- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar Davidsen Sisbye fører feltet an i søndagens første Royal Pro-Am heat.


2018 Copenhagen Historic Grand Prix

Stjernernes dyst er alle pengene værd


Af Søren Clauding – 5. august 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er forkert at sige, at stjernes stjal billedet ved årets Copenhagen Historic Grand Prix. Men de fyldte meget. Sådan må det også blive, når feltet bl.a. indeholder en tidligere Formel 1 verdensmester, en 9-dobbelt og en helt frisk og nybagt Le Mans vinder og en ægte prins.

 

Tom Kristensen havde inviteret sin racer-kollega, Damon Hill til København og han lovede at performe, for ellers ville han jo ikke kunne tillade sig selv at komme tilbage. Det var første gang 1996- Formel 1 verdensmesteren besøgte Danmark og med kun to døgn til sin rådighed, er der meget den lune englænder har til gode.


Damon Hill var inviteret til København af CHGP ambassadør Tom Kristensen.


Han hævdede i øvrigt, med et smil på læberne, at han var blevet stillet i udsigt at skulle hygge-køre, bare for sjov. Men sådan er det jo slet ikke, fastslog Hill, for konkurrencen er meget, meget høj, mente han. Og Damon Hill var da også lidt rusten i sin kørsel - den 57-årige Grand Prix vinder har nemlig ikke kørt et motorløb i mere end 10 år.

 

Damon Hill delte bil med Prins Joachim, som kunne sætte endnu et prominent navn på Cortinaens bageste siderude. Men han måtte selv stå for en stor del af indsatsen. Prins Joachim blev nr. 4 i lørdagens første heat i Royal Pro-Am klassen. Den forvandledeHill til en 6. plads, da han overtog bilen. Siden kørte Prins Joachim sin hurtige Cortina med nr. 65 på siden op på 2. pladsen i søndagens første heat, hvorpå Damon Hill satte fire af placeringerne til, så den eneste gang Formel 1 verdensmesteren skulle på præmieskammelen var, da han skulle overrække præmier til de bedste i den historiske klasse for før 1961 Grand Prix racere.

 

Det skal dog retfærdigvis siges, at Prins Joachim kæmpede i amatør klassen, det gjorde Damon Hill ikke. Og han var oppe imod ikke mindst Tom Kristensen, der sammen med Prins Joachims perleven helt tilbage fra barndommen, Oscar Davidsen Siesbye to finalesejren i Royal Pro-Am.

 

Hvad årets nybagte Le Mans vinder, Michael Christensen angår, kæmpede han med en Porsche 911, der ikke havde en reel chance i klassen, og blev nr. 7. Heldigt at den til deomo-formål medbragte lyserøde gris havde mere i sig, da danskeren vandt det klassiske franske motorløb tilbage i juni måned.


Michael Christensen gav opvisning i den lyserøde Le Mans vindende Porsche og deltog i Royal Pro-Am i en noget ældre bil af slagsen.

 

Tok Kristensen og Oscar Davidsen Siesbye tog sejren i Royal Pro-Am. Og siden var der mande-knus fra barndomsvennen og team-kollegaen Prins Joachim.

 

To populære danske prinser: Prins Henrik jr. får en tur gennem paddock på skuldrene af sin far.

Læs også:

 

Overflødighedshorn af fine biler >>>

 

CHGP er mere end det på banen >>>


Damon Hill er en regulær stjerne og i øvrigt den første søn til en tidligere Formel 1 verdensmester (Graham Hill), der selv har opnået titlen. Det skete i 1996.

 

Martin Berner foran team-kollegaen Oscar Davidsen Siesbye.

 

Prins Jaoachim bragte Cortinaen ind på 2. pladsen i søndagens første heat.

 

Oscar Davidsen Siesbye var lige ude at kysse barrieren. Det forhindrede dog ikke makkerparret SiesBye/Kristensen i at vinden finalen

 

Promoter og CHGP bagmanden, racerlegenden Jac Nellemann, deltog selv i Royal Pro-Am og sluttede på 6. pladsen. Her i sank med Benny Hall, der nurser om CHGP-Cortinaen til daglig.

Jac Nellemann.

 

Kristoffer Nygaard har længe ikke siddet i en racerbil. I CHGP kørte han stort set lige op med Tom Kristensen.

 

Det royale Cortina-team forurener ikke miljøet, når man skal rundt i paddock - det foregår på elektriske løbehjul.

 

Tom Kristensen har godt nok lagt styrthjelmen på hylden, men når han støver den af for traditionen tro at deltage i Copenhagen Historic Grand Prix, dokumenterer han at racerkørsel fortsat ligger ham meget nær.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt