- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Royal ProAm finaleheatet blev ført an af den senere vinder, Lars Kern i Andreas Rolners Porsche 911, fulgt af Rickard Rydell i Martin Berners Cortina. Bag dem udkæmper Tom Kristensen i Prins Joachims Cortina en nedbremsningsduel med 1977 Le Mans vinderen Jürgen Barth.


2017 Copenhagen Historic Grand Prix:

Store felter og tætte dyster


Af Søren Clauding - 6. august 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copenhagen Historic Grand Prix blev præget af store felter, masser af spændende nærkampe, og god stemning i alle klasser. Denne og parallelsiden viser glimt fra det københavnske gadeløb på Bellahøj.


Michelle Gatting kørte et fint løb i DTC og scorede 3. pladsen i finaleheatet.


Kris Nissen har fundet styrthjelmen frem, og den tidligere VW Motorsportsdirektør er faldet tilbage til sine rødder som racerkører og har i år gjort comeback som deltager i DTC. PÅ Bellahøj Park blev det til to 7. pladser og en 8. plads.


Starten på finaleheatet i DTC. Finalen blev vundet af Lasse L. Sørensen.


Sprællebassen Nicki Thiim kørte i mål på 5. pladsen i Royal ProAm.


 

 

1997 Formel 1 verdensmesteren Jacques Villeneuve fandt sig hurtig til pas i Oscar Davidsen Siesbyes sorte Cortina, selvom han aldrig havde kørt en klassisk racerbil før. De to sluttede på 6. pladsen i Royal ProAm

 

Se også:

CHGP - Underholdning - læs mere >>>

 

CHGP optakt - >>>


Ole Vejlund kørte race i 1960'erne og gør det stadig. I mellemtiden er han blevet 80 år gammel men mere end still going strong. Som et kuriosum var Ole Vejlund også medarrangør af en stor racerbilsudstilling i begyndelsen af 1970'erne. Den fandt sted i det daværende Bella Center, som i dag er løbs arrangørernes hovedkvarter, mens CHGP står på. 

 

Løbsejer Jac Nellemann har al mulig grund til at smile. Årets CHGP blev rigtig godt. Hans store passion for Formel Junior er også årsagen til, at Ole Vejlund har mulighed for at boltre sig på Bellahøj Park.


Som altid satte d'herrer Oscar Davidsen Siesbye (tv), Prins Joachim og Martin Berner præg på Copenhagen Historic Grand Prix. Bedst klarede Berner sig, han blev nr. 2 i Royal ProAm men havde også Rickard Rydell til at hjælpe sig. Han var feltets hurtigste kører.

 

Starten på Royal ProAm finalen: Berner foran Prins Joachim. Prins Joachim og Tom Kristensen nåede målstregen som nr. 3.

 

Tom Kristensen har lagt stor afstand til resten af feltet i finaleheatet. Men Lars Kern (nedenfor) og Rickard Rydell er allerede passeret.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt