- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota var stor-sponsor ved CHGP i år - men bilen på billedet er dog en Aston Martin. CHGP ejes i dag af samme koncern, som importerer såvel Aston Martin som KIA biler til Danmark.


2018 Copenhagen Historic Grand Prix

CHGP er mere end det på banen...


Af Søren Clauding – 5. august 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copenhagen Historic Grand Prix handler om racerløb på racerbanen, der igen i år var etableret omkring Grøndals Centret i København. Men der bydes på meget andet, lige fra velkomst på rådhuset til racerløb i trædebiler.


Efter receptionen på Københavns Rådhus var der til for Prin Joachim, Tom Kristensen og Frank Jensen til at hilse på entusiastiske fans.

 

Jaguar forstærker sit sportslige image ved bl.a. at udstille de højpotente biler på publikumsområdet.

 

Finansmanden og motorsportsentusiasten Lars Chr. Brask arbejder målrettet på en plads i Folketinget, men havde dog tid til at se lidt godt race på Bellahøj.

 

Toyota havde ikke en helt Le Mans prototype med ved CHGP. Men årets Le Mans vinder præsenterede en halv, som man siden kunne få lov at kravle om bord i.

 

Jan Magnussen var engageret i amerikansk motorsport, men der var rig mulighed for at blive mindet om den fire-dobbelte Le Mans klassevinder og tidligere Formel 1 kører, for hans hustru, Christina, havde hele butikken af Jan Magnussen merchandising med på Bellahøj.

 

Læs også:

 

Stjernernes dyst er alle pengene værd >>>

 

Overflødighedshorn af fine biler >>>


Deltagerne ved Copenhagen Historic Grand Prix fik en varm velkomst på Københavns Rådhus af bl.a. overborgmester Frank Jensen (nedenfor). På billedet ovenfor ses fv promoter Jac Nellemann, HKH Prins Joachim, 9-dobbelt Le Mans vinder Tom Kristensen, ny agt Le Mans vinder Michael Christensen, Frank Jensen og DASU-legenden, Carl Chr. Hansen.

 

Alfa Romeo viste fine nye biler frem på Bellahøj, ikke mindst denne meget blå Giulia.

 

Total udstillede den iøjefaldende Aston Martin racer, som bl.a. blev benyttet i Le Mans. Og a-pro-pos: Aston Martin importeres til Danmark, der også stor bag importen af KIA biler til Danmark - og Copenhagen Historic Grand Prix. Af samme årsag tager man også et solidt ansvar for udviklingen af de racerkørere, der engang i fremtiden skal skrive ny motorsportshistorie. De alleryngste kunne på Bellahøj kæmpe i trædebiler.

 

 

Der var lang kø ved køb af billet til "Race for Riget". Man kunne bl.a. komme ud at køre i den potente Honda NSX (tv).

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt