- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aston Martin: Fint besøg

I sommer etableredes det første regulære Aston Martin Showroom i Danmark. Og dermed var grundlaget der også for, at præsentere de nye eksklusive biler længe inden de er aktuelle, dvs. på markedet. Umiddelbart inden Jul gæstede to eksklusive nyheder det Nellemann ejede selskab, mange måneder inden de introduceres på verdensmarkedet.

Aston Martin nyheder i København - læs mere >>>


First World Test drive: Ford EcoSport

Ford springer med på kompakt SUV bølgen

Egentlig kan den føres tilbage til 2014, men der skulle en gennemgribende opdatering til, før Ford i Danmark besluttede, at nu var tiden moden til, at den kompakte SUV, EcoSport også skulle tilbydes danskerne. Det bliver den lige om lidt, nærmere bestemt i begyndelsen af det nye år og det bliver til ganske fornuftige priser.

First World Test: Ford EcoSport 1 - læs mere >>>


First World Test drive: Ford EcoSport

Ægte SUV i kompakt størrelsen

Allerede da den første Ford EcoSport så dagens lys, tog Ford skridtet ud og introducerede en ægte SUV i kompaktbil klassen. Den kom vi imidlertid ikke til at se meget til i Danmark, men det gør vi med den nye udgave, som introduceres først i januar. Det er godt nyt for dem, som måske ikke synes at en rækken af kompakte crossovere helt leverer det, man har brug for. Det er anderledes med Ford EcoSport.

First World Test: Ford EcoSport 2 - læs mere >>>

 

Ford EcoBoost er en ægte SUV. Vi ved det, for vi har testet den på et regulært mountain bike spor. Se onboard videoen og forstå hvilke egenskaber, Ford kompakte SUV er i besiddelse af. Fuld HD.


Årets Bil i Danmark 2018: SEAT Arona

Den helt nye SEAT Arona er Årets Bil i Danmark 2018. Bag kåringen står Motorjournalisternes Klub Danmark, som repræsenterer størstedelen af de danske journalister, der arbejder aktivt med motorjournalistik. MKD har siden 1969 hvert år valgt den bil, der bedst levede op til hæderstitlen "Årets Bil i Danmark".

Årets Bil i Danmark 2018 - finalen - læs mere >>>


PACE: Opel/PSA strategi udmelding:

Opel er tysk – og nu skal der arbejdes

Fra såvel PSA’s som Opels topledelse var udmeldingen klar på den længe imødesete strategi presse konference på Opels hovedsæde i Rüsselsheim: Opel skal være tysk, måske endda mere tysk end mærket har været i mange år, men der skal arbejdes intensivt, hvis man vil nå målene. Planen er betegnende døbt "PACE".

Opel og PSA strategiplanen - læs mere >>>


First World Presentation: Citroën C4 Cactus

Citroëns Cactus stikker mindre...af

Til næste år introducerer Citroën en ny C4 Cactus og med den har man et klart sigte: Den skal være segmentets mest komfortable bil. Med det centrale budskab blev sløret løftet for den nye bil, som givet vis kommer til at køre ligeså komfortabelt, som Citroën-folkene fortæller, men som også sender nye signaler gennem et kraftigt tilrettet design.

Citroën C4 Cactus verdenspremiere del 1 >>>


First World Presentation: Citroën C4 Cactus

Citroën sjælen genoplives

Køreturen i den nye Citroën C4 Cactus må vente til næste forår, for den kommer først til Danmark i forsommeren 2018. Det er en oplevelse, vi ser frem til, for den nye bil ikke bare skal være segmentets mest komfortable, den skal også køre, som man tidligere var vant til, at en Citroën kørte.

Citroën C4 Cactus verdenspremiere del 2 >>>


First Test: Jaguar XF Sportbrake

Jaguar spiller ud i premium-segmentet

– for store stationcars

Med den nye stationcar-version af den næsten ligeså nye Jaguar XF styrker Jaguar sin position i kampen om eksklusiv-kunderne i premium segmentet. Den skal dyste mod tilsvarende biler fra bl.a. den markeds ledende Mercedes E-klasse, men ikke mindst imod BMW’s nye 5-serie og Volvos V90.

Jaguar XF Sportbrake First test - læs mere >>>


Årets Bil i Danmark 2018 - nomineringen

Tæt opgør - fem nominerede blev til seks

Kåringen af Årets Bil i Danmark 2018 er i gang. Den indledende sammenligningsrunde er forbi, Ikke færre end 31 nye personbiler kandiderede til titlen, hvor fem skulle være blevet nomineret. Men fem blev til seks pga. stemmelighed, så tæt er konkurrencen. Siden finder den endelige kåring sted d. 30. november 2017.

Årets Bil i Danmark - nomineringen - læs mere >>>


First World Testdrive: KIA Stinger

Klar statement fra KIA: Stinger skal brande

I de sidste 8 år, altså stort set siden finanskrisen, er KIA det eneste bilmærke, der har været i konstant vækst i Europa. KIA er blevet et stærkt mærke, et stærkt brand, og det skal blive endnu stærkere. Et af midlerne er den helt nye Grand Tourer, KIA Stinger.

KIA Stinger First World Test Del 1 - læs mere >>>


First World Testdrive: KIA Stinger

Ny KIA sports coupé kører brand godt

Når man har sat sig for, at bygge en bil, hvis hovedformål er, at skulle brande KIA mærket, at det ikke nok at den ser brand(e)godt ud, den skal også køre brand godt. Det gør den nye KIA Stinger, men bemærkelsesværdig er især dens store alsidighed, som går igen i alle versioner.

KIA Stinger First World Test Del 2 - læs mere >>>


First World Testdrive: KIA Stinger

Mere om Stinger teknikken - kun for nørder

Den nye KIA Stinger er en lækker bil for alle men også en bil for bilnørder. Vil du mere i dybden med teknikken i KIAs nye Grand Tourer, så læs videre… Det skal tilføjes, at teksten langt henad vejen hviler på KIA’s egen beskrivelse, men grundigt redigeret herfra, naturligvis…

KIA Stinger First World Test Del 3 - læs mere >>>

First World Test drive: Toyota Yaris GRMN

Ud af garagen og fuld fart frem

Den nye Toyota Yaris GRMN præsterer 212 hestekræfter - men kan slet ikke købes. Selvom der ikke er sendt millioner og atter millioner kroner efter den lille racer maskine, for at fortælle verden om den, er der blevet slået så meget på tromme for den nye bil, at hele produktionen i praksis var solgt, inden den første bil var kørt ud fra samlebåndet på Toyota fabrikken ved Valencienne i Nordfrankrig.

First World Test: Toyota Yaris GRMN Del 1 >>>


First World Test drive: Toyota Yaris GRMN

Velskabt og velkørende

Det er helt centralt, når Toyota engagerer sig i motorsport eller bygger hurtige biler, at der er en del af fabrikkens ophav skjult i projektet. Det gælder også Toyota Yaris GRMN. Den er skabt på en Yaris, men er så gennem modificeret, som det er muligt, hvis man skal arbejde ud fra den eksisterende platform. Resultatet er da også fremragende.

First World Test: Toyota Yaris GRMN Del 2 >>>

 

Vi har prøvekørt en af de i alt blot 400 eksemplarer af den potente Toyota Yaris GRMN. som vil blive producet. Vi har prøvet den på den udfordrende Parcmotor Castellolí racerbane vest for Barcelona. Se videoen, som foruden onboard delen også har afsluttende outboard optagelser af den unikke og spændende bil. Fuld HD.


First World Test: Opel Insignia Country Tourer

Nyt flagskib giver løfter Opel til nye højder

Helt bogstaveligt løfter den nye Opel Insignia Country Tourer mærket til nye højder. For frihøjden er forøget med 2,5 cm i forhold til Sports Tourer udgaven. Men den gør det også i overført betydning, for den løfter mulighederne til nye højder i kombination med effektive køreprogrammer og firehjulstræk. Oven i det lancerer Opel også en ny 210 hestes biturbo dieselmotor.

First World Test: Opel Insignia Country Tourer 1 >


First World Test: Opel Insignia Country Tourer

Country Tourer med premium muligheder

Det første spørgsmål, der naturligt melder sig, når man hæver en bil 2,5 cm er: hvordan påvirker det køreegenskaberne? Hvad angår den nye Opel Insignia Country Tourer, som vi netop har prøvekørt på snoede og udfordrende bjergveje i det vestlige Schweiz, er det korte svar: den er i hvert fald ikke blevet dårligere.

First World Test: Opel Insignia Country Tourer 2 >


Ford ST-Line appellerer til sports-genet

Ford er kendt for dynamiske køreegenskaber og sportslig appeal. I en tid, hvor teknologien løfter kørekomfort til nye højder, har man den udfordring, at sportslighed forbindes med eksempelvis en stram affjedring – og det er ikke altid foreneligt med høj kørekomfort. Løsningen hedder ST-Line.

Ford ST-Line - læs mere >>>


First World Testdrive: Volkswagen T-Roc

Klippefast satsning: VW vil rocke med de unge

Målsætningen er helt klar: Men den nye kompakte sports-crossover/SUV, T-Roc, har Volkswagen stillet skarpt på de unge. Frækkere og smartere end søstermodellen Audi Q2 og oven i det ganske velkørende og funktionel, er der dømt succes fra begyndelsen, når den nye bil lanceres herhjemme i begyndelsen af december.

First World Test: VW T-Roc Del 1 - læs mere >>>


First World Testdrive: Volkswagen T-Roc

Over stok og sten i den nye ungdomsmagnet

Det mest overbevisende ved det først møde med og den første køretur bag rattet af den nye VW T-Roc i forbindelse med de første internationale prøvekørsler i det klipperige landskab nær det europæiske fastlands vestligste punkt, var bilens alsidighed.

First World Test: VW T-Roc Del 2 - læs mere >>>


First World Testdrive: Hyundai Kona

Rå elegance på premium niveau

Det er ikke lang tid siden, vi første gang kunne testkøre den nye KIA Stonic. Nu er turen kommet til det, nogle kalder søsterbilen til Stonic, Hyundai Kona. Men virkeligheden er, at der ikke er mange ligheder. Hvis man ikke lige vidste det var det ikke til at se det. Og spørgsmålet er, om de to overhovedet kan kaldes søstre.

Hyundai Kona First World Test Del 1 - læs mere >>>


First World Testdrive: Hyundai Kona

Ny Hyundai Kona hæver livstilsbarren

Den helt nye Hyundai Kona er ikke bare Hyundais første kompakte SUV, den hæver også barren for biler i kategorien af såkaldte livsstilskøretøjer af SUV-typen. Den fås med forhjulstræk, men er man villig til, at betale prisen for firehjulstræk, DCT gear og et andet baghjulsophæng (hvad prisen nu går hen og bliver), får man en bil, der blander sig med de allerbedste i segmentet.

Hyundai Kona First World test Del 2 - læs mere >>>


First presentation: Helt nye Nissan LEAF

Nissans nye mobile elværk

Alt imens de danske politikere i alle deres anstrengelser for at gøre danskerne bedre stillet, når de skal købe ny bil (og al respekt for det), har indført afgiftsregler, ser det ud som om, at man har glemt alt om elbiler. Det har man ikke i Norge og derfor var det naturligt, at Nissan benyttede netop Oslo til deres internationale præsentation af den helt nye Nissan LEAF.

Nissans nye mobile elværk - læs mere >>>


First presentation: Helt nye Nissan LEAF

Nissans succes elbil kraftigt fornyet

Nissan har præsenteret den helt nye Nissan LEAF. I Oslo præsenterede man den nye bil, som ikke bare er et elektrisk køretøj, men en videreudvikling af det avancerede miniature elværk, som kan tilkobles el-nettet og derigennem både sikre strømforsyningen i en vis periode i de nærområder, hvor de befinder sig, og bringe strømmen derhen, hvor den måtte være afbrudt

Nissans succes elbil kraftigt fornyet - læs mere >>>


Elektrificering: Miljørigtig Range Rover

Med introduktionen af den nye Range Rover Sport dokumenterer Jaguar Land Rover fabrikken, at man mener det alvorligt med den seneste miljørigtige satsning, der bl.a. inkludere den nye elektriske Jaguar I-Pace og underbygges af fabrikkens satsning i Formel E mesterskabet. Den nye Range Rover Sport kommer nemlig også som plug-in hybrid.

Range Rover Sport plug-in hybrid - læs mere >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt