- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

Malthe Jakobsen scorede 12. pladsen i årets 24-timers Le Mans i klassen for LMP2 biler, hvilket rakte til 2. pladsen i LMP2 ProAm kategorien, hvori der deltog 9 hold. I ProAm skal man have en såkaldt "Bronze kører" med på holdet. Malthe er kategoriseret som "Guld-kører". 


Copenhagen Historic Grand Prix 2023

19-årig dansk Le Mans Stjerne kører Race for Riget


Af Søren Clauding – 2. august 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For få år siden var der ikke mange, der havde hørt om Malthe Jakobsen. Af gode grunde, for få år siden var han heller ikke særlig gammel. Nu er han 19 år og debuterede i juni måned i 24 timers Le Mans. Han er fortsat ikke særlig gammel, men i juni hørte lidt flere om ham, trods 12 andre danske deltagere i verdens mest berømte racerløb. Og nu skal han i weekenden d. 5.-6. august køre i det såkaldte Race for Riget i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix.

 

Race for Riget er dog ikke et racerløb, men en mulighed for, at publikum kan købe sig til et par omgange på Bellahøj Park racerbanen. Alle de indkørte midler går ubeskåret til Rigshospitalets BørneUnge program.

 

Køretur med et stjerneskud

At få en køretur (der koster 1500 kroner) med Malthe Jakobsen er det samme som en køretur med et gigantisk stjerneskud. Det har Team Peugeot TotalEnergies for længst opdaget, at han er. Sidst i 2022 fik han kontakt med teamet, som har et særligt junior program. Malthe vandt nemlig i fjor den europæiske Le Mans serie for LMP3 prototyper, og allerede i november var han så i Bahrain og prøvekørte Peugeots nye WEC-Hypercar – en bil som danske Mikkel Jensen i øvrigt er fast kører på.

 

I dag er Malthe Jakobsen en fast del af Team Peugeot TotalEnergies junior team og han deltager i LMP2 klassen i den europæiske Le Mans serie. Heri indgår 24-timers Le Mans godt nok ikke, men fordi Malthe vandt LMP3 mesterskabet i 2022 fik Cool-teamet og Malthe en gratis deltagelse i Le Mans, hvor de dog ikke kom igennem helt uproblematisk. Men igennem kom de, og bedre end noget andet LMP2 hold med danske deltagere.

 

Forud for nu at have påbegyndt en tilværelse som professionel racerkører (parallelt med at han også uddanner sig som industritekniker), lå en intensiv karriere, der for alvor startede i 2017, hvor han som 13-årig blev Danmarksmester i go-kart. Året efter var Malthe som 14-årig den yngste kører nogensinde, der kørte en racerbil i det danske Formel 4 mesterskab og i 2019 blev han Danmarksmester i klassen.

 

Løb i Asien og USA

Undervejs havde han deltaget i en række Formel 4 løb i den asiatiske Formel 4 serie, og i øvrigt vundet det sidste af dem, hvorefter han i 2020 (Corona-året) fik sat gang i en LMP3 karriere.

 

I 2021 blev han nr. 3 i den europæiske Road to Le Mans serie og kørte bl.a. Petit Le Mans på Road Atlanta banen i USA.

 

I København skal Malthe Jakobsen ikke køre en racersportsvogn, men derimod en høj-potent Peugeot 206 Rally4, der er mere velegnet til banen – og ikke mindst mulig at benyttet til at give publikum en køreroplevelse. Mikkel Jensen kørte en tilsvarende bil ifm. CHGP i 2022, men han er ikke til stede i år, hvad der i sagens natur giver plads til endnu større fokus på hans unge landsmand og team-kollega.

Genoplev Copenhagen Historic Grand Prix 2022I fjor deltog Le Mans-stjernen Mikkel Jensen i Race for Riget - i år er det Malthe Jakobsen der i en Peugeot 208 Rally4 repræsenterer Team Peugeot TotalEnergies.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt