- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peugeot Fractal ser fænomenal ud men det er lyd, der er fokus på i den unikke konceptbil.

Klik på billederne og se dem større.


66. Internationale Automobil-Ausstellung – IAA

Frankfurt Motor show 2015: Biler på kryds og tværs

Del 1


Af Søren Clauding – september 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ifølge de tyske bilfabrikker og den tyske mediedækning er der særlig fokus på selvkørende biler på efterårets store motorshow i Frankfurt. Korrekt, der er meget fokus på selvkørende biler fra de tyske bilfabrikkers side.

 

Men det generelle billede, set fra undertegnedes perspektiv, er mere et godt sammensurium af forskellige bilmodeller, ofte med den ubestemmelige betegnelse ”cross-over”, som den kategorisering, man ikke mindst tager i anvendelse, når en bil vanskeligt kan kategoriseres. Frankfurt Motor show var kort sagt: Biler på kryds og tværs.

 

Her på siden er der et bredt udvalg af de mest iøjefaldende nyheder, udvalgt helt på tværs af tendenser og helt uden skelen til industriens politiske interesser. Hér har den indre bilentusiast, fået lov til at være medbestemmende…


Mere eller mindre i alfabetisk rækkefølge...


Alfa Romeo Giulia med 510 heste

Alfa Romeo har verdenspremiere på den helt nye Giulia. Den er på ingen måde en cross-over, men alligevel en ganske unik bil, hvor navnet kan føres tilbage til en sportslig sedan, som fabrikken byggede i 1978. Men hvor de fleste ville lægge ud med en mere moderat udgave af en ny bil, har Alfa Romeo valgt at gøre det modsatte: Alfa Romeo Giulia med tilnavnet Quadriofoglio har verdenspremiere og man påbegynder salget af den i Danmark næste forår – til en pris på 1.560.000 kroner. Man får da også en 2,9 liters 6-cylindret benzinturbomotor med i købet. Den yder ”sølle” 510 hestekræfter.

Alfa Romeo Giulia Quadriofoglio - verdenspremiere.


DS 4 og DS 4 Crossback til de krævende kunder

Citroën søstermærket, DS, har verdenspremiere på IAA. Den nye DS 4 er en sportslig og karakterfuld sedan til de kunder, som vægter køreglæde og en anderledes køreoplevelse højt, og under navnet DS 4 Crossback lanceres også en ny variant med 3 cm større frihøjde. Begge biler er 4,28 meter lange og rummer plads til 370 liter bagage.

DS 4 og DS 4 Crossback - verdenspremiere.


Ford Edge med plads og Focus RS med kræfter

Ford Edge er navnet på en ny stor og rummelig SUV, der er storebror til den populære Ford Kuga. Bilen forventes til Danmark næste år og er ikke bare stor, men også temmelig luksuøs. Edge kommer i to 2-liters motorudgaver – en 180 hestes udgave med 6-trins, manuel gearkasse og en 210 hestes bi-turbo med 6-trins, automatisk PowerShift gearkasse. Begge modeller kører mere end 17 km/l. Ford Edge er tillige udstyret med Fords intelligente All-Wheel-Drive teknologi som standard. Foruden Ford Edge præsenterer Ford også den rappe Focus RS med firehjulstræk og 350 heste under motorhjelmen.

Ford Edge  - verdenspremiere.

 

Ford Focus RS - verdenspremiere.


Verdenspremiere på Hyundai i20 Active

 - samt ny i40, Tuscon og WRC-bil

Hyundai i20 Active har verdenspremiere i Frankfurt. En ”crossover-variant” af den kompakte B-segmentbil, som forventes klar på det danske marked først i 2016. Hyundai i40 fremstår nu i et nyt antræk og på standen i Frankfurt har Hyundai også den nye WRC rallybil, som får sin premiere næste år. De nye biler – bortset fra rallybilen – har alle 5 års garanti, ubegrænset af det kørte antal kilometer.

Hyundai i20 Active - verdenspremiere

 

Hyundai i40 - verdenspremiere.

 

Hyundai Tucson - verdenspremiere.

 

Hyundai i20 WTC - verdenspremiere.


KIA Sorento og Optima

KIA har to store nyheder i Frankfurt: Europapremiere på den nye store mellemklassebil/luksusbil, KIA Optima og verdenspremiere på den helt nye mellemstore SUV, KIA Sportage. Sidstnævnte minder langt hen ad vejen om den nye og større Sorento, med det robuste frontparti. På det europæiske marked udgør 25 procent af KIA-salget netop Sportage. Men ikke i Danmark. Rigtig prissat vil den også have en chance herhjemme, ikke mindst pga. den enestående 7 års garantiordning.

KIA Sportage - verdenspremiere.

 

KIA Optima - Europapremiere.

 

Peter Schreyer: KIA og Hyundai chefdesigner.

Flere nyheder fra Frankfurt >>>


Elektrisk drevet Audi e-tron quattro concept

Audi e-tron quattro concept er en el-dreven firehjulstrukken konceptbil, der skal danne grundlag for en el-drevet sports-SUV i premiumklassen. Målet er serieproduktion i 2018. Bilen har 503 elektriske heste under motorhjelmen og kan køre over 500 kilometer på en opladning. Drejningsmomentet er på over 800 Nm.

Audi e-tron quattro concept - verdenspremiere.


BMW X1 og 7-serie i hver deres side af modelviften

To verdenspremierer fra BMW i næsten hver sin ende af skalaen: En ny X1 cross-over og en ny generation af den pompøse 7-serie luksus limousine. BMW X1 er 2. generation af den semi-terrængående udgave af BMW 1-serie, som er mere rummelig og sofistikeret. 7-serien viderefører al det, den hidtidige har stået for, men er endnu mere luksuøs og endnu mere spækket med moderne kørehjælpemidler. Også en plug-in hybrid er nu på programmet.

BMW 7-serie - verdenspremiere.

 

BMW X1 - verdenspremiere.


Citroën Cactus M er yderst opfindsom

Vi har allerede vist fabriksfotos af bilen under den opfindsomme variant af Citroën Cactus M under korte nyheder. I virkelighedens verden er den endnu mere iøjefaldende. Se selv billederne fra årets Frankfurt Motor show:

Citroën Cactus M - verdenspremiere.

 


Honda 2&4 Concept

Hvad gør man, når man ikke har nogen nyheder, fordi de alle er præsenteret fortløbende. Man skaber da en ganske usædvanlig nyhed: Honda 2&4 Concept, baseret på fabrikkens unikke motorsportsbaggrund: En Formel 1 racer fra 1960’erne, bygget i moderne materialer, parret med en landevejs udgave af Hondas 4-cylindrede 1-liters MotoGP racermotor, der præsterer 212 hestekræfter. Det åbne cockpit kan flyttes fra side til side afhængig af de gældende færdselsregler.

Honda 2&4 Concept  - verdenspremiere.


Ny Jaguar F-Pace er helt sin egen

Man kunne fristes til at tro, at den nye SUV, Jaguar F-Pace, var baseret på en Land Rover. Men den er i al væsentlighed bygget som en Jaguar med masser af aluminium og eksotiske letvægtsmaterialer og hjulophæng, som burde garantere sublime køreegenskaber. Tidshorisonten for lanceringen er 2016.

Jaguar F-Pace - verdenspremiere.

 


Nyeste KODO-Mazda: Koeru

Med en hel stribe nyheder, allerede præsenteret henover året, har Mazda designstudiet Koeru som det største trækplaster. En ny crossover/SUV, som indikerer hvordan en kommende ny bil i det segment vil kunne se ud. Et fremragende udtryk for, at det er vanskeligt at kategorisere biler nu om dage. I øvrigt og ikke overraskende baseret på det KODO-design, som har vist retningen for alle de nye Mazda’er lige fra CX-5 til den nyeste MX-5.

Mazda Koeru - verdenspremiere.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt