- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Genève Motor Show 2018

Verdenspremiere på KIA Ceed

- og KIA Ceed SW ”first show”


Af Søren Clauding – marts 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kunne præsentere den helt nye KIA Ceed for første gang allerede et par uger inden den officielle verdenspremiere (First World Presentation: KIA Ceed - læs mere >>>), som fandt sted på Genève Motor Show. Men på den store udstilling havde KIA også medbragt deres SW-version, der især er interessant i det stationcarland som Danmark.

 

Ceeds stationcar-karrosseriet er anderledes end Ceed hatchback (se fx videoen) og det har muliggjort, at bagagerumskapaciteten kunne forøges fra 395 til 600 liter, hvilket er mere end i mange stationcars i D-segmentet.

 

Den nye Ceed hatchback kommer til salg i Danmark i 3. kvartal 2018 og Stationcar’en kommer til salg i 4. kvartal. Begge modeller sælges fortsat med KIAs unikke garanti på 7 år/150.000 km.


600 liter bagagerum i Ceed SW er ret meget...


Opgraderet Optima

Foruden Ceed modellerne, der var regulære gennemgribende nyheder præsenterede KIA også en opgraderet Optima: opdateret indvendigt og udvendigt design og nye motorer. Der blev i 2017 solgt flere eksemplarer af KIA Optima i Europa end året før med en stigning i salget fra 9.600 til 16.800 biler – en stigning som blev understøttet af introduktionen af de nye Sportswagon-, Plug-in Hybrid- og GT-versioner.

 

Den opgraderede Optima sedan og Stationcar tilbydes med to nye motorer. KIAs helt nye ”U3” 1,6-liters CRDi-dieselmotor med en ydelse på 136 hk og et drejningsmoment på 320 Nm erstatter den tidligere 1,7-liters CRDi-motor.

 

En ny 1,6-liters T-GDi-motor med 180 hk er også tilgængelig, og den er positioneret mellem 2,0-liters motoren uden turbo (163 hk) og den 2,0-liters T-GDi-motor (245 hk) i Optima GT. Den nye motor er kombineret med KIAs 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. Visuelt er ændringerne dog beskedne.

 

Den opgraderede Optima sedan og Stationcar kommer til salg i Danmark i slutningen af 3. kvartal 2018.

 

First World Presentation: KIA Ceed - læs mere >>>


Verdenspremiere: KIA Ceed og Ceed SW

KIA Ceed havde officiel verdenspremiere i Genève, selvom den tidligere har været vist, men det var første gang SW udgaven var på show. Fuld HD.


 

Genève Motor Show walkabout

Forårets vigtigste bilshow har slået portene op. Tag med på en gåtur, "real time", ikke på hele udstillingen, men en stor del af den. Oplev showet, få et lille indblik i mange af nyhederne. Videoen er i Fuld HD og kan fx streames på en TV-skærm. God tur! 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt