- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


First view: Ny KIA EV6

Sådan ser KIA EV6 ud i virkeligheden


Af Søren Clauding – juni 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilfabrikkerne er gode til at vise deres biler frem, så de tager sig særlig godt ud. Ofte er virkeligheden lidt anderledes, men der er ikke langt fra stilfulde fabriksfotos til den virkelige verden, når det gælder den helt nye og fancy EV6 elbil fra KIA. Den nye bil har nemlig været på en hurtig gæstevisit i Odense, den blev præsenteret i ægte disko-røg, men den slørede oplevelse skjulte ikke virkeligheden: Der er tale om et skelsættende design, som også viser det nye KIA-look, som understøtter fabrikkens nye brand-strategi.

 

Vi har tidligere præsenteret den nye KIA EV6, men ved præsentationen i Odense kom der lidt flere fakta på banen, om end en køretur i den nye bil endnu står på to-do listen. Men vi har rørt ved den, siddet i den og den lever helt op til en af KIA’s vigtige hensigtserklæringer: At skabe teknik til liv, som frit oversat indebærer, at teknik ikke skal skabes for teknikkens skyld, men skal understøtte det liv, som dens teknik er en del af med mennesket i fokus.

 

KIA klarer sig godt

Det er Nellemann koncernen, der står for importen af KIA til Danmark og direktør Rasmus Aagaard satte bl.a. den ambitiøse koreanske virksomheds position på verdenskortet ved at fastslå, at KIA’s europæiske markedsandel i fjor steg fra 3,2 procent til 3,5 procent, som er den største nogensinde, og hvad elektrificerede biler angår har væksten været på ikke mindre end 60 procent. I Danmark er KIA et af de få bilmærker, der har øget markedsandelen under Corona pandemien.

 

Herhjemme ligger KIA på en samlet fjerdeplads på markedet for elbiler og derfor er man også mere end fortrøstningsfuld, når det gælder lanceringen af KIA EV6, som finder sted i oktober måned i år.

 

Fornuftige priser

Den billigste EV6 vil kunne købes for 325.000 kroner. Da får man en baghjulstrukken bil med op til 400 km rækkevidde iht. WLTP. For 350.000 kroner får man en EV6, fortsat med baghjulstræk men med 229 hk og en rækkevidde på 510 km. Spenderer man 375.000 kroner kommer der også træk på forhjulene, 325 hk samt 490 km rækkevidde. Ønsker man mere udstyr er prisen 35.000 kroner for den såkaldte Upgrade-pakke.

 

Topmodellerne er EV6 GT-Line med AWD, 325 hk og 490 km rækkevidde samt et omfattende udstyr og for 500.000 kroner får man desuden 585 hestekræfter på de fire trækkende hjul og en rækkevidde på op til 400 km.


Når "luftfilteretdækslet" i motorrummet åbnes, afsløres et rum, hvor fx ladekabler kan lægges.


KIA EV6 kan hurtiglades med op til 800 Volt.

KIA prøvekørsler – find dem hér >>>

Læs vores første præsentation af KIA EV6 hér >>>

Læs en udvidet præsentation af KIA EV6 på Formel E.dk >>>
Link til importøren

Vi gik en tur rundt om den nye KIA EV6 og undertegnede sagde ikke en lyd... Fuld HD.

Den præsenterede version af KIA EV6 var GT-Line.
KIA EV6 har naturligvis ingen kardantunnel og derfor er gulvet foran bagsæderne HELT FLADT.


Gode køreegenskaber sikres gennem store
255/45-20 hjul.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt