- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Verdenspremierer i Paris:

Alsidige Peugeot’er


Af Søren Clauding – oktober 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre verdenspremierer bragte Peugeot til efterårets store motorshow i Paris: 3008 – som vi umiddelbart efter biludstillingen havde mulighed for at køre de første kilometer i – den noget større 5008 og ikke mindst den helt nye Dakar rallybil, 3008 DKR.

 

Sidstnævnte vender vi tilbage til, 3008 har vi allerede set mere indgående på, og 5008 bliver en af forårets store nyheder fra den franske bilkoncern. Den er den, billederne her på siden viser. Den er stor i bogstavelig forstand, for selvom den er baseret på samme platform som 3008 – PSA gruppens nye EMP2 platform – er bilen en del større end 3008.

 

Faktisk er den blevet så stor, at der er blevet plads til en ekstra sæderække ligesom i den første 5008. Den var i øvrigt en MPV, altså det, vi på dansk kalder en multibil. Den nye 5008 er en regulær SUV.

 

Større end forgængeren

Man anvender naturligvis det geniale i-cockpit og fordi køreegenskaberne i moderne SUV’er er blevet så meget bedre over de seneste år, har man kunnet tillade sig forvandle bilens grundliggende egenskaber. Man har ved samme lejlighed også kunnet gøre den 11 cm længere end forgængeren, så den nu måler 4,64 meter og det har givet mere benplads til passagererne på 2. sæderække.Sæderne er overalt meget fleksible, de kan skydes frem og tilbage, ryglænene kan reguleres, og lægges de fem bageste sæder ned, har man et helt plant bagagerum. Anvendes bilen med fem siddepladser i brug disponerer man over ikke mindre end 1060 liter bagageplads – det er 237 liter mere end hos forgængeren (læs vores prøvekørsel af den tidligere generation 5008 hér >>>).

 

Når bilen introduceres vil den blive tilbudt med valget mellem fire benzinmotorer og seks dieselmotorer, der spænder fra 100 til 180 hestekræfter samt hele viften af førerassistentsystemer.


Link til importøren


Peugeot prøvekørsler – find dem hér >>>

 

Peugeot 3008 - First World Test 2016 >>>


Verdenspremiere: Peugeot 5008

Peugeot havde flere verdenspremierer på Paris Motor Show. Den største, i bogstavelig forstand, er den 7-sædede 5008, som kommer på markedet næste forår. Den håndholdte video kan også ses i Fuld HD.


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt