- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIA ProCeed blev præsenteret i en containerhal - i en container. Se videoen...


Verdenspremiere:

Helt ny KIA ProCeed


Ny ProCeed fortsætter KIAs erobringstogt


Af Søren Clauding – 14. September 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med præsentationen af den helt nye ProCeed tager KIA endnu et skridt i retning af at dokumentere overfor omverdenen at der ikke er den bilkategori, fabrikken ikke kan magte. Og ved samme lejlighed styrker de fabrikkens erobringstogt i særdeleshed i forhold til det europæiske publikum.

 

ProCeed er synlig inspireret af Mercedes såkaldte shooting brakes, men KIA har naturligvis sit helt eget udtryk, også sin helt egen pris og så tror man så meget på den nye bil, at den som tilfældet er for alle andre KIA modeller sælges med 7 års garanti. Så lang garanti gives der for resten ikke på en Mercedes…

 

KIA på jagt

Shooting brake begrebet kan føres helt tilbage til dengang, britiske jægere lod sig transportere ud til jagt områderne på en til formålet bygget trailer i træ med sæder på. Dengang var der kun et par heste spændt for. Siden overtog Rolls-Royce betegnelsen og i 2012 blev den genintroduceret af Mercedes-Benz.

 

Det er med andre ord ikke hvem som helst, KIA vil i klasse med. Og projektet skal nok lykkes, dels fordi resultatet i designmæssig forstand ikke står tilbage for premium kollegerne, men også fordi KIA, som en del af Hyundai koncernen, plejer at nå sine mål. På samme måde er det lykkedes KIA sammen med søstermærket at gøre bilkoncernen til verdens femte største.

 

Omdømmet styrkes yderligere

KIA ProCeed skal i halen på den meget eksponerede og sportslige Stinger model medvirke til yderligere at forstærke KIAs omdømme. Og så vil man gerne underbygge den stadig stærkere udvikling af koncernens biler ved at gå nye veje, og overføre premium segment bilerne til det mere almindelige publikum, til mere overkommelige priser – uden at fratage en biltype som shooting brakes deres særlige appeal.

 

Det har man i praksis gjort ved, at basere ProCeed på den eksisterende Ceed platform og ved at udbygge navnet med ”pro” hvorved man både viderefører den hidtidige ”pro_ceed” som Ceed variant (pro_ceed har hidtil været en sporty 3-dørs variant af ceed’) og samtidig underbyggede tilhørsforholdet til Ceed familien. Og nej, det er ikke dårlig typografi, når vi skifter mellem bogstaveringen: Oprindelig blev bilerne skrevet ”ceed’”. Men med den nye generation skriver men ”Ceed” – og altså også ProCeed.

 

ProCeed stræber opad

Bilen er dog på alle leder og kanter rykket opad imod premium klassen, det gælder ikke mindst drivlinen og udstyret. Den nye ProCeed kan alene fås som GT-Line eller GT, og vælger man sidstnævnte er en turbobenzinmotor på over 200 hk en af optionerne.

 

Præsentationen af KIA ProCeed var hovedpunktet ved verdenspremieren, der grænseoverskridende fandt den sted i en gammel containerskibshal i Barcelonas store Middelhavshavn. Rustikt, selvbevidst og ungdommeligt, men også med en vis modenhed blev deko-containeren trukket væk fra ProCeeden (se videoen). Den var hovedpunktet, den var stjernen, men med i Barcelona havde KIA også den nye Ceed GT, som den sportslige hatchback, der alt andet lige spiller en anden rolle i KIA setup'et.

 

Ceed lander lige om lidt

I øvrigt fandt præsentationen af ProCeed og Ceed GT sted få uger inden Ceed introduceres på det danske marked. Vi har imidlertid allerede tidligere haft mulighed for at prøvekøre den nye bil og kan fastslå, at da ProCeed er bygget på præcis samme platform, om end med en anderledes konfigurering, er der tale om en bil, der kører ligeså godt, som den ser ud.

 

Ceed modellen er den næst vigtigste model for KIA på det europæiske marked. Nr. 1 er Sportage, som var blandt de første mellemstore SUVer overhovedet. Men SUV er blevet mainstream, fastslog marketing direktør Arthur Martins lidt drillende i Barcelona (se videoen med interviewet af Arthur Martins her på siden): ”Alle bilfabrikker har en SUV på programmet. Vi fortsætter naturligvis med vores succesmodeller, men der er behov for fornyelse, en fortsættelse af succesen i en anden model kategori.”

 

”Proceed” betyder ”fortsætte”

Også den opgave har ProCeed, og til en overkommelig pris har ingen af konkurrenterne for alvor meldt sig med en shooting brake. Dermed er bilens navn, der som bekendt betyder at ”fortsætte”, præcis udtryk for det, fabrikken har til hensigt, nemlig at fortsætte det erobringstogt, som koncernen har igangsat for en årrække siden.


Link til importøren

KIA prøvekørsler – find dem her >>>

 

Læs også:

Grand Tourer i sportsklæder >>>


KIA har travlt for tiden og endnu inden den nye KIA Ceed er lanceret på det danske marked, har fabrikken i Barcelona haft verdenspremiere på den helt nye KIA ProCeed, som lander i Danmark først i 2019. Videoen viser afsløringen af den nye bil og KIA's europæiske marketingdirektør, Artur Martins, forklarer tankerne, der ligger bag. Fuld HD.


KIA Ceed GT mestrer 204 hestekræfter.

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt