- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota har verdenspremiere på den nye generation af verdens mest populære hybridbil: Prius.

Klik på billederne og se dem større


66. Internationale Automobil-Ausstellung – IAA

Frankfurt Motor show 2015: Biler på kryds og tværs

Del 2

Mere eller mindre i alfabetisk rækkefølge...


Af Søren Clauding – september 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders Warming gør det igen:

Strålende ny MINI Clubman

I redaktørens optik har MINI Clubman aldrig været den mest vellykkede MINI. Men den nye Clubman, designet af danske Anders Warming, sidder lige i øjet. Harmonien er perfekt, funktionen er gennemtænkt og den er dybt i sin sjæl en vaskeægte MINI. Danmarkspremieren er lige om hjørnet.

MINI Clubman - verdenspremiere.

 

Anders Warming.

 


Nissan Navara og Gripz:

Offroad på hver deres måde

Nissan har to premierer i Frankfurt: Verdenspremiere på konceptbilen Gripz og Europapremiere på den nye pickup, Nissan NP300 Navara. Med Navara’en har man forladt den gammelkendte bladfjederkonstruktion til fordel for et nyt baghjulsophæng med fjedre og meget bedre køreegenskaber. Gripz er en firedørs 2+2 sportscoupé med SUV-egenskaber. Endnu et bevis på, at de traditionelle bilkategorier ikke altid er altomfavnende. Man har lånt elementer fra såvel fabrikkens populære SUV’er som Z-sportsvognene.

Nissan Gripz - verdenspremiere.

 

Nissan NP 300 Navara - Europapremiere.


Peugeot lydstudie og 308 R-hybrid

Peugeot har fokus på lyd i Frankfurt. Peugeot Fractal er en konceptbil, som foruden et fænomenalt udseende bygger videre på det såkaldte i-cockpit, som kendetegner de nye serieproducerede biler fra Peugeot. Fractal er en elbil, lydmæssigt optimeret, så høresansen får sin helt egen betydning under kørslen. 13 højtalere samt subwoofere i ryglænet på alle sæder giver en akustisk lydoplevelse ud over det sædvanlige. På motorsportsfronten har Peugeot skabt en hybridracer baseret på 308. Den hedder ganske enkelt 308 R-hybrid. Og i samme sekvens har man også verdenspremiere på ”308 GTi by Peugeot Sport” med op til 270 hk.

Peugeot Fractal - verdenspremiere.

 

Peugeot 308 GTi - verdenspremiere.

 

Indmaden i Peugeot 308 R-hybrid.


Sportslig SEAT Leon SUV/crossover/sportshatch

SEAT lever helt op til kategori-opgøret med SEAT Leon Cross Sport. Den er en cossover mellem en crossover, en SUV og en sportshatch – så vælg selv den rette betegnelse. På standen er den flankeret af SEAT CONNECT såvel som de sportslige Cupra udgaver af Ibiza og Leon. Da Leon Cross Sport rammer direkte ind i det store og stadig voksende segment for biler, der kan mere end det almindelige, er det den, vi viser billeder af. Den ser nemlig også temmelig godt ud. Vurdér selv:

SEAT Leon Cross Sport - verdenspremiere.

 


Toyota hybrid griber om sig

Toyota er ikke bare verdens største bilfabrik, de er også førende, hvad angår hybridteknologien, som er udviklet til et enestående niveau. I 1997 så den første Toyota Prius for første gang projektørlyset og på IAA i Frankfurt 2015 har den nu seneste generation af den populære hybridbil også oplevet spotlights for første gang. Den akkompagneres af en hybridudgave af den kompakte SUV, Toyota RAV4, som må trække en anhænger på 1650 kg, og fremtiden antydes gennem konceptbilen C-HR. som ikke bare ser eminent godt ud, men også er tæt på en produktionsklar SUV, som Toyota vil lancere indenfor en overskuelig fremtid. Vi glæder os allerede…

Toyota Prius - verdenspremiere.

 

Toyota RAV4 Hybrid - verdenspremiere.

 

Toyota C-HR - verdenspremiere.

Flere nyheder fra Frankfurt >>>


Mercedes IAA Concept leger med vinden på IAA

Mercedes-Benz IAA Concept har verdenspremiere på IAA. Men IAA betyder ikke hér "Internationale Automobil Ausstellung" men derimod "Intelligent Aerodynamic Automobile". Forkortelsen er dog næppe tilfældig. I bogstaveligste forstand leger Mercedes ikke bare med ordene men også med vinden. Bilen er aerodynamisk optimeret og har et forvandlingskarrosseri, hvor bagenden forlænges 40 cm, fælgene får en flad ”kapsel” og luftstrømmene omkring bilen styres af bevægelige spoilers – så man kører længst mulig på literen.

Mercedes IAA Concept - verdenspremiere.


Mitsubishi Outlander med skarpere look

Mitsubishi har Europa premiere på den kraftigt faceliftede Outlander. Den er meget skarpere end forgængeren og besidder de samme fine funktionelle egenskaber som eksempelvis en læsserampe under den tophængslede bagklap. Den findes nu også i en plug-in hybridudgave, men dén sælges af den danske importør kun i Grønland, hvor afgiftssystemet tager hensyn til klimaet og ikke kun til statens pengekasse. Hver 6. solgte bil i Grønland er i øvrigt en Mitsubishi.

Mitsubishi Outlander - Europa premiere, og på vej til Danmark i udgaven med dieselmotor.

 

Outlander plug-in hybrid er kun for Grønland.


Porsches hemmelige elektriske mission

En mission skal holdes hemmelig og det blev Porsche Mission E inden Frankfurt Motor Show slog portene op. Verdenspremiere, den helt store overraskelse, på IAA og som navnet indikerer en el-bil med et enestående design og sportsvognsegenskaber. 800 Volt, over 600 hk, 0-100 km/t på under 3,5 sekunder og 200 km/t på under 12 sekunder – og en aktionsradius på 500 kilometer.

Porsche Mission E - verdenspremiere.

 


Ny Renault Mégane er spækket med teknologi

Tidligere på året var det den nye Renault Espace, siden fulgte Renault Talisman og på IAA har den franske bilfabrik verdenspremiere på den nye Renault Mégane. Siden den første Mégane så dagens lys for 20 år siden er der fremstillet 6,5 mio. eksemplarer af den efterhånden mellemstore bil, der i den nye udgave er 6,5 cm længere end forgængeren. Og så ser den ret godt ud. Men der er meget mere i denne bil end fedt design. Bilen er spækket med teknologiske nyskabelser, der ellers har været forbeholdt dyrere biler.

Renault Mégane - verdenspremiere.


Suzuki Baleno: Skarpt design og masser af plads

Den nye Suzuki Baleno er ikke bare skarp i linjerne, den er også forbavsende rummelig. Både i kabinen, hvor der er plads som i en mellemklassebil, og i bagagerummet er pladsen mere end overbevisende. Det skyldes en ny og stærkere platform, som har bragt hjulene længere ud i hjørnerne. Men det kan ikke være hele hemmeligheden. Vi er sikker på at man også har benyttet en god portion japanske heksekunster…

Suzuki Baleno - verdenspremiere.

 


VW Sport Coupé GTE Concept:

Progressivt nyt designsprog – og kriller i sportsgenerne

Europas største bilfabrik, Volkswagen, præsenterer i Frankfurt ikke alene et helt nyt designsprog i form af den vakse Sport Coupé GTE Concept, men også en konceptbil, der i sig selv sætter gang i adrenalinet i eventuelle indbyggede sportsgener. Maskineriet yder 380 hk, topfarten er 250 km/t – og så bruger den, ifølge fabrikkens oplysninger, kun 2 liter brændstof pr. 100 kilometer, fordi der også er lagt to elektromotorer ned i det smarte karrosseri.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt