- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevin Magnussen var konstant i aktion bag rattet af den dansk kørte Le Mans GTE Am Ferrari fra 2016 udgaven af det klassiske franske langdistanceløb. I Race for Riget er han hér foran den dansk byggede Zenvo.


2017 Copenhagen Historic Grand Prix:

Underholdning på ethvert niveau


Af Søren Clauding - 6. august 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copenhagen Historic Grand Prix bød på masser af underholdning udover de mange racerløb. Velgørenhedsarrangementet "Race for Riget" var et stort tilløbsstykke med kørere som Kevin Magnussen og de danske Le Mans vindere, Tom Kristensen, Marco Sørensen, Nicki Thiim og ikke mindst den tidligere Formel 1 verdensmester, Jacques Villeneuve, blandt de aktive bag superbilernes rat.


Kevin Magnussen kørte uden ophold på Bellahøj Park.

 

Den dansk byggede supersportsvogn, Zenvo, var populær og iøjefaldende, ikke kun pga. farven.

 

Honda havde stillet den nye NSX til rådighed for Race for Riget. Om lørdagen blev den kørt af Jacques Villeneuve, der bl.a. har kørt for BAR-Honda i Formel 1.


Audis Le Mans vinder fra 2013 var udstillet på Bellahøj, og på racerbanen underholdt Tom Kristensen i Race for Riget.


Den røde løber er rullet ud for Suzuki, som er aktiv i dansk rallysport og har stor succes på det danske marked lige nu med en række nye bilmodeller.

Se også:

CHGP - racerløbene - >>>

 

CHGP optakt - >>>


Danmarks største rallytalent er Jaob Madsen. Han viste sin Opel Adam R2 frem på Bellahøj Park.


Hos Toyota kunne man skifte hjul på deres VM-vindende Le Mans racerbil fra 2014. Og de alleryngste kunne prøve kræfter i træde gokarts.


Honda viste bl.a. deres seneste elbil, Clarity, som selv producerer strømmen vha. brint og brændselsceller.


Aston Martin vandt verdensmesterskabet i LM GTE Pro klassen i 2016 med Nicki Thiim og Marco Sørensen i cockpittet. VM-bilen var udstillet hos Total, en af verdens allerstørste producenter af smøremidler.

 

Nicki Thiim i selskab med Mike Legarth, søn af grundlæggeren af Ring Djursland, Jens Chr. Legarth. Mike Legarth har altid haft en tæt tilknytning til motorsporten, dels som aktiv racerkører i DTC, dels som Eurosport kommentator (sammen med undertegnede) og senest som direktør for den jyske pendant til CHGP, Classic Race Aarhus. Undervejs har han for øvrigt også tilbragt en tid i Folketinget.


CHGP ejer Jac Nellemann er også KIM importør og det var nærliggende at skaffe den helt nye KIA Stinger til København som Pacecar. Det er en bil som vi her på Motorsiden.dk efter planen tester sidst i september, endnu inden den kommer på markedet herhjemme.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt