- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paris Motorshow – Mondial de l’Automobile 2010

Miljø og optimisme går hånd i hånd


Tekst: Søren Clauding – oktober 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvert andet år afholdes der verdensudstilling for biler i Paris. I praksis skiftes der mellem IAA i Frankfurt og Mondial de l'Automobile i Paris. IAA er ingen verdensudstilling, men det har nok mest at gøre med tyskernes lidt mere ydmyge tilgangs til den betydning deres motorshow har. Men der er forskel: I Paris kommer der cirka halvanden gange så mange besøgende og stemningen, der præger bilshow’et i Byernes By, er præget af den parisiske atmosfære. Det smitter af på livet indenfor i de store udstillingshaller i den sydvestlige del af byen. Der opleves større kreativitet, større frihed og måske er det hele også en smule mere sexy…

 

Miljø’et har været et tema gennem en årrække på de store motorshows. Det var det også i år. Men der er mindre fiktion og langt mere praktik dette efterår. Elektriske biler, hybridbiler af forskellig slags, brændselscellebiler og miljø-optimerede serieproducerede biler hørte til dagsordenen på de store bilfabrikkers pompøse stande. Stande hvor det var svært at spore de sidste par års finansielle uro. Og alligevel: Der var høj grad af optimisme og mange utrolig spændende visioner på de mange kæmpemæssige stande. Men en smule mindre promt og pragt og en god portion sund fornuft.

 

Miljø’et var selvfølgelig en vigtig del. Men det er som om, at bilkunderne nu som en selvfølge forventer, at bilfabrikkerne klarer den sag med miljøet, den har de taget hånd om. Fabrikkerne har dokumenteret, at de handler ansvarligt og gennem stadig forbedrede produkter gør det muligt for kunderne at have god samvittighed, når de af nødvendighed eller fornøjelse sætter sig ind bag rattet i deres kørende instrumenter.

 

Det betyder, at kunderne igen har lov til at glædes over deres biler, de har lov til at vælge biler, der passer til deres behov og dermed er det igen politisk opportunt for bilfabrikkerne at vise alverdens kreative indslag, fremadrettede projektstudier og mere eller mindre køreklar konceptbiler.

 

Præcis som de har kunnet i de mere end 100 år, bilen har været en del af den civiliserede verdens hverdag. Markeret i Paris, ikke mindst af Renault, der fejrede deres unikke udstillingsfaciliteter på verdens smukkeste boulevard, Champs Elysees. Det er i år 100 år siden lokaliteterne, der i dag kendes som Atelier Renault, blev taget i brug og i dag fremstår de i bedste high-class moderne stil som en kombination af en gourmet-restaurant, et udstillingskompleks og et nostalgisk vindue med tilgang til legendariske biler parret med den aller nyeste teknologi. Et mini Paris motorshow på den berømte boulevard, der har åbent hele året rundt på lige fod med landsmanden Peugeot (Peugeot Avenue) og konkurrenterne fra Tyskland og Japan, fra Mercedes-Benz og Toyota.

 

Og har man ikke et udstillingssted på Champs Elysees, kan man jo hyre ét til anledningen, som Chevrolet havde gjort det: En pavillon direkte til Seinen, hvor man præsenterede fire verdenspremierer. Kulisserne kunne ikke være bedre.


PARIS MOTORSHOW 2010:

Anderledes biler>>>

Traditionen tro er de store motorshows også stedet hvor man ser usædvanlige biler - køretøjer, der udtrykker tanker og fremtid mere end måske anvendelig praktisk nutid.


PARIS MOTORSHOW 2010:

Sportslige biler>>>

Finanskrisen er næsten gået i glemmebogen. Optimismen kan aflæses overalt, ikke mindst i det store udvalg af spændende sportsvogne og eksklusive kreationer, som blev vist frem på Paris Motorshow. På denne side er et lille udvalg af de mest bemærkelsesværdige.

Læs mere fra Paris under Korte Nyheder>>>


Atelier Renault på Champs Elysees fejrer 100 år - Renault var først med showroom på verdens smukkeste boulevard.

 

Peugeot EX1 er en ultrahurtig konceptracerbil, der kører 100 procent på elektricitet, udstillet på fabrikkens faciliteter på Champs Elysees.

 

Chevrolet havde verdenspremier på den nye Aveo på Paris Motorshow i en særlig studio-opsætning lige ud til Seinen.


PARIS MOTORSHOW 2010:

Mellemklassebiler og kompaktbiler>>>

Fire verdenspremierer fra Chevrolet - Ford Focus og C-Max - Kia Optima - Honda Jazz Hybrid - Peugeot 508 - Hyundai ix20 - Toyota Verso-S og FT-CH - Saab ePower - Citroën C4 - Skoda Fabia Stationcar Green Line - Opel Astra Sports Tourer - Mazda 2 - Seat Alhambra - Volvo V60 og Crivee Electric - VW Passat


PARIS MOTORSHOW 2010:

Luksuøse biler>>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt