- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First World Test: Opel Insignia Country Tourer

Nyt flagskib giver løfter Opel til nye højder

Helt bogstaveligt løfter den nye Opel Insignia Country Tourer mærket til nye højder. For frihøjden er forøget med 2,5 cm i forhold til Sports Tourer udgaven. Men den gør det også i overført betydning, for den løfter mulighederne til nye højder i kombination med effektive køreprogrammer og firehjulstræk. Oven i det lancerer Opel også en ny 210 hestes biturbo dieselmotor.

First World Test: Opel Insignia Country Tourer 1 >


Ford ST-Line appellerer til sports-genet

Ford er kendt for dynamiske køreegenskaber og sportslig appeal. I en tid, hvor teknologien løfter kørekomfort til nye højder, har man den udfordring, at sportslighed forbindes med eksempelvis en stram affjedring – og det er ikke altid foreneligt med høj kørekomfort. Løsningen hedder ST-Line.

Ford ST-Line - læs mere >>>

 

Vi har prøvet den nye ST-Line udgave af Fords store SUV på snoede danske landeveje. ST-Line er mere end blot et sportsligt udstyr - se selv.

 

Sportybil uden oceaner af power: Vi har prøvet ST-Line udgaven af Ford Focus Stationcar.


First World Presentation: Citroën C4 Cactus

Citroëns Cactus stikker mindre...af

Til næste år introducerer Citroën en ny C4 Cactus og med den har man et klart sigte: Den skal være segmentets mest komfortable bil. Med det centrale budskab blev sløret løftet for den nye bil, som givet vis kommer til at køre ligeså komfortabelt, som Citroën-folkene fortæller, men som også sender nye signaler gennem et kraftigt tilrettet design.

Citroën C4 Cactus verdenspremiere del 1 >>>


First World Presentation: Citroën C4 Cactus

Citroën sjælen genoplives

Køreturen i den nye Citroën C4 Cactus må vente til næste forår, for den kommer først til Danmark i forsommeren 2018. Det er en oplevelse, vi ser frem til, for den nye bil ikke bare skal være segmentets mest komfortable, den skal også køre, som man tidligere var vant til, at en Citroën kørte.

Citroën C4 Cactus verdenspremiere del 2 >>>

 

Citroëns øverste chef og CEO, Linda Jackson, tager imod den nye Citroën C4 Cactus ved verdenspremieren i Paris.


First Test: Jaguar XF Sportbrake

Jaguar spiller ud i premium-segmentet

– for store stationcars

Med den nye stationcar-version af den næsten ligeså nye Jaguar XF styrker Jaguar sin position i kampen om eksklusiv-kunderne i premium segmentet. Den skal dyste mod tilsvarende biler fra bl.a. den markeds ledende Mercedes E-klasse, men ikke mindst imod BMW’s nye 5-serie og Volvos V90.

Jaguar XF Sportbrake First test - læs mere >>>


First World Testdrive: KIA Stinger

Klar statement fra KIA: Stinger skal brande

I de sidste 8 år, altså stort set siden finanskrisen, er KIA det eneste bilmærke, der har været i konstant vækst i Europa. KIA er blevet et stærkt mærke, et stærkt brand, og det skal blive endnu stærkere. Et af midlerne er den helt nye Grand Tourer, KIA Stinger.

KIA Stinger First World Test Del 1 - læs mere >>>


Årets Bil i Danmark 2018 - nomineringen

Tæt opgør - fem nominerede blev til seks

Kåringen af Årets Bil i Danmark 2018 er i gang. Den indledende sammenligningsrunde er forbi, Ikke færre end 31 nye personbiler kandiderede til titlen, hvor fem skulle være blevet nomineret. Men fem blev til seks pga. stemmelighed, så tæt er konkurrencen. Siden finder den endelige kåring sted d. 30. november 2017.

Årets Bil i Danmark - nomineringen - læs mere >>>


First World Testdrive: KIA Stinger

Ny KIA sports coupé kører brand godt

Når man har sat sig for, at bygge en bil, hvis hovedformål er, at skulle brande KIA mærket, at det ikke nok at den ser brand(e)godt ud, den skal også køre brand godt. Det gør den nye KIA Stinger, men bemærkelsesværdig er især dens store alsidighed, som går igen i alle versioner.

KIA Stinger First World Test Del 2 - læs mere >>>


First World Testdrive: KIA Stinger

Mere om Stinger teknikken - kun for nørder

Den nye KIA Stinger er en lækker bil for alle men også en bil for bilnørder. Vil du mere i dybden med teknikken i KIAs nye Grand Tourer, så læs videre… Det skal tilføjes, at teksten langt henad vejen hviler på KIA’s egen beskrivelse, men grundigt redigeret herfra, naturligvis…

KIA Stinger First World Test Del 3 - læs mere >>>

 

Den nye KIA Stinger i udgaven med 255 hestes benzinmotor er efter vores opfattelse den mest harmoniske af varianterne. Se med og forstå hvorfor. Videoen kan også ses i Fuld HD.

 

Vi har prøvekørt den nye KIA Stinger på snoede bjergveje på Mallorca og også på ferieøens underholdende racerbane. Denne onboard video, fulgt af outboard optagelser, er fra racerbanen i den 370 hk stærke biturbo GT-version. Videoen kan også ses i Fuld HD.


First World Testdrive: Opel Grandland X

Franske gener i tysk mandetøj

Årets måske største begivenhed indenfor bilverdenen er PSA gruppens køb af tyske Opel. ”So ein Ding wollen wir auch haben”, har man, omend med et lidt andet ordvalg, tilkendegivet på tydeligt fransk. Opel er nu på banen med den første fransk baserede bil, Opel Grandland X.

Opel Grandland X First World Test del 1 >>>


First World Testdrive: Opel Grandland X

Autobahn SUV med hår på brystet

Hvordan får man en bil med 22 cm frihøjde til at opføre sig ordentligt med tæt ved 200 km/t på en tysk Autobahn? Man kan spørge Opel, for de ved det og vi ved, at de ved det, for vi har oplevet det i den nye Opel Grandland X ved topfart. Opel var nemlig tvunget til, at sikre den nye bils højfarts egenskaber, ellers var man øjeblikkeligt blevet dumpet af det tyske publikum.

Opel Grandland X First World test del 2 - >>>


First Nordic Testdrive: Subaru XV

Ny kompakt SUV kan sætte dagsordenen

Efter vores første møde med den nye Subaru XV står det klart: Den bil kunne sætte dagsordenen for kompakte SUV’er i Danmark – forudsat at markedet opdager, at den er der. Det gør ”markedet” ikke nødvendigvis, for den på mange måder konservative japanske industrigigant, der før hed Fuji Heavy Industries, har sin egen måde at drive forretning på.

Subaru XV First World Test del 1 - læs mere >>>


First Nordic Testdrive: Subaru XV

Fænomenale køreegenskaber

Da den nye Subaru Levorq blev præsenteret for to år siden var vi ikke sene til at klassificere den som en af de allerbedst kørende biler blandt mellemklasse crossovere. Om den nye Subaru XV kan vi sige det samme, blot i klassen for kompakte eller mellemstørrelse SUV’er. Den er fin i terræn, men på landevejen er den noget nær enestående.

Subaru XV First World Test del 2 - læs mere >>>


First World Testdrive: KIA Stonic

Astonishing Stonic: design og funktion

Egentlig kan det ikke forbavse nogen, at KIA netop nu – dvs. i praksis midt i november – lancerer en kompakt SUV. Den sydkoreanske bilgigant, som sammen med Hyundai er verdens femtestørste bilkoncern, er stormet frem i de sidste årtier. Og egentlig er det mest overraskende fra bilmærket, som benytter sloganet ”the power to surprise”, at den ikke er kommet før nu.

KIA Stonic First World Test del 1 - læs mere >>>


First World Testdrive: KIA Stonic

Ungdomsbilen kører som den ser ud

Overskriften er egentlig en umulig påstand, for hvordan kan en bil køre som den ser ud? Men den er ikke helt umulig endda: En sportsvogn forventes at kunne køre hurtigt – det gør en lastbil ikke. Og den nye ungdommelige KIA Stonic forventes at køre, som man som ungdommeligt menneske ønsker, at en bil skal køre. Gør den det, bliver man ikke skuffet.

KIA Stonic First World Test del 2 - læs mere >>>


Fuld fart på Nissan…og First Test:

Nissan GT-R og Infiniti Q60

Nissan er ikke med på årets store motorshow i Frankfurt. Til gengæld bruger man ressourcer på lokale præsentationer rundt om på de europæiske markeder. Det giver god mening, for efterårets store Nissan nyheder er allerede præsenteret – og den efterfølgende, den helt nye Nissan Leaf, dukker ført om ved årsskiftet. Billederne af den nye elbil er dog offentliggjort allerede i dag.

Nissan nyheder og special tests - læs mere >>>

Den nye Nissan LEAF.

First World Test: Opel Insignia Country Tourer

Country Tourer med premium muligheder

Det første spørgsmål, der naturligt melder sig, når man hæver en bil 2,5 cm er: hvordan påvirker det køreegenskaberne? Hvad angår den nye Opel Insignia Country Tourer, som vi netop har prøvekørt på snoede og udfordrende bjergveje i det vestlige Schweiz, er det korte svar: den er i hvert fald ikke blevet dårligere.

First World Test: Opel Insignia Country Tourer 2 >

 

Vi har prøvet Opels nye Flagskib, Insignia Country Tourer på snoede vinterveje i de schweiziske Jura bjerge. Begejstringen var stor i forvejen og den er ikke blevet mindre efter mødet med denne top version med et unikt firehjulstræk og en perfekt undervogn. Se videoen og forstå hvorfor. Videoen kan også ses i Fuld HD.


PACE: Opel/PSA strategi udmelding:

Opel er tysk – og nu skal der arbejdes

Fra såvel PSA’s som Opels topledelse var udmeldingen klar på den længe imødesete strategi presse konference på Opels hovedsæde i Rüsselsheim: Opel skal være tysk, måske endda mere tysk end mærket har været i mange år, men der skal arbejdes intensivt, hvis man vil nå målene. Planen er betegnende døbt "PACE".

Opel og PSA strategiplanen - læs mere >>>


First World Testdrive: Volkswagen T-Roc

Klippefast satsning: VW vil rocke med de unge

Målsætningen er helt klar: Men den nye kompakte sports-crossover/SUV, T-Roc, har Volkswagen stillet skarpt på de unge. Frækkere og smartere end søstermodellen Audi Q2 og oven i det ganske velkørende og funktionel, er der dømt succes fra begyndelsen, når den nye bil lanceres herhjemme i begyndelsen af december.

First World Test: VW T-Roc Del 1 - læs mere >>>

 

Vi har sat den nye VW T-Roc på prøve, først på det stenede rå klippeterræn på Atlanterhavskysten vest for Cascais i Portugal og siden på snoede asfaltveje i Sintra højderne. Videoen kan også ses i Fuld HD og afsluttes med outboard køresekvenser fra området.


First World Testdrive: Volkswagen T-Roc

Over stok og sten i den nye ungdomsmagnet

Det mest overbevisende ved det først møde med og den første køretur bag rattet af den nye VW T-Roc i forbindelse med de første internationale prøvekørsler i det klipperige landskab nær det europæiske fastlands vestligste punkt, var bilens alsidighed.

First World Test: VW T-Roc Del 2 - læs mere >>>


First World Testdrive: Hyundai Kona

Rå elegance på premium niveau

Det er ikke lang tid siden, vi første gang kunne testkøre den nye KIA Stonic. Nu er turen kommet til det, nogle kalder søsterbilen til Stonic, Hyundai Kona. Men virkeligheden er, at der ikke er mange ligheder. Hvis man ikke lige vidste det var det ikke til at se det. Og spørgsmålet er, om de to overhovedet kan kaldes søstre.

Hyundai Kona First World Test Del 1 - læs mere >>>

 

On-board videoen med afsluttende outboard optagelser giver bl.a. en fornemmelse af hvor godt den firehjulstrukne Kona med 177 hk håndterer de snoede spanske bjergveje. Videoen kan også ses i Fuld HD.


First World Testdrive: Hyundai Kona

Ny Hyundai Kona hæver livstilsbarren

Den helt nye Hyundai Kona er ikke bare Hyundais første kompakte SUV, den hæver også barren for biler i kategorien af såkaldte livsstilskøretøjer af SUV-typen. Den fås med forhjulstræk, men er man villig til, at betale prisen for firehjulstræk, DCT gear og et andet baghjulsophæng (hvad prisen nu går hen og bliver), får man en bil, der blander sig med de allerbedste i segmentet.

Hyundai Kona First World test Del 2 - læs mere >>>


First presentation: Helt nye Nissan LEAF

Nissans nye mobile elværk

Alt imens de danske politikere i alle deres anstrengelser for at gøre danskerne bedre stillet, når de skal købe ny bil (og al respekt for det), har indført afgiftsregler, ser det ud som om, at man har glemt alt om elbiler. Det har man ikke i Norge og derfor var det naturligt, at Nissan benyttede netop Oslo til deres internationale præsentation af den helt nye Nissan LEAF.

Nissans nye mobile elværk - læs mere >>>


First presentation: Helt nye Nissan LEAF

Nissans succes elbil kraftigt fornyet

Nissan har præsenteret den helt nye Nissan LEAF. I Oslo præsenterede man den nye bil, som ikke bare er et elektrisk køretøj, men en videreudvikling af det avancerede miniature elværk, som kan tilkobles el-nettet og derigennem både sikre strømforsyningen i en vis periode i de nærområder, hvor de befinder sig, og bringe strømmen derhen, hvor den måtte være afbrudt

Nissans succes elbil kraftigt fornyet - læs mere >>>


Elektrificering: Miljørigtig Range Rover

Med introduktionen af den nye Range Rover Sport dokumenterer Jaguar Land Rover fabrikken, at man mener det alvorligt med den seneste miljørigtige satsning, der bl.a. inkludere den nye elektriske Jaguar I-Pace og underbygges af fabrikkens satsning i Formel E mesterskabet. Den nye Range Rover Sport kommer nemlig også som plug-in hybrid.

Range Rover Sport plug-in hybrid - læs mere >>>


IAA - Frankfurt Motor Show 2017:

 

Sorte skyer truede efterårets store biludstilling

- men indenfor skinnede solen som altd

Det var symptomatisk for efterårets store europæiske motorshow, som i år fandt sted og i skrivende stund lige er åbnet i Frankfurt, at vejrguderne sendte stormvejr, regn kaskader og sorte truende skyer henover det kolossale udstillingskompleks i den pulserende tyske business by.

IAA 2017 - Frankfurt Motor Show - læs mere >>>

 

Honda nyheder i Frankfurt >>>

 

Opel nyheder i Frankfurt >>>

 

Suzuki nyheder i Frankfurt >>>

 

Renault nyheder i Frankfurt >>>

 

Audi nyheder i Frankfurt >>>

 

 

Toyota nyheder i Frankfurt >>>

 

Jaguar nyheder i Frankfurt >>>

 

SEAT nyheder i Frankfurt >>>

 

Skoda nyheder i Frankfurt >>>

 

Hér er BMWs nyheder i Frankfurt >>>

 

Hér er MINIs nyheder i Frankfurt >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt