- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større.


 

Verdenspremiere: Mercedes EQ

Mercedes’ elektriske skridt


Af Søren Clauding – november 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daimler-koncernen skabte stor opmærksomhed på Paris Motor Show forleden, da man samlede interessen omkring den nye Mercedes-Benz EQ Concept på Mercedes-standens centrale scene. Det var en klar dokumentation af, at man mener det alvorligt, når man i 2018/19 satser på at være klar med sin første elektriske bil.

 

Få uger efter sikrede Mercedes-Benz sig en option på en startplads i 2018-2019 udgaven af det innovative Formel E mesterskab for elektriske formel racerbiler, altså samtidig med, at man er klar med den serieproducerede el-bil.

 

Der er ingen tvivl om, at BMW’s og Tesla’s solide greb om markedet for premium elektriske biler er noget, Mercedes-Benz ønsker at vriste fra dem. Mercedes EQ er derfor ikke bare skabt som en elektrisk bil med Mercedes-stjerne på fronten, men som et helstøbt elektrisk koncept, som formentlig ender op med at blive en helt separat modellinje. Det er målet inden 2025 at have lanceret 10 elbiler

 

SUV og hurtigladning

Mercedes EQ er foreløbig et koncept, som indikerer hvordan fabrikken forestiller sig en el-bil kan se ud. Den er skabt som en SUV med udpræget brug af karbonfiber på samme måde som også BMW gør det med deres i-serie (læs om vores besøg på  BMW’s i-serie fabrik i Leipzig for nylig >>>). I Stuttgart inkorporerer man også et hurtiglade system, som vil gøre det muligt at oplade en bil til over 150 kilometers kørsel på under 5 minutter.

 

Mercedes forventer at 25 procent af koncernens bilproduktion i 2015 vil bestå af elbiler og dermed er man helt på linje med de erklæringer f.eks. VW-Gruppen også har udtrykt i forbindelse med deres fremtidsstrategier. Her forventer man dog at bringe 30 elbiler på markedet inden 2015, men de forventes også at være i en anden priskategori end de 50.000 Euro som det hedder sig, at den første Mercedes EQ skal koste.


Mercedes prøvekørsler – find dem hér >>> 

Hvis ikke man blev helt elektrisk af at opleve Mercedes' elektriske biler var der i Paris en ganske anden mulighed: Mercedes AMG GTR - men den har ikke meget med el-drift og bæredygtighed at gøre.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt