- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan kommer den nye Honda Accord til at se ud.


Frankfurt Motorshow:

Mange nyheder og klare signaler


Tekst: Søren Clauding

Foto: Vivi Siiger - klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frankfurt Motorshow er efterårets ubetinget største og vigtigste bilshow. I løbet af 10 dage vil flere end 1 million mennesker besøge det kæmpemæssige messecenter og indenfor i de mange haller venter der dem en enestående oplevelse. Intet andet sted har man et fuldstændigt overblik over hvad der rører sig indenfor bilverdenen som netop hér i Frankfurt.

 

Et signal, som går igen overalt, er bilernes farve. I mange år har hvide biler været tabu. De genopstår og i skøn forening med knaldrød billak vil de komme til at præge bilbilledet i de kommende år. Metallic hvid er blandt de nye strålende farver og hvid med let gullige toner er også med på dagsordenen.

 

Økologi er også højt prioriteret hos alle. Målsætningen, at nedbringe det gennemsnitlige C02 udslip hos nye biler til 140 g/km i 2009, arbejdes der intenst på hos alle bilproducenter. Nogen har naturligvis lettere ved at opnå de ambitiøse gennemsnitstal, fordi de fortrinsvis producerer små biler. Andre vælger at igangsætte fremstillingen af småbiler, alene for at opnå tallet - men bilerne skal jo sælges og bliver det nok også, så totalt set bliver målet nok nået.

 

Nye kreationer er der også mange af. Både i form af såkaldte konceptbiler, men også i kraft af mange regulære verdenspremierer. Kia har eksempelvis verdenspremiere på Kia pro_ceed og lancerer i samme moment en næsten produktionsklar øko-version, Kia eco-cee'd, som kører over 25 km/l og har et C02 udslip på blot 104 g/km (mod den nuværende models 125 g/km). Bilen er baseret på fabrikkens serieproducerede 1,6 liters dieselmotor.

Toyota IQ. Klik på billedet og se det større. Foto: Vivi Siiger.


Mere nyt fra Frankfurt:

Folkevognen genopstår

Mitsubishi lancer ny Lancer

Chevrolet Aveo

 

Hos Toyota tænker man også i de baner og præsenterer den lille Toyota IQ. Det er en konceptbil, der alene i kraft af sin størrelse på bare 3 meter automatisk bidrager til et lavt C02 udslip. Pladsforholdene i kabinen er fleksible, bl.a. ved at forsædepassageren har mulighed for at klappe handskerummet væk og derved opnå mere benplads - som han så kan dele med passageren bag ham.

 

Hos Honda viser man - stadig som koncept - hvordan den nye Honda Accord kommer til at se ud. Man har valgt at præsentere bilen som en stationcar - hvad der hos Honda kaldes "Tourer". den produktionsklar model vises formentlig på Geneve motorshow næste forår og forventes introduceret til maj.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt