- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kæmpemæssige udstillingskompleks, hvor IAA finder sted, har det imponerende "Messeturm" som messeområdets karakteristiske vartegn. Nedenfor skimtes Mercedes-Benz' halområde, som bl.a. inkluderer den historiske "Festhalle". I hallen til højre har VW Gruppen slået sig ned.


IAA - 67. Internationale Automobil-Ausstellung

Frankfurt Motor show 2017


Sorte skyer truede efterårets store biludstilling

- men indenfor skinnede solen som altid


Af Søren Clauding - 15. september 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var symptomatisk for efterårets store europæiske motorshow, som i år fandt sted og i skrivende stund lige er åbnet i Frankfurt, at vejrguderne sendte stormvejr, regn kaskader og sorte truende skyer henover det kolossale udstillingskompleks i den pulserende tyske business by.

 

Store sorte skyer truede den store biludstilling ikke mindst, fordi en række række af de store bilproducenter havde fravalgt, at deltage i det tyske showroom, deriblandt så prominente bilmærker som Peugeot, Nissan, Mitsubishi, Volvo og Chrysler koncernen, dvs. bl.a. Fiat, Alfa Romeo og Jeep. Andre var mere beskedent repræsenteret end normalt.

 

Årsagen? Pengene kan bruges bedre, mener man hos dem, der havde fravalgt IAA. Det er muligt, men i alle fald betød det, at interessen så meget desto større hos dem, der rent faktisk var til stede.

 

Indenfor i de kæmpemæssige udstillingshaller skinnede solen imidlertid som altid - i form af hundrede tusindvis af projektører, som forhåbentligt blev brødfødet med miljørigtig produceret elektricitet, for om muligt var der endnu mere elektricitet på bilproducenternes stand-komplekser.

 

I spidsen fandt man naturligvis hele den tyske bilindustri, der til anledningen havde forberedt sig med typisk stor grundighed. Stribevis af verdenspremierer og konceptkøretøjer viser retningen. Og den ER klar og tydelig: Fremtiden er elektrisk. Basta.


BMW udvider sin portefølje af eldrevne biler og har verdenspremiere på denne Vision Dynamics el-konceptbil, der kan køre over 200 km/t. Og hos søstermærket har man verdenspremiere på en elektrisk MINI.

 

BMW nyheder i Frankfurt >>>

 

MINI nyheder i Frankfurt >>>

 


Sådan forestiller Honda sig at deres kommende elektriske bybil skal se ud.

 

Honda nyheder i Frankfurt >>>


Mercedes har lagt en Formel 1 motor i deres "Project One" sportsvogn. Siden satser de jo på Formel E om tre år.


Renault har benyttet fabrikkens sportsgen og skabt denne 2017 vision af en R.S. Formel E racerbil.

 

Renault nyheder i Frankfurt >>>


Suzuki stikker næsen frem med den nye Sports-udgave af den fine kompakte Swift. Fronten er helt ny og gør bilen 5 cm længere.

 

Suzuki nyheder i Frankfurt >>>


Toyota har verdenspremiere på den nye udgave af den ikoniske Land Cruiser og har leget lidt med en ny Hy-Power version af C-HR.

 

Toyota nyheder i Frankfurt >>>

 

Vi har besøgt IAA og billeder af en række af nyhederne findes nedenfor. I de kommende uger følger vi op med flere billeder, ikke mindst af de mere konventionelt drevne nyheder, krydret med små tekster og interviews med repræsentanter for bilfirmaerne.


Prominente gæster på IAA fik sig en kop espresso ved en lille kaffekiosk: Alejandro Agag til venstre er direktør for det elektriske Formel E mesterskab og han har fuld opbakning fra FIA præsidenten, Jean Todt.

 

Jaguar har udviklet en elektrisk udgave af den helt nye E-Pace. Den hedder I-Pace og skal i racer-versionen bruges i en supportklasse til Formel E mesterskabet.

 

Jaguar nyheder i Frankfurt >>>


Audi Aircon er en selvkørende fuldt elektrisk konceptbil.

 

Audi nyheder i Frankfurt >>>


PSA koncernen er på IAA repræsenteret af Citroën med den nye C3 SUV Aircross samt Opel, der bl.a. udstiller en højtydende Insignia GSI.

 

Citroën nyheder i Frankfurt >>>

 

Opel nyheder i Frankfurt >>>

 


Hyundai i30 N er en kraftfuld sportsversion af den nye i30 og den meget rødt belyste bil nedenfor er en konceptbil, der lægger linjerne for den kommende Shootingbrake udgave af den nye KIA cee'd.

 

Hyundai nyheder i Frankfurt >>>

 

KIA nyheder i Frankfurt >>>

 


SEAT Arona er en ny kompakt SUV skabt på samme platform som den meget roste nye Ibiza. Og Skoda Karoq nedenfor er Skodas udgave af SEAT Ateca.

 

SEAT nyheder i Frankfurt >>>

 

Skoda nyheder i Frankfurt >>>

 


Volkswagen har masser af bud på den elektriske fremtid, men det er den nye T-Roc, som har hæderspladsen på IAA.

 

VW nyheder i Frankfurt >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt