- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye generation Ford Mondeo havde verdenspremiere i Paris. Den udmærker sig især ved den aggressive massive front og de store luftindtag i stil med Toyota Avensis og Peugeot 407.


Mode-motorshow i Paris

- glimt fra efterårets store biludstilling


Tekst: Søren Clauding - oktober 2006

Foto: Vivi Siiger - klik på billederne og se dem større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udstillingens smukkeste

Den ubetinget smukkeste model på Pariser motor-modeshowet var Mazda Senku. Utrolig enkle linier, elegant, dynamisk, sportslig og miljørigtig med solar-celler indbygget i taget. Men naturligvis kun bygget i dette ene eksemplar som konceptbil.

 

Mazda Senku - smukkest i Paris.


Toyotas nye guldfugl

Audus betyder guld og navnet har inspireret til Auris - Toyotas nye bil i den kompakte mellemklasse. Auris skal ikke erstatte Corolla, som fortsat vil blive produceret. Auris er derimod den nye Toyota med tophængslet bagklap. I Paris blev Auris præsenteret i et fuldstændig gyldent outfit og stadig kun som koncept. Men den serieproducerede guldfugl går vingerne - formentlig allerede næste forår og da vil man antagelig kunne vælge den også i andre farver - eller måske kun i andre farver!

 

Toyota Auris - guldfugl i Paris.


Peugeot 908 RC:

Limousine med race i

Til næste år vil Peugeot forsøge at slå Audi af pinden i 24-timers Le Mans. Til det formål har den franske fabrik bygget en 700-hestes V12 turbo-dieselmotor - og den har man ikke bare lagt i Le Mans raceren men også indbygget i denne ekstremt sportslige 4-personers power-limousine, som udmærker sig ved at være ligeså stor som motoren er kraftig. Det siger ikke så lidt: Drejningsmomentet er på over 1200 Nm. Foreløbig er Peugeot 908 RC en konceptbil. Men hvilken en - og oven i købet med partikelfilter.

 

Peugeot 908 RC - muskelbundt i Paris.

Fuld fart på Citroën

Citroën har domineret verdensmesterskabet i rally i de seneste tre sæson'er. To VM-titler til Sebastien Loeb og Daniel Elena bag rattet af deres Citroën Xsara WRC og de to er tæt på at vinde VM også i år - men to dage inden åbningen af Paris Motor Show brækkede Loeb armen under et træningsuheld på mountainbike.

 

Derfor var det alene op til Daniel Elena at varetage holdets interesser på den "lokale" biludstilling, hvilket han gjorde med stor fornøjelse og bl.a. fastslog, at det er farligere at køre på mountainbike end at køre rally med 200 km/t på smalle bjergveje.


Daniel Elena - alene i Paris.


Holdet når nu nok at vinde VM alligevel i år, for de er 35 points foran Marcus Grönholm og Timo Rautiainen og der resterer fire rallyes i 2006 (læs mere>>>).

 

Til næste år møder Citroën op med en ny WRC bil baseret på Citroën C4. Den er større end Xsara og spændende er det, om den kan leve op til forgængerens succes. Det er Motorsportschef Guy Fréquelin og Citroëns danske informationsdirektør, Ellen Nørregaard helt sikre på, at den kan...


Guy Fréquelin, Ellen Nørregaard og Citroën C4 WRC - hurtigst omkring hjørnerne i Paris.


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt