- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maj 2017


Sportscar Event: Kør en tur i en sportsvogn:

FDM Sjællandsringen: 3. juni

FDM Jyllandsringen: 10. juni

Traditionen tro afholdes der igen i år Sportscar Event på de to baneanlæg, FDM Sjællandsringen ved Tune nær Roskilede og FDM Jyllandsringen ved Resenbro nær Silkeborg. Sportscar Event går i korthed ud på, at man kan købe en tur i en hurtig sportsvogn, og beløbet, man betaler, doneres efterfølgende til forskellige organisationer, først og fremmest Børnecanserfonden. Hele to hyperbiler kommer til dette års Sportscar Event. Det er den italienske Ferrari laFerrari og den tyske Porsche 918 Spyder. Ferrarien kører dog udelukkende på den jyske bane mens Porschen kører på begge baner. Ideen er, at give gæster ”codriver-ture,” de aldrig glemmer – men mest at køre penge ind til gavn for syge børn – og det er blevet til store beløb, oplyser Jack Mogensen, Sportscar Events eventchef. Det samlede beløb de seneste fem år er 15,9 mio. kr. Børnecancerfonden anvender først og fremmest donationerne til forskningsprojekter. I år donerer Sportscar Event penge til Børnecancerfonden, Trygfondens familiehus og Sct. Lukas hospice.

Link til Sportscarevent


Nissan Leaf: Gratis strøm i 3 år

Som de første i Danmark tilbyder Nissan og E.ON nu tre års gratis strøm, ladeboks og ladekabler ved køb af en ny Nissan LEAF eller e-NV200. Kampagnen sættes i gang i kølvandet på regeringens afgiftsnedsættelse, og skal hjælpe med at få gang i salget af elbiler igen. For fremtidige LEAF kunder betyder kampagnen, at udover en besparelse på ca. 50.000 kr. i reducerede afgifter, spares der også en evt. installation af ladeboks og køb af ladekabel samt løbende strømforbrug til kørsel. Både hvis der oplades hjemme eller på de opstillede E.ON ladestandere rundt i landet. Trygheden understøttes også med de 8 års eller 160.000 km kapacitetsgaranti, der tilbydes på LEAF med 30 kWh batteri samt 3 års garanti/ 100.000 km garanti på bilen og 5 års/100.000 km garanti på elbilsspecifikke dele (inkl. kapacitetsgaranti på 24 kWh i e-NV200). Priserne på en ny Nissan LEAF inkl. ladeboks og gratis strøm de næste tre år begynder ved kr. 274.790, og for e-NV200 el-varebil ved kr. 201.885 ekskl. moms. Efter de tre år kan kunden vælge, at fortsætte sit abonnement med E.ON, hvor det lige nu koster 579 kr/mdr. med ubegrænset strømforbrug (svarer i øvrigt til udgiften på én gennemsnitlig tank benzin).

Link til importøren

Læs vores seneste test af Nissan LEAF hér >>>


April 2017


Opel Insignia: stationcar uden merpris

Opel har prissat Insignia Sports Tourer til samme pris som den nye 5 dørs Insignia Grand Sport og har nu også fået beskatningsværdierne ved erhvervsleasing klar. Listeprisen for dem begge begynder ved 320.000 kroner for udstyrsversionen Enjoy med fem døre eller som stationcar. Når salgsprisen på de to varianter er den samme, bliver beskatningen ved erhvervsleasing naturligvis også den samme. Laveste beskatningsværdi er således 270.000 kroner for en Dynamic version med benzinmotor på 165 hk. En dieselversion med samme udstyr og 136 hk har en beskatning på 320.000 kr. Standardudstyret på Dynamic versionen af Insignia omfatter nøglefri åben & start, fartpilot med automatisk nødbremse, regnsensor, automatisk lyskontrol, læderrat med varme, ergonomiske certificerede forsæde, parkeringsassistance, elektronisk klimakontrol, alufælge og Opel OnStar.

Læs vores prøvekørsel af den nye Opel Insignia Grand Sport hér >>>


Subaru topper tre kategorier i Kelley Blue Book

Subaru henter for andet år i træk titlen som ”Best Overall Brand” i Kelley Blue Book ”Brand Image Awards”. Subaru tager titlerne: ”Most Trusted Brand” og ”Best Performance Brand”.

Kelley Blue Book offentliggør hver uge bedømmelser og testresultater fra bilindustrien. Dels baseret på egne opgørelser og dels baseret på feedback fra forbrugerne. Kelley Blue Book hører til de førende på området og er en af verdens mest respekterede organisationer, når det gælder forbrugernes vurderinger af biler. Derudover belønner man hvert år fabrikater og modeller, som specielt har udmærket sig. Den mest prestigefyldte af disse priser gælder bilmærket som sådan, og blandt prisvinderne i 2017 udmærker Subaru sig ved at tage de fleste titler.


KIA sætter pris på ny Picanto

Da KIA for nylig præsenterede den helt nye Picanto, var de danske priser endnu ikke fastlagt. Det er de nu: Fra lanceringen er den nye Picanto tilgængelig med en 67-hestes benzin motor på 1 liter og en 1,2 liter benzin motor på 84 hk. Prisen på den nye Picanto begynder ved 95.000 kroner for en 1-liters benziner med udstyrsniveauet ”Vision”, som bl.a. har AEB nødbremse, el-ruder for og fjernbetjent centrallås. Fra udstyrsvarianten Comfort får man bl.a. også ratbetjent radio, AUX og USB stik, LED kørelys, elruder bag, el-justerbare sidespejle med varme og tonede ruder. Her begynder prisen ved 105.000 kroner. Vil man have aircondition, skal man enten anskaffe en Advance version, eller købe det til en Comfort for 8000 kroner. Udstyrsvarianten Advance har desuden varme i forsæderne, varme i læderrattet, Bluetooth og 4 højtalere. Prisen begynder da ved 115.000 kroner.

Læs vores prøvekørsel af den nye KIA Picanto hér >>>


22. maj 2017


Nicky Hayden dræbt i trafikulykke

MotoGP verdensmesteren fra 2006, den sympatiske og karismatiske amerikanske racerkører, Nicky Hayden, døde her til morgen efter de kvæstelser han pådrog sig ved et trafikuheld i sidste uge. Hayden var på træningstur på cykel nær Rimini i Italien, da han blev påkørt af en bil. Siden da svævede hans liv i de italienske lægers hænder men i dag måtte man give op. Redaktøren af Motorsiden.dk har ved flere lejligheder mødt Nicky Hayden og kan bekræfte, at der er tale om et stort tab. Ikke bare var ”The Texas Kid”, som kan blev kendt som, en fremragende racerkører, der senest slog sine folder i Superbike VM, men også et sympatisk, livsglad mennesker, vellidt af alle. Det er en stor personlighed, sporten har mistet.

Nicky Hayden.


Formel E i Paris: Buemis femt

For et fransk racerteam er sejr i ”Byernes By” – Paris (hvis nogen skulle være i tvivl) noget af det højeste, man kan opnå. Og det var præcis, hvad Renault opnåede i 6. afdeling af FIA Formel E mesterskabet. Det var den schweiziske racerkører, Sebastien Buemi, der scorede sin femte triumf i den aktuelle sæson – ud af seks mulige – og udbyggede såvel sit eget som Renaults føring i det stadig mere populære mesterskab for elektriske Formel racerbiler. Jean-Eric Vergne i en Techeetah Renault, som sidste år blev nr. 2, dengang i en DS Virgin racer, lå stabilt på 2. pladsen løbet igennem, men få omgange fra målstregen brød styringen i hans racerbil sammen og han havnede i barrieren. I stedet scorede Vergnes erstatning hos DS Virgin, Jose Maria Lopez, den næstbedste podieplacering foran Nick Heidfeld (Mahindra). Næste destination er Berlin, hvor der køres i Tempelhof lufthavnen i Berlin centrum d. 10.-11. juni. Begge løb transmitteres LIVE på Eurosport2.

Selvom Vergne satte næsen foran Buemis blå Renault, da starten gik til Paris ePrix, holdt schweizeren skansen og vandt løbet for Renault.


WRC: Ford sejr i Portugal

Den regerende verdensmester, franskmanden Sebastien Ogier, udbyggede sin føring i dette års Rally-VM yderligere, da han i weekenden vandt Rallye Portugal i sin nye Ford Fiesta WRC. Det var Ogiers femte sejr i Portugal, hans 40. VM-rally triumf og oven i købet vundet i det selvsamme rally, hvor han vandt sin allerførste VM-rallysejr for syv år siden. Nr. to i Portugal blev belgieren Thierry Neuville i Hyundai WRC fulgt af endnu en Hyundai med spanieren Daniel Sordo bag rattet. Rallyet var det sjette i årets Verdensmesterskab. Næste afdeling finder sted på Sardien, d. 8.-11. juni.

Sebastien Ogier i Ford Fiesta vandt i Portugal.


16. maj 2017


Le Mans nærmer sig - her er deltagerlisten

24-timers Le Mans nærmer sig. i weekenden d. 17.-18. juni går det løs på den klassiske franske racerbane og seks danske racerkørere er med på startopstillingen, som tæller ialt 60 biler. Største mulighed blandt danskerne for et topresultat i generalklassementer har IT-millionæren David Heinemeier Hansson, der i år kører en Vaillante Rebellion Oreca i LM P2 klassen, som forventes at kunne presse LM P1 bilerne, hvis de har problemer. De øvrige danskere er Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin Vantage, Jan Magnussen i Chevrolet Corvette C7.R, Michael Christensen i Porsche 911 RSR - alle kører i klassen for de professionelle GT racere (LM GTE Pro). Christina Nielsen deltager igen i amatør kategorien (LE GTE Am) i en Ferrai 488 GTE.

Deltagerlisten er offentliggjort i dag >>>


14. maj 2017


F1 i Spanien: Sejr til Hamilton, MAG punkterer

Lewis Hamilton (Mercedes) og Sebastian Vettel (Ferrari) leverede underholdning for alle pengene, da det spanske Grand Prix i dag blev kørt på Catalunya racerbanen ved Barcelona. De to var i helt deres egen klasse og få sekunder skilte dem, da løbet var forbi. På 3. pladsen, ikke mindre end 1 minut og 16 sekunder efter Hamilton kom Daniel Ricciardo i Red Bull-Renault. Kevin Magnussen leverede en udmærket indsats, men en punktering, forårsaget af at danskeren forsøgte at holde Daniil Kvyat i Torro Rosso bag sig i kampen om niendepladsen, sendte ham ned på en slut placering som nr. 14. Team-kollegaen i Haas teamet, Romain Grosjean, blev nr. 10. Sammenlagt er Vettel fortsat i føring med ialt 104 points. Hamilton er dog lige efter med 98 pts. 


13. maj 2017


Formel E: Buemi vinder i Monaco

Renaults Sebastien Buemi er i den grad inde i en stime af sejre. Efter at have vundet de tre ud af fire ePrix'er i indeværende sæson og de to første løb i langdistance VM for racersportsvogne, hvor han kører Toyota, satte han lørdag kronen på værket ved at vinde det prestige fyldte ePrix i Monaco. Løbet var femte afdeling af Formel E mesterskabet og med sejren udbyggede schweizeren sin føring i forhold til Audis Lucas di Grassi (Brasilien), der blev 2'er i Monaco. Buemi førte fra start til mål, men i løbets anden halvdel halede di Grassi markant ind på Renault'en og afstanden imellem de to efter 51 elektriske omgange var blot 0,4 sekunder. 3'er i Monaco blev tyskeren Nick Heidfeld, der tidligere har været på podiet i Monaco, men det var i Formel 1 i 2005. Efter sejren har Buemi nu 15 points flere end di Grassi.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt