- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lancering i Danmark:

KIA er klar med plug-in udgaven af XCeed


Af Søren Clauding – marts 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verden plages af Corona virus, men lykkeligvis er det noget, som langt de fleste mennesker alene oplever i form af restriktioner på deres færden og gennem mediernes intensive dækning. For langt de fleste mennesker skal hverdagen gå videre og derfor er det yderst relevant, når KIA netop nu lancerer den helt nye plug-in hybrid udgave af den populære familiebil, KIA XCeed.

 

KIA er førende på markedet for plug-in hybrider, også kaldet opladningshybrider. Der er tale om biler, der både har en benzinmotor og en elmotor. Og har man som ejer mulighed for eksempelvis at oplade bilen hjemme, og rammer ens daglige kørselsbehov typisk under de 48 kilometer, som er den officielle rækkevidde iht. WLTP, vil driftsøkonomien være ganske, ganske attraktiv, fordi elektricitet selv ved faldende oliepriser er prismæssigt fordelagtigt.

 

Siden har man sikkerhed for ikke at gå i stå, for når der ikke er mere strøm på batteriet, kører bilen blot videre ved hjælp af benzinmotoren, og benzin kan man fortsat tanke overalt i landet.

 

Det er blot en god måned siden, at KIA lancerede den første plug-in hybrid i Ceed familien i form af stationcar-udgaven, Ceed SW PHEV. Den nye XCeed PHEV kan betragtes som en overbygning dertil (PHEV betyder Plug-in Hybrid Electric Vehicle).

 

Èn version men masser af udstyr

KIA XCeed PHEV vil som udgangspunkt alene kunne købes i én enkelt udstyrsvariant til 270.000 kroner. Modellen er som standard udrustet med bl.a. 16” alufælge, LED kørelys, LED for -og baglygter, el-foldbare sidespejle m. varme, automatisk nedblændeligt bakspejl, bakkamera, dobbelt bagagerumsbund, adaptiv fartpilot, 2-zoners klimaanlæg m. anti-dug funktion, læderrat og lædergearknop, parkeringssensor bag, regn-sensor, varme i forsæderne, ratvarme, 8” berøringsskærm, automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, aktiv vognbaneassistent, mørktonede ruder og sæder delvist i læder. Og så er KIA’s unikke 7-års garanti som altid standard også på den nye XCeed PHEV.

 

Selvom man ikke kan vælge mere end én udstyrsvariant, indebærer det ikke, at man må nøjes med det udstyr. Præcis som tilfældet er for flere premium bilmærker, tilgodeser KIA kundernes individuelle behov ved at tilbyde en del udstyr, stykvis eller i pakker.

 

Introduktionstilbud

I forbindelse med introduktionen af XCeed PHEV kan man således for 15.000 kroner tilkøbe en såkaldt ”Intropakke” (værdi: 43.000 kroner), bestående af 12,3” digital instrumentering, 10,25” berøringsskærm med navigation, trådløs telefonopladning, blindvinkel-assistent, advarsel ved krydsende trafik bagtil, skiltegenkendelse, smart parkeringsassistent inklusiv P-sensor fortil og 40:20:40 nedfældelige splitbagsæder.

 

For 30.000 kroner oveni kan man tilvælge ”Pluspakken”, som består af udstyret fra Intropakken samt sædeindtræk i læder, ventilation i forsæderne, el-justerbart førersæde m. hukommelsesfunktion, bagsædevarme, el-justerbar lændestøtte i forsæderne, elektronisk bagagerumsåbning og alu-pedaler. Pluspakken har en samlet værdi på 79.000 kroner.

 

Drivlinen i den nye KIA XCeed Plug-in-hybrid kombinerer en litium-polymer-batteripakke på 8,9 kWh, en elmotor på 44,5 kW og en 4-cylindret benzinmotor. Systemeffekten er sammenlagt 141 hk og drejningsmomentet topper på 265 Nm, hvilket gør XCeed Plug-in i stand til at nå 100 km/t på 11 sekunder. Drivlinen gør desuden brug af en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse med mulighed for manuel aktivering af gearskiftene.

KIA prøvekørsler - find dem hér >>>

Læs også:
KIA XCeed 1,6 CRDi Comfort test >>>

Link til importørenMotorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt