- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Detroit Motorshow: To nye Toyota Prius’er


Tekst: Søren Clauding – 13. januar 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota viser to nye hybridbiler på Detroit Motorshow, der finder sted lige nu. Fabrikken gør bl.a. op med det velkendte fænomen, at batteripakken fylder så meget at det stjæler lidt af bagagepladsen.

 

I første omgang er der tale om biler, der endnu ikke er klar til serieproduktion, men de er interessante, fordi Toyota er førende indenfor hybrid teknologien og fordi Toyota rent faktisk har tænkt sig at sætte de to i produktion.

 

Den ene, Toyota Prius v, hvor det lille ”v” står for versatility, som betyder alsidighed, har netop grebet fat omkring bagageproblemet og man har på mirakuløs vis fået forøget bagagekapaciteten med 50 procent i forhold til den velkendte Prius (læs vores test af Prius hér>>>).

 

Man har skabt et nyt basisdesign, men taget udgangspunkt i den hidtidige Prius, og så er den gjort større på alle leder og kanter. I princippet på samme måde som man har skabt Toyota Verso. Foruden forøget bagageplads er der nu også rigtig god benplads til bagsædepassagererne.

 

Teknikken i Prius v er stort set den samme som i den hidtidige Prius.

 

Men når man nu har skabt en større Prius, kunne man ved samme lejlighed jo ligeså godt også skabe en mindre Prius, en bil, som er velegnet til bykørsel. Det har man så gjort i form af en konceptbil og den er døbt Prius c – ”c’et” står for city-centric. Det betyder ”nær byens centrum”, og der er i al sin enkelhed tale om en krympet udgave af Prius. Billederne af de to biler taler deres eget sprog.

 

De præsenteres på Detroit Motorshow fordi det i første omgang er i USA man vil introducere de to hybridbiler. Det vil ske i begyndelsen af 2012.

Prius v

 

Prius c

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt