eksemplarer og fremstår meget anderledes end den hidtidige.

Suzuki Swift i Genève - læs mere >>>


2017 Genève Motor Show: SsangYong Korando

- SUV med nyt design og nyt udstyr

SsangYong er sidste år blevet gen introduceret i Danmark og den koreanske fabrik er inde i et produkt offensiv, som bl.a. indebærer, at man hen over foråret introducerer en ny version af den mellemstore SUV, SsangYong Korando. Den vises i Genève side om side med den sofistikerede konceptbil, SsangYong XAV-L.

SsangYong i Genève - læs mere >>>


PSA Peugeot Citroën køb af Opel er en god nyhed

– perspektiver og fakta

Mandag d. 6. marts bekendtgjorde PSA og GM i forening, at de to bilgiganter havde indgået aftale om, at Opel (og Vauxhall) hurtigst muligt vil blive købt af PSA. Det er en handel med perspektiver, noget som alle inkarnerede Peugeot, Citroën, DS og ikke mindst Opel entusiaster har god grund til at glæde sig over.

PSA køb af Opel er en god nyhed - læs mere >>>

Lygterne på denne DS7 Crossback blinkede forventningsfuldt efter offentliggørelsen af købsaftalen. Videoen ER uden lyd, i øvrigt optaget på DS standen på Genève Motor Show.


First Test: Ny Volkswagen Golf: Opstrammer til

Volkswagens succesmodel

Volkswagen producerer hvert år 1 million eksemplarer af succesmodellen, VW Golf. Ud af en samlet produktion på små 6 millioner er den dermed en for fabrikken meget vigtig bilmodel og den har VW nu givet en opstrammer.

First Test: Ny VW Golf - læs mere >>>

 

VW Golf har fået et facelift. Vi har kørt den særlige plug-in hybrid version, Golf GTE, på Sturup Raceway. Tag med onboard på et par omgange. Videoen kan også ses i Fuld HD.


First World Testdrive: Peugeot 5008 SUV

Ny Peugeot sætter dagsordenen...

for multifunktionelle SUV’er

Med den nye Peugeot 5008 sætter den franske bilfabrik dagsorden for 7-sædede mellemklasse SUV’er. Det er ikke uden betydning, for SUV’er udgør 25 procent af personbilssalget i Europa og hos Peugeot har man også en forventning til, at en rummelig og alsidig SUV som 5008 vil overtage en stor del af de kunder, der hidtil har anskaffet en stor traditionel personbil.

First World Test: Peugeot 5008 Del 2 - læs mere >>


First World Testdrive: Honda Civic

Den klæber til vejen

Den nye Honda Civic er skabt med en klar intension: Den skal sætte målestokken for køreegenskaber i mellemklassen. Det gør den. Faktisk kører den så godt, at den langt henad vejen er på niveau med den med rette meget priste Alfa Romeo Giulia. Italieneren er blot en større bil og koster næsten det dobbelte af en Civic. Det sætter tingene i relief.

First World Test: Honda Civic Del 2 - læs mere >>>


Verdenspremiere: Helt ny SEAT Ibiza

Kompakt platform med store muligheder

Den helt nye SEAT Ibiza, som SEAT netop har lanceret ved en pompøst anlagt lancering i hjembyen Barcelona, er den første bil i VW gruppen, som er skabt på den nye MQB A0 platform. Platformen er bredt defineret og inkluderer mere end blot hjulophæng.

SEAT Ibiza verdenspremiere Del 2 - læs mere >>>


First Nordic Testdrive: MINI Countryman

Countryman på glat is kommer ikke på glatis

Når den helt nye MINI Countryman kommer på markedet i Danmark d. 12. februar er der tale om en bil, som i den grad vil appellere til danske bilkøbere. Vi er sikre på, at når inkarnerede MINI fans har vænnet sig til tanken, vil de også kunne trives med den nye bil. Den har nemlig egenskaber som en MINI skal have det. Køreegenskaber ikke mindst.

First Nordic Test: MINI Countryman Del 2 >>>


First Nordic Testdrive: MINI Countryman

Magnum MINI med store muligheder

Det var ikke uden omtanke, at MINI i Norden valgte, at henlægge de første internationale prøvekørsler for nordiske journalister til…Norden. For der er en verden til forskel på, at prøve en højre-styret MINI Countryman med udgangspunkt i London, hvor andre journalister fik muligheden, og så at prøve den med rattet i den ”rigtige” side på nordiske vinterveje. Det i sig selv var godt gået.

First Nordic Test: MINI Countryman Del 1 >>>


First World Testdrive: Nissan Micra

Dynamisk og attraktiv i enhver forstand

Det er modigt at ændre en bilmodels karakter totalt. Men Nissan skal nok lykkes med deres forehavende: Bilen ser godt ud, den er dynamisk og tiltrækkende – og så kører den ligeså godt som forgængeren.

First World Test: Nissan Micra Del 2 - læs mere >>>


First World Testdrive: Hyundai i30

Hyundais fuldtræffer:

Folkevogn til det europæiske folk

Hyundais helt overordnede budskab i forbindelse med lanceringen af den helt nye Hyundai i30 er, at den er en ”Peoples Car”. Det er vel ret beset det nærmeste, man sprogligt kan komme en international version af ”Folkevogn” og det er præcis, hvad Hyundai har skabt.

First World Test: Hyundai i30 - læs mere >>>


Rekord stort nybil salg i 2016

VW topper, Peugeot er de privates favorit

Salget af nye biler nåede i 2016 nye højder. I alt blev der i Danmark indregistreret 222.924 nye personbiler, hvilket er en stigning på 7,4 procent i forhold til året før. VW solgte flest biler men Peugeot størst appeal til privatkunderne.

Nybilssalget i 2016 - læs mere >>>


Årets Bil i Danmark 2017: Peugeot 3008

Den helt nye Peugeot 3008 er Årets Bil i Danmark 2017. Bag kåringen står Motorjournalisternes Klub Danmark, som repræsenterer størstedelen af de danske journalister, der arbejder aktivt med motorjournalistik. MKD har siden 1969 hvert år valgt den bil, der bedst levede op til prædikatet Årets Bil.

Årets Bil i Danmark - finalen - læs mere >>>


First World Testdrive: Suzuki Ignis

Ny Ignis er helt sin egen

Kombinationen af kort akselafstand, stor frihøjde og stor totalhøjde – sammen med ønsket om en komfortabel bil – er egenskaber, det er vanskeligt at få til at passe sammen. Ikke desto mindre er det lykkedes forbilledligt for Suzuki, da de skabte den nye mini-SUV, Ignis.

First World Test: Suzuki Ignis Del 2 - læs mere >>>


Flere nyheder >>> 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt