Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvor og hvornår

 

Forsiden

 

Nyheder

 

Biltest

 

Motorsport

 

Diverse

 

Kalender 06

 

 

Sebastien Loeb vandt Det Cypriotiske Rally forleden og brækkede armen to dage efter

 

WRC:

Brækket arm fornyer VM spændingen

Tekst: Søren Clauding - 7. oktober 2006

 

 

Den regerende verdensmester, Citroën køreren Sebastien Loeb brækkede i sidste uge sin højre arm under træning på mountainbike.

 

Dermed er han sat ud af spillet i forbindelse med den kommende weekends fjerde sidste afdeling af Rally VM - Det tyrkiske Rally.

 

Den episode fornyer spændingen i VM-kampen, hvor Loeb og co-driver Daniel Elena ellers har opnået et solidt forspring i forhold til Fords Marcus Grönholm og Timo Rautiainen. Forud for Det tyrkiske Rally har holdet et forspring på 35 points i VM. Fem points til og de er verdensmestre - en situation der bestemt ikke er uopnåelig, for det sidste VM-rally køres først i begyndelsen af december.

 

"Jeg tror ikke Sebastiens brækkede arm får indflydelse på vores VM i år," fortæller Daniel Elena til Motorsiden. "Vi har så stort et forspring, at det bliver svært for Marcus Grönholm at indhente os. Vi kan også håbe på at Petter Solberg klarer sig bedre og tager points fra Marcus. Hvis Marcus skal vinde VM, skal han stort set vinde alle årets sidste fire rallyes og vi skal score færre end fem points."

 

Anderledes forholder det sig i bilmærkernes VM. Hér er det kun 7 points mellem Citroën og Ford. Scorer Grönholm og hans teamkammerat hos Ford, Mikko Hirvonen, sejr og 2.plads i Tyrkiet - og det er slet ikke utænkeligt - vil Ford mindst være à-points med Citroën.

 

I et forsøg på at forsvare forspringet i bilmærkernes VM har Citroën hyret den tidligere verdensmester, Colin McRae. McRae er specialist i grusrallyes, men han er kendt for sin meget aggressive kørestil.

 

Man kan forvente tre udgange af de kommende rallyes: McRae vinder (fordi han kører aggressivt og når målrampen), McRae kører af (fordi han kører for aggressivt), McRae opnår et halvdårligt resultat (fordi han ikke kender Citroën Xsara WRC rallybilen og kører forsigtigt for at komme i mål) og det kan Citroën ikke bruge til særlig meget.

 

Sidste gang, Citroën havde brug for en vikar i World Rally Championship, var i fjor, da Carlos Sainz for en tid overtog Francois Duvals Xsara på grund af, at den i øvrigt hurtige belgier sluttede for mange rallyes i utide.

 

Ud fra den filosofi kan man undre sig lidt over at Citroën vælger netop Colin McRae. Sidste gang han deltog aktivt på top-niveau var i 2005, hvor han totalskadede en Nissan racer under Dakar-rallyet. Carlos Sainz ville have været et naturligt valg i stedet for McRae, men Sainz har definitivt lagt styrthjelmen på hylden.

Sebastien Loeb er ikke udpræget begejstret over ikke at være med i Tyrkiets Rally. Foto: Vivi Siiger.

 

Daniel Elena og Sebastien Loeb har et solidt forspring i VM og mister næppe VM-titlen på grund af Loebs uheld.

 

Marcus Grönholm har kunnet hamle op med Sebastien Loeb hele året - havde det ikke været for tekniske uheld med den nye Ford Focus.

 

Mikko Hirvonen er sluttet på 3. pladsen i en hel serie af rallyes - efter Loebs uheld på en 2. plads være indenfor rækkevidde.


 

VM-stillingen forud for weekendens rally:

 

Kørere:

1. Sebastien Loeb (FRA), 112 pts.

2. Marcus Grönholm (FIN), 77 pts.

3. Daniel Sordo (SPA), 41 pts.

4. Mikko Hirvonen (FIN), 39 pts.

 

Konstruktører:

 1. Kronos Citroën, 142 pts.

2. Ford, 135 pts.

3. Subaru, 79 pts.

© Motorsiden: SRP, Postboks 325, 2605 Brøndby. Kontakt: Vivi Siiger eller Søren Clauding                                   Web-design: SRP